Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Ewa u mnie jest to samo i też się zastanawiam. A ma jeszcze ciemieniuchę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 00:36
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
DMG, z tym niesiedzącym samodzielnie dzieckiem w krzesełku to jest chyba tak, że zależy od indywidualnego rozwoju i po części masz rację, że można sadzać jeśli nie siedzi samo, ale nie każde dziecko. Wklejam super artykuł 👌
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/10/16/wybieramy-krzeselko-do-karmienia/
Martt, zgadzam się co do krzesełka z Ikei, dużo osób też je poleca, ale obowiązkowo z podnóżkiem. Ja się zastanawiam czy nie kupić go do domu moich rodziców 😁
Ounai, a Ty kładziesz jedzenie bezpośrednio na tej tacce i to dlatego popękała?? Ja mam te podkładki z Twistshake, a one będą zakrywać prawie całą tą tackę 🤔 ale w takim razie porównam sobie jeszcze tego Kinderkraft z Ricokids i Safety, bo to ten sam typ krzesełek 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 07:26
Martt95, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
A wiecie co.... zrobie to jeszcze profesjonalne, uczę się od najlepszych 😃 LALIA 🤭🧐
ANTILOP Krzesełko do karmienia Ikea z tacka 59,-
ANTILOP Poduszka-podpórka 15,-
ANTILOP Pokrycie do poduszki 14,99
Podnóżek do krzesełka Alaantkoweblw, Kuiki 57,99 zł
Razem za zestaw około 150zl
Dodam że "poduszka" z ikei do tego krzesełka jest dmuchana. Co nawet nie jest głupie bo może sobie "wydmuchać" ile potrzeba. A Podnóżek ja akurat mam z alaantkowe, jak dla mnie jest okey. Maja tez biały w sprzedaży. Tym z allegro wtedy sie nie przyglądałam więc nie podpowiem 🤷🏽♀️
Miłego, słonecznego dnia życzę ☺☀️
Edit. Wchodzę z ciekawości na allegro ile jest teraz tych podnóżków i jestem w szoku, dwa lata temu nie było takiego wyboru 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 08:37
Nowastaraczka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
LadyO CZAD! A pierwsze zdjęcie miazga 🤩
Tez zaczynam myśleć o krzeselkach, te drogie są fajne pod względem regulowania podnóżka itp ale wg mnie sa bardzo brzydkie, taka drewniania ordynarna szopka 🤭 ale wiem, że nie chodzi w tym o pięknote. Ja póki co myślę o kinderkraft.
Nasza fizjo tez mówiła, że do karmienia można wsadzic niesiedzącego.
Co do rankingu na IG to u "fizjomommy" w wyróżnionych relacjach też jest ranking krzesełek jakby któraś chciała zerknąćLadyo, Lalia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Jak dobrze Was mieć, podczytuje Wasze dyskusje o krzesełkach, akurat przetestujecie i będę miała różne opinie 😂 A tak przy okazji, jak Wam się sprawdziły mufki do wózka w zimie? Lepsza jest taka jedna na dwie dłonie czy dwie osobne? Dodałam sobie do ulubionych śpiworek do wózka z mufkami z lamillou, czekam na jakaś promocje (na spokojnie oczywiście do zimy jeszcze mnóstwo czasu) i tam właśnie są dwie opcje- pojedyncza i podwójna. Wkładki do spacerówki zamawiacie na wymiar do Waszego wózka czy tez np lamillou?
-
Ladyo wrote:Jak dobrze Was mieć, podczytuje Wasze dyskusje o krzesełkach, akurat przetestujecie i będę miała różne opinie 😂 A tak przy okazji, jak Wam się sprawdziły mufki do wózka w zimie? Lepsza jest taka jedna na dwie dłonie czy dwie osobne? Dodałam sobie do ulubionych śpiworek do wózka z mufkami z lamillou, czekam na jakaś promocje (na spokojnie oczywiście do zimy jeszcze mnóstwo czasu) i tam właśnie są dwie opcje- pojedyncza i podwójna. Wkładki do spacerówki zamawiacie na wymiar do Waszego wózka czy tez np lamillou?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Czekalam na research Lalia 😀🤗 Ja sluchajcie myslalam o kupieniu takiego krzeselka z odchylanym oparciem, ktore mozna przeksztalcic w lezaczek. Bardzo mi sie podoba taka opcja, teraz synek jest juz duzy wiec nie na dlugo nam by to posluzylo, ale dla kolejnego dziecka moglby byc przydatne od 3 miesiaca zycia 😀 Tylko te krzeselka sa wlasnie dosc duze i plastikowe, jak dla mnie ok, ale mezowi sie te chicco polly nie podobaja, a innych fajnych nie widze (tzn jest maxi cosi minla ale za 900, drogo...). No wiec sama nie wiem, co zrobic. Recenzja Marrt tez sprawia, ze zaczynam myslec po prostu o krzeselku z ikea, tyle ze ono chyba zajmuje sporo miejsca (ma szeroki rozstaw nog?). A czemu to pierwsze Wam sie nie sprawdzilo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:15
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:DMG, z tym niesiedzącym samodzielnie dzieckiem w krzesełku to jest chyba tak, że zależy od indywidualnego rozwoju i po części masz rację, że można sadzać jeśli nie siedzi samo, ale nie każde dziecko. Wklejam super artykuł 👌
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/10/16/wybieramy-krzeselko-do-karmienia/
Martt, zgadzam się co do krzesełka z Ikei, dużo osób też je poleca, ale obowiązkowo z podnóżkiem. Ja się zastanawiam czy nie kupić go do domu moich rodziców 😁
Ounai, a Ty kładziesz jedzenie bezpośrednio na tej tacce i to dlatego popękała?? Ja mam te podkładki z Twistshake, a one będą zakrywać prawie całą tą tackę 🤔 ale w takim razie porównam sobie jeszcze tego Kinderkraft z Ricokids i Safety, bo to ten sam typ krzesełek 🙂 -
Wik89 wrote:Czekalam na research Lalia 😀🤗 Ja sluchajcie myslalam o kupieniu takiego krzeselka z odchylanym oparciem, ktore mozna przeksztalcic w lezaczek. Bardzo mi sie podoba taka opcja, teraz synek jest juz duzy wiec nie na dlugo nam by to posluzylo, ale dla kolejnego dziecka moglby byc przydatne od 3 miesiaca zycia 😀 Tylko te krzeselka sa wlasnie dosc duze i plastikowe, jak dla mnie ok, ale mezowi sie te chicco polly nie podobaja, a innych fajnych nie widze (tzn jest maxi cosi minla ale za 900, drogo...). No wiec sama nie wiem, co zrobic. Recenzja Marrt tez sprawia, ze zaczynam myslec po prostu o krzeselku z ikea, tyle ze ono chyba zajmuje sporo miejsca (ma szeroki rozstaw nog?). A czemu to pierwsze Wam sie nie sprawdzilo?
W Każdym razie bylam bardzo zadowolona 😉Wik89 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Wik89 wrote:Czekalam na research Lalia 😀🤗 Ja sluchajcie myslalam o kupieniu takiego krzeselka z odchylanym oparciem, ktore mozna przeksztalcic w lezaczek. Bardzo mi sie podoba taka opcja, teraz synek jest juz duzy wiec nie na dlugo nam by to posluzylo, ale dla kolejnego dziecka moglby byc przydatne od 3 miesiaca zycia 😀 Tylko te krzeselka sa wlasnie dosc duze i plastikowe, jak dla mnie ok, ale mezowi sie te chicco polly nie podobaja
Specjalnie dla ciebie. Mieliśmy Chicco Polly2Start około 2 lata temu kojarze ze daliśmy za niego coś koło 700 zł w smyk.
Małe porównanie jak to wyglądało, dodam że córka strasznie kleiła się do tego oparcia z chicco i musiala być jakas pieluszka na tym oparciu 🙈 My juz tego krzeseła nie mamy udało się sprzedać za około 400 zł 💪🏼
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 14:25
Wik89 lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ladyo wrote:Jak dobrze Was mieć, podczytuje Wasze dyskusje o krzesełkach, akurat przetestujecie i będę miała różne opinie 😂 A tak przy okazji, jak Wam się sprawdziły mufki do wózka w zimie? Lepsza jest taka jedna na dwie dłonie czy dwie osobne? Dodałam sobie do ulubionych śpiworek do wózka z mufkami z lamillou, czekam na jakaś promocje (na spokojnie oczywiście do zimy jeszcze mnóstwo czasu) i tam właśnie są dwie opcje- pojedyncza i podwójna. Wkładki do spacerówki zamawiacie na wymiar do Waszego wózka czy tez np lamillou?
Jesli chodzi o wkładkę to mam dużo koleżanek które biorą uniwersalne. Ale przeglądnij Instagram, jest naprawdę tyle firm handmade, Ty masz jeden z droższych i popularniejszych wózków, że ja osobiście wolę na wymiar. Choćby dlatego, że zwyczajnie dużo ładniej wygląda.
Ja Wam powiem że mimo wszystko jestem dużo bardziej zadowolona z tego krzesełka niż z poprzedniego plastikowego z regulowanym oparciem i podnóżkiem. Tamto było ogromne, zajmowało mnóstwo miejsca i było przez to brzydkie. To zajmuje mało miejsca, ładnie wygląda, spełnia swoją funkcję i będzie zwykłym krzesełkiem jak Marta podrośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 09:38
-
Ladyo, wczoraj widziałam 😍 petarda mamuśka jesteś, śliczna sesja 😍😍
Dziewczyny, czy brzuszek opadł 🤔 już chyba jest nisko, tak czuje, tak mi tam gmerała wczoraj przed snem, sama nie wiem 🤔
Nie cytujcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 20:42
Ladyo, kar_oliv, dmg111, Karenira, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Tajka, zdecydowanie opadł!
😱😱😱😱
Idę się dopakowywac 😁 ile mam czasu hahakar_oliv, Zulugula, Wik89, Julik lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Ja też mam krzesełko Ikea o uważam że jest super ale nie mam porównania. Ale jestem z niego bardzo zadowolona tanie i funkcjonalne.
dla mnie minusem był brak podstawki pod nogi, ale teraz już można dokupić i design - no nie oszukujmy się, piękne to ono nie jest. Nogi też są dość szeroko rozstawione ale nadal zajmuje mniej miejsca niż te plastikowe (dla porównania enock zajmuje dokładnie tyle samo miejsca co krzesło do stołu.
Z plusów - łatwo się czyści, cena, zajmuje dość mało miejsca, po rozłożeniu zjmuje na tyle mało miejsca że można zabrać ze sobą jadąc np na weekend do dziadków.dmg111, Iryska, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Jak dobrze Was mieć, podczytuje Wasze dyskusje o krzesełkach, akurat przetestujecie i będę miała różne opinie 😂 A tak przy okazji, jak Wam się sprawdziły mufki do wózka w zimie? Lepsza jest taka jedna na dwie dłonie czy dwie osobne? Dodałam sobie do ulubionych śpiworek do wózka z mufkami z lamillou, czekam na jakaś promocje (na spokojnie oczywiście do zimy jeszcze mnóstwo czasu) i tam właśnie są dwie opcje- pojedyncza i podwójna. Wkładki do spacerówki zamawiacie na wymiar do Waszego wózka czy tez np lamillou?