X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, my nadal u mojej mamy( wczoraj w końcu zrobiła się pogoda🌞) więc wpadam z doskoku.
    Ladyo, też nie załapałam się na zdjęcie,ale wierzę że sztos 🥰🤩.

W temacie krzesełek to ja też zdecydowanie team Ikea. Uważam że te krzesełka są naprawdę super (mieliśmy tylko wkładkę tą dmuchaną, nie mieliśmy podnóżka nawet). Jak byliśmy latem dłużej u mojego brata i bratowej, to korzystaliśmy z ich krzesełka Chicco, i moim zdaniem do Ikea się nie umywa. Ale to chyba jak z wózkiem,bardzo osobnicza sprawa. Jednemu pasuje to, a innemu co innego.

Wik, dużo zdrowia dla Was.

Ounai, kciuki za test (może jednak to nie Covid).

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, marzę o kwarantannie. Czuję się źle, Marta ma katar i kaszel, bolą mnie mięśnie a ona zasypia w dzień tylko na rękach bo wybudza się co chwilę. Tymek zaczyna mieć katar, nie wydalam z jego zdalnym nauczaniem, a mój mąż oczywiście nie odpuści pracy. Siedzę z nimi sama cały dzień i naprawdę nie wiem jak mam zdrowieć lecąc na oparach. Jestem na tyle słaba że jakby mi ktoś powiedział że znosi mi kwarantannę a na polu jest 22 stopnie i mogę iść na spacer albo położyć się do łóżka to wybrałabym łóżko.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, brzuszek opadł. Stawaj w blokach startowych :D

My kupimy krzesełko z Ikea, jest firma na facebooku Antilda gdzie można kupić gadżety do tego krzesełka i je odpicować :)

Suszarka, Lalia, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja teraz myślę by do Ali może jednak zakupić to z Kinderkraft Enock🤔 wydaje się że regulacją podnóżka jest duża i jest do 30kg więc by nam pasowało 😃

Lalia lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka,opadł, opadł! Szykuj się kochana 🥰

Ounai, a Twój mąż nie może wziąć home office?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups, zaczynam panikowac 😱 ale czytam, że nawet 30 dni przed może opasc..jak to u was było?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Wlasnie ja teraz myślę by do Ali może jednak zakupić to z Kinderkraft Enock🤔 wydaje się że regulacją podnóżka jest duża i jest do 30kg więc by nam pasowało 😃
    Ja je wzięłam dlatego, że potem robisz z niego krzesełko do stołu i dziecku nie trzeba podkładać poduszek żeby wyżej siedzialo. Nawet Tymka pytałam czy nie chce takiego samego to mu kupimy, ale powiedział że on już na normalnym chce siedzieć. Marta ma podnóżek na 2 stopniu i jest idealnie. Nosi rozmiar 74. Choć ta strona od Anetki też jest super, ale odpicowanie antilop wyjdzie tak samo jak cena enock, a ono jednak wystarczy na dłużej. Ja kupowałam w hubiworld i zapłaciłam 250zl z przesyłką Smart.

Martt95, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze temat krzeselek. My mamy takie 73ad486588ed.jpg

Dostalismy od chrzestnej, ale sama wybieralam. Gdyby nie to kupilibysmy ikea. :)

Ta wkladka wyjmowana, w ekoskorce wiec latwa do czyszczenia. Tacka zdejmowana (moj brat mial stala tacke i to byla tragedia)

Tajka mi opadl gdzies z 3 tygodnie wczesniej. Choc wszyscy mowili ze nadal wysoko, ale ja czulam ze mi wisi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 10:54

🔸28 lat

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ups, zaczynam panikowac 😱 ale czytam, że nawet 30 dni przed może opasc..jak to u was było?
    Mi w pierwszej ciąży opadł. Wieczorem albo na drugi dzień po tym odchodził czop ale porodu to nie zapowiadało 🙈

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Tajka ja myślałam, że mi opadł a dopiero jak zaczęły odchodzić wody to zobaczyłam jak może być nisko 😂😂😂😂😂 Kciuki!

atdcgu1rjappkskg.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja je wzięłam dlatego, że potem robisz z niego krzesełko do stołu i dziecku nie trzeba podkładać poduszek żeby wyżej siedzialo. Nawet Tymka pytałam czy nie chce takiego samego to mu kupimy, ale powiedział że on już na normalnym chce siedzieć. .

No właśnie nie widzi mi się podkładanie poduszek ani nic takiego na zwykle krzesło. Myślę by Asi pozniej zostawić ikea a dla Ali kupic tamto. Może w sumie teraz kupimy zeby sie do niego nauczyła 😃 myslalam o stokke ale jednak 1000 zł mi bardzo szkoda 🙈
    Alicja ma teraz 90 cm i niecałe 13kg, myślę że na dlugo jej posłuży to krzesełko.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Mi opadł pod prysznicem jak byłam i 4h później odeszły mi wody i zaczęłam rodzic 😁

Tajka lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Tak, obecnie mamy kilka ostatnich łusek.

Może właśnie od niej włoski wypadają i na ich miejsce pojawią się nowe:) Chyba dmg pisała, że jak pozbyli się ciemieniuchy to dopiero bujna czuprynka zaczęła rosnąć. Od wyczesywania łusek te delikatne włoski myślę właśnie, że mogą wypadać. Jeśli Cię to mocno nutruje to poradź się najlepiej pediatry ale myślę, że nie ma powodu do obaw 🙂

Ewa88 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkroczyliśmy w tygodnie skoków 😄 Biedna tak się złości jak jest senna a nie może zasnąć. Wrzask to mało powiedziane a co to będzie dalej? 😱Czytałam o regresie snu w 4msc i np. trudnościach w zasypianiu lub nocnych pobudkach.

Ostatnio dostałam książeczki dla Mai od kolegi z pracy a szef mojego meża dał nam ubranka po córeczkach, to był bardzo miły gest 🤗 Mam większe ubranka, niektóre jak ze sklepu 80 i wzwyż także jestem zabezpieczona 😁

Ounai wiesz, że dopiero dziś ten cycek całkowicie przestał mnie boleć?! Strasznie długo to trwało.

Lalia dzięki za artykuł o krzesełkach, już wiem co sobie przeczytam przy kolejnych sesjach karmienia 😁

A ja mam jakiś emocjonalny haj. Patrzę na córkę i mam łzy w oczach ze szczęścia, że ją mam 😭 Jak to można bardzo kochać takiego ludzika. Człowiek cieszy się z każdego małego kroku, odwzajemnienie uśmiechu mnie najbardziej rozczula. Patrzy tymi oczkami uważnie i nagle uśmiech od ucha do ucha 😍 Odbija mi 🤪

Edit: A tak w ogóle moja córka ma dziś pierwsze imieniny w życiu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 11:21

dmg111, Lalia, Tajka, Zulugula, Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:00

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:00

kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka zdecydowanie jest nisko ale Cię nie pociesze mi poprzednio opadł w 36 tc a urodziłam w 39

Tajka lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze napisała chyba Wik, co osoba to że inne preferencje. Po prostu na wszystkich blogach jest napisane, że dziecko w krzesełku ma mieć podparte nóżki, a dużo krzesełek ma tak małą regulację podnóżka, że nie da się go dopasować i dla 7 miesięcznego bobasa i 1,5 rocznego dzieciątka, stąd u mnie w czołówce te drewniane krzesełka. Osobiście pod względem wyglądu mega podoba mi się ten Espiro Sense, ale boję się, że mimo 3-stopniowej regulacji podnóżka i tak będzie to za mało. Do tych drewnianych krzesełek skłania mnie też to, że wystarczy na dłużej, a my mamy tak beznadziejny stół i krzesła w mieszkaniu że nie ma mowy żeby dziecko mogło wygodnie siedzieć na krześle, a to krzesełko sprawdzi się super. Poczytam jeszcze raz dokładnie o Ricokids, Kinderkraft i Safety, sprawdzę jak opinie itd., bo jednak Stokke trochę wykracza poza budżet, choć ponoć jakość jest fantastyczna 👌

Wik, jak będziesz szukać krzesełka z odchylanym oparciem, to zwróć uwagę, czy do pozycji leżaczka odchyla się całe krzesełko (jak w spacerówce kubełkowej) czy tylko samo oparcie (jak w zwykłej spacerówce). Piszę o tym, bo moi teściowie kupili Olkowi Krzesełko Skip Hop 3w1, które jest niby od 3 miesiąca jako leżaczek, potem jako krzesełko do karmienia, s na koniec jako taki Kitchen helper. I wszystko spoko (nawet nie pytajcie o cenę), ale jak to rozłożyli to się okazało, że tam odchyla się samo oparcie i niby to jest ta funkcja leżaczka od 3 miesiąca, po prostu dramat. Powiedziałam teściom, że nie wsadzę tam Olka dopóki nie będzie siedział.
    P.s. Oni to krzesełko kupili żeby u nich miał być gdzie sadzany bezpiecznie ze względu na psa, powiedzieli że jak chcę to mogę zabrać do nas, ale mi po pierwsze się nie podoba, a po drugie moi rodzice obiecali kupić na Dzień Dziecka.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, opadł 😁

Kar, wszystkiego najlepszego dla Mai! 🌻

Olek dzisiaj kończy 16 tygodni 🤯 a ja kazałam mężowi po pracy kupić jakiś żel na ząbkowanie 🤔 byliśmy niby w trójkę przeziębieni, męża trzymało tydzień, mnie trzy, a Olka jeden dzień 🤨jeden wieczór miał turbo katar, dosłownie woda, w nocy też go męczyło, a kolejny dzień cały stan podgorączkowy do 37,8. Przedwczoraj spał w dzień dwa razy po 3h, wczoraj przez cały dzień spał łącznie max 1h i zrobił chyba z 10 kup 🤨 pcha do buzi wszystko, i to na takim wkurwie że dramat, nie ssie tylko zaciska buzię a przy tym jęczy i marudzi🤨 jeśli to nie zęby tylko skok to żel nic nie da, a jeśli jednak zęby to po co ma się męczyć 🤷

kar_oliv lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krzesełko do karmienia z ikei i powiem że jest na prawdę fajne.
    Młody do dzisiaj w nim je.

Położna moja wczoraj mi mówiła że w mojej sytuacji gdzie jestem po gestozie i chcę rodzić sn powinnam się szykować że końcówkę ciąży spędzę na patologii wizytę mam 20 i się okaże ale szykuję się na to i psychicznie i logistycznie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ