Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLadyo wrote:Mamusie co sądzicie o koszu na pieluchy? Przydaje się czy raczej bajer? Wpadłam w wir zakupów i kupuje wszystko jak leci, a sama nie wiem czy jest sens. Jeśli tak to jaki polecacie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLadydo bajer, ja zuzyte pieluszki wkladam do woreczkow na brudne pieluszki i do kosza.
Swoja droga te woreczki przydaja sie jesli dziecko ma chorobe lokomocyjna ( corcia miala, swietnie lapaly wymioty, zero przeciekow)Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Suszarka, Ladyo, Annia, Ania81, Fragaria, KarolinaMaria, Lalia, Martt95, Nikaa92, dmg111, emdar, Ewa88 , Nowastaraczka, kiniusia270, Inaa89, Zulugula, kic83 lubią tę wiadomość
-
Motylku jaka ona jest słodka! 🤩🤩🤩
Ania, śliczny jest Twój synek, niejedno serce złamie w życiu 🤭
Ladyo, ja mam tak jak Ania81. Zwykły kosz z Ikei (tylko że z pokrywką) i worki Akuku na brudne pieluchy. Może i mało eko, ale trudno 🤣SzalonaOna lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny Leo już 3 dzień bez 💩💩, jest maruda ale nie widac zeby go meczylo powinnam dzialac z jakimis wlewkami czy czekac?
A i przyszedl dzis alilo z aliekspres, musze ogarnac baterie i przetestujemy, wizualnie wyglada spoko 💕Nowastaraczka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Motylku , ale duża już Matylda! I jaka wesoła 🙂
Kic, super zmiana imienia, dobrze że się dało. Może nowe lepsze imię = nowe lepsze nocki😘
U mnie zawitała głupia 🐒No nie spodziewałam się... Tak było fajnie bez niej. Dzisiaj umieram na ból brzucha, już dwa Ibupromy zjadłam 🙄
Ounai, napisałam Ci na priv.
SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy jestem złym człowiekiem bo nie chcę teściowej u siebie? Wiem że ona nie ma innych dzieci, ale naprawdę, nie mam ochoty udawać że ja lubię. Taki trudny czas mamy, marzy mi się, żeby spędzić kilka dni samemu, a nie z teściową
boję się że wprowadzi się do nas na jakiś czas bo już mąż mówi że ona chce niby sama zostać, ale on widzi, że jest słaba itd
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Dziewczyny, czy jestem złym człowiekiem bo nie chcę teściowej u siebie? Wiem że ona nie ma innych dzieci, ale naprawdę, nie mam ochoty udawać że ja lubię. Taki trudny czas mamy, marzy mi się, żeby spędzić kilka dni samemu, a nie z teściową
boję się że wprowadzi się do nas na jakiś czas bo już mąż mówi że ona chce niby sama zostać, ale on widzi, że jest słaba itd
-
Ladyo, my dostaliśmy od moich rodziców Tommy Tippee Sangenic z czterema wkładami i powiem Ci tak: ogólnie super, bo stoi przy samym przewijaku,wrzucamy pampersa, skręcamy worek, zamykamy i w pokoju nie śmierdzi nic a nic, a kosz do pełna zapełnia nam się średnio dwa razy w tygodniu, więc często leżą w nim trzydniowe kupy.
ALE to co jest totalną porażką, to oryginalne wkłady, bo cena wkładu to ok. 30 zł, a nam na początku wystarczał na tydzień, masakra.. zużyliśmy chyba 3 z 4 wkładów oryginalnych i zaczęłam szukać jakiś zamienników, bo to patologia żeby wydawać 120-150 zł miesięcznie na worki na śmieci. I na Allegro znalazłam folię, którą samemu się wkłada w ten oryginalny wkład, opinie były bardzo dobre, a ja stwierdziłam że zaryzykuję, bo za 100 METRÓW tej folii zapłaciłam 49 zł.
Jeśli chodzi o folię, to jest dość gruba, więc się nie rwie, ma zapach zielonego jabłuszka i jak ją wymieniamy co te 3-4 dni i otwieramy kosz to z niego nie śmierdzi, a folię kupiliśmy 2 miesiące temu i jeszcze ją mamy. Bałam się że to uzupełnienie folii będzie kłopotliwe, ale zajmuje mi to max 5 min.
Więc jeśli chcesz używać oryginalnych wkładów, to nie polecam bo się kompletnie finansowo nie opłaca, jeśli zamienników to polecam folię i wtedy kosz też polecam.
Czy to Ty pytałaś też kiedyś o pampersy?? Ja miałam kupione po jednej paczce Dada Ekstra 1, Pampers Active 1 i Pampers Pure1 oraz dwa opakowania Pampers Premium 1. W szpitalu byliśmy tydzień i tam dawali pampersy, więc swoich używałam dopiero w domu. Zaczęliśmy od Dada bo były najmniejsze.Wykorzystaliśmy wszystkie "jedynki", ale te 5 paczek to było za dużo, myślę że na początek 3 paczki Jedynek w zupełności Ci wystarczą.KarolinaMaria, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Jak czytam ile ważą wasze dzieci to zaczynam się martwić. Dużo młodsze dzieci od Michałka ważą tyle co on... Mam nadzieję, że za dwa tygodnie na szczepieniu będzie już miał dobrą wagę... Bo póki co to spadł na siatce centylowej kanał niżej12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, myślę że nie ma też co porównywać wag, bo i Michałek i Mikołaj nawet 3 kg nie ważyli przy porodzie, więc chyba będą troszkę inaczej przybierać niż dzieci co ważyły 3,5-4kg przy porodzie.
Ounai, nie, nie jesteś złym człowiekiem. Twoja teściowa to i Anioła by z równowagi wyprowadziła, więc nic dziwnego, że nie masz ochoty jej mieć na głowie w nie za dużym mieszkaniu. Bo nawet nie masz gdzie się przed nią schować.
Emdar, a co dobrego czytasz co Cię tak wciągnęło?
Dziewczyny, wszystkie nasze forumowe Dzieciaczki że zdjęć są takie urocze. 🥰Ania81, SzalonaOna, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Czasem nie wiem co robić. Chcę karmić. Po pierwszej ciąży walczyłam o rozkręcenie laktacji, wiele nocy przepłakanych ale udało się i karmiłam ponad 2 lata. Teraz znów płaczę. Patrzę jak Adaś cierpi i naprawdę nie wiem czy to dobrze że upieram się przy kp? Próbowałam dzisiaj dać mleko z butelki i klapa 🤷♀️ on nie chce w ogóle złapać za smoka.
Naprawdę staram się pilnować diety, jem w sumie w kółko to samo 🤮 czasem probuje coś dodać do jadłospisu. Wczoraj zmieniłam tylko jeden składnik - dodałam kasze gryczana i znów go wysypalo. Ale "wysypało" niestety nie opisuje skali zmian i cierpienia jakie to dla niego niesie. Te zmiany wyglądają naprawdę strasznie.
Nie wiem co robić 😭 jestem załamanaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 23:06
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualny
-
Ladyo, mam ten sam kosz co Lalia. Prezent od mojego brata. Dokładnie tak samo uzupełniamy wkłady, folia z allegro daje radę. Nie jest to żaden must have, ale fajny bajer. Dobrze mieć przy przewijaku jakikolwiek kosz. A jak już przy przewijaniu jesteśmy, to czy masz podkłady na przewijak? U nas na początku był to topowy produkt, zaraz po pieluszkach 😂 szły jak woda, bo Matylda lubiła siusiać w czasie przewijania, co i teraz się zdarza. Dzięki nim nie trzeba ciągle wycierać przewijaka. Kupiłam 3 opak jeszcze w ciąży, bo dzięki temu była darmowa wysyłka z apteki. Myślałam, że starczą na długo, a tu musiałam domawiać 😱
Ladyo, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Fragaria a czytałaś o diecie rotacyjnej?
Ciężko powiedzieć, że upierasz się przy kp Jeśli Adaś nie chce butli, przecież coś jesc musi.Przeżywałam to samo w zimie, butli z Pepti nie chciał, ja głodna, a kupy i tak były brzydkie.
Pamiętaj, że jeśli będziesz dalej się męczyć to zrezygnowanie z kp to nie jest żadna porażka, tylko czasami po prostu mimo naszych chęci się nie da. A jeśli uda Ci się pozostać przy kp to mam nadzieję, że uda Ci się wylapac jak najszybciej alergeny. Jeszcze jedna mysl mam, te zmiany skórne to są alergiczne na pewno?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023