X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za komplementy co do wózka, jaram się nim jakbym go co najmniej urodziła 😂 jutro idę ostatni dzień do pracy 😲 właśnie skończyłam piec malinowa chmurkę, wezmę na pożegnanie przed porodem i przy okazji urodziny :) a potem będę odpoczywać! Suszarko malutka jest przepiękna! Wcale nie uważam żeby była duża. Jest malutka słodka kruszynka! Skąd taki śliczny komplecik? Jednorozec, Tajka, Herbatka czas ucieka, już niedługo rodzimy 😲 a dopiero testowalysmy! Ale ten czas leci!!! Kicku witamy w takim razie Maksa 😍 przepiękne imię! Maksymiliany to mądre chłopaki!

kic83, Suszarka, Tajka, dmg111, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ladyo, śliczny 😍

Kic 😁 Maksiu ślicznie, dobry wybór 😊😊

Motylku , gratulacje 💪

A do nas na święta przyjeżdża mój brat z żoną i 2letnia córeczka i moi rodzice. My nie chcemy już nigdzie się wybierać, bo nie chce rodzić w moim rodzinnym mieście 😁 dobrze, że mój mąż ogarnięty i ciągle w domu...więc w piątek posprzątamy, on umyje okna, bo ostatni raz myte na początku ciąży, chyba w sierpniu, to też on mył :D w sobotę zrobimy ciasta, żurek, chlebki do żurku, jakieś sałatki, jajka faszerowane :) TM dzięki że jesteś :) I mama coś przywiezie :)
    A może do świąt się wypakuje 🤔 w nocy i rano łapały mnie znowu skurcze okresowe, ale delikatne, lekarz po świętach 😊 już się trochę przygotowuję, pije herbatkę, biorę wiesiołka, daktyle, masaż krocza 💪 zastanawiam się czy ja tych okien nie powinnam umyć 🤔

Odradzam mycie okien, skakanie po parapetach i dźwiganie, często się nie zdarza, ale może, odklejenie łożyska..
    Poza tym Tajka, masz jeszcze czas 😊 maluch jeszcze byłby wczesniakiem, ma jeszcze czas 👍

emdar, Tajka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    bardzo dziękuję za wszystkie miłe komentarze 😚

emdar, Annia, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Ania81, kar_oliv lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dzień dobry! (A może już dobry wieczór 😹)

Jednorożec, super że szyjka trzyma. Uważaj na siebie! Korzystaj i odpoczywaj jak masz chwilę ❤️

Motylku, gratuluję zdanego egzaminu, brawo!

Ladyo, super wózek!

Kic, Maks nawet bardziej pasuje do Twojego synka. Super, że się odważyłaś iść za głosem serca :)

Lalia jak tam mycie? 🤣

Ounai, współczuję towarzystwa teściowej w święta, oby obyło się bez ofiar 😱 na długo zostanie?

Zulu, cieszę się że to już koniec fizjoterapii u Was 😀

Ja byłam z Igą na szczepieniu, na szczęście dzisiaj rota więc bez stresu. Umęczyłam się strasznie 🙈 mąż mi nie powiedział że idzie wcześniej do pracy, a myślałam że ja się na spokojnie wyzbieram a on ubierze i nakarmi Małą... Więc byłyśmy zdane na siebie 🤷 padał deszcz a musiałam iść na piechotę, dziecko nawet nie wiedziało że leje ale ja byłam cała przemoczona (i rozczochrana od kaptura, ładnie sobie musieli o mnie pomyśleć w przychodni). Samo szczepienie spoko, ale Iga źle leży na brzuchu. Mam kuzynkę fizjo, ma zadzwonić wieczorem powiedzieć mi jak to ćwiczyć. Mam straszne wyrzuty sumienia, że nie zauważyłam tego wcześniej. Od początku coś mi nie pasowało w tym jej leżeniu, mogłam słuchać intuicji... Poza tym chyba sto razy usłyszałam że jest duża, i chce mi się już rzygać tymi komentarzami. Nie wygląda jak ludzik Michelin. Waży swoje, już 6580 ale jest na serio długa. Ehhh jakoś mi się dzisiaj beczeć chce, chyba połączenie wizyty w przychodni, zmęczenia i pms 🥴

Zostawiam na chwilę moją Maleńką:

[imurl]
    Przyzwyczaj się, jeszcze milion razy usłyszysz ze jest duża. Serio. Mówię Ci to ja, mama dużego dziecka. Każdy mi mówił że jest duży. Pediatra sugerowała przekarmianie. Ale... Dziecko które się rodzi duże nigdy nie będzie małe. Bo jakby zaczęło spadać z centyli to by znaczyło że coś jest nie tak, że źle rośnie. A Ci którzy tego nie rozumieją są debilami. Więc olej ich. Ważne, żeby szła swoim centylem i tyle ;) I dodam że jest śliczna.

Pokłóciłam się z mężem. I przez kogo? Przez pieprzona służbę zdrowia. Wiedza w szpitalu że nie ma teściowej kto odebrać to ja wypisali i kazali siedzieć na izbie przyjęć. No i proszę męża żeby mi jajka kupił a on stwoerdzil że dam sobie radę sama. Miał pomoc sprzątać to pakując się zrobił jeszcze większy bałagan. A ja mam jutro zgraję dzieciaków i kto wie czy jakaś matka nie wpadnie więc nie mogę zostawić syfu. Wymiękam 😭

Suszarka lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U nas to samo w rodzinie męża. Teściowa Cecylia a wszyscy mówią Celina. A jej siostra Zuzanna a wszyscy mówią Halina 🤷‍♀️

Ale jaja z tymi imionami.
    U mnie teściowa to Danka ale jednak nie Danka bo Maria 🤣

Podobno ktoś się pomylił i zamiast zrobić w urzędzie Danka Maria. Zrobil Maria Danka (ma dwa imiona). Kiedyś niby nie tak łatwo było zmienić imię i już tak zostało ale i tak mowia na nią Danka, chociaż nie każdy bo Maria tez nie raz słyszałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 18:56

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg tez sie zastanawiam gdzie to maleństwo o którego zdrowie drżałam 😉 a tu już rosnie chlopak jak na drożdżach 😘

Suszarko piekna księżniczka 🥰😘 i jakie śliczne ubranko. A komentarzami odnosnie tego że jest duża się wg nie przejmuj.. ludzie potrafią być bezduszni.. nie rozumiem jak wg można tak mowic o dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 18:51

dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kochane, nie nadrobię Was od wczoraj, przepraszam. Przepadłam z dobrą książką, i....wygrała z forum 🙂

Kic, ale fajna akcja 😁😅! Moja przyjaciółka zrobiła tak samo jak Wy, tylko że dosłownie dwa tygodnie po rejestracji małej, i nagle z Hani zrobiła się Agata😂 Zatem witamy Maksa😍( moja koleżanka ma synka Maksa, spi jej po 12 h bez budzenia się, zycze Ci z całego serca że może to kwestia imienia✊😃)

Motyl, gratuluję zdanego egzaminu!!! Jesteś super woman normalnie😘

Ladyo, ale piękny wózek😊 Wózek w domu, to juz nie przelewki😉

Tajka, podobnie jak Ula odradzam mycie okien, mi też lekarka mówiła,że to może być niebezpieczne dla łożyska, ale też ze może się zakręcić w głowie, i o upadek nietrudno.

Irysko, pytałaś wczoraj jak Julek teraz zasypia. Generalnie nadal najlepiej na spacerze w wózku, ale bardzo często śpi juz w dzień w swoim łóżeczku (sam zasypia, widzę juz kiedy robi się śpiący, kładę go do łóżeczka,coś tam się pokręci, pogada do miśków i zasypia). W nocy śpi juz sam w łóżeczku (gdzieś od 3 mscy), przedtem spał ze mną, ale przestało to być i wygodne i bezpieczne. Nie bój się wózka, jak Michałek lubi Ci spać w wózku, I dobrze w nim zasypia to niech tak śpi; sporo dzieci lubi spać w wózku i w końcu każde się odzwyczaja 🙂

Ulaa, kic83, Iryska, Lalia, Nowastaraczka, Inaa89, Ania81, SzalonaOna, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, piękna mała! A komentarze olej, co to za tekst w ogóle " ale duże dziecko"🤦‍♀️🤷‍♀️Jak dziecko drobne to komentują "ale okruch". Babom nie dogodzisz.

Ounai, rozumiem, że nie ma żadnej opcji żeby teściowa spędziła Święta u którejś ze swoich sióstr?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hejo kochane, nie nadrobię Was od wczoraj, przepraszam. Przepadłam z dobrą książką, i....wygrała z forum 🙂

Kic, ale fajna akcja 😁😅! Moja przyjaciółka zrobiła tak samo jak Wy, tylko że dosłownie dwa tygodnie po rejestracji małej, i nagle z Hani zrobiła się Agata😂 Zatem witamy Maksa😍( moja koleżanka ma synka Maksa, spi jej po 12 h bez budzenia się, zycze Ci z całego serca że może to kwestia imienia✊😃)

Motyl, gratuluję zdanego egzaminu!!! Jesteś super woman normalnie😘

Ladyo, ale piękny wózek😊 Wózek w domu, to juz nie przelewki😉

Tajka, podobnie jak Ula odradzam mycie okien, mi też lekarka mówiła,że to może być niebezpieczne dla łożyska, ale też ze może się zakręcić w głowie, i o upadek nietrudno.

Irysko, pytałaś wczoraj jak Julek teraz zasypia. Generalnie nadal najlepiej na spacerze w wózku, ale bardzo często śpi juz w dzień w swoim łóżeczku (sam zasypia, widzę juz kiedy robi się śpiący, kładę go do łóżeczka,coś tam się pokręci, pogada do miśków i zasypia). W nocy śpi juz sam w łóżeczku (gdzieś od 3 mscy), przedtem spał ze mną, ale przestało to być i wygodne i bezpieczne. Nie bój się wózka, jak Michałek lubi Ci spać w wózku, I dobrze w nim zasypia to niech tak śpi; sporo dzieci lubi spać w wózku i w końcu każde się odzwyczaja 🙂

Emdar
    jakby tak było to byłoby to lepsze niż wygrana w totka! 😂
    Kto wie, może to będzie TA noc?! 😂😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 19:04

emdar, dmg111, Ladyo, Zulugula, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Emdar
    jakby tak było to lepsze niż wygrana w totka! 😂
    Kto wie, może to będzie TA noc?! 😂😘
    Nawet nie wiesz jak Ci tego życzę kochana ✊😍😅

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Suszarka, piękna mała! A komentarze olej, co to za tekst w ogóle " ale duże dziecko"🤦‍♀️🤷‍♀️Jak dziecko drobne to komentują "ale okruch". Babom nie dogodzisz.

Ounai, rozumiem, że nie ma żadnej opcji żeby teściowa spędziła Święta u którejś ze swoich sióstr?
    Nie sądzę, żeby mój mąż się na to zgodził. On jak zaczyna się coś dziać z teściową to dostaje jakiegoś świra. Dzisiaj skończyło się awantura, bo jego mama już czeka w szpitalu na IP a ja mu każe iść po jajka. I on wpadł w jakaś histerie, że ona wymaga opieki. Szczerze mówiąc nie sądzę, bo od 2 dni wypytuje już mojego syna czy modlę się z nim wieczorem. I zaczyna mu mówić, że to źle że się nie modli i ma mówić mamie żeby się modliła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 19:22

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, no to nie zazdroszczę:( Ale może chociaż spróbuj pogadać z mężem? Macie teraz trudny czas, dużo problemów z różnych stron; może argument że parę dni w spokoju dobrze Wam zrobi na niego podziała. A jeśli nie,to nie pozostaje Ci nic innego jak zacisnąć zęby i po prostu przetrwać. Bałaganem w domu się nie przejmuj, nawet jak wpadnie jakaś mama, to przecież Cię zrozumie, bo kto jak nie inna matka zrozumie lepiej matkę małych dzieci. A jak nie zrozumie,to...zupełnie nie warto sobie tym głowy zawracać.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku kąpiesz Maksa jeszcze w tej wanience z ikei czy zmieniliscie na większą?

Edit: faktycznie lepiej pasuje jak się pisze o Twoim synku Maks 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 20:03

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

😚
    A widzisz :) Maks się już nie mieści 😂 mąż go kąpie w naszej wannie :)

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za wszystkie miłe słowa 🥰

Ladyo, komplecik jest ze strony LaBambino Handmade :) dostała Iga w prezencie, ale mnie urzekł!

Moja Iga też wyrosła z wanienki Ikea, już się w niej nie wyprostuje...a najgorsze jest to że nie mam gdzie trzymać większej. Kąpiel w wannie póki co odpada bo trzeba byłoby wyjść potem do góry po nieogrzewanej klatce schodowej. Jakoś będziemy sobie radzic na partyzanta póki co 🤣

Ladyo, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, fronty w kuchni umyte 💪 jutro ma być ładna pogoda, mąż idzie do pracy na 11:30, więc chyba zaatakuję te okna 😁
    A co do wielkości dziecka, to nam na wizycie patronazowej, jak Olek miał 6 tygodni, pediatra powiedziała że wygląda jak trzymiesięczne dziecko 😳
    Z ciekawości razem z mężem stanęliśmy teraz na wadze z Olkiem i bez niego i wychodzi że waży ok. 7 kg, a między nim a Iga jest 3 tygodnie różnicy więc myślę, że wagowo to oni idą podobnym centylem, tylko pewnie Iga jest dużo dłuższa 👍 zupełnie się tym nie przejmuj 😘😘😘 chociaż wiem też jak takie teksty potrafią w pewnym momencie wkurwic, bo Olek jest akurat z tych pulchnych dzieci (co mnie rozczula 💙) i jak kiedyś chciałam go nakarmić to teściowa powiedziała żeby tyle nie jadł bo będzie miał NADWAGĘ zanim rok skończy 🤯🤯🤯🤦🤦🤦

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam ostatnio ze naszej suczce odbiło. Zaczęło się to nasilać. Bywa agresywna jeśli ktoś nie kaze jej się zbliżać do Tymka. Niechce chodzic na spacery bo zaraz ucieka do domu i koło łóżeczka. Piszczy na każdy jęk i płacz małego. Chcę go lizac, uwija gniazdo. Poszliśmy dzis do weterynarza, no i okazało się że ma ciążę urojona, juz nawet mleko zaczęła produkować. A Tymka wziela za swoje dziecko 🤦‍♀️
    Musi dostawać teraz hormony i mam nadzieję że jej minie bo wiezcie mi staje się jej zachowanie nie do zniesienia.. takze doszedł nam pies z problemami 🤷‍♀️🙈

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Az mi przypomniałaś, że się nie chwaliłam. Marta już się kąpie w dużej wannie razem z bratem. Mówię Wam jaka radość :D jakby była na basenie co najmniej 😂

Emdar, wytarłam kurze tylko na czarnej szafce bo tam widać 🤣 resztę olałam. Wysprzątałam na glanc przedpokój, bo to też widać jak się wchodzi, jeszcze stół jutro ogarnę bo widać z przedpokoju. Prasowanie przerzucę na łóżko. Prania nie wieszam, puszcze pralkę jeszcze raz. Kuchnie mniej więcej ogarnęłam. Jutro zrobię dzieciom wydmuszki, będą sobie malować, a jajka wykorzystam do jajecznicy, placków itd. Mam ich teraz dwa dni, a w pt idą do kolegi znowu. A kolejny tydzień zobaczymy. Mam nadzieję że będą się tak odwiedzać jeszcze jak już otworzą przedszkola :)

Zulugula, Ania81, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mezem w sobotę zrobimy porządki. Okien nie myje ale tylko dlatego że po świętach mają przyjsc montować rolety zewnetrzne i mi jeszcze umizgaja okna wiec umyje po montażu. A w piątek montują internet światłowodowy i mam nadzieję że lepiej ogarnie ta zdalna naukę wiec tez niewiem czy zrobia to na czysto. Święta spędzamy w domu, a w poniedziałek przyjeżdża do nas moja siostra z mezem i dziećmi na obiad 😉

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Kic, nie sądziłam, że macie wątpliwości co do imienia. 🙂
    Meggie, tak szybko, bo im się ten termin zwolnił, a normalnie na maj już piszą. Ustaliliśmy, że mąż pójdzie z Olkiem. Ja wolę na to nie patrzeć.
    Motylku, nie przejmuj się, wcześniaki mają trochę więcej czasu na kolejne kroki milowe niż dzieci donoszone. Poza tym nie każde dziecko musi być Hej do przodu. Mój jest jakiś przyspieszony, bo zaczął się obracać na brzuch, ale na razie tylko przez jedną stronę. Choć jestem i tak zadowolona, bo tym sposobem polubił leżenie na brzuchu. 🙂 A wczoraj i dziś śmiał się już w głos. 😁 Mój mąż Wczoraj nie wiedział, czy mały się śmieje czy płacze, bo taki dziwny dźwięk z siebie wydawał. 😁
    Tylko boję się, że ten piątkowy zabieg wszystko cofnie, bo dla niego to jednak stres...
    Czy możliwe, żeby w tym wieku pojawiły się u Olka kolki? Bo czasami drze się w niebo głosy i widać, że brzuszek go boli.

Chirurg mówił że najczęściej to mamy przychodzą bo tata okazuje się za miękki i w ogóle kobiety więcej zniosą fizycznego i psychicznego bólu ☺️
    Ja byłam, bo mi łatwiej uspokoić Małą niż mężowi, a nie wiedziałam jak to zniesie.
    Nie ma co się martwić, dziecka to nie boli, jedynie wnerwia się że ktoś grzebie w buzi.
    Na drugi dzień jak ćwiczenia robiliśmy to widać było że jej boli.

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 3323 3324 3325 3326 3327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ