X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, nie jesteś wariatką, poszliscie za głosem serca. Przecież to wykapany Maksymilian! Od dawna się na tym zastanawialiście? Jak do niego mówiliście do tej pory, cały czas Aleks, czy jednak już Maks? ;)

Mam kuzyna Pawła. Na jego ślubie dowiedziałam się, że jest Dariuszem 🤦‍♀️ 'Ja Dariusz biorę...'. Myślałam, że to pomyłka jakaś, a potem się okazało, że on w papierach Dariusz, a całe życie wszyscy mówią do niego Paweł. Nie wiem czemu tego nie wyprostował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 14:43

Lalia, kic83, Nowastaraczka, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Kic, nie jesteś wariatką, poszliscie za głosem serca. Przecież to wykapany Maksymilian! Od dawna się na tym zastanawialiście? Jak do niego mówiliście do tej pory, cały czas Aleks, czy jednak już Maks? ;)

Mam kuzyna Pawła. Na jego ślubie dowiedziałam się, że jest Dariuszem 🤦‍♀️ 'Ja Dariusz biorę...'. Myślałam, że to pomyłka jakaś, a potem się okazało, że on w papierach Dariusz, a całe życie wszyscy mówią do niego Paweł. Nie wiem czemu tego nie wyprostował.

Mój mąż ma ciotkę Barbarę, ale jak wypisywałam zaproszebia na ślub dowiedziałam się że mam Maria napisać.

Powiem wam że od dwóch dni odpoczywam tak na serio. Robię tylko tyle ile muszę np dzisiejszy obiad po njamniejszej linii oporu czyli spaghetti ze szpinakiem zrobione w pół godziny.
    Jak dzisiaj się dowiem że skurcze to tylko straszaki i nie mają wpływu na nic to pewnie od jutra adhd mi się włączy od nowa ale jak jednak coś się dzieje to już zapowiedziałam staremu że będzie musiał jakoś z grubsza coś na,święta ogarnąć jakbym ja np musiała leżeć

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera jaka dostojna mina 👸🤗

calanthe lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, petarda! Jak Maks nie chciał być Aleksem to co poradzić, trzeba się z tym zgodzic :-) Maksymilian to piękne imię :-)

Ja w teamie "mama alergika", u nas aktualnie tragedia. Moje serce krwawi 😭 czas ucieka mi przez palce, podglądam Was ale najczęściej nie daje rady napisać.

kic83 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to! Kurier przyniósł i nie mogę się napatrzeć, piękny jest 😍😍😍 a Kokosek nie chce z niego wychodzić, będzie musiał zrobić miejsce dla siostrzyczki jak się urodzi 😂 10a99d0dbf86.jpg ec200376226c.jpg 46838aad9ad2.jpg f5116d2bcf50.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 15:49

Nowastaraczka, Lalia, KarolinaMaria, Inaa89, kar_oliv, Fragaria, kic83, Ounai, Ania81, Tajka, Zulugula, calanthe, Annia, Suszarka, Martt95, dmg111, Karenira, emdar, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo piekny wózeczek 🥰😘

Ladyo lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obiadku, pędzimy teraz z mezem na drugi spacer 🥰

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

😚 Dziękuję!
    Mój mąż chciał Maksymiliana tak z 8 lat już, ja się uparłam na Aleksandra, mąż przystanął :)
    Jakoś tak od 3 mż nie wiedziałam w końcu jak na niego mówić, bo córka mówiła Aleksander, tylko ja Aleks, dziadkowie Olek, mąż Alek, ktoś powiedział Olo 🤦
    Wtedy stwierdziłam że mąż chyba jednak dobrze wybrał (ale się jeszcze mu nie przyznałam 😂).
    Poszperałem w necie jak to się robi i czy można w ogóle zmienić ot tak imię. Okazało się że do 6 mż dziecka bezproblemowo.
    Zadzwoniłam do urzędu, przez covid, na termin z naczelnikiem czekaliśmy miesiąc! Dziś rano załatwiliśmy wszystko szybko i bezproblemowo.
    Od miesiąca jakoś już mówiliśmy na niego Maks 💙

KarolinaMaria, Fragaria, Ania81, calanthe, Lalia, dmg111, kar_oliv, emdar, Nowastaraczka, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe
    jaka śliczna Wera, a jaka myślicielka!

Inna
    Tymuś jaki duży już chłopak!

Inaa89, calanthe lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Dziewczyny dobijcie mnie. Nie mam już siły. Jak ja wytrzymam jeszcze tyle czasu. 😭
    Ledwo, że ledwo 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mój mąż ma ciotkę Barbarę, ale jak wypisywałam zaproszebia na ślub dowiedziałam się że mam Maria napisać.

Powiem wam że od dwóch dni odpoczywam tak na serio. Robię tylko tyle ile muszę np dzisiejszy obiad po njamniejszej linii oporu czyli spaghetti ze szpinakiem zrobione w pół godziny.
    Jak dzisiaj się dowiem że skurcze to tylko straszaki i nie mają wpływu na nic to pewnie od jutra adhd mi się włączy od nowa ale jak jednak coś się dzieje to już zapowiedziałam staremu że będzie musiał jakoś z grubsza coś na,święta ogarnąć jakbym ja np musiała leżeć
    U nas to samo w rodzinie męża. Teściowa Cecylia a wszyscy mówią Celina. A jej siostra Zuzanna a wszyscy mówią Halina 🤷‍♀️

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ounai może choroba ją odmieniła i teraz będzie innym człowiekiem. 😎
    Na chwilę pewnie tak. Zaraz po ślubie też pałała do mnie miłością jak jej przyjaciółka wyjaśniła, że matka z żoną nigdy nie wygra i jak się nie zmieni to straci kontakt z synem całkowicie. Teraz trochę zrozumiała, bo jedyną osobą która przywoziła jej rzeczy do szpitala czy do siostry była znienawidzona przez nią przyjaciółka męża, a ja z kolei ogarniałam różne rzeczy. Aż się śmiałyśmy z "Justynka", że z bólem serca zjada te rzeczy zamówione przez synową i dostarczone przez nią 😂 Zobaczyła na kogo może liczyć tak naprawdę.

Inaa, Tymek to prawdziwy słodziak

Dziewczyny, czy jak zrobię wydmuszki jutro to w pt mogę na luzaka piec ciasto z tych jajek? Ewentualnie jak ugotuję jajka w czwartek to wytrzymają do Świat? Ile można trzymać gotowane jajka?

Inaa89 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, nie sądziłam, że macie wątpliwości co do imienia. 🙂
    Meggie, tak szybko, bo im się ten termin zwolnił, a normalnie na maj już piszą. Ustaliliśmy, że mąż pójdzie z Olkiem. Ja wolę na to nie patrzeć.
    Motylku, nie przejmuj się, wcześniaki mają trochę więcej czasu na kolejne kroki milowe niż dzieci donoszone. Poza tym nie każde dziecko musi być Hej do przodu. Mój jest jakiś przyspieszony, bo zaczął się obracać na brzuch, ale na razie tylko przez jedną stronę. Choć jestem i tak zadowolona, bo tym sposobem polubił leżenie na brzuchu. 🙂 A wczoraj i dziś śmiał się już w głos. 😁 Mój mąż Wczoraj nie wiedział, czy mały się śmieje czy płacze, bo taki dziwny dźwięk z siebie wydawał. 😁
    Tylko boję się, że ten piątkowy zabieg wszystko cofnie, bo dla niego to jednak stres...
    Czy możliwe, żeby w tym wieku pojawiły się u Olka kolki? Bo czasami drze się w niebo głosy i widać, że brzuszek go boli.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic mnie to nie dziwi. Moja kuzynka i dobra kumpla tez zmieniały imiona swoim dzieciom. A moja przyjaciółka przez 2 tygodnie miała bezimienna córkę, bo nie mogła się zdecydować. ;) Witamy Maksa. :)

Motylku, gratuluję. I na pocieszenie, Mikołaj zaczal się obracać na brzuch jak miał równe 5 miesięcy. Nie można porównywać dzieci, bo np Marta już staje a Mikołaj nie siedzi sam posadzony bez podparcia. Każde dziecko jest inne, każde robi coś jak jest gotowe.

KarolinaMaria znam twój ból. Ja takoe święta zaliczyłam w Boże Narodzenie, gdzie miałam osoby weganski catering dla siebie. A i tak wyszło, że uczulają ziemniaki. 🤣

kic83, KarolinaMaria, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo ale piękny ten wózek. Uwielbiam ten odcień szarego. 😍

Ladyo lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! (A może już dobry wieczór 😹)

Jednorożec, super że szyjka trzyma. Uważaj na siebie! Korzystaj i odpoczywaj jak masz chwilę ❤️

Motylku, gratuluję zdanego egzaminu, brawo!

Ladyo, super wózek!

Kic, Maks nawet bardziej pasuje do Twojego synka. Super, że się odważyłaś iść za głosem serca :)

Lalia jak tam mycie? 🤣

Ounai, współczuję towarzystwa teściowej w święta, oby obyło się bez ofiar 😱 na długo zostanie?

Zulu, cieszę się że to już koniec fizjoterapii u Was 😀

Ja byłam z Igą na szczepieniu, na szczęście dzisiaj rota więc bez stresu. Umęczyłam się strasznie 🙈 mąż mi nie powiedział że idzie wcześniej do pracy, a myślałam że ja się na spokojnie wyzbieram a on ubierze i nakarmi Małą... Więc byłyśmy zdane na siebie 🤷 padał deszcz a musiałam iść na piechotę, dziecko nawet nie wiedziało że leje ale ja byłam cała przemoczona (i rozczochrana od kaptura, ładnie sobie musieli o mnie pomyśleć w przychodni). Samo szczepienie spoko, ale Iga źle leży na brzuchu. Mam kuzynkę fizjo, ma zadzwonić wieczorem powiedzieć mi jak to ćwiczyć. Mam straszne wyrzuty sumienia, że nie zauważyłam tego wcześniej. Od początku coś mi nie pasowało w tym jej leżeniu, mogłam słuchać intuicji... Poza tym chyba sto razy usłyszałam że jest duża, i chce mi się już rzygać tymi komentarzami. Nie wygląda jak ludzik Michelin. Waży swoje, już 6580 ale jest na serio długa. Ehhh jakoś mi się dzisiaj beczeć chce, chyba połączenie wizyty w przychodni, zmęczenia i pms 🥴

Zostawiam na chwilę moją Maleńką:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 20:29

Tajka, KarolinaMaria, dmg111, Zulugula, Ania81, Ladyo, Annia, kic83, Inaa89, kar_oliv, Martt95, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Ewa88 , SzalonaOna, Maniaaa. lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, śliczny 😍

Kic 😁 Maksiu ślicznie, dobry wybór 😊😊

Motylku , gratulacje 💪

A do nas na święta przyjeżdża mój brat z żoną i 2letnia córeczka i moi rodzice. My nie chcemy już nigdzie się wybierać, bo nie chce rodzić w moim rodzinnym mieście 😁 dobrze, że mój mąż ogarnięty i ciągle w domu...więc w piątek posprzątamy, on umyje okna, bo ostatni raz myte na początku ciąży, chyba w sierpniu, to też on mył :D w sobotę zrobimy ciasta, żurek, chlebki do żurku, jakieś sałatki, jajka faszerowane :) TM dzięki że jesteś :) I mama coś przywiezie :)
    A może do świąt się wypakuje 🤔 w nocy i rano łapały mnie znowu skurcze okresowe, ale delikatne, lekarz po świętach 😊 już się trochę przygotowuję, pije herbatkę, biorę wiesiołka, daktyle, masaż krocza 💪 zastanawiam się czy ja tych okien nie powinnam umyć 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 17:59

kic83, kar_oliv, Ania81, SzalonaOna lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:52

Inaa89, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo gratuluje zakupu wózka, super jest!

Suszarko ale Iga cudna a jak ślicznie ubrana 🤗 a komentarze olej jeśli Ci przeszkadzają, Iga wygląda zupelnie normalnie, nie jakoś wielko 🤷‍♀️ a nawet jeśli by byla ludkiem Michelin to super, znaczy się dobrobyt 👍😁

Znajomym lekarka skomentowała synka , że ma dorodny brzuch, to znajoma się zawstydzila a znajomy był dumny jak paw 😉 i tak trzeba żyć 😎

Ladyo, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldunek z wizyty:

Szyjka skrócona ale tyle ile powinna na tym etapie zero rozwarcia.
    Dziecko waży 2420 czyli idealnie ksiazkowo tyle ile powinno ani za mało ani za dużo.
    Poza pierwszym cc nie mam żadnych wskazań drugiego cc mogę swobodnie próbować sn żadnych przeciwskazań nie ma.
    Od 37 tc mam co tydzień badać mocz i dużo seksu dużo ruchu :)

Zulugula, Inaa89, Karenira, kar_oliv, edyciak., Suszarka, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Ania81, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
‹‹ 3322 3323 3324 3325 3326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ