X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Piątka! 🖐️🙋‍♀️Czy jest tu w ogóle jakaś mamusia, która umyła okna na święta?! Ja też to chrzanie, za firanką nie widać 😂 Osobiście uważam za skandal, że moja mama-pedantka nie chce się wyżyć w moim mieszkaniu 😂
    Eeee ja od jesieni nie myłam 🤦‍♀️

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Mi też okna umył mąż 😊 ale były już naprawdę brudne.

Dziewczyny czy zagęszcza któraś mleko kleikiem lub kaszką? Jeśli tak to od którego miesiąca się tak robi? Podaje się normalnie w butelce?

My też zaczęłyśmy od pampers 1 i dosyć długo je używaliśmy. Kupiłam kilka rodzajów np dada, pampers pure, premium care i zwykle i ostatecznie zostaliśmy przy premium care. A tak przy okazji wczoraj na aplikacji rossmann miałam jakiś kupon na Pampersy - 17 zl. Widać go dopiero jak się doda produkt do koszyka i jest to jednorazowy bon.
    Ja zagęszczam kleikiem od 4 mca :) w butelce normalnie

Ewa88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga - świetna pamiątka! Super się na Was patrzy ❤️

Inga28 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja dzisiaj niby wyprasowałam stertę ubrań, rozpakowałam zmywarkę, puściłam pranie i poskładałam, ale...ja mieszkam z mamą, która gotuje obiady. Mnie zostaje tylko podgrzać. Poza tym dzisiaj zrezygnowałam ze spaceru żeby nadrobić w domu 🤭 no i moja Iga ma przed południem około godziny drzemki, a po południu śpi co najmniej 3 (dzisiaj ponad 4), to mam czas na domowe obowiązki. No i też na macie czy w bujaczku ładnie się bawi, o ile nie jest zmęczona, głodna i ma mnie w zasięgu wzroku.

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 🙂

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, z tego co pamiętam to pisałaś, że zanim kupicie dom, to sprzedacie mieszkanie, które obecnie wynajmujecie, tak?? Domyślam się, że kupując dom kredyt Was nie ominie, a więc braliście pod uwagę żeby kredyt wziąć na całość domu a tego mieszkania jednak nie sprzedawać a z wynajmu spłacać lub dopłacać do raty kredytu??
    Pytam, bo przed nami stanie za kilka lat właśnie taka decyzja:
    Albo sprzedać mieszkanie, w którym mieszkamy i wziąć kredytu tylko tyle ile nam braknie
    Albo mieszkanie zostawić i wynajmować i kredyt wziąć na całość
    Jedno i drugie rozwiązanie ma plusy i minusy 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja zagęszczam kleikiem od 4 mca :) w butelce normalnie

A po co się zagęszcza? Pytam bo zielona jestem 🙉

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, z tego co pamiętam to pisałaś, że zanim kupicie dom, to sprzedacie mieszkanie, które obecnie wynajmujecie, tak?? Domyślam się, że kupując dom kredyt Was nie ominie, a więc braliście pod uwagę żeby kredyt wziąć na całość domu a tego mieszkania jednak nie sprzedawać a z wynajmu spłacać lub dopłacać do raty kredytu??
    Albo sprzedać mieszkanie, w którym mieszkamy i wziąć kredytu tylko tyle ile nam braknie

Jak już w końcu znajdziemy działkę to będziemy próbowali drugiej opcji. Żeby mieszkanie miała później Oliwka

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A po co się zagęszcza? Pytam bo zielona jestem 🙉
    Ja zagęszczam, bo dzięki temu odrobinę mniej ulewa. Taki zagęszczacz pokarmu

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie obowiązków 🤭 ręka w górę 🤚
    a2f95577d64f.jpg

Annia, Suszarka, Lalia, Ounai, Ladyo, kic83, kar_oliv, SzalonaOna, Nowastaraczka, Wik89, dmg111, doomi03, emdar, Lulu83 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Eeee ja od jesieni nie myłam 🤦‍♀️
    Też bym nie myła al jednak chrzciny to chrzciny ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kredyt moglibyśmy wziąć, ale musielibyśmy mieć ok 100 tyś wkładu własnego, a niestety tyle nie mamy. My mamy mieszkanie to w którym mieszkamy teraz, działkę od moich rodziców pod Krk, w Rzeszowie mieszkanie po teściu, mąż kiedyś dostanie mieszkanie po teściowej. Więc stwierdziliśmy, że lepiej sprzedać jedno i spełnić marzenie o domu niż czekać nie wiadomo ile. Ale... Mieszkanie które miałoby iść na sprzedaż jest teściowej. Więc to trochę utrudnia sprawę. Tak, że my sprzedając to mieszkanie i tak będziemy mieć obecne na wynajem plus działkę 20 ar pod Krakowem plus kiedyś mieszkanie tesciowej. Niby teściowa mówi że jeszcze ma mieć działkę po rodzicach, ale to jest nadal na jej rodziców i obstawiam że jak przyjdzie co do czego to tam będzie wojna, więc nie liczymy na to, że ta działka nam skapnie. Działki pod Krk będą dla dzieci a nasze obecne mieszkanie ma być zabezpieczeniem emerytury.

Edit: jeszcze szukamy ewentualnie takich opcji jak zastawienie mieszkania i tym samym zmniejszenie wkładu własnego ale nie wiem czy banki na to pójdą.
    Druga opcja jest taka, że kupujemy działkę, na spokojnie sprzedajemy mieszkanie i budujemy sami. I ta opcja jest najbardziej realna. Poza tym kupić dom to jedno, a jeszcze trzeba wykończyć. Na start pasuje zrobić gładzie (bo jak nie zrobisz od razu to nigdy nie zrobisz), wykończyć łazienki bo od docinania płytek się kurzy i zrobić kuchnię. Trzeba też kupić minimum łóżka do sypialni, resztę można małymi krokami. No i drzwi, bo wiadomo, do toalety lepiej mieć. 2 lata temu wykanczalismy mieszkanie i koszt to jakieś 2000zl/m2. Niektórzy twierdzą że 1000zl, ale to najtańszymi materiałami, a wiadomo że jak kładziesz panele w domu to już chciałabyś mieć porządnie. Wykończenie mieszkania 63m2 kosztowało nas ok 100 tyś. Więc w dom wsadzimy pewnie kolejne 200-300

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 21:44

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku a dajesz kleik do każdej butelki? Ile łyżek na ile ml mleka?

Meggi raz że to też dobry sposób na ulewanie a dwa dziecko jest bardziej po tym syte i np w nocy dłużej przesypia 😊 przynajmniej powinno 😄

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia my bierzemy pod uwagę druga opcje :) tzn mieszkanie wynajmować i z tego spłacać kredyt. Zawsze później mieszkanie zostanie dla którejś z córek, jest to tez zabezpieczenie na przyszłość :) Moja mama np kupiła mieszkanie w Krakowie, wynajmuje je studentom, z wynajmu utrzymuje moja siostrę na studiach a jak któraś z wnuczek pójdzie na studia to tez będzie miała gdzie mieszkać. Mieszkanie to dobra inwestycja.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Też bym nie myła al jednak chrzciny to chrzciny ;)
    Taka okazja zmusza do umycia 😂

U mnie P pracuje w sobotę i niedzielę 6-14, więc ja idę w gości do jego siostry. Nie muszę sprzątać 😂

P. S. A odkąd pracuje to w sumie i tak wieczorem ogarniam mieszkanie z grubsza. A takie większe sprzątanie w weekend. Teraz mam piątek wolny i muszę ogarnąć, bo w sobotę robimy URODZINY Kornelii :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku a dajesz kleik do każdej butelki? Ile łyżek na ile ml mleka?

Meggi raz że to też dobry sposób na ulewanie a dwa dziecko jest bardziej po tym syte i np w nocy dłużej przesypia 😊 przynajmniej powinno 😄
    Na 180ml daje jej 1 łyżkę stołowa :)

Matylda spała nocki już przed wprowadzeniem kleiku. Ale fakt faktem, że teraz zjada 4, max 5 butelek dziennie :)

Ewa88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Wasze kciuki. Egzamin mam jednak jutro, bo dziś nie zdążyliśmy. Szkolenie nam się przeciągnęło. Ale myślę, że dam radę 💪

Jutro po pracy mam Zanzibar. Idę na rzęsy! I mam zamiar tam spać! 😂

Ounai, Nikaa92, dmg111, Lalia, Ewa88 , kar_oliv, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Warto wspomnieć ale to chyba przygotowania do obrotu. U mnie za to Pola ryje głową i lekko przekłada nogę i też mi to wygląda na przygotowanie do obrotu.

Tak, Kacper też tak zaczynal przewracać się na bok, wyciągać głowę i rączki w stronę zabawki która kładliśmy na zachętę, potem przekładanie nogi, później zaczął się coraz mocniej przekrecac ciałko na brzuch tylko jeszcze głowa ciężka była i ręka jakby zostawała, a od kilku dni to sama wiesz co już wyczynia z tymi obrotami na brzuch. Także myślę że Polson też zaraz znacznie fikać 😛

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Matylda nie przewraca się jeszcze na brzuch :(

• calanthe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:04

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Nowastaraczka, emdar, kar_oliv, Lalia, Ladyo, Ewa88 , dmg111, SzalonaOna, Suszarka, Lulu83 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 3319 3320 3321 3322 3323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ