Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Tylko że on spadł sporo z centylowej siatki. To mnie najbardziej martwi. Bo wiadomo, że każde dziecko rośnie swoim tempem. Ja każdy pomiar wagi nanoszę na siatki i do tej pory waga szła cały w górę a ten pomiar dużo w dół poszedł.
A może wpleć mu tak jak mi poradzili jedno dodatkowe karmienie?
Ja przerywam Poli ten nocny długi set aby zjadła dodatkowo. -
dmg111 wrote:Fra, a używasz latopic? Ja od kiedy stosuje to Julka już nie reaguje na mleko i zaczynam je jeść, bo nie powstają plamki a tamte praktycznie zniknęły
Tak, probiotyk od niedawna stosujemy. Natomiast jeśli chodzi o kosmetyki to używamy i fajnie działają te z serii dermedic linum baby.
Emdar, wczoraj mieliśmy pierwsze podejście i faktycznie mam jedna butelkę, ale masz rację spróbuję jeszcze z inną i innym smoczkiem.
Starszy syn nie, żadnych problemów z alergią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 09:55
dmg111 lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fragaria wrote:Chcę i lubię kp, ale jeszcze przed porodem obiecałam sobie ze tym razem więcej luzu do tematu i nastawiłam się że nie będę się za wszelką cenę stresować. Tylko jest jeszcze jeden aspekt o którym myślę - co będzie przy rozszerzaniu diety? Teraz dostaje w mleku śladowe ilości alergenu i tak reaguje 😳 chyba wolę poznać te alergeny w taki sposób niż po podaniu w czystej postaci, bo na naszej zakazanej liście z mniej typowych jest marchewka.
Będę walczyć żeby utrzymać kp, bo myślę że mimo wszystko to dla niego lepsze, choć jednocześnie będę go próbować do butli przekonywać i w razie zaostrzenia zrobię tak jak lekarka powiedziała. Dzisiaj spróbuję w butli dać mu moje mleko, może to go przekona.
Dziękuję za Wasze słowa wsparcia :* dzisiaj Adaś podrapany, ale wygląda o niebo lepiej.
Jeśli potrzebujecie inspiracji kulinarnych w diecie eliminacyjnej to ja też podzielę się linkiem z którego korzystam https://mamaalergikagotuje.pl/
Spróbuj faktycznie swoje mleko do butki - Polecam Avent lub Lovi i może niech kto inny mu da a nie Ty. Pola też na poczàtku odmawiała butli gdy ja jej dawałam.Fragaria lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Kic, jak nocka? Mogę już umawiać wizytę w USC?😅Julek dziś postanowił się obudzić o 1, a zasnął o 4🤦♀️; w naiwności matczynej myślę "Dobra,może do jakiejś 8 pośpi". Wstał o 6:00.....Bez komentarza.
Ounai, nie jesteś złą osobą. Nie myśl o sobie w ten sposób; to normalne że w trudnych chwilach myślimy o zapewnieniu przede wszystkim sobie poczucia bezpieczeństwa i spokoju. Skoro jednak wiesz na pewno,że wspólne Święta Was nie ominą,to ja bym po prostu poszła w tryb"przetrwanie". Nie nastawiaj się, że będzie słabo, nie nastawiaj się ze będzie ekstra, potraktuj to jako dobry uczynek i po prostu to przetrwaj. Nie dla siebie, nie dla niej nawet, ale- skoro to dla niego takie ważne-dla meża.Pamiętaj, że to tylko kilka dni.
Anetka, mamy tą samą mamę 😅? Moja mama do 18 r.ż myślała,że jest Ewa. Poszła do gminy po odpis jak dowód wyrabiała (to chyba kiedyś jakaś standardowa procedura) a tam że ona jest Janina. Okazało się,że dziadka tak zakręciły babki w gminie jak zapisywał mamę,że pod wpływem ich namów zmienił córce ustalone imię. Taki szczegół,że zapomniał o tym powiedzieć komukolwiek 😂😁. Co śmieszne, ochrzczona jest Ewa, I wszystkie świadectwa szkolne ma na Ewa. Do dziś wszyscy mówią do niej Ewa, a jak ktoś chce ja wkurzyć to mówi Jasia (nie lubi bardzo tego imienia). Anetko, a zdjęcie cudowne ❤
Motyl, jak Ty tak wyglądasz niewyjsciowa, to musiałabyś zobaczyć mnie 😂😅 Matylda jaka słodka ❤Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Taka piękna dziś pogoda a teściowa ma 1 dzień wolny i bardzo chce wziąć Pole na spacer. Ogólnie spoko gdyby nie to że ja z przyjemnością też bym z nią pochodziła, a razem to mi się nie chce.
Chciałam się z tego wykręcić ale mąż bardzo mnie poprosił abym dała jego matce Pole bo ona tak za nią tęskni (wbiła do nas w sobotę o czym nawet nie wuedziałam że się mąż z nią umówił- wracam z biegania męża nie ma bo jest na zakupach a w domu z Polą babka 🙄)
Wkurza mnie to strasznie bo jak tylko ma dzień wolny to bierze nas na litość jak ona nie tęskni za Polą aby do nas choć na chwilkę przyjść....
Wkurza mnie ta baba choć nic złego nie robi tak naprawdę. -
My wczoraj połowę wieczora z mezem przesiedzieliśmy na rozmowach o budowie domu. Mężowi podobają się domy jednokondygnacyjne. I teraz mamy trochę rozkmine. Z jednej strony chciałabym pokój dla każdego, chociaż maly ale żeby miał każdy swój. Ale z drugiej strony chlopaki wkoncu wybeda z domu i my zostaniey tam sami. Wiadomo że będą później wnuki itp. Ale nie będzie ich tez u nas codzien. A zostać na starość z wielkim domem 🤔 wiec pomyślałam zeby zrobić mniej pokoi i aby byli w nich po dwóch. Juz niewiem jakie lepsze rozwiązanie... Co myślicie?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualny
-
Fra nam pediatra tez mówiła o marchewce i zaczelam rozszerzać dietę od dyni. To było ok pozniej poszla marchewka i za pierwszym razem było ok ale na drugi dzień seria brzydkich kup wiec chyba odczekam i dostanie coś innego. Niby tylko marchewka a dziadostwo uczula. Latopic ma serie kosmetyków na srokao maja świetna opinie. Narazie stosujemy płyn do kąpieli i ta skóra po wymoczeniu jest taka miła w dotyku. Tez polecam butelki lovi i avent maly chętnie pije z nich. Jezeli dalas samo pepti od razu to się nie dziwię ze nie chciał pić. To mleko jest bardzo gorzkie (jak dla mnie) podaj mu swoje i zobaczysz czy akceptuje butelkę a później mieszaj swoje z pepti zaczynając od większej ilości Twojego, zmniejszając stopniowo, aż zostanie samo mm.
Fragaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFra sproboj rowniez butelki MAM. Ja uzywam i polecam. Uzywalam tez butelek Nuby, ze smoczkiem w w ksztalcie sutka. Moj starszy synek odmawial jakiekolwiek butelki z wyjatkiem tej. Wolal cycka, wiec ta butelka byla dla mnie blogoslawienstwem kiedy nie moglam go karmic (tak czy siak tolerowal max dwie butelki na dzien po 90ml)
Fragaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:My wczoraj połowę wieczora z mezem przesiedzieliśmy na rozmowach o budowie domu. Mężowi podobają się domy jednokondygnacyjne. I teraz mamy trochę rozkmine. Z jednej strony chciałabym pokój dla każdego, chociaż maly ale żeby miał każdy swój. Ale z drugiej strony chlopaki wkoncu wybeda z domu i my zostaniey tam sami. Wiadomo że będą później wnuki itp. Ale nie będzie ich tez u nas codzien. A zostać na starość z wielkim domem 🤔 wiec pomyślałam zeby zrobić mniej pokoi i aby byli w nich po dwóch. Juz niewiem jakie lepsze rozwiązanie... Co myślicie?
Inaa my mialysmy osobne pokoje jako dzieci (nastolatki szczegolnie), wlasna prywatnosc super sprawa, ale tez bywalo, ze kazda z nas zamknela sie w nim i zero kontaktu. Teraz jesli jestesmy w domu wszytkie 3 to mamy miejsce dla naszych rodzin rowniez. Takze ciezko powiedziec jakie rozwiaznie jest lepsze🤷♀️
Dodam, ze moi rodzice mieszkaja teraz sami, a nasz dom do najmniejszych nie nalezy, ale rodzice nie narzekaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:40
-
Cześć Mamusie
witam się z Wami w 32 tygodniu ciazy, poniżej aktualizacja brzuszka 😍 trochę kg mi przybyło, zatrzymałam się na +15, dalej już nie licze
siedzę właśnie ostatni dzień w pracy i od jutra będę odpoczywać! Emdar coś nie mogę się przekonać do tej Bator, a jestem wielka fanka książek... polecasz? Ona tak „ciężko” pisze mam wrażenie
Fra biedny maluszek! Mam nadzieje ze jak najszybciej pokonacie te problemu z alergia, trzymaj się ❤️ Anetko Polcia jest prześliczna! Słodka dziewczynka! I mamusia oczywiście tez piękna, ale to oczywiste!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 15:15
Nikaa92, kic83, Lalia, Fragaria, Ania81, Ounai, Wik89, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Inaa89, SzalonaOna, Zulugula, Martt95, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ladyo
ale Ty śliczna jesteś 😍Ladyo lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inaa tak sobie myślę że gdybysmy mieli jeszcze raz budować dom to chciałabym zrobić na parterze wygodna przestrzeń na lata - z dużym salonem i jadalnia żeby zawsze moc ugościć dzieci z ich rodzinami w przyszłości, z naszą sypialnia, gabinetem, pralnia i duża łazienka. Natomiast na poddaszu zaplanowałabym tylko pokoje dzieci. A jak dzieci się wyprowadza to byłoby można wygodnie korzystać z jednej kondygnacji jak z parterówki.Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ladyo wrote:Mamusie co sądzicie o koszu na pieluchy? Przydaje się czy raczej bajer? Jeśli tak to jaki polecacie? Wpadłam w wir zakupów i kupuje wszystko jak leci, a sama nie wiem czy jest sens. Sąsiad dziś przyniósł nam nianie elektroniczna, użyta tylko raz. Chciałam kupić videonianie ale szczerze mówiąc nawet nie wiem czy by się nam to przydało... Teraz problem z głowy, jak już dostaliśmy to po co kupować
ciężko mi porównać po tylu latach, ale dla mnie super, że nie muszę co chwilę pieluch wynosić i że nie wali mi kupa. A Marty kupy już dają konkretnie.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Nie załapałam się na zdjęcie Polci. ☹️
Ladyo wyglądasz jak milion dolarów. 😍
Igunie wczoraj wieczorem udało mi się zobaczyć cudowna dziewczynka. I nic się nie przejmuj komentarzami, wredne to strasznie. Jestem również mamą takiego większego bobasa.
Motylku wczorajsze zdjęcie super. 😍Ladyo, SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ladyo, my dostaliśmy od moich rodziców Tommy Tippee Sangenic z czterema wkładami i powiem Ci tak: ogólnie super, bo stoi przy samym przewijaku,wrzucamy pampersa, skręcamy worek, zamykamy i w pokoju nie śmierdzi nic a nic, a kosz do pełna zapełnia nam się średnio dwa razy w tygodniu, więc często leżą w nim trzydniowe kupy.
ALE to co jest totalną porażką, to oryginalne wkłady, bo cena wkładu to ok. 30 zł, a nam na początku wystarczał na tydzień, masakra.. zużyliśmy chyba 3 z 4 wkładów oryginalnych i zaczęłam szukać jakiś zamienników, bo to patologia żeby wydawać 120-150 zł miesięcznie na worki na śmieci. I na Allegro znalazłam folię, którą samemu się wkłada w ten oryginalny wkład, opinie były bardzo dobre, a ja stwierdziłam że zaryzykuję, bo za 100 METRÓW tej folii zapłaciłam 49 zł.
Jeśli chodzi o folię, to jest dość gruba, więc się nie rwie, ma zapach zielonego jabłuszka i jak ją wymieniamy co te 3-4 dni i otwieramy kosz to z niego nie śmierdzi, a folię kupiliśmy 2 miesiące temu i jeszcze ją mamy. Bałam się że to uzupełnienie folii będzie kłopotliwe, ale zajmuje mi to max 5 min.
Więc jeśli chcesz używać oryginalnych wkładów, to nie polecam bo się kompletnie finansowo nie opłaca, jeśli zamienników to polecam folię i wtedy kosz też polecam.
Czy to Ty pytałaś też kiedyś o pampersy?? Ja miałam kupione po jednej paczce Dada Ekstra 1, Pampers Active 1 i Pampers Pure1 oraz dwa opakowania Pampers Premium 1. W szpitalu byliśmy tydzień i tam dawali pampersy, więc swoich używałam dopiero w domu. Zaczęliśmy od Dada bo były najmniejsze.Wykorzystaliśmy wszystkie "jedynki", ale te 5 paczek to było za dużo, myślę że na początek 3 paczki Jedynek w zupełności Ci wystarczą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 11:20
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔