X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Wera też jeszcze nie 🙂 będzie gotowa to się obróci. My chodzimy do fizjo, robimy ćwiczenia. Jest trochę leniwa i bardzo by chciała robić więcej niż jest w stanie tzn. bardzo chce pełzać, ale jeszcze nie kuma jak i się złości przy tym. Jeśli chodzi o obrót na brzuch to na razie wychodzi jej tylko przeniesienie ciała na bok. I nie uważam, żeby była gorsza od innych niemowląt!

Przepraszam, ale nie ma co porównywać. Każde dziecko rozwija się swoim tempem. Poza tym chyba wymagasz od Matyldy trochę za dużo. Weź pod uwagę, że jest wczesniakiem. Po wieku korygowanym ma na to jeszcze czas, a nawet jeśli nie to, nie ma się czym przejmować. Każde dziecko jest inne. Nie ma co się smucić czy denrwować, bo kogoś maluch robi to czy tamto a mój nie. To tak samo jakby matka karmiąca mm była gorsza. Nic z tych rzeczy!!! Przyjdzie czas Matylda nadrobi 🙂

Dokladnie, Leo tez jeszcze sie nie obraca, ale umie pięknie złapać swoje stopy i odkrył że ma głowę🤣😂
    Dopóki nic niepokojacego sie nie dzieje to nie ma co swirowac ze inne dzieci cos tam bo kazde zdobywa swoje umiejetnosci w roznym czasie i absolutnie nie są gorsze🥰

KarolinaMaria, Lalia, calanthe, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, z Twoja Matyldzią jest wszystko ok. Dbasz o nia, chodzisz z nią do tylu specjalistów, na pewno by coś wyłapali. Ja tez myślałam, że moja to taki leniuszek, ostatnio patrzę, a ona leży na macie na boku 😂 ale zdarzyło się to dopiero 2-3 razy, a wczoraj i dziś jeszcze wcale. Widać to jeszcze nie jej pozycja, albo wtedy miała lepsze dni. Daję jej czas. Na brzuchu dalej nie lubi leżeć, ale te 2-3 minutki już wytrzymuje. Puszczamy jej wtedy muzykę z Rockiego i mówimy 'dajesz Matyldzia' 😂 każde dziecko jest inne, ja przestałam ją porównywać.

Za to zaczęłam zgłębiać temat brzuszka, bo było coraz gorzej. Jesteśmy po poradach z pediatrą z luxmedu i gastrologiem. Oboje mówią to samo, że to może być alergia, nie muszą być zmiany skórne podobne do AZS (Matylda ma lekki trądzik, tzn. Wg pediatry z NFZtu to trądzik). Odstawiłam BMK i jajko (ciekawa Wielkanoc przede mną hihihi), zrobiłam też badanie kału małej (pediatra z NFZ nawet nie zaproponowała), wyszło niskie pH i zła konsystencja, na szczęście nie ma krwi utajonej. Jutro kontrolna teleporada z gastrologiem. Chciałabym, żeby to był niedojrzały układ pokarmowy, ale już tak się męczyła, że nie zaszkodzi mi spróbować diety eliminacyjnej. Na diecie jestem tydzień, za wcześnie na efekty, ale mam wrażenie, że jest lepiej. Czarna kawa bez mleka też jest spoko ☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 09:48

calanthe, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa dziś albo jutro wypisują ze szpitala. Czyli mamy ja od dziś albo jutra u siebie :/

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja teściowa dziś albo jutro wypisują ze szpitala. Czyli mamy ja od dziś albo jutra u siebie :/

Ajć współczuję 😬

O ❤️
    Z ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu matka wariatka.
    Okazuje się, że nie tylko w ciąży można zastanawiać się nad imieniem...
    Jak wiecie nawet po urodzeniu nie byłam pewna, które imię wybrać, padło na Aleksandra, ale nie do końca mi to imię do synka pasowało 😂🤦

Poznajcie więc już urzędowo zmienionego MAKSYMILIANA 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 21:58

Ulaa, KarolinaMaria, Nowastaraczka, dmg111, calanthe, Ewa88 , Inaa89, Agaciorka, Zulugula, SzalonaOna, Ounai, emdar, Martt95, Ania81, Lalia, kar_oliv, kiniusia270, Fragaria, Suszarka, Ladyo, Wik89, edyciak., Annia, Karenira lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Z cyklu matka wariatka.
    Okazuje się, że nie tylko w ciąży można zastanawiać się nad imieniem...
    Jak wiecie nawet po urodzeniu nie byłam pewna, które imię wybrać, padło na Aleksandra, ale nie do końca mi to imię do synka pasowało 😂🤦

Poznajcie więc już urzędowo zmienionego MAKSYMILIANA 💙
    ]

Maksiu wydaje się być bardzo zadowolony ze zmiany ❤💕🥳

dmg111, kic83, Lalia lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:51

kic83, Ania81, Lalia, kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic Wow. Nie wiedziałam że masz wątpliwości co do imienia. 😜
    Witaj Maksiu. 😘

kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Motylku, z Twoja Matyldzią jest wszystko ok. Dbasz o nia, chodzisz z nią do tylu specjalistów, na pewno by coś wyłapali. Ja tez myślałam, że moja to taki leniuszek, ostatnio patrzę, a ona leży na macie na boku 😂 ale zdarzyło się to dopiero 2-3 razy, a wczoraj i dziś jeszcze wcale. Widać to jeszcze nie jej pozycja, albo wtedy miała lepsze dni. Daję jej czas. Na brzuchu dalej nie lubi leżeć, ale te 2-3 minutki już wytrzymuje. Puszczamy jej wtedy muzykę z Rockiego i mówimy 'dajesz Matyldzia' 😂 każde dziecko jest inne, ja przestałam ją porównywać.

Za to zaczęłam zgłębiać temat brzuszka, bo było coraz gorzej. Jesteśmy po poradach z pediatrą z luxmedu i gastrologiem. Oboje mówią to samo, że to może być alergia, nie muszą być zmiany skórne podobne do AZS (Matylda ma lekki trądzik, tzn. Wg pediatry z NFZtu to trądzik). Odstawiłam BMK i jajko (ciekawa Wielkanoc przede mną hihihi), zrobiłam też badanie kału małej (pediatra z NFZ nawet nie zaproponowała), wyszło niskie pH i zła konsystencja, na szczęście nie ma krwi utajonej. Jutro kontrolna teleporada z gastrologiem. Chciałabym, żeby to był niedojrzały układ pokarmowy, ale już tak się męczyła, że nie zaszkodzi mi spróbować diety eliminacyjnej. Na diecie jestem tydzień, za wcześnie na efekty, ale mam wrażenie, że jest lepiej. Czarna kawa bez mleka też jest spoko ☕

A lekarze już coś powiedzieli?
    U Nas też nadal w nocy są problemy, dzisiaj od 1 w nocy się skręcała. Czy podaje jakieś leki (typu esputicon czy kolzym, Debridat) czy nie, to jest tak samo. U nas nie ma żadnej wysypki, tylko ten brzuszek 😑

O ❤️
    Z ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Julia i Maksymilian, pięknie to brzmi ❤️👰🤵💒💍

💙❤️😘😍😚

dmg111 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:04

KarolinaMaria, Angie1985, Zulugula, Inaa89, SzalonaOna, Martt95, kic83, Meggi110818, Ania81, Lalia, dmg111, kar_oliv, Nowastaraczka, kiniusia270, Suszarka, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, gastrolog (jakiś dobry z Gdańska, umówiłam teleporadę przez luxmed) powiedział, że to jest bardzo trudne do zdiagnozowania. Jak są zmiany skórne to łatwiej zdiagnozować alergię, ale nawet jak ich nie ma to można założyć, że jest to alergia. Ona może się dopiero rozwijać. To jest jedna wielka niewiadoma i najlepiej sprawdzić to dietą bez najpowszechniejszych alergenów, czyli BMK i jaj, one często chodzą w parze. Ale jasnej diagnozy nie da nam nikt. Ja już nie daję żadnych kropli, i tak nic nie dawały, a teraz zobaczę czy dieta działa. Ważny jest czas, taka dieta powinna trwać co najmniej miesiąc. Ty już chyba byłaś na diecie i próbowałaś mleka DHA? U nas kupki są rzadkie, często zielone i sluzowate, to też może (ale nie musi) świadczyć o alergii.

🦄 2021 r.
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, wszędzie pisze że obrót z pleców na brzuch powinien wystąpić około 5/6 miesiąca, wiadomo że są dzieci które zrobią to szybciej a są takie które później 😊 ostatnio rozmawiałam z naszą fizjo to mówiła że jej syn usiadł 2 dni przed skończeniem 9 miesięcy, a wiadomo że ona jako fizjo wykonywała z nim różne ćwiczenia a i tak zrobił to kiedy był po prostu gotowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 11:30

SzalonaOna, Lalia, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka, Fragaria, Suszarka, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Wera też jeszcze nie 🙂 będzie gotowa to się obróci. My chodzimy do fizjo, robimy ćwiczenia. Jest trochę leniwa i bardzo by chciała robić więcej niż jest w stanie tzn. bardzo chce pełzać, ale jeszcze nie kuma jak i się złości przy tym. Jeśli chodzi o obrót na brzuch to na razie wychodzi jej tylko przeniesienie ciała na bok. I nie uważam, żeby była gorsza od innych niemowląt!

Przepraszam, ale nie ma co porównywać. Każde dziecko rozwija się swoim tempem. Poza tym chyba wymagasz od Matyldy trochę za dużo. Weź pod uwagę, że jest wczesniakiem. Po wieku korygowanym ma na to jeszcze czas, a nawet jeśli nie to, nie ma się czym przejmować. Każde dziecko jest inne. Nie ma co się smucić czy denrwować, bo kogoś maluch robi to czy tamto a mój nie. To tak samo jakby matka karmiąca mm była gorsza. Nic z tych rzeczy!!! Przyjdzie czas Matylda nadrobi 🙂
    Absolutnie nie oceniam, ze Matylda gorsza. Wiek korygowany to 3,5 mca. Także może wkrótce zacznie fikać :)
    Po prostu każda tak pisze ze dzieci się obracają, że zabawki łapią, trzymają. A Matylda nie. I zaczęłam się zastanawiać czy to już powinien być ten etap, czy jescze nie 🤔

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dawek jest pneumokoków na nfz bo prevenaru 4 dawki dobrze kojarzę? Pytam bo oglądam kalendarz szczepień na gov.pl i z tego wynika że 3? A rotawirusy aż 5 dawek?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic witamy Maksia 😉 podziwiam za odwagę 😊

kic83 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko nadrobić 🙈 ale w domu szkola i przedszkole wiec czasu brak dla siebie 😉
    Kic woow nie spodziewałam się ze zmienicie imię, ale Maksiu również piekne 😘 to był nasz nr 2 w wyborze imienie zaraz za Tymkiem 😉

Inga piekny filmik i fajna pamiatka 😘

Dziewczyny każdy bobas prześliczny 😘

Motylku nie przejmuj się, że Matyldzia jeszcze się nie obraca. Nie można porównywać dzieci do siebie bo kazde różne umiejętności nabywa w różnym czasie. Jedno z dzieci zacznie siadać mając 5miesiecy inne mając 8. I tak samo jest z obrotem, chodzeniem. Czy chwytaniem zabawek. Każdy maluch ma swój czas 😘
    Tymek tez jeszcze nic nie robi, nie łapie zabawek tylko patrzy na nie. Dopiero zaczął się po trochu uśmiechać jak się do niego mowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 11:47

SzalonaOna, kic83, calanthe lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spieszcie się tak z tym obracaniem, bo jak się zacznie to już jest wariactwo 🤪
    U nas z kolei wczesnie się zaczęły obroty, bo 3msc i 6dni , a tak naprawdę teraz zwykle jest ten czas, także mamy o miesiąc więcej tego wariactwa 🙈 nawet jak karmię na leżaco to Mlody puszcza cycek i myk już jest na brzuchu 🤣 TEGO NIE DA SIĘ ZATRZYMAĆ, TO SE NE WRATI haha

W ogole fizjo dzis była ostatni raz 💪 mówi , że juz nie trzeba , że wszystko gra i śpiewa👍

SzalonaOna, Lalia, kar_oliv, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic - wow! Maksymilian ewidentnie zadowolony ze zmiany :)

kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zdany śpiewająco - dziękuję za kciuki 💪

Meggi110818, Inga28, kic83, calanthe, dmg111, kar_oliv, Ounai, KarolinaMaria, Inaa89, Nowastaraczka, Fragaria, Suszarka, Nikaa92, Ewa88 lubią tę wiadomość

‹‹ 3320 3321 3322 3323 3324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ