Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie, przytulam Cię mocno! Ta końcówka to jest koszmar. Już niedługo Twoje cierpienie zostanie wynagrodzone 😘 A nauczanie zdalne, cóż... moim zdaniem po tym cyrku będziemy mieć społeczeństwo pełne idiotów, ale idiotami łatwiej sterować. Na maturze ma być 30% mniej materiału i brak egzaminów ustnych, to chyba najlepiej obrazuje jak skuteczna jest zdalna nauka...
Angie1985, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Angie, przytulam Cię mocno! Ta końcówka to jest koszmar. Już niedługo Twoje cierpienie zostanie wynagrodzone 😘 A nauczanie zdalne, cóż... moim zdaniem po tym cyrku będziemy mieć społeczeństwo pełne idiotów, ale idiotami łatwiej sterować. Na maturze ma być 30% mniej materiału i brak egzaminów ustnych, to chyba najlepiej obrazuje jak skuteczna jest zdalna nauka...
-
Ja to w ogóle z matmy byłam noga 🤣 chodziło mi raczej o to że szkoda tych dzieci i młodzieży, bo jednak np. na studiach medycznych, inżynierskich, czy innych wymagających kierunkach bez dobrych podstaw wiedzy z liceum ani rusz. A te braki u młodszych dzieci tez się będą niestety za nimi ciągnąć wiele lat.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Angie, żal się ile chcesz. Dla mnie w końcówce ciąży najgorsze były właśnie wahania nastroju, raz bessa, raz hossa 😂 też popłakiwałam po kątach. Trochę mi pomagały spacery, więc spaceruj ile się da. Mam z końcówki ciąży mnóstwo selfików z parku. Jesteś już naprawdę blisko. Ja urodziłam w 40+2. Gdybym pochodziła jeszcze trochę w ciąży to kaftan murowany!'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ewa88 wrote:My już nawet ukrywamy przed rodzicami i teściami że byliśmy 2 razy na konsultacji u fizjo bo nie chce słyszeć a po co, a no co itp 😉
Czy któraś z Was robiła dziecku badanie krwi np żelazo, ferrytyne, d3 itp. Jestem na fb na grupie o mm i widzę że to też dosyć popularna profilaktyka
Angie, przytulam. Końcówka jest strasznie męcząca.a na pewno jeszcze bardziej jak są starsze dzieci w domu, które też by chciały mieć mamę dla siebie, a mama ledwo dyszy.
KarolinaMaria, Suszarka, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dzień dobry 🙂 mam nadzieję że wszystkim Święta minęły spokojnie. Nawet nie miałam jak wpaść złożyć życzeń, tzn wpadłam przeczytałam kilka postów, miałam napisać później, ale nie wyszło. Mieliśmy pogrzeb w wielką sobotę, 😔
W niedzielę Adaś miał zły dzień bolał go brzuszek przez brak kupy. Płakał bardzo pierwszy raz tak bardzo że nie mogłam go uspokoić długo. 😔 We wtorek pierwszy raz złapał rączka swoją stopkę. ☺️ Tak słodko już się na głos śmieje.
Ounai daj znać jak sprawdza się odkurzacz.
Suszarka piękny widok, zazdroszczę. 🙂
Ostatnio rozmawiajac ze znajoma, stwierdziliśmy że od kiedy mam synka, a ona spodziewa się swojego, jesteśmy dużo bardziej wrażliwe na krzywdę innych dzieci. Czy wy też tak macie? Trafiłam we wtorek na FB pomocy dla chłopca z SMA. Nie znam go w ogóle, ale oglądając filmik popłakałam się, teraz siedzi mi cały czas w głowie. Dużo jest dzieci potrzebujących pomocy, a on ma dużo trudniej, nie są z Polski nie mają tu znajomych. To dużo utrudnia, zbiórka idzie bardzo powoli. Zerknijcie proszę
https://www.facebook.com/groups/4047530305273739/?ref=share
Są tam licytacje, może coś wpadnie wam w oko, np dzis wystawił ktoś grzybek mombella, jest kokon, czy ubranka. Może zechcecie coś wylicytować, a może również coś wystawić. Ja przygotowuję juz cos co mogłabym wystawić na licytację. Nigdy nie zwracałam większej uwagi na takie strony. O tym chłopcu nie mogę zapomnieć. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 15:05
Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Dziewczyny a co myślicie o oleju rycynowym na końcówce? Któraś tutaj brała? 🙈
Ja pamiętam ze moja bratowa przy pierwszej i przy drugiej ciąży wypila teoche oleju na przeczyszczenie i w obu przypadkach pomogło. Rozkręciły się skurcze i trafiła na porodowke skończyło się porodem.
Ale znowu moja znajoma jakiś czas temu tez postanowiła zabrać bo miala dosyć koncowki. Przeczyściło ja ładnie, w nocy dostala mocnych skurczy. Trafiła do szpitala. I się tylko namęczyła bo skurcze minęły i na drugi dzień wypisali ja do domu bo szyjka nawet nie drgnęła 😳🤦🏽♀️Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Suszarka wrote:Meggi, to jest 15km od Nowego Sącza.
Ounai, a nie chcesz sobie załatwić skierowania na test przez Internet? Wypełniasz ankietę na koncie pacjenta i wystawiają. Dzisiaj mój szwagier tak sobie załatwiał skierowanie bo coś się nienajlepiej czuje. -
Mart, nie kombinuj z tym olejem. Jak chcesz to sobie zjedz ostrą pizzę lepiej. Z tego co pamiętam to Zulu zjadła pizzę, bzyknela się z mężem i pojechała rodzić 🤣
Już drugi raz w tym tygodniu Iga ma tak że około 9:30/10 zjada mleko, chwilę się bawi, przed 12 pada na drzemkę i śpi np. do 16... Martwię się czy to nie jest trochę za długo bez jedzenia, bo nocną przerwę w jedzeniu ma około 7 godzin też...co myślicie?Martt95, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Julik, też tak mam. Nie potrafię słuchać o krzywdzonych, biednych czy chorych dzieciach ;( wzruszam się jak oglądam Nasz nowy dom...
Ewa, ja robiłam Matyldzie morfologię i ferrytynę, ale na zlecenie lekarza. Miałam anemię w ciąży, przez co Matylda jest w grupie ryzyka niedoboru żelaza. Pediatra zleciła badania, żeby sprawdzić jak jest i niepotrzebnie jej nie suplementować (żelazo ma działanie zapierające, a my i tak mamy brzuszkowe problemy). Na szczęście ma super wyniki i marzę być mieć choć 1/5 jej poziomu ferrytyny. Zgadzam się z Annią, żeby nie robić nic na własną rękę, bo pobieranie krwi u niemowlaka to drama. Panie ładnie pobrały za pierwszym razem, ale ja i tak nie mogłam jej uspokoić przez następne 20 minut. Nie chcę jej tego fundować kolejny raz bez potrzeby. Co do witaminy D, to suplementujemy ją zgodnie z zaleceniami i wierzę, że to wystarcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 17:07
Ewa88 , Julik, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Mart olej rycynowy no spore ryzyko bo może dojść tylko do bardzo bolesnych bóli brzucha i skurczy jelit a poród się nie zacznie. Przyznaje się bez bicia że już kilka razy przyszła mi ta myśl do głowy ale raczej się nie zdecyduje bo boję się że tylko skończę ze strasznym bólem brzucha i mega sraczką albo jeszcze gorzej.
Martt95 lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Mart, nie kombinuj z tym olejem. Jak chcesz to sobie zjedz ostrą pizzę lepiej. Z tego co pamiętam to Zulu zjadła pizzę, bzyknela się z mężem i pojechała rodzić 🤣
🤣🤣🤣
Wiecie co... ja aż zaluje ze tu wcześniej nie zaglądałam 🙈🤭 czuje ze duzo smieszków mnie ominęło 😂
Ale dobra, dobra jeszcze nie kombinuje, narazie szykuje strategie a jak przyjdzie co do czego to będę panikować ze to juz. Swoją drogą już widzę męża jak się dyga i nie wie jak tu zacząć... 🤣😂
Dodam że w pierwszej ciąży do niczego nie doszło bo oboje nie mogliśmy sie zebrać i nie zdążyliśmy bo na szpital trafiłam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 15:58
dmg111, Zulugula, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Suszarka wrote:Mart, nie kombinuj z tym olejem. Jak chcesz to sobie zjedz ostrą pizzę lepiej. Z tego co pamiętam to Zulu zjadła pizzę, bzyknela się z mężem i pojechała rodzić 🤣
Już drugi raz w tym tygodniu Iga ma tak że około 9:30/10 zjada mleko, chwilę się bawi, przed 12 pada na drzemkę i śpi np. do 16... Martwię się czy to nie jest trochę za długo bez jedzenia, bo nocną przerwę w jedzeniu ma około 7 godzin też...co myślicie?
Hahah nic dodać nic ująć 😄
Wydaję mi się, że jeśli Iga nie spada z wagi i kiedy je to sporo to ok, korzystaj , zazdroszczę nocy 😁Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Angie1985 wrote:Mart olej rycynowy no spore ryzyko bo może dojść tylko do bardzo bolesnych bóli brzucha i skurczy jelit a poród się nie zacznie. Przyznaje się bez bicia że już kilka razy przyszła mi ta myśl do głowy ale raczej się nie zdecyduje bo boję się że tylko skończę ze strasznym bólem brzucha i mega sraczką albo jeszcze gorzej.
-
Suszarka wrote:Meggi, to jest 15km od Nowego Sącza.
Ounai, a nie chcesz sobie załatwić skierowania na test przez Internet? Wypełniasz ankietę na koncie pacjenta i wystawiają. Dzisiaj mój szwagier tak sobie załatwiał skierowanie bo coś się nienajlepiej czuje.
Ten nasz piękny Nowy Sącz widoków bym za nic nie zamieniła jedyne co to smog nas wykończy a jeszcze mieszkam na dole w mieście.
Angie ściskam i łącze się w bólu ja dla odmiany mam tragiczną zgage od tygodnia jem głównie płatki z mlekiem bo to jedyne co mogę w siebie wmusić. Nawet na słodycze nie mogę patrzećDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Zulugula wrote:Martt, zdjęcie tej pizzy trafiło do rodzinnego albumu 😂 dobrze, że seks fotki nie cyknęlismy 🤣
No leżę, ja lubię na ostro mnie nie musicie namawiać 🤣🤣🤣🤣🤣Zulugula, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Już drugi raz w tym tygodniu Iga ma tak że około 9:30/10 zjada mleko, chwilę się bawi, przed 12 pada na drzemkę i śpi np. do 16... Martwię się czy to nie jest trochę za długo bez jedzenia, bo nocną przerwę w jedzeniu ma około 7 godzin też...co myślicie?
Myślę że jakby była głodna to by się budziła. Moja też od 12 śpi, na mnie. Jakas dzisiaj niespokojna i płaczliwa jestO ❤️
Z ❤️