Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny włoski są z tyłu wytarte, ale to wiem że normalne 😉
Ale oprócz tego widzę w łóżeczku, na ubranku itp
włoski które ewidentnie wypadły i się zastanawiam czy to nie jakiś niedobór witamin 🤔12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Lalia wyjełas mi to z ust🤭🔥
Ladyo, czy ja dobrze kojarzę ze masz nastoletnia córkę? Jesteś piękna ❤🔥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 21:16
Ladyo, Lalia, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ladyo... Wow, zbieram szczękę z podłogi! Piękna jestsles!
Wik, jak ty dajesz radę łączyć prace i takie noce? Co do jedzenia: śniadanie to owoce, obiad to słoik, kaszka na kolację. Jak dawałam tylko śniadanie i obiadokolacje to dawałam kaszkę lub owoce na śniadanie. Niestety Mikołaj nie lubi owoców za bardzo. Obiady i kaszki je chętnie, ale owoce to wróg. Blw nam nie idzie na razie, nie chce tak jesc, więc go karmię.
Ounai, szybkiego powrotu do zdrowia. Kiedy masz test? Wik dla Was też dużo zdrówka w tej koronie.
Co do oddechu to ja kompletnie rozsypałam się w trakcie porodu, jeśli o to chodzi. Była ze mną studentka i dwie położne, które mówiły mi jak mam oddychać, a i tak czasem robiłam źle, jak mnie te okay skurcze łapały.Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka,Ewa robiłam research 🤣
Dla mnie podstawą było to, żeby krzesełko miało regulowany podnóżek, a niestety dużo krzesełek nie ma go wcale, a te co mają to najczęściej nie regulowany, tylko z określoną wysokością.
Z tych, które miały regulowany to:
-Safety 1st Timba ok.300 zł
-Kinderkraft Enock ok. 300 zł
-StokkeTripp Trap ok. 900 zł
-Ricokids Loni ok. 300 zł
-Espiro sense ok. 400 zł
Poczytałam recenzję i wahałam się między Kinderkraft a Espiro. Kinderkraft służy na dłużej, ma więcej opcji regulacji wysokości i siedziska i podnóżka, natomiast espiro jest ładniejszy i ma kilka funkcji. Ostatecznie zdecydowałam, że Kinderkraft, bo tak czy siak dziecko w krzesełku może siedzieć dopiero jak będzie siedzieć całkowicie samodzielnie, a jednak duża regulacja podnóżka jest dla mnie najważniejsza. Moi rodzice obiecali kupić Olkowi na dzień dziecka 🙂
Edit:
Jest więcej krzesełek z jakąś tam regulacją tego podnóżka, ale jest różnica między 8 miesięcznym dzieckiem a dwuletnim i najczęściej te regulowane podnóżki nawet ustawione najwyżej jak się da, nie podpierały nóżek takiego maluszka, któremu się rozszerza dietęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 22:00
Annia, KarolinaMaria, Suszarka, Ewa88 , Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Suszarka,Ewa robiłam research 🤣
Dla mnie podstawą było to, żeby krzesełko miało regulowany podnóżek, a niestety dużo krzesełek nie ma go wcale, a te co mają to najczęściej nie regulowany, tylko z określoną wysokością.
Z tych, które miały regulowany to:
-Safety 1st Timba ok.300 zł
-Kinderkraft Enock ok. 300 zł
-StokkeTripp Trap ok. 900 zł
-Ricokids Loni ok. 300 zł
-Espiro sense ok. 400 zł
Poczytałam recenzję i wahałam się między Kinderkraft a Espiro. Kinderkraft służy na dłużej, ma więcej opcji regulacji wysokości i siedziska i podnóżka, natomiast espiro jest ładniejszy i ma kilka funkcji. Ostatecznie zdecydowałam, że Kinderkraft, bo tak czy siak dziecko w krzesełku może siedzieć dopiero jak będzie siedzieć całkowicie samodzielnie, a jednak duża regulacja podnóżka jest dla mnie najważniejsza. Moi rodzice obiecali kupić Olkowi na dzień dziecka 🙂
Edit:
Jest więcej krzesełek z jakąś tam regulacją tego podnóżka, ale jest różnica między 8 miesięcznym dzieckiem a dwuletnim i najczęściej te regulowane podnóżki nawet ustawione najwyżej jak się da, nie podpierały nóżek takiego maluszka, któremu się rozszerza dietęLalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Pozwolę się wtrącić co do krzesełek. Mi zależało by jednak ta tacka była tez w miarę duza. Przy BLW dziecko bardzo bałagani a nie wyobrażałam jej sobie dostawawiac wtedy do naszego stołu bez tacki. U nas BLW weszlo co prawda późno bo kolo 8-9miesiaca życia ale byłam wtedy bardzo zadowolona z decyzji. Dodam że krzesełko z ikei było moim drugim. Bo pierwsze kupiliśmy jakieś wypasione z regulacją oparcia, wysokości itd. (Podnóżek oczywiscie aby mial 3 regulacje bo jak lalia mowi ciężko o taki z regulacją "zaawansowana") daliśmy za tamto krzesełko coś koło 700 zł. A okazało się jakimś nieporozumieniem🙈
Proszę nie cytować zdjęcia, mała Alis 💚😃
.
Edit. Nam krzesełko służy do dziś. Alusia akurat jest drobna i ma jeszcze luzy w nim, chętnie do niego wsiada. Ale już przy stole bez tacki. Myślę właśnie teraz o takim typu stokke dla niej. Ale tak bardzo szkoda mi teraz na to kasy ze tak przedłużam ta decycje w czasie. I chyba pójdziemy w jakiś "zamiennik" tańszy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 14:24
dmg111, Ounai, Ladyo, Suszarka, Wik89, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Annia wrote:Ladyo... Wow, zbieram szczękę z podłogi! Piękna jestsles!
Wik, jak ty dajesz radę łączyć prace i takie noce? Co do jedzenia: śniadanie to owoce, obiad to słoik, kaszka na kolację. Jak dawałam tylko śniadanie i obiadokolacje to dawałam kaszkę lub owoce na śniadanie. Niestety Mikołaj nie lubi owoców za bardzo. Obiady i kaszki je chętnie, ale owoce to wróg. Blw nam nie idzie na razie, nie chce tak jesc, więc go karmię.
Ounai, szybkiego powrotu do zdrowia. Kiedy masz test? Wik dla Was też dużo zdrówka w tej koronie.
Co do oddechu to ja kompletnie rozsypałam się w trakcie porodu, jeśli o to chodzi. Była ze mną studentka i dwie położne, które mówiły mi jak mam oddychać, a i tak czasem robiłam źle, jak mnie te okay skurcze łapały.
Jak u nas była fizjo to zabroniła mi wsadzać Martę do krzesełka dopóki nie usiądzie samodzielnie. Marta chyba chciała jednak siedzieć w krzesełku bo usiadła 3 dni później 😂
Laila, mam kinderkraft enock i jedno co mogę powiedzieć to że jest słabo wykonane. Na tacce już mam pęknięcie a jedynie układam tam jedzenie wilgotne Marcie. Mi to nie przeszkadza jakoś bardzo bo jednak cena krzesełka nie była najgorsza ale cóż, można je było lepiej zrobić. Poza tym jestem bardzo zadowolona.
Ladyo, jesteś przepiękną kobietą!!!
U nas tak to wygląda - z pasów nie korzystam.
Nie cytujcie oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:35
dmg111, Martt95, Ladyo, Ania81, Wik89, Lalia, kar_oliv, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ula Ty ogarniasz kosmetyki, juz kiedys tu pytalam ale nadal nie jestem pewna, czy taki olejek rycynowy mogę stosować na brwi przy kp?
Możesz, śmiało 😊Zulugula lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Ounai, bez testu kwarantanna 7 dni dłużej czyli 17 dni 😯 Bo u nas tak jest, mąż miał 10 dni, ja i Jula 17.. zrobiłam test i ja mam też 10 dni a Julka nadal 17 😥
Edit: jakie Marta ma piękne włoski! 🎀
Ja bym się tam cieszyła z kwarantanny. Naprawdę, brakuje nam czasu razem. A to nas trochę do tego zmusi
A włosy Marty - ja już nawet nie zauważam że jej tak rosna, ale faktycznie zaczyna mieć takie dziecięce a nie te noworodkowei po bokach ma już takie sianko, które czasem jej tak śmiesznie sterczy 😂