Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kic, ale wariaci jesteście. Jak ja się teraz przestawię? Haha
A Maks to cała Ty!
Calanthe, Wera jest przepiękna po prostu!
Teściowa jednak nie przyjeżdża. Jadę dziś zawieźć Tymka do kolegi na 14, potem po męża odebrać go z pracy, mąż pomoże mi posprzątać, o 17 jedzie odebrać Tymka i potem jedzie do Rzeszowa odebrać teściową ze szpitala. Zostanie tam na noc, zrobi jej zakupy i jutro wróci. Teściowa nie chce do nas przyjeżdżać jeszcze. Prawdopodobnie w wielka sob albo w wielki pt mąż po nią znowu pojedzie. Chociaż teraz, to ona na luzaka może jeździć pociągami bo koronawirusem na pewno się nie zarazi 😂
Ale jak mam być szczera to nie mam ochoty spędzac z nią Świąt. To mi tylko dodatkowo przypomina o mamiekic83, Nowastaraczka, calanthe, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
kic83 wrote:Z cyklu matka wariatka.
Okazuje się, że nie tylko w ciąży można zastanawiać się nad imieniem...
Jak wiecie nawet po urodzeniu nie byłam pewna, które imię wybrać, padło na Aleksandra, ale nie do końca mi to imię do synka pasowało 😂🤦
Poznajcie więc już urzędowo zmienionego MAKSYMILIANA 💙
Szalona 😁
Maksio śliczne imię ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 12:01
kic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
SzalonaOna wrote:Absolutnie nie oceniam, ze Matylda gorsza. Wiek korygowany to 3,5 mca. Także może wkrótce zacznie fikać
Po prostu każda tak pisze ze dzieci się obracają, że zabawki łapią, trzymają. A Matylda nie. I zaczęłam się zastanawiać czy to już powinien być ten etap, czy jescze nie 🤔
Każdy bobas inny jest. Popatrz Twoja przesypia już nocki ładnie, a my możemy pomarzyć o tym☺️O ❤️
Z ❤️ -
SzalonaOna wrote:Test zdany śpiewająco - dziękuję za kciuki 💪
Gratulacje!😚SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
KarolinaMaria wrote:Meggi, gastrolog (jakiś dobry z Gdańska, umówiłam teleporadę przez luxmed) powiedział, że to jest bardzo trudne do zdiagnozowania. Jak są zmiany skórne to łatwiej zdiagnozować alergię, ale nawet jak ich nie ma to można założyć, że jest to alergia. Ona może się dopiero rozwijać. To jest jedna wielka niewiadoma i najlepiej sprawdzić to dietą bez najpowszechniejszych alergenów, czyli BMK i jaj, one często chodzą w parze. Ale jasnej diagnozy nie da nam nikt. Ja już nie daję żadnych kropli, i tak nic nie dawały, a teraz zobaczę czy dieta działa. Ważny jest czas, taka dieta powinna trwać co najmniej miesiąc. Ty już chyba byłaś na diecie i próbowałaś mleka DHA? U nas kupki są rzadkie, często zielone i sluzowate, to też może (ale nie musi) świadczyć o alergii.
Miesiąc żyłam na krupnik i wodzie i mleko pepti i żadnej różnicy, teraz jem już wszystko i też nic nie widzę. Kupki są ładne, żółte i raz dziennie. A bączki i tak w nocy męczą...O ❤️
Z ❤️ -
Kic, jak patrzę na Maksa, to faktycznie nie mógł być Aleksem 😁 fantastyczna zmiana!!
Ounai, cieszę się, że z teściową lepiej, ale nie zazdroszczę zamieszania, które pewnie teraz wywoła 😑
Dziewczyny, całkowicie zgadzam się z tym żeby nie porównywać 👍 kilka tygodni temu pisałam podniecona że Olek wyciąga rączkę do zabawki, ano nie wyciąga już 🤣 tzn. jak mu dyndają zabawki przed nim to wali w nie rączką, czasem uda mu się złapać, jak ma w zasięgu ręki pieluszkę, skarpetkę (podczas ubierania), naszą kołdrę to też łapie i tarmosi, ale jak ja trzymam w ręce zabawkę i mu pokazuję, to nie wyciąga ręki przed siebie żeby ją ode mnie wziąć 🤷 no trudno, poczekamy jeszcze 🙂 na brzuszku leży chętnie, uśmiecha się, a czasem nawet zdarzy mu się gaworzyc, ale ma takie dni kiedy jest bardziej zmęczony albo leniwy i unosi rękę i nogę po jednej stronie ciała i spada nam na plecki, na szczęście coraz rzadziej, ale tylko dlatego że go pilnujemy i cały czas korygujemy żeby nie oszukiwał. Obracać się nie obraca, ale jakby kurczy jedną połowę ciała i odgina głowę, co powoduje że wygląda jakby leżał na boku, odbieram to jako trening, więc niech chłopak trenuje tak długo jak potrzebuje 💪 jest pogodny, dużo się uśmiecha, lubi się przytulać, lubi gadać, pięknie rośnie a na nowe umiejętności przyjdzie czas 🥰
Któraś z Was napisała, że dziecko fizjo usiadło przed samym 9 miesiącem. Córka mojej przyjaciółki usiadła samodzielnie jak miała 7 miesięcy, a zaczęła chodzić jak miała ledwo skończone 10, więc jak widać jedne umiejętności przychodzą szybciej, a drugie później. Trzeba obserwować, ale nie ma co panikować 👌
Biorę się za mycie frontów w kuchni, miłego dnia 🌹🌹🌹Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 13:10
kic83, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMotylku gratulacje🥳🥳🥳
Kicku Maks super imie, 😍😍😍😍
Ounai Wspolczuje swiat z tesciowa. 😢😢
Co do rodziny, to moja mama jest pedantka z obsesja na punkcie I ochudzania. Jej obsesje bardzo sie na mnie odbily. Napisze tylko, ze wychodzac za maz wazykam 38-39 kilo. Moja mama siedziala mi wtedy bardzo w glowie.(odkad pamietam slyszalam ze jestem gruba, ze zle wygladam)
Jestem po terapii z psychologiem, dzieki temu odzyskalam kontrole nad soba. I nie zaserwuje tego samego mojej coreczce.kic83, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, że najbardziej to mi się ciśnienie podnosi jak do mnie mówi teraz "moja ukochana synowo". Nie znoszę lizustwa i sztuczności. Już mnie mdli jak pomyślę, że mam tak słuchać całe święta. Jeszcze rok temu potrafiła mi powiedzieć w ciąży że jeśli moje małżeństwo się rozpadnie to będzie tylko moja wina a teraz jestem ukochaną synową. Taaaa, jasne. A do przyjaciółki męża której nienawidzi od 25 lat nagle zaczęła się zwracać per "Justynka".BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Kic, Maksymilian to przepiękne imię! Bardzo do niego pasuje!! Śliczny Maksiu 😍
Calanthe skąd ja to znam, u mnie aparat nie nadąża za jej emocjami i na miesięczne zdjęcia to aż 200 pstrykam żeby coś wyszło hehe, śliczna córeczka 😊
Motylku gratulacje, dałaś czadu ! 😁
Angie ja byłam tydzień po terminie - no cóż mogę Ci powiedzieć, dasz radę 😁 innego wyjścia nie ma. Wszystkie znamy ten ból, czas się dłuży, wszystko boli i ciąży i jeszcze człowiek ma huśtawkę hormonów. Obejrzyj jakiś serial, poczytaj książkę, upiecz keksa na święta xD pośpij. Czas zleci i zaraz będziesz nam tu zdawać relację z porodu i pokazywać fotkę Twojego cuda ❤kic83, calanthe, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
U nas piekna pogoda, więc zabrałam przedszkolaki na plac zabaw. Ja odpoczywam z Tymkiem na ławeczce a chlopaki biegają i się bawią.
Starszaki zostały w domu bo maja lekcje do 15 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 17:01
kar_oliv, kic83, Ania81, Nowastaraczka, Lalia, calanthe, KarolinaMaria, SzalonaOna, dmg111, Maniaaa. lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai współczuję, że będziesz miała teściowa na głowie...
Moze Angie ma rację i jej się teraz w głowie poprzestawiało 🤔😅
Wczoraj moja teściowa dzwoni do meza ze naprzynosila ubran dla Tymka od koleżanki roz 62 i 68 i ma po nie przyjechac bo wszystkie są takie piekne. Jak je zobaczyłam to zaraz kazałam wszystkie wynieść do kontenera na ubrania. Jeśli to było piekne to ja niewiem co oznacza dla niej brzydkie. Wszystko jakieś w plamach, porozciagne, śmierdzące papierosami. Wstyd by mi było komuś coś takiego dać.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inaa, cudny Tymuś 😍 ta koszula 🤩😎
Cal, piękna Werka 🥰🥰🥰 charakterna 😁💪
Motylku, gratulacje 😘😘😟
Angie, końcówka jest dramatyczna 🥺 ale każdy dzień zbliża Cię do spotkania z córcią 💛💛💛calanthe, Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość