Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Jak to w końcu jest z tym siadem dziecka?
Ja zawsze myslalam, że siada się tylko z pozycji czworaczej a często słyszy się, że dziecko podciaga się do siadu . Ale ze jak? Z pozycji pollezacej? Można tak ukladac dziecko w ogóle? Nic mi się tu nie zgadza 🙈 nieraz 5msc i siedzi a przeciez rzadko kiedy wtedy dziecko przyjmuje juz pozycje czworacza 🤔 czy to wtedy oznacza, że siedzi posadzone? Przeciez tez tak nie wolno 🤪Lalia, Ania81, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja tez mam skolioze, kręgosłup jak paragraf i się garbie i mam przez to czasem kompleksy dlatego chce przy Małym wszystkiego dopilnować na tip top i pokazywać od początku dobre wzorce
Ja na teksty "bo kiedyś to..." zawsze odpowiadam "kiedyś też twierdzono, że noworodki nie oeczuwają bólu i operowano je na żywca" to zawsze ucina rozmoweKarolinaMaria, Lalia, Ania81, Zulugula, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:
Wow😍 jakie to okolice?O ❤️
Z ❤️ -
Suszarko piękny widok. Nie mogę się napatrzyć, działa tak kojąco. Piękne miejsce do życia. Pozytywnie zazdroszczę.
Co do fizjo moi rodzice też się dziwili i po co to, e tam. KarolinaMaria ja też mam okropne plaskostopie, przez to często bolą mnie stopy po długim chodzeniu. Chodziłam w szkole na jakąś gimnastykę korekcyjna itp, ale pamiętam, że nie chciałam tego ćwiczyć. Ale mój fizjoterapeuta od dorosłych powiedział, że te ćwiczenia co wtedy zlecali to i tak niewiele pomagały. Hmmm.
Ounai, u nas tez kolo 8 pobudek. A pamiętasz jak Marta spala Ci 9 godzin ciągiem?
Aniu, a ten pępuszek może być tyle czasu niewygojony? 🤨Suszarka, Ania.k88, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, a co Mikołaj robi w czasie tych licznych pobudek? Tak całkiem się wybudza czy tylko żeby popić mleczka i śpi dalej??
U nas dzisiaj też kilka pobudek ale moich , bo Michałek płakał przez sen parę razy i musiałam podawać mu smoczka i głaskać po główce ❤️12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Suszarko, pięknie tam macie 😍😍😍
Karolina, moi rodzice są bardzo pro badania w ciąży, bardzo pro sprawdzenie Olka itd. Moja mama zachwyca się jak super że tyle badań zrobili mu w szpitalu, jak super że teraz ma kontrole u specjalistów, namawiała mnie na fizjo żeby się upewnić czy wszystko ok i u mnie i u Olka.
Natomiast teściowie dramat, jak mówiłam o USG prenatalnym to myśleli że to inwazyjne badania, pytali czy zastrzyk z immunoglobulin nie zaszkodzi dziecku, totalnie olewali moją cukrzycę ciążową, a jak Olek miał ok. 2 miesięcy i prężył mi głowę do tyłu, to zachwycali się jaki jest silny i jak super TRZYMA GŁOWĘ, jak mówiłam że rozważam wizytę u fizjo bo nie wiem na ile to jest bycie silnym a na ile np wzmożone napięcie bo taki maluch nie powinien tak odginać głowy, to powiedzieli żebym nie szukała dziecku chorób, dawniej nikt nie słyszał o żadnym napięciu a Olek jest silny i tyle 🤦 dodam tylko że moi rodzice mają wykształcenie zawodowe i pracują fizycznie, a moi teściowie są wykształceni i pracują w szkole i służbach mundurowych 🤷 najlepsze jest to że jak mój mąż był mały to powiesili mu jakąś zabawkę w łóżeczku i odkładali go zawsze tak samo co spowodowało zeza i mój mąż bardzo długo nosił okulary i lekarz im to powiedział, więc teoretycznie powinni wiedzieć jak ważna jest profilaktyka, ale oni swoje i im nie przegada 😑Suszarka, Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Annia, a co Mikołaj robi w czasie tych licznych pobudek? Tak całkiem się wybudza czy tylko żeby popić mleczka i śpi dalej??
U nas dzisiaj też kilka pobudek ale moich , bo Michałek płakał przez sen parę razy i musiałam podawać mu smoczka i głaskać po główce ❤️Nawet na śpiocha orientuje się, że to nie pierś i po 2 zassaniach wypluwa.
A co do siadu, prawidłowy jest z czworaków. Miki też CHCIALBY się podciągnąć do siadu, ale nie pozwalam i wszystkim muszę mowic (mężowi, rodzicom...), że tak mu nie wolno. 🙄
Jutro jedziemy do teściow na weekend, to 3 dni, a tyle rzeczy do spakowania... jak nie było dziecka to czasami byłam byłam w stanie się spakować do torby, która noszę do pracy. 😀 a teraz cały samochód będzie!
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnnia pepuszek juz dawno powinnien byc zagojony. Ale tu kazdy wszystko zlewa bo korona🤦♀️🤦♀️. Za tydzien jak pojde to bedzie wojna az cos z tym zrobic.
Suszarka przepiekny widok bedziesz miec. Uwielbiam takie widoki. 😍🤩
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Annia, już dawno zapomniałam te czasy 😂😂😂
Mąż mi kupił odkurzacz Roborock H6udało się złapać zniżkę + jakoś kod rabatowy i mam z wysyłką z Polski za 1300zl. Powinien być do wtorku u mnie
A na wymaz nie dostanę skierowania bo lekarz już dziś nie ma miejsc. Mam dzwonić jutro to może się załapię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 13:36
Ania81, Suszarka, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Mój syn tak siadał i to nie jest prawidłowy siad. Dziecko siada z pozycji czworsczej lub leżenia na brzuchu, z bocznego podporu. Jak trafiliśmy do logopedy to pytała o ten siad. My popełniliśmy z synem błąd bo dawałam mu ręce i on się podciągał. Sam, ale jednak. Ale to też była wina kiepskich pediatrow. Dwóch nam powiedziało, że tak jest dobrze. Marcie nie dawałam i usiadła z bocznego podporu.
Ano właśnie, tak myślałam ale gdzies mi się to nie zgadzało z tym jak ludzie mówili, że ich dziecko chce usiąść jak wiem, że jeszcze np nie przyjmuje pozycji czworaczej. Dzięki za rozjasnienie💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyCo do przyspieszania rozwoju dziecka. Ja moim zawsze pozwalam rozwijac sie w ich wlasnym tempie. Nie ma co na sile przyspieszyc. Zadnych poduszek i obkladania by dziecko siedzialo. Zadnych chodzikow bo pojedzie szybciej na nogi. Za to siostra meze w druga strone. Z mlodszym synkiem zawsze pytala mnie kiedy go posadze, albo zebys my kupili chodzi bo on jeszcze nie chodzi🤦♀️🤦♀️. Tak nie siedzial jako 6 miesieczny bobas czy nawet 7 miesieczny. Nawet nie raczkowal. Przeszedl kilka ciezkich chorob i nawet stale posilki weszly pozniej do diety. My zawsze twardo, ze zacznie wszystko w swoim czasie. W trakcie kilku tygodni wszystko zaliczyl. Usiadl z prawidlowej pozycji, zaczal raczkowac, podciagac sie do stojacej pozycji, chodzic. Smialam sie, ze ma express rozwoj 😂
Dodam, ze teraz probowala nam wcisnac chodzik po swej corce z tekstem ze jak przyjada nas odwiedzic niedlugo (oby nie) to nam przywiezie i Haris moze sie w tym bawic. Oboje kategorycznie kilka razy jej mowilismy ze ma nie orzywozic bo ze soba zabierze.
Mam nadzieje, ze przez najblizsze miesiace nie przyjedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 13:37
-
Annia wrote:Nie, to raczej nie są całkowite wybudzenia. Popić mleczka i spać dalej. Dzisiaj miał akcje, że od 3 do 4 miał histerie i nie dał się uspokoić, ale to zdarzyło się 2 raz w ciągu 2 miesięcy, więc mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok. Mikołaj nie chce smoczka.
Nawet na śpiocha orientuje się, że to nie pierś i po 2 zassaniach wypluwa.
A co do siadu, prawidłowy jest z czworaków. Miki też CHCIALBY się podciągnąć do siadu, ale nie pozwalam i wszystkim muszę mowic (mężowi, rodzicom...), że tak mu nie wolno. 🙄
Jutro jedziemy do teściow na weekend, to 3 dni, a tyle rzeczy do spakowania... jak nie było dziecka to czasami byłam byłam w stanie się spakować do torby, która noszę do pracy. 😀 a teraz cały samochód będzie!
Annia Mikołaj chciałby się podciągnąć ale że z lezenia na plecach czy jak to wygląda ?
Oczywiście ja tez nie zamierzam praktykować czegos takiego, po prostu nie sklejały mi się te historie o siadaniu💙 11.2020
💗 11.2023 -
Cześć dziewczyny.
Mogę się trochę pożalić? Nawet jak się nie zgadzacie i macie mnie dość to muszę. Z góry was przepraszam. Od wczoraj walczę z migreną i takimi mdłościami jak na początku ciąży. Dosłownie żyć mi się nie chce. Chciałabym zasnąć i obudzić się w dzień porodu i nie męczyć się dalej. Wczoraj się popłakałam z bezsilności.
Jakoś zebrałam się w sobie i ugotowałam obiad i pomagałam starszemu synowi w sprawdzianie z matematyki bo logarytmy to jakiś totalny kosmos a po tylu latach to już w ogóle. Ta zdalna szkoła to koszmar oni nic nie umieją i nie wiedzą z tych lekcji w oczywiście mówię tu o takich przedmiotach jak matma fizyka i chemia.
Później wybiorę się na spacer żeby poruszać tyłkiem.
-
Meggi, to jest 15km od Nowego Sącza.
Ounai, a nie chcesz sobie załatwić skierowania na test przez Internet? Wypełniasz ankietę na koncie pacjenta i wystawiają. Dzisiaj mój szwagier tak sobie załatwiał skierowanie bo coś się nienajlepiej czuje.dmg111, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Annia Mikołaj chciałby się podciągnąć ale że z lezenia na plecach czy jak to wygląda ?
Oczywiście ja tez nie zamierzam praktykować czegos takiego, po prostu nie sklejały mi się te historie o siadaniuWik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
My już nawet ukrywamy przed rodzicami i teściami że byliśmy 2 razy na konsultacji u fizjo bo nie chce słyszeć a po co, a no co itp 😉
Czy któraś z Was robiła dziecku badanie krwi np żelazo, ferrytyne, d3 itp. Jestem na fb na grupie o mm i widzę że to też dosyć popularna profilaktyka12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
nick nieaktualny