Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Lalia za rady odnośnoe karmienia, będę starała się robić tak jak Ty aby karmić częściej bo więcej niezbyt u nas się sprawdza
Wczoraj napychałam Pole wieczorem i w nocy ale później jej się ten pokarm wraca, zwymiotowała mi częścią i jeszcze się tym zachłysnęła
Już sama nie wiem co.lepsze, niskie przyrosty czy strach że się zachłyśnie wymiocinami bo nie mieści tyle:(
Muszę we wtorek na szczepieniu pogadać z
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:41
Nikaa92, Lalia, Angie1985, kic83, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka, Inaa89, Ounai, doomi03, Suszarka, Martt95, emdar, Ladyo, Zulugula, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Anetka, polubiłam za uśmiechniętą Polcie 🥰🥰🥰 te oczy 😍
Dmg, jaki Julcia ma gustowny wiosenny trenczyk 😁😍 piękna!💛
Doomi, dobrze wyczytałam między wierszami, że masz urodziny?😅dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Anetka
jaka ona do Ciebie podobna, śliczna 😍dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
edyciak. wrote:Muszę prześledzić tę historię, bo dawno nie znam szczegółów. Bardzo się cieszę, że póki co jest dobrze i wierzę, że tak będzie już zawsze. ❤️ Modlitwa czyni cuda...
W skrócie napiszę o mojej koleżance, wspominałam kiedyś o niej. W 29 tyg urodziła bliźniaki. Aktualnie chłopcy mają 2,5 miesiąca. Olek (urodzony z wagą 1100 g) jest już w domu od 3 tygodni, a Leonek (urodzony z wagą 800g) przebywa jeszcze w szpitalu, idzie już ku lepszemu, jest po dwóch operacjach, zwalczył ogólne zakażenie organizmu.
Dobrze słyszeć takie historie
U kuzynki cała historia wyglądała tak że była w ciąży bliźniaczej, wszystko przebiegało wzorowi a tuż przed 26 tygodniem nagle z dnia na dzień okazało się że zrobił się zespół podkradania czyli jeden z bliźniaków czerpal za dużo i miał nadmiar wod płodowych, drugi z kolei tych wód nie miał w ogóle. Na cito zrobili jej zabieg rozdzielenie nauczyć łożyska, który się udał i kolejny czas miał być decydujący. Następnego dnia rano serduszko większego bliźniaka niestety z przepracowania było na tyle przerośnięte że nie wytrzymało, maluszek zmarł. Drugi bliźniak z kolei ładnie zaczął pobierać składniki których wcześniej nie miał, ale była od tamtego momentu walka o każdy dzień dla niego w brzuchu, dopóki brat aniołek nie zaczął by go zatruwać. Utrzymał się w brzuchu 2 tygodnie od tamtego czasu. Dziś w 27+6 TC rozpoczęła się akcja skurczowa której nie udało się zatrzymać ani wyciszyć i taki sposobem Olek pospieszył się na ten świat. Jednocześnie to też trochę smutny dzień, że względu na zmarłego braciszka 😔. Ale teraz pozostaje nam być tylko dobrej myśli że malenki będzie dzielnie piął się do przodu. -
A tak skoro już wpadłam to po krotce melduję że u nas wszystko dobrze. Kacperek się zdrowo rośnie i ładnie się rozwija
Dużo piszczenia ostatnio w repertuarze xD a od wczoraj fika już sobie z plecków na brzuszek 😛 pozdrawiamy 😘
KarolinaMaria, Angie1985, Nikaa92, dmg111, Nowastaraczka, Inaa89, Ounai, kic83, Suszarka, kar_oliv, Lalia, Martt95, emdar, kiniusia270, Ladyo, Zulugula, SzalonaOna, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Dmg uwielbiam Wasze miesiecznicowe foty! Jula to urodzona modelka 🥰
Pola to cudna calineczka usmiechnieta, jestem pewna Aneta ze ogarniesz z tym karmieniem i wszystko bedzie dobrze 😍
Kacpi to juz niezly kawaler, super potepy, podgladam czasem Wasze relacje na insta 🤩doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
edyciak. wrote:Rozumiem. I Czajkowski robi tym nożem? Bo słyszałam że laserem właśnie...
A jak Oliwka zniosła zabieg? Dziecko dostaje jakieś znieczulenie?
Czajkowski i Czuryllo. Żaden z nich nie robi laserem. Ludzie mylą pojęcia.
Tak dostaje znieczulenie, małe wkłucie igła, nawet niezauważalne.
Sam zabieg dobrze, przez kilka dni jak robiliśmy pionizacje języka to trochę płakała.edyciak. lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Nowastaraczka wrote:Ounai a z jakiej firmy ten bambusowy? Wlasnie waham sie czy kupic od MG czy jakas grubsza inwestycja, ewentualnie wezme z c&a bo jeden co mam jest okej nie wybitny ale poprawny 😄
Dmg, ale Jula się śmieje! Jest kochana!!!
Doomi, zdrówka dla bliźniaka! Niech walczy dla rodziców!doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Anetka, ale Polcia ma już mądrą buzię.
Nie wiem jak je Pola ale Marta je równo co 2,5h i wtedy przyrosty są tak idealnie w 35-50 centylu albo niedużo poniżej
Doomi, Kacperek jest coraz ładniejszy z miesiąca na miesiąc.doomi03 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Lalia wrote:Anetka, polubiłam za uśmiechniętą Polcie 🥰🥰🥰 te oczy 😍
Dmg, jaki Julcia ma gustowny wiosenny trenczyk 😁😍 piękna!💛
Doomi, dobrze wyczytałam między wierszami, że masz urodziny?😅
Zgadza się xD czas znów mnie posunął 😆🙈dmg111, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość