Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, Ty to jesteś pracowita pani domu! Ja jak Michałek śpi to zwykle pije kawę i czytam parę stron w książce. Zwykle tylko na to wystarczy mi czasu i pobudka😁 Ale tym sposobem już kończę książkę, którą zaczęłam w grudniu 😂
Nowastaraczka, Lalia, kic83, Inaa89, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Wiecie co. Ja już naprawdę zaczynam odliczać dni do bezpiecznego czasu na porod. I tak sobie teraz liczę... Jutro kończę 35 tydzień.
12 kwietnia(czyli 36t4d) idę do lekarza wtedy dokładnie ma zmierzyć już mała(tak jak pisałam wcześniej co 2 wizytę mamy dokladne mierzenie) wiem ze będziemy umawiać się już na szpital na ktg. No ale..... czy z moich obliczeń dobrze wychodzi że 37 tydzien skończymy 15kwietnia i teoretycznie zaczynamy wtedy 38tc to czy juz wtedy jakis seksik może wchodzić w grę? Oczywiście zapytam o to lekarza czy już można działać. Ale tak sobie teraz liczę i zaczynam się nakręcać 🙈😂
Mam dosyć leżenia!!!!!!!!! 🤦🏽♀️ przy tej mojej 2 latce to nie takie łatwe. Ona nie rozumie ze mama nie może jej zabrać na rączki, pobiegać po ogródku, kucać przy piaskownicy. Chcę się już moc z nią pobawić tak bez ograniczeń...Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Wiecie co. Ja już naprawdę zaczynam odliczać dni do bezpiecznego czasu na porod. I tak sobie teraz liczę... Jutro kończę 35 tydzień.
12 kwietnia(czyli 36t4d) idę do lekarza wtedy dokładnie ma zmierzyć już mała(tak jak pisałam wcześniej co 2 wizytę mamy dokladne mierzenie) wiem ze będziemy umawiać się już na szpital na ktg. No ale..... czy z moich obliczeń dobrze wychodzi że 37 tydzien skończymy 15kwietnia i teoretycznie zaczynamy wtedy 38tc to czy juz wtedy jakis seksik może wchodzić w grę? Oczywiście zapytam o to lekarza czy już można działać. Ale tak sobie teraz liczę i zaczynam się nakręcać 🙈😂
Mam dosyć leżenia!!!!!!!!! 🤦🏽♀️ przy tej mojej 2 latce to nie takie łatwe. Ona nie rozumie ze mama nie może jej zabrać na rączki, pobiegać po ogródku, kucać przy piaskownicy. Chcę się już moc z nią pobawić tak bez ograniczeń...
Mam dokładnie to sama i też mam dwulatka w domu więc dokladnie Cię rozumiem.
U mnie w 38 tc na pewno będą seksy mam nawet zalecenia od lekarza żeby były zastanawiam się też na liściami malin.
Mam dzisiaj jeden z,gorszych dni w ciąży głowa mnie tak boli że aż nie dobrze mi jest apap działa tyle co cukierkiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Mam dokładnie to sama i też mam dwulatka w domu więc dokladnie Cię rozumiem.
U mnie w 38 tc na pewno będą seksy mam nawet zalecenia od lekarza żeby były zastanawiam się też na liściami malin.
Mam dzisiaj jeden z,gorszych dni w ciąży głowa mnie tak boli że aż nie dobrze mi jest apap działa tyle co cukierki
A te seksy czekasz aż skończysz 38tydzien czy jak zaczniesz? 🙈 właśnie tego nie ogarniam zabardzo kiedy jest już "bezpiecznie"
Ja to jeszcze się martwię ze jak potrwa to wszytsko za długo to zacznie mi się znowu to białko w moczu a tak bardzo chce by udało się siłami....🤯😭
Ogolnie odstawiam tez ten Acard w 36 tygodniu ciąży i też nie zapytałam czy mam na początku 36tygodnia czy na koniec odstawić 🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:A te seksy czekasz aż skończysz 38tydzien czy jak zaczniesz? 🙈 właśnie tego nie ogarniam zabardzo kiedy jest już "bezpiecznie"
Ja to jeszcze się martwię ze jak potrwa to wszytsko za długo to zacznie mi się znowu to białko w moczu a tak bardzo chce by udało się siłami....🤯😭
Ogolnie odstawiam tez ten Acard w 36 tygodniu ciąży i też nie zapytałam czy mam na początku 36tygodnia czy na koniec odstawić 🙈
Jak się zacznie. Skończone 37 jest bezpieczne.
Też boję się białka w moczu w poprzedniej ciąży miałam i skończyło się cc a teraz tak bardzo chcę spróbować sn zwłaszcza że nie mam do tego przeciwwskazań.
Ja acard odstawiałam w 34 tc i zrobiłam ti w połowie bo też nie byłam pewna czy jak się zacznie czyj jak się skończyMartt95 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Jak się zacznie. Skończone 37 jest bezpieczne.
Też boję się białka w moczu w poprzedniej ciąży miałam i skończyło się cc a teraz tak bardzo chcę spróbować sn zwłaszcza że nie mam do tego przeciwwskazań.
Ja acard odstawiałam w 34 tc i zrobiłam ti w połowie bo też nie byłam pewna czy jak się zacznie czyj jak się skończy
O to nie doczytałam że też miałaś to białko w pierwszej. A ile ci wtedy wyszło w całodobowej zbiórce? Ja się czasem zastanawiam czy może nie było by warto spróbować jednak wtedy rodzic naturalnie. Ale wtedy lekarze sami nie wiedzili czy możemy pozwolić sobie na czekanie czy nie. Zobaczyli wynik i zadecydowali że cesarka.Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt jedziemy na tym samym wózku.
Jeszcze będzie poród synchroniczny.
Moja prowadząca mi wczoraj wszystko tłumaczyła jak to jest w moim przypadku. Sn jak najbardzij na tak tylko mam co tydzień gonić na badanie moczu żeby wychwycić ewentualne białko ciśnienie mam sama w domu kontrolować regularnie.
Dowiedziałam się że nawet takie porody jak mój teraz już się indukuje głównie używa się balonika ale oxy też tylko w mniejszej dawce niż zwykle wchodzi w grę bo przypadki rozejscia blizny są super rzadkie . Równie dobrze może się rozejść w ciąży jak i podczas porodu.Martt95 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Ja ostatnio rozmawiawialam z położna o warunkach jakie teraz są w szpitalu. Jak rodziłam w 2018 roku to warunki szpitalne były jak za komunę. Jedna toaleta i jeden prysznic na cały oddzial nie wspomne o sali porodowej bo tam bylo kilka łóżek i żadnych dogodności 😳 sale połogowe po 6 łóżek 🙈 No warunki mega słabe.... nie wspomnę o łóżkach które skrzypiały tak ze zmarłego by obudziły.
Właśnie w 2018 roku zaczęła się budowa nowego oddziału ginelologicznego, szpotal dostał dofinansowanie i robili wszytsko od nowa w nowej dobudówce. Jakiś czas temu było otwarcie tego oddziału. No i.... sale porodowe są jedno osobowe z dostępnym prysznicem. Sala połogowa jest dwu osobowa. Toaleta z prysznicem jedna na dwie sale czyli dla 4 osób. No dla mnie raj 🙈
No ale co najważniejsze mogę rodzic z mężem i maz może kangurowac❤ wtedy z kangurowaniem nie było takiej możliwości w tym szpitalu... teraz jak mi to położna powiedziala to tym bardziej chce rodzic naturalnie I będzie mi zal jak się nie uda. Bo niestety jakby doszło do CC to juz nie ma możliwości kangurowania dla męża 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 20:55
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Zyzia urodziła a ja dopiero zobaczyłam!! 💙💙💙
Dziewczyny, a ja albo sobie coś naciągnęłam, albo mam owulację 🤯 od kilku dni było mi mokro, ale po porodzie to mnie nic już nie zdziwi, a tu dzisiaj taki kłujący ból prawego jajnika 🤨🤨🤨 jeśli dzisiaj faktycznie mam owulację, to za dwa tygodnie powinien przyjść okres 🤦 -
Martt95 wrote:Angie widzę że chyba ty jesteś twraz najbliżej? ✊🏼❤
Nie tak dawno liczyłam że jestem 26 a tu moja kolej nadeszła. Niewiarygodne.
Codziennie odprawiam rytuał wypędzający, wyję do księżyca i nic. 😜Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Annia
Jaki spiworek natulino kupujesz na lato?
Ten lite czyli 1warstwowy czy 2warstwowy jeszcze?
Kupilam teraz na promce w sinsayu kolejny rozmiar ale na teraz, bo one są ciepłe do 21 stopni , więc na lato będzie za gruby
... Powiem szczerze, że jeszcze się nie zastanawiałam. Bo z kolei jak będzie po 30 stopni to nie wiem czy będzie potrzebny jakikolwiek spoworek?
Idę Was nadrabiać.
U nas miał być super dzień, mąż miał wolne, pojechaliśmy na wyspę Bolko (taka wyspa na której jest tylko duży park, stawy i zoo w Opolu). Pół spacerowania mąż spędził gadając przez telefon, najpierw z szefem, później z ludźmi z pracy. Super. 😑Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Martt95 wrote:A co robią te liście malin? Może też się skusze i bedizny pic razem "na zdrówko" 😀
Podobno herbata z liści malin może przyspieszyć poród czy coś w tym stylu w każdym razie może pomóc wymeldować lokatora jak przyjedzie czas
Edit. Właśnie doczytuje w internetach że stan po cc jest przeciwwskazanie do picia tego więc nie będę ryzykować.
Będę jak Angie wyć do księżyca:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 21:40
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
nick nieaktualnyMartt95 wrote:A te seksy czekasz aż skończysz 38tydzien czy jak zaczniesz? 🙈 właśnie tego nie ogarniam zabardzo kiedy jest już "bezpiecznie"
Ogolnie odstawiam tez ten Acard w 36 tygodniu ciąży i też nie zapytałam czy mam na początku 36tygodnia czy na koniec odstawić 🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny