X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku- ale jaja z tym imieniem. Czy Maksiu czy Aleks obydwa imiona super, ale Maksiu chyba jest zadowolony z nowego imienia. Śliczny z niego chłopiec, taki pogodny 😍

Co do imion to moja mama do 18 r.ż była Ewą Janiną i podczas 18 nastki jak wyrabiała dowód w urzędzie dowiedziała się że jest jednak Janiną Ewą :D Wszyscy oczywiście znają ją jako Ewa, czasami jak ktoś nieznajomy powie do niej Janina to ona nie ogarnia, że to do niej :D

Motylku, gratuluje zdania kursu!

Lalia, teściowa to niezła agentka, mogłaby się ugryźć w język z takimi tekstami, u nas w drugą stronę ale wiem.jak.to denerwuje. Jak słyszę, że na Pole mówią jaka to duuuża dziewczynka to szlag mnie trafia, bo może i dobrze wygląda ale na swój wiek jest jednak troszkę za mała.

Jednorożcu, Twojemu mężowi to należy się konkretny kop w tyłek. Co on sobie wyobrwża z takim zachowaniem i tekstami. Ja rozumiemz że czasami są dni że tatuś wraca późno i nie ma siły zająć się dzieckiem, ale Wasza sytuacja jest nieco inna bo jesteś wysoko w ciąży i choćby ostatkiem sił ma.obowiązek Ci pomóc. Weź go na poważną rozmowę.

Ounai, współczuje teściowej na głowie, nawet sobie nie jestem w stanie wyobrwzić abym miała u siebie swoją tyle czasu gościć. Dużo siły

Inga- wspaniały teledysk z Barcelony, miło się na Was patrzy :) też musimy zacząć kręcić takie filmiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 23:16

SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Mamusie co sądzicie o koszu na pieluchy? Przydaje się czy raczej bajer? Jeśli tak to jaki polecacie? Wpadłam w wir zakupów i kupuje wszystko jak leci, a sama nie wiem czy jest sens. Sąsiad dziś przyniósł nam nianie elektroniczna, użyta tylko raz. Chciałam kupić videonianie ale szczerze mówiąc nawet nie wiem czy by się nam to przydało... Teraz problem z głowy, jak już dostaliśmy to po co kupować :)
    My mamy, fajna sprawa bo faktycznie można w nim zbierać pieluchy przez tydzień i nic nie czuć, ale wkłady są dość drogie (jeden wystarcza na 2-3 tyg). Aktualnie mam w nim zwykly worek, ostatnio po 3 dniach śmierdziało z niego czyli co 2 max 3 dni trzeba wyrzucać. Dla mnie jest spoko pod tym względem że wcześniej te zużyte pampki były w zwykłym koszu albo w jakimś kartonie który czekał na wyrzucenie i to tak brzydko leżało.
    Nie jest to w żadnym wypadku niezbędna rzecz ale jak już jjest to się przydaje.
    My mamy Tommee Tippee Sangenic

Ladyo lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jak czytam ile ważą wasze dzieci to zaczynam się martwić. Dużo młodsze dzieci od Michałka ważą tyle co on... Mam nadzieję, że za dwa tygodnie na szczepieniu będzie już miał dobrą wagę... Bo póki co to spadł na siatce centylowej kanał niżej
    A ile ostatnio ważył?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Czasem nie wiem co robić. Chcę karmić. Po pierwszej ciąży walczyłam o rozkręcenie laktacji, wiele nocy przepłakanych ale udało się i karmiłam ponad 2 lata. Teraz znów płaczę. Patrzę jak Adaś cierpi i naprawdę nie wiem czy to dobrze że upieram się przy kp? Próbowałam dzisiaj dać mleko z butelki i klapa 🤷‍♀️ on nie chce w ogóle złapać za smoka.
    Naprawdę staram się pilnować diety, jem w sumie w kółko to samo 🤮 czasem probuje coś dodać do jadłospisu. Wczoraj zmieniłam tylko jeden składnik - dodałam kasze gryczana i znów go wysypalo. Ale "wysypało" niestety nie opisuje skali zmian i cierpienia jakie to dla niego niesie. Te zmiany wyglądają naprawdę strasznie.
    Nie wiem co robić 😭 jestem załamana
    Jejku strasznie Ci współczuję :( najgorzej jest patrzeć na cierpienie maluszka... Ja wiem, że w takiej sytuacji nie dałabym rady kp. Po prostu znam siebie. Jeśli czujesz się na siłach - walcz. Jeśli nie - próbuj konsekwentnie z butelka. W końcu załapie :*

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, czy jestem złym człowiekiem bo nie chcę teściowej u siebie? Wiem że ona nie ma innych dzieci, ale naprawdę, nie mam ochoty udawać że ja lubię. Taki trudny czas mamy, marzy mi się, żeby spędzić kilka dni samemu, a nie z teściową :( boję się że wprowadzi się do nas na jakiś czas bo już mąż mówi że ona chce niby sama zostać, ale on widzi, że jest słaba itd
    Nie jesteś. Zupełnie Ci się nie dziwie, szczególnie w obliczu obecnych problemów. Ja wiem, że rodzicami trzeba się będzie kiedyś zająć bo taka jest kolej rzeczy (i też się tego na maxa boje jak to będzie z moimi rodzicami) ale zupełnie Ci się nie dziwie że potrzebujesz spokoju i odpoczynku. To Wasze wspólne życie jako rodziny jest teraz najważniejsze, teściowa miała już swój czas.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka - buziaki dla Polci na 4 miesiące! ❤️

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jaka słodka dziewczynka!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Aaa w ogóle nie wiem czy pamiętacie, zapisałam się na brwi permanentne. No niestety na 8.04, a że lockdown to mam przeniesione na nie wiadomo kiedy... :/ szkoda...
    Ja mam tak z fryzjerem, taka byłam zadowolona że zrobie sobie ładne włosy a tu psikus. Na szczęście woizytę mam kilka dni później (jeśli otworzą) ale nie wiem czy dam.radę na nią dotrzeć.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harrisek taki cudny! Do zacałowania! 😍😍😍

Ania81 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Anetka - buziaki dla Polci na 4 miesiące! ❤️
    Dziękujemy :) zaraz wkleje zdjęcie na 4 miesoące :)

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Fragaria a czytałaś o diecie rotacyjnej?
    Ciężko powiedzieć, że upierasz się przy kp Jeśli Adaś nie chce butli, przecież coś jesc musi. :( Przeżywałam to samo w zimie, butli z Pepti nie chciał, ja głodna, a kupy i tak były brzydkie. :/
    Pamiętaj, że jeśli będziesz dalej się męczyć to zrezygnowanie z kp to nie jest żadna porażka, tylko czasami po prostu mimo naszych chęci się nie da. A jeśli uda Ci się pozostać przy kp to mam nadzieję, że uda Ci się wylapac jak najszybciej alergeny. Jeszcze jedna mysl mam, te zmiany skórne to są alergiczne na pewno?

Nie słyszałam o diecie rotacyjnej, ale zaraz wygoogluje.
    Tak na 100% nie wiem czy alergiczne, ale fakt jest taki że jak jem suchy ryż z suchym kurczakiem to jego stan się poprawia i tyle że skóra jest po prostu sucha. Jeśli alergia to nie taka typowa na bmk i jajka. On reaguje nagle i ostro i po mniej więcej 12 godzinach jest poprawa.
    Te zmiany w ostrej fazie ma takie palące, saszące się.
    Byliśmy dzisiaj u alergologa, przepisała masc ze sterydem, ketotifen i zaleciła żeby w razie zaostrzeń dwa karmienia odpuszczac i dać bebilon pepti. Jak wróciliśmy to pierwszy raz próbowałam dać mu mleko z butelki żeby zobaczyć jak zareaguje, ale jakoś nie wiedział jak się do tego smoczka zabrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 06:29

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:52

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byłyśmy na szczepieniu, miało być samo 5 w1 ale dostała też 3 dawkę Prevenaru 13. W sumie spoko, ale jakbym wiedziała to kupiłabym w tej tamszej aptece, ale już trudno, najważniejsze że mamy.kolejną dawkę za.sobą. Pola była baaardzo dzielna, nie płakała aż tak mocno, NOPów na razie też brak.
    Co do wizyty, lekarz ją pochwalił jaka jest silna i ruchliwa (dotychczas mówili że słabo jej idzie leżenie na brzuszku). Sprawdzaliśmy też przyrosty wagi które tak bardzo mnie stresowały.
    Dziewczyny, co ja odwaliłam ostatnio ... Jak Wam pisałam że Pola ma słabe przyrosty 10g na dzień to policzyłyśmy to z inną lekarką ze złą wagą. Podałam jej wtedy wagę o prawie 2 tygodnie do przodu (swoją.drogą nie wiem dlaczego nie sprawdziła w systemie tylko mnie pytała). Ja nie zauważyłam że lekarka na wizycie gdy byłam z katarem wpisała mi też wagę do książeczki i tą wagę podałam a różnica była o 11 dni i 190g.
    Summa sumarum Pola ma dobre przyrosty - minimalne ale idzie cały czas swoim tempem.
    Co ja się nastresowałam w ostatnich dniach przez własny błąd... ehhh, już zaczęłam mieć wizje szpitala aby zbadać dlaczego tak słabo przybiera.
    Jak juz stres ze mnie zszedł poszliśmy z mężem i Polą na długi spacer, ciacho i lody- olać dietę należało mi się za to katowanie się co jest nie tak.
    Dziś jest 4 miesięcznica Poli narodziń oraz rocznica dowiedzenia się, że będziemy ją mieć 😍😍😍
    Pola nam się naprawiła i spacery wyglądają dużo lepiej. Muszę ją przed spacerem mocno nakarmić - zazwyczaj pierś + butla z odciągniętym.mleczkiem bo na samej piersi jej się nudzi w ciągu dnia i nie je zbyt długo i możemy spacerować 3h.

Lekarz.powiedział, że możemy już rozszerzać dietę, jednak ja chyba wolę poczekać chociaż do skończonego 5 miesiąca.
    Aniu, Ounai od którego tygodnia rozszerzałyście dietę?

Pozdrawiamy Ciocie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:40

Fragaria, dmg111, SzalonaOna, Suszarka, Ewa88 , Annia, kic83, Ladyo, Nowastaraczka, Lalia, Inaa89, Inga28, Ania81, kar_oliv lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:52

Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Ladyo lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:55

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku gratulacje zdanego egzaminu, jesteś torpedowa mama wielozadaniowa 😁 Matyldzia jaka poważna juz mala kobietka z słodkim uśmiechem 🥰🥰
    Kick Maksiu super imię, fajnie ze mamy takie czasy ze wmiare bezproblemu można zmienić imię.

Ina gdzie ten maluszek, chyba dziecko Ci podmienili bo tu maly slodki mężczyzna na zdjęciu.

Ania Harris ma cudowna urodę, maly przystojniak rosnie.
    Suszarko Inga jest piękna i zlej komentarze ze jest duża, to jest niemowlak a nie wychudzona modelka z wybiegu. Dla mnie jest proporcjonalna. Za chwilę przystopuje pewnie z waga to skończą się głupie i niepotrzebne komentarze które sprawiają Ci przykrość.

Anetka Polcia jak śliczna i wielkanocna dama 😁

Fragaria.....trzymaj się Kochana bo pewnie Twoje serce pęka za każdym razem gdy Adasia tak wysypuje. Mam nadzieję że sterydy pomogą a jak nie to pogadaj z lekarzem o maści protopic jest na receptę i w ulotce jest napisane że pomaga gdy sterydy nie działają Kubuś ja dostal od lekarza idioty bo nasza skóra tak źle jak Adasia to nie wyglądała ale do sedna, 3 smarowania i było czysto wiec jak nie sterydy to może to. I wiem że już to pisałam i brzmi jak reklama ale może warto pogadać z którymś lekarzem o probiotyku Latopic, na.internecie ma swietne opinie i u nas się sprawdził. Może znajdź dobrego dietetyka który ułoży Ci dietę taka nie głodową gdzie pozbędzie się najczestrzych alergenów. Trzymam za Was kciuki.

Fragaria, SzalonaOna, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria poszukaj na fejsbuku grupę Mama karmiaca na diecie eliminacyjnej, ja tam znalazłam sporo rad, które mi pomogły. Co do tego, że nie jest to typowa alergia na bmk I jajo, to u nas uczulają... ziemniaki. Bardzo współczuję, że synek musi sie tyle nacierpieć. Jest jeszcze coś takiego, jak alergia na histaminę, że dzieci reagują na produkty, które jej mają dużo w składzie... Bardzo Wam obojgu współczuję. :(

Fragaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, współczuję Ci bardzo :( jeśli chcesz być kp to na pewno wiele pracy przed Wami, z drugiej strony przejście na butelkę też będzie pewnie niełatwe dla Was obojga. Ale nie myśl sobie absolutnie że jeśli walczyłaś o kp przy pierwszym dziecku to teraz drugiemu dziecku się to należy. To tak nie działa. Dziecko ma być najedzone, wszystko jedno w jaki sposób. Nie wyrzucaj sobie że to Twoja wina bo tak nie jest, te głupie alergie się biorą nie wiadomo skąd i czasem naprawdę jest ciężko utrafić co uczula...u Anni ten nieszczęsny ziemniak, a u mojej znajomej kukurydza... Dużo siły Wam życzę! Bez względu na wszystko pamiętaj, jesteś najlepszą mamą na świecie!

Ounai, ja myślę że Twoje odczucia są naturalne. Każdy woli mieć spokój w swoim domu, a mieszkanie z rodzicem własnym czy partnera to jest balansowanie na linie. Zwłaszcza jak na do dzień się mieszka samemu. Mam nadzieję że teściowa długo u Was nie zabawi, i że nie będzie aż tak źle jak się spodziewasz... Ściskam Cię mocno!

Irysko, nie przejmuj się tą wagą. Podam Ci przykład: moja siostra urodziła pierwszego synka z wagą 2750, kiedy miał 6 tygodni ważył 4kg. Ja urodziłam córkę o wadze 4010, po 6 tygodniach miała coś ponad 5...naprawdę nie ma sensu tego porównywać. Sama widzisz że teraz chyba nie ma dzieci "w sam raz" ;)

Anetko cudne zdjęcia!

Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też podkłady na przewijak idą jak woda 😉

Anetka ile teraz waży Pola?

dmg111 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja zaczęłam rozszerzać dietę jak miał 23 tygodnie, tydzień po skończeniu 5 miesięcy. Wcześniej zdecydowanie nie był gotowy. :) Cieszę się, że z wagą Polci jednak wszystko w porządku! :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3326 3327 3328 3329 3330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ