Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka 😚
piękne zdjęcie Polci, a Wasze cuuuuudowne!!!Anet.kaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kic, jak nocka? Mogę już umawiać wizytę w USC?😅Julek dziś postanowił się obudzić o 1, a zasnął o 4🤦♀️; w naiwności matczynej myślę "Dobra,może do jakiejś 8 pośpi". Wstał o 6:00.....Bez komentarza.
Ounai, nie jesteś złą osobą. Nie myśl o sobie w ten sposób; to normalne że w trudnych chwilach myślimy o zapewnieniu przede wszystkim sobie poczucia bezpieczeństwa i spokoju. Skoro jednak wiesz na pewno,że wspólne Święta Was nie ominą,to ja bym po prostu poszła w tryb"przetrwanie". Nie nastawiaj się, że będzie słabo, nie nastawiaj się ze będzie ekstra, potraktuj to jako dobry uczynek i po prostu to przetrwaj. Nie dla siebie, nie dla niej nawet, ale- skoro to dla niego takie ważne-dla meża.Pamiętaj, że to tylko kilka dni.
Anetka, mamy tą samą mamę 😅? Moja mama do 18 r.ż myślała,że jest Ewa. Poszła do gminy po odpis jak dowód wyrabiała (to chyba kiedyś jakaś standardowa procedura) a tam że ona jest Janina. Okazało się,że dziadka tak zakręciły babki w gminie jak zapisywał mamę,że pod wpływem ich namów zmienił córce ustalone imię. Taki szczegół,że zapomniał o tym powiedzieć komukolwiek 😂😁. Co śmieszne, ochrzczona jest Ewa, I wszystkie świadectwa szkolne ma na Ewa. Do dziś wszyscy mówią do niej Ewa, a jak ktoś chce ja wkurzyć to mówi Jasia (nie lubi bardzo tego imienia). Anetko, a zdjęcie cudowne ❤
Motyl, jak Ty tak wyglądasz niewyjsciowa, to musiałabyś zobaczyć mnie 😂😅 Matylda jaka słodka ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 07:24
Wik89, kic83, Nowastaraczka, SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Hej Dziewczyny,
Anetka, wspaniale zdjecia. Polcia śliczna!
My zaczynamy rozszerzanie diety teraz, wlasnie musze dzis kupic jakies warzywa i sloiczki
Kicku, gratuluje Maksowi nowego imienia, pasuje 😊
Motylku, powodzenia w pracy, Ty to masz tę moc, podziwiam!
Fragraria, wspolczuje diety, eh:(
Dzisiaj u nas wreszcie piekne slonce i czuc wiosne!!! Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 07:27
kic83, Nowastaraczka, SzalonaOna, emdar lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Hej Dziewczyny,
Anetka, wspaniale zdjecia. Polcia śliczna!
My zaczynamy rozszerzanie diety teraz, wlasnie musze dzis kupic jakies warzywa i sloiczki
Kicku, gratuluje Maksowi nowego imienia, pasuje 😊
Motylku, powodzenia w pracy, Ty to masz tę moc, podziwiam!
Fragraria, wspolczuje diety, eh:(
Dzisiaj u nas wreszcie piekne slonce i czuc wiosne!!! Milego dnia!
Wik
a od czego dziś zaczynacie?
Powodzenia, daj znać jak Wam poszłoCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Chcę i lubię kp, ale jeszcze przed porodem obiecałam sobie ze tym razem więcej luzu do tematu i nastawiłam się że nie będę się za wszelką cenę stresować. Tylko jest jeszcze jeden aspekt o którym myślę - co będzie przy rozszerzaniu diety? Teraz dostaje w mleku śladowe ilości alergenu i tak reaguje 😳 chyba wolę poznać te alergeny w taki sposób niż po podaniu w czystej postaci, bo na naszej zakazanej liście z mniej typowych jest marchewka.
Będę walczyć żeby utrzymać kp, bo myślę że mimo wszystko to dla niego lepsze, choć jednocześnie będę go próbować do butli przekonywać i w razie zaostrzenia zrobię tak jak lekarka powiedziała. Dzisiaj spróbuję w butli dać mu moje mleko, może to go przekona.
Dziękuję za Wasze słowa wsparcia :* dzisiaj Adaś podrapany, ale wygląda o niebo lepiej.
Jeśli potrzebujecie inspiracji kulinarnych w diecie eliminacyjnej to ja też podzielę się linkiem z którego korzystam https://mamaalergikagotuje.pl/Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Dmg111, pewnie żadna nowość, i było tu tysiąc razy, ale ubranka z Pepco są moim zdaniem lekko zaniżone. A już od rozmiaru 80 nasz Julek po prostu nie mieścił się w ich rękawy ( nie na długość, a na szerokość). Mam wrażenie że te ich rękawki są na baaardzo szczupłe rączki (Julek jest raczej długi niż szeroki).42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Nowastaraczka wrote:Dziewczyny Leo już 3 dzień bez 💩💩, jest maruda ale nie widac zeby go meczylo powinnam dzialac z jakimis wlewkami czy czekac?
A i przyszedl dzis alilo z aliekspres, musze ogarnac baterie i przetestujemy, wizualnie wyglada spoko 💕
Jak go nie boli to 14dni moze byc bez kupy. To długo ale tydzien to spokojnie bym nic nie robiła. U nas nie było 4dni ale byl bardzo płacz. Lekarz zalecił czopek glicerynowy dla niemowląt ale nie uzylismy bo akurat go puścilo 🤭 we wlewki bym raczej nie szla, tzn ja się bałam zrobić i lekarz tez nie zaleciłNowastaraczka lubi tę wiadomość
💙
💗 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnetka - pięknie wyglądacie!!! Pola jest śliczna ❤️
Fra - widziałam fotkę. Aż mnie serce boli, jak taki maluszek musi cierpieć...współczuję, ale jakiej decyzji nie podejmiesz, postaramy się Ciebie wspierać!
U mnie dziś znów piękne słoneczko, więc po południu lecimy z dziećmi na spacerekFragaria, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Spokojnie. Moja Matylda 22.03 ważyła 6210g. Także podobnie. Jest na 60 centyl niby.
SzalonaOna lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
emdar wrote:Kic, jak nocka? Mogę już umawiać wizytę w USC?😅Julek dziś postanowił się obudzić o 1, a zasnął o 4🤦♀️; w naiwności matczynej myślę "Dobra,może do jakiejś 8 pośpi". Wstał o 6:00.....Bez komentarza.
Ounai, nie jesteś złą osobą. Nie myśl o sobie w ten sposób; to normalne że w trudnych chwilach myślimy o zapewnieniu przede wszystkim sobie poczucia bezpieczeństwa i spokoju. Skoro jednak wiesz na pewno,że wspólne Święta Was nie ominą,to ja bym po prostu poszła w tryb"przetrwanie". Nie nastawiaj się, że będzie słabo, nie nastawiaj się ze będzie ekstra, potraktuj to jako dobry uczynek i po prostu to przetrwaj. Nie dla siebie, nie dla niej nawet, ale- skoro to dla niego takie ważne-dla meża.Pamiętaj, że to tylko kilka dni.
Anetka, mamy tą samą mamę 😅? Moja mama do 18 r.ż myślała,że jest Ewa. Poszła do gminy po odpis jak dowód wyrabiała (to chyba kiedyś jakaś standardowa procedura) a tam że ona jest Janina. Okazało się,że dziadka tak zakręciły babki w gminie jak zapisywał mamę,że pod wpływem ich namów zmienił córce ustalone imię. Taki szczegół,że zapomniał o tym powiedzieć komukolwiek 😂😁. Co śmieszne, ochrzczona jest Ewa, I wszystkie świadectwa szkolne ma na Ewa. Do dziś wszyscy mówią do niej Ewa, a jak ktoś chce ja wkurzyć to mówi Jasia (nie lubi bardzo tego imienia). Anetko, a zdjęcie cudowne ❤
Motyl, jak Ty tak wyglądasz niewyjsciowa, to musiałabyś zobaczyć mnie 😂😅 Matylda jaka słodka ❤
Emdar
Maksymilian idzie w ślady Aleksandra 😂😂😂
Przynajmniej nie lulałam go w nocy tylko żonglowałam cyckami 😂Wik89, dmg111, KarolinaMaria, emdar, Ania81, Nowastaraczka, Ladyo lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kicku, ja chyba cukinia, batat, dynia w sloiczku jesli sa, chwile potem brokuly i marchewka, a sama ugotuje na parze najpierw cukinie, potem ziemniaka, a jako trzecią marchewkę
Potem to juz spontanicznie bede dobierac
kic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023