Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo wrote:Mamusie jak robilyscie z pampersami przed porodem? Ile paczek kupić w zapasie? Myślałam żeby kupić po jednej z tych wiodących firm tzn pampers, dada, lupilu itp i testować. Ale kupować wszystkie w rozmiarze 1 czy np tez 2? Przewidywana waga małej to około 3700 w dniu porodu.
Teraz z pampersami jest tak łatwy dostęp że nie ma co robić zapasów jak nie wiadomo co dziecińce podpasuje.
Później to już wiadomo - szturm na biedronke jak mają promocje na dady jeśli będą odpowiadaćLalia, Ladyo, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Oliwka leżąc na plecach zaczęła leżeć na lewym boku tak całym ciałem, a górną nogą zarzuca na tą lewą stronę. Czy przygotowuje się do obrotów czy coś nie tak jest? Będę dzisiaj pisała do fizjo to nie wiem czy wspominać o tym🤔
Lalia lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Irysko, a da się go czasem "oszukać" otwartym oknem i jeżdżeniem wózkiem po domu? Nasz Julek też (tak gdzieś do 7-8 msca) najlepiej spał na spacerze. Ale czasem udawało się go oszukać jazdą po balkonie albo po przedpokoju. A jak nie na spacerze, to i tak spał tylko w wózku. Pierwszą drzemkę w swoim łóżeczku zaliczył jak miał prawie rok.
Edit: u nas też działało nosidło; jak nie chciało mi się iść z wózkiem to go siup w nosidło i zasypiał w kilka minut. Generalnie na wymagające dzieci nosidło się przeważnie sprawdza. Masz możliwość wypożyczyć gdzieś by sprawdzić? Uważam że nie ma co kupować w ciemno, bo czasem jednak nie zdaje egzaminu.No i najlepiej jak ktoś kto się zna, pomoże dobrać.
Dzisiaj mieliśmy fizjo, chyba miała go dosyć po 5 minutach ćwiczeń, jęczał bardzo i marudził 😛 Czy ktos wie o co mu chodzi?😖😖12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
dmg111 wrote:Piątka! 🖐️🙋♀️Czy jest tu w ogóle jakaś mamusia, która umyła okna na święta?! Ja też to chrzanie, za firanką nie widać 😂 Osobiście uważam za skandal, że moja mama-pedantka nie chce się wyżyć w moim mieszkaniu 😂
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Walizka ogarnięta, jutro jak będzie te plus 20 to sobie wózek umyje. Spacerówka pójdzie na strych a wyciągne gondole i będę gotowa na sto porcentDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Czerwiec 2025 pozytywny test. Cudzie trwaj❤️❤️❤️
11.07 - pierwsza wizyta🤞 -
Dziewczyny, wiem że dla większości to żaden wyczyn, ale jesteśmy na spacerze już ponad półtora godziny z czego większość Olek śpi 😳😍 do tej pory nasz rekord to czterdzieści minut w tym dwadzieścia snu 🤣 aż normalnie już mi brakuje pomysłu gdzie chodzić ale szkoda mi wracać póki synek śpi 🤩 oby to nie było jednorazowe to w końcu w moim życiu będzie jakaś aktywność fizyczna 😅
Co do okien, my mamy aż cztery 😂 i jak zdążymy to umyjemy a jak nie to nie 😁 zwłaszcza że Wielkanoc jedziemy do teściów a w poniedziałek do moich rodziców więc nikt nie zobaczy że mam brudne 🤷 mieszkanie posprzątamy jak co tydzień tylko ekstra wypucujemy fronty w kuchni i kabinę prysznicową 👍
PS Olek nadal śpi 😳😳😳💙💙💙Iryska, kar_oliv, Ladyo, Ewa88 , Zulugula, KarolinaMaria, emdar, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Wy tu o oknach a ja nawet nie wiem czy w domu posprzątam 🤣😂 tzn. Czy maz ogarnie... Bo ja jednak staram się leżeć jak najwięcej i wypoczywać.
Chociaz nie spodziewamy się żadnych gości. Spędzamy święta w trójkę. No może moi rodzice wpadną na trochę. Rodzice męża dostali kwarantannę. O dziwo tesciu który ma objawy i pozytywny test ma kwarantannę na tydzień a teściowa uwaga.... do 14 kwietnia 🥴😳
Jakoś dziwnie to teraz liczą... pytali się z kim miał kontakt tesciu w piątek. Tesciowa nadal bez objawów dlatego też ta kwarantannę ma dłużej 🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Takie obracanie na bok i przekładanie nogi to właśnie przygotowanie do obrotu na brzuch
pytałam o to fizjo w piątek 😊
Ja nawet nie sprzątam na święta bo i tak wyjeżdżamy na całe to nie ma sensu😅 chociaż umyć okna i balkon by już wypadało 🤭
Przykro, że wiele z Was ma takie trudne sytuacje rodzinneJa i z rodzicami i z siostrami mam super kontakt, w ogóle z wujkami i ciotkami też i uważam że mamy super rodzine💚
My zaręczyliśmy się w Barcelonie, mąż nawet to nagrał, bo usiedliśmy na ławce bo niby go but obcierał, ja oczywiście nos w telefonie a on ustawił kamerę i patrzę a on klęka 😅 nie spodziewałam się totalnie, nawet paznokci nie miałam zrobionych 😅
A to nasz filmik z wyjazdu - https://m.youtube.com/watch?v=_kbYkyDebzc&sns=fb&fbclid=IwAR3yHoEbCYHfrYg755lLtWlJMA0uqvV-OykBu0XsX8huzsm8sWlX8eFCSBQ
Od tego czasu kręcimy filmiki z każdych wakacji i jest to mega pamiątka 💚kar_oliv, Ewa88 , lena07, Suszarka, Lalia, Meggi110818, Nowastaraczka, Ounai, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Apropo sprzątania to ja dostałam super prezent urodzinowy od mojej siostry
zapłaciła Pani od sprzątania za to ze przyjdzie do nas do mieszkania i wszystko generalnie posprząta, razem z oknami. Mam do niej zadzwonić w maju żeby było przed porodem zrobione
dlatego teraz się zastanawiam nad oknami. Niby kazałam mezowi umyc, zakodował ze ma to zrobić w tym tygodniu, ale nie wiem czy naciskać na to skoro za miesiąc ma przyjść Pani i umyć. Ja w każdym razie w ciazy myć nie będę
co do porządków ogólnie to ja np wiem ze lubię mieć porządek w szafkach itp ale wiem ze nie kazdy ma taka potrzebę, wiec jak ja chce to sobie sprzątam 50 razy w miesiącu, ale nie wymagam tego samego od męża i J. bo wiem ze to moje wymysły
KarolinaMaria, Suszarka, Zulugula, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cycek uratowany!!!! 🤱
Nie wiem co ostatecznie pomogło, robiłam okłady przed karmieniem z takich podgrzewaczy do rąk na zimę, 2 razy zimny okład po karmieniu, pozycja spod pachy i na leżąco, rozgrzewanie prysznicem (wtedy taka biała skórka mi namokła i odpadła), przystawiłam 4 razy magiczną buteleczkę i mocno zassałam (oj bolało), przystawiłam laktator, spałam na plecach, przykładałam do piersi wibrator na max moc, piłam więcej wody, zaczęłam brać lecytynę 3x dziennie, przystawiałam córkę nawet co 1,5h, luźny biustonosz (aż zamówiłam z tego wszystkiego rozmiar XL/3XL i w końcu jest wygodnie) i wyluzowałam 😎Ewa88 , KarolinaMaria, kic83, Zulugula, Suszarka, Lalia, Annia, emdar, Nowastaraczka, Ounai, dmg111, edyciak. lubią tę wiadomość
-
No dobra dziewczyny, zmotywowałyście mnie jak poczytałam troche wstecz postów - pieprze te okna
Mąż się deklarował że umyje to co ja bedę wychodzić przed szerwg
Ewa88 , kic83, Suszarka, Lalia, emdar, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Mi też okna umył mąż 😊 ale były już naprawdę brudne.
Dziewczyny czy zagęszcza któraś mleko kleikiem lub kaszką? Jeśli tak to od którego miesiąca się tak robi? Podaje się normalnie w butelce?
My też zaczęłyśmy od pampers 1 i dosyć długo je używaliśmy. Kupiłam kilka rodzajów np dada, pampers pure, premium care i zwykle i ostatecznie zostaliśmy przy premium care. A tak przy okazji wczoraj na aplikacji rossmann miałam jakiś kupon na Pampersy - 17 zl. Widać go dopiero jak się doda produkt do koszyka i jest to jednorazowy bon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 13:08
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
dmg111 wrote:Piątka! 🖐️🙋♀️Czy jest tu w ogóle jakaś mamusia, która umyła okna na święta?! Ja też to chrzanie, za firanką nie widać 😂 Osobiście uważam za skandal, że moja mama-pedantka nie chce się wyżyć w moim mieszkaniu 😂
Ja będę miała bo mi Pani od sprzatania umyje 😂😂😂Angie1985, emdar, KarolinaMaria, Lalia, Annia, kar_oliv, Ounai, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja myłam okna w piątek, i ogarnelam przy okazji generalne porządki. Nie znoszę sprzątać, ale bardziej nie znoszę bałaganu 🙈 zostało mi z generalnych porządków umyć drzwi i zapastować schody, pewnie w środę to zrobię. Moja mama to też pedantka, wszystko musi mieć pod linijkę. Zawsze z nią walczyłam, a im jestem starsza tym bardziej zaczynam ją przypominać...
Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Inga my tez zawsze kręcimy takie filmiki, potem siedzę i to składam w taki teledysk z wyjazdu, super pamiątka 👍
Myje okna 2 razy w roku, wiosną i jesienią. Mąż się teraz zadeklarował, że umyje więc spoko (choc tak naprawdę rozciapla a nie umyje ale nie będę się czepiać 😁). A ja wypiore i wyprasuje firany.
Z szalenstwa olx za 1zl odebralam dzis 4 paczki i czekam jeszcze na 2 😀
Kupilam 5rampersow i 10 bodziakow i dałam za to 81zl, wszystko HM stan nówka 😎
Promocja trwa jeszcze , więc buszuję dalej😁 jeszcze jakieś gacie i bluzę potrzebuje Młodemu.
W ogole w końcu weszlismy w 68 rozmiar i mogę spakować 62 , bo juz mi się znudziły 🥳
My juz po spacerze, Mlodziez śpi, ojciec w pracy, a matka pogra na plejaku z piwkiem 0% 😂
Miłego dnia! 🌟KarolinaMaria, Ewa88 , kar_oliv, Suszarka, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
A ja znowu mam zastój. Podpisuje sie chyba pod tym, że stresowe wydarzenia mają wpływ. Wczoraj miałam bardzo duże stresowe wydarzenie (nie chce o tym pisać, było minęło), a dzisiaj drugi zastój w życiu. Mam dość tego kp. 😪Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:A ja znowu mam zastój. Podpisuje sie chyba pod tym, że stresowe wydarzenia mają wpływ. Wczoraj miałam bardzo duże stresowe wydarzenie (nie chce o tym pisać, było minęło), a dzisiaj drugi zastój w życiu. Mam dość tego kp. 😪
Jak Twoje nocki ostatnio? Mam nadzieję, że już trochę lepiej śpi Mikołaj🙂12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️