Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydmg111 wrote:Piątka! 🖐️🙋♀️Czy jest tu w ogóle jakaś mamusia, która umyła okna na święta?! Ja też to chrzanie, za firanką nie widać 😂 Osobiście uważam za skandal, że moja mama-pedantka nie chce się wyżyć w moim mieszkaniu 😂
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa88 wrote:Mi też okna umył mąż 😊 ale były już naprawdę brudne.
Dziewczyny czy zagęszcza któraś mleko kleikiem lub kaszką? Jeśli tak to od którego miesiąca się tak robi? Podaje się normalnie w butelce?
My też zaczęłyśmy od pampers 1 i dosyć długo je używaliśmy. Kupiłam kilka rodzajów np dada, pampers pure, premium care i zwykle i ostatecznie zostaliśmy przy premium care. A tak przy okazji wczoraj na aplikacji rossmann miałam jakiś kupon na Pampersy - 17 zl. Widać go dopiero jak się doda produkt do koszyka i jest to jednorazowy bon.w butelce normalnie
Ewa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia, ja dzisiaj niby wyprasowałam stertę ubrań, rozpakowałam zmywarkę, puściłam pranie i poskładałam, ale...ja mieszkam z mamą, która gotuje obiady. Mnie zostaje tylko podgrzać. Poza tym dzisiaj zrezygnowałam ze spaceru żeby nadrobić w domu 🤭 no i moja Iga ma przed południem około godziny drzemki, a po południu śpi co najmniej 3 (dzisiaj ponad 4), to mam czas na domowe obowiązki. No i też na macie czy w bujaczku ładnie się bawi, o ile nie jest zmęczona, głodna i ma mnie w zasięgu wzroku.
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai, z tego co pamiętam to pisałaś, że zanim kupicie dom, to sprzedacie mieszkanie, które obecnie wynajmujecie, tak?? Domyślam się, że kupując dom kredyt Was nie ominie, a więc braliście pod uwagę żeby kredyt wziąć na całość domu a tego mieszkania jednak nie sprzedawać a z wynajmu spłacać lub dopłacać do raty kredytu??
Pytam, bo przed nami stanie za kilka lat właśnie taka decyzja:
Albo sprzedać mieszkanie, w którym mieszkamy i wziąć kredytu tylko tyle ile nam braknie
Albo mieszkanie zostawić i wynajmować i kredyt wziąć na całość
Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy 😅 -
Lalia wrote:Ounai, z tego co pamiętam to pisałaś, że zanim kupicie dom, to sprzedacie mieszkanie, które obecnie wynajmujecie, tak?? Domyślam się, że kupując dom kredyt Was nie ominie, a więc braliście pod uwagę żeby kredyt wziąć na całość domu a tego mieszkania jednak nie sprzedawać a z wynajmu spłacać lub dopłacać do raty kredytu??
Albo sprzedać mieszkanie, w którym mieszkamy i wziąć kredytu tylko tyle ile nam braknie
Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy 😅
Jak już w końcu znajdziemy działkę to będziemy próbowali drugiej opcji. Żeby mieszkanie miała później OliwkaLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Ounai, z tego co pamiętam to pisałaś, że zanim kupicie dom, to sprzedacie mieszkanie, które obecnie wynajmujecie, tak?? Domyślam się, że kupując dom kredyt Was nie ominie, a więc braliście pod uwagę żeby kredyt wziąć na całość domu a tego mieszkania jednak nie sprzedawać a z wynajmu spłacać lub dopłacać do raty kredytu??
Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy 😅
Edit: jeszcze szukamy ewentualnie takich opcji jak zastawienie mieszkania i tym samym zmniejszenie wkładu własnego ale nie wiem czy banki na to pójdą.
Druga opcja jest taka, że kupujemy działkę, na spokojnie sprzedajemy mieszkanie i budujemy sami. I ta opcja jest najbardziej realna. Poza tym kupić dom to jedno, a jeszcze trzeba wykończyć. Na start pasuje zrobić gładzie (bo jak nie zrobisz od razu to nigdy nie zrobisz), wykończyć łazienki bo od docinania płytek się kurzy i zrobić kuchnię. Trzeba też kupić minimum łóżka do sypialni, resztę można małymi krokami. No i drzwi, bo wiadomo, do toalety lepiej mieć. 2 lata temu wykanczalismy mieszkanie i koszt to jakieś 2000zl/m2. Niektórzy twierdzą że 1000zl, ale to najtańszymi materiałami, a wiadomo że jak kładziesz panele w domu to już chciałabyś mieć porządnie. Wykończenie mieszkania 63m2 kosztowało nas ok 100 tyś. Więc w dom wsadzimy pewnie kolejne 200-300Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 21:44
BOY 2015
GIRL 2020 -
Motylku a dajesz kleik do każdej butelki? Ile łyżek na ile ml mleka?
Meggi raz że to też dobry sposób na ulewanie a dwa dziecko jest bardziej po tym syte i np w nocy dłużej przesypia 😊 przynajmniej powinno 😄Nikola.1984 lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Lalia my bierzemy pod uwagę druga opcje
tzn mieszkanie wynajmować i z tego spłacać kredyt. Zawsze później mieszkanie zostanie dla którejś z córek, jest to tez zabezpieczenie na przyszłość
Moja mama np kupiła mieszkanie w Krakowie, wynajmuje je studentom, z wynajmu utrzymuje moja siostrę na studiach a jak któraś z wnuczek pójdzie na studia to tez będzie miała gdzie mieszkać. Mieszkanie to dobra inwestycja.
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Też bym nie myła al jednak chrzciny to chrzciny
U mnie P pracuje w sobotę i niedzielę 6-14, więc ja idę w gości do jego siostry. Nie muszę sprzątać 😂
P. S. A odkąd pracuje to w sumie i tak wieczorem ogarniam mieszkanie z grubsza. A takie większe sprzątanie w weekend. Teraz mam piątek wolny i muszę ogarnąć, bo w sobotę robimy URODZINY KorneliiOunai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa88 wrote:Motylku a dajesz kleik do każdej butelki? Ile łyżek na ile ml mleka?
Meggi raz że to też dobry sposób na ulewanie a dwa dziecko jest bardziej po tym syte i np w nocy dłużej przesypia 😊 przynajmniej powinno 😄
Matylda spała nocki już przed wprowadzeniem kleiku. Ale fakt faktem, że teraz zjada 4, max 5 butelek dziennieEwa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki za Wasze kciuki. Egzamin mam jednak jutro, bo dziś nie zdążyliśmy. Szkolenie nam się przeciągnęło. Ale myślę, że dam radę 💪
Jutro po pracy mam Zanzibar. Idę na rzęsy! I mam zamiar tam spać! 😂Ounai, Nikaa92, dmg111, Lalia, Ewa88 , kar_oliv, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Warto wspomnieć ale to chyba przygotowania do obrotu. U mnie za to Pola ryje głową i lekko przekłada nogę i też mi to wygląda na przygotowanie do obrotu.
Tak, Kacper też tak zaczynal przewracać się na bok, wyciągać głowę i rączki w stronę zabawki która kładliśmy na zachętę, potem przekładanie nogi, później zaczął się coraz mocniej przekrecac ciałko na brzuch tylko jeszcze głowa ciężka była i ręka jakby zostawała, a od kilku dni to sama wiesz co już wyczynia z tymi obrotami na brzuch. Także myślę że Polson też zaraz znacznie fikać 😛Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny