X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, u nas butelka dr Brown to hit 👌👌👌 używałam w szpitalu jak Olek był naświetlany i odciągałam swoje mleko- nie odrzucił piersi. A teraz zostawiam w niej mleko żeby mąż mógł nakarmić synka i Olkowi to obojętne czy karmi go mama z cyca czy tata z tej butelki 😅 Bio Gaie używaliśmy i nie Espumisan tylko Esputicon, ale ja Olkowi podawałam duuuzo więcej niż było w ulotce, bo tam było chyba 2 krople dziennie, a ja mu dawałam dwie do każdego karmienia 🤭 ale pediatra mówiła, że to trzeba "przedawkować" żeby przyniosło efekt 🤷

My mamy 3x10 kropli dawać. I butelka już zamówiona 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 10:17

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu na pleckach to taki noworodzio, który sam nie umie zmienić pozycji. Mikołaj też najczesciej śpi na boku, sam się tak układa i ja nic z tym nie robię. Zresztą on w nocy milion razy zmienia pozycje swoja. :) Poza tym jak zaśniesz to Tomek na pewno ułoży się tak jak mu wygodnie.

Wik, witam w klubie u nas noce też nadal są tragiczne, ale cóż zrobić. 🤷🏼‍♀️

Gagatko tak jak dziewczyny piszą, to na pewno nie jest prawidłowy obrót. :( Ona się przewraca a nie obraca. Ale na pewno fizjo szybciutko was z tego wyprowadzi . :)

Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ❤️ Miłego czwartku Wam życzę! W pierwszym odruchu napisałam miłej środy, a to już czwartek 😂

Zulugula, Meggi110818, Suszarka, Ania81, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Annia, Lalia, dmg111, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:15

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Hej hej, dawno nic nie pisalam,ostatnio rzadziej zagladam, bo mam mniej czasu. Moze to sie zmieni. Tymczasem gratuluje postepow wszystkim maluchom, ale te nasze dzieci szybko rosna!
    Ja nie moge uwierzyc, ze za dwa tygodnie moj syn skonczy pol roku!

U nas niezmiennie noce kiepskie, tzn zasypia ok 20 i spi do ok 23 lub czaaaasem do polnocy, a potem juz pobudki co godzine/dwie i tak do 5 zwykle, kiedy juz po karmieniu nie zasypia sam i biore go wtedy do naszego lozka, gdzie jeszcze (czesto przy piersi) spi do okolo 6-7. Zastanawiam sie, czy to sie kiedys samo poprawi, obecnie jestem na etapie zrezygnowania i pogodzenia sie z losem :P choc chodze przemeczona
    Rozszerzamy diete od tygodnia, sloiczki warzywne, nie robil kupy przez kilka dni, ale wczoraj dalam mu mus jablkowy i herbatke koperkowa do popicia (wypil raptem 20 ml...a wody prawie wcale nie chce pić) i sie odblokowalo ;)
    Marta ma 7,5 miesiąca i wstaje 8 razy w nocy ;) ja się pogodziliśmy już dawno z tym że tak będzie. Nawet już nie narzekam przyzwyczaiłam się. Narzekanie tylko sprawia że zaczynam się nad sobą użalać.
    Nie marudź, bo jak wstaje co 2h to i tak masz tylko 5 pobudek, więc nie jest źle 😂

Jak Marta się przewracała to robiłam tak samo jak Laila mówi. Rozkładałam jej rączki żeby była stabilnie podparta :)

Ja jednak nie będę robić chyba wymazu bo dziś się czuję lepiej. Jeszcze trochę czuję jakby mi ktoś skopał nerki (chyba że to Marta w nocy 😅). Sama z resztą nie wiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 10:40

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, troche mnie uspokoilyscie, jak dzisiaj się tak ułoży to go tak zostawię, może będzie dłużej spać 🤭

Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dzieki za pamiec, pepuszek nie ropieje, antybiotyk pomogl. Niestety problem jest w tym ze mu pepuszek nie zarosl, ma dziurke z jednej strony.
    Dzis mielismy miec szczepienia i kontrole, ale ze wzgledu ze nie skonczyl jeszcze 8 tyg przelozyli na nastepny tydzien czyli znowu lekarz nie zobaczy🤦‍♀️🤦‍♀️. Mam wybor.czekac lub znowubjevhac na pogotowie🤦‍♀️. Jestem wsciekla na ta. Sluzbe zdrowia.
    Wczoraj byla HV (health visitor) stwierdzila ze zarosnie, ale nie wygladala bardzo przekonujaco.
    Zwazyla synka i wazy juz 5280g.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię właśnie porządki w szufladzie z bielizną nie myślałam że mam tyle niepotrzebnych rzeczy kosz zapełniony babcinymi majtami z niewiadomo jakich czasów od teraz trzymam tylko ładną bieliznę
    Dzwoniłam też do diagnostyki co z moim gbs bo dwa tygodnie temu robiłam a wyniku nie ma dalej dowiedziałam się że oni 10 dni roboczych mają na to a babka przy wymazie mówiła że za tydzień będę go mieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 11:39

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Widzę, że tematy fizjo zawsze na czasie 🤔 my idziemy jutro. Czy u Was starsze pokolenie na wieść, że chodźcie z dzieckiem do fizjoterapeuty, reaguje przerażeniem? Bo u mnie trochę tak jest, teściowa od razu odebrała to tak jakby Matylda była niepełnosprawna, mojej mamie też musiałam chwilę tłumaczyć, że teraz jest nacisk na profilaktykę, szybką diagnostykę i lepiej teraz wypracowywać dobre wzorce niż wysyłać dziecko za parę lat na gimnastykę korekcyjną 😖 teściowej to już nawet nic nie gadam.

Pogoda u nas straszna, mam nadzieję, że się poprawi, bo chcę iść chociaż na krótki spacer, żeby ululać pchłę. Od kilku dni walczę z migreną, dziś w nocy była masakra. Ciąża była super, bo miałam spokój od bólu głowy 😁

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Cześć Dziewczyny. Widzę, że tematy fizjo zawsze na czasie 🤔 my idziemy jutro. Czy u Was starsze pokolenie na wieść, że chodźcie z dzieckiem do fizjoterapeuty, reaguje przerażeniem? Bo u mnie trochę tak jest, teściowa od razu odebrała to tak jakby Matylda była niepełnosprawna, mojej mamie też musiałam chwilę tłumaczyć, że teraz jest nacisk na profilaktykę, szybką diagnostykę i lepiej teraz wypracowywać dobre wzorce niż wysyłać dziecko za parę lat na gimnastykę korekcyjną 😖 teściowej to już nawet nic nie gadam.

Pogoda u nas straszna, mam nadzieję, że się poprawi, bo chcę iść chociaż na krótki spacer, żeby ululać pchłę. Od kilku dni walczę z migreną, dziś w nocy była masakra. Ciąża była super, bo miałam spokój od bólu głowy 😁
    U nas też za bardzo nie rozumie nikt po co ta fizjoterapia. Ktoś mi nawet powiedział że kiedyś nikt nie chodził z dziećmi do fizjoterapeuty i jakoś dzieci rosły zdrowe 😛 no brak słów.
    Ja właśnie na spacerze mimo pogody. Spacer musi być 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 11:56

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Tak u Nas podobnie. Mama mniej, za to teściowa z teściem że męczę dziecko. Jak byliśmy u nich i musiałam Oliwce zrobić ćwiczenia w buzi po podcięciu wędzidełka (ona teraz bardziej się śmieje niż płacze, lubi mieć palce w buzi, bez względu czyje to są 🙈), to usyszlam, że zamęczę ją i zaczęli lamentować co ja robię 😬. A teść nawet imienia Oliwki nie pamięta, w Święta mówił na nią Ola😬

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ewa, Lalia, a ile Wasze dzieci były naświetlane?? Iga w sumie 3 razy po ok. 4 godziny, ale nikt nam nie kazał iść do okulisty. Teraz się trochę zmartwiłam :(

Meggi jak tam u nowego lekarza? Co powiedział o problemach brzuszkowych?

Całą jedną noc z przerwami na karmienie czyli ok 10 godzin. Myśmy dostali skierowanie do okulisty przy wypisie ze szpitala, bo niby przy naświetlaniu to teraz wymóg.

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Właśnie się chciałam pożalić na mamę... Córka jej koleżanki jest fizjo od dzieci i to bardzo dobrym. Mówiła mi kiedyś że jak będę chciała to obejrzy Igę. A ja niby gadałam z kuzynką o tym leżeniu na brzuchu i cieszę się że to nic poważnego, ale ona powiedziała że lepiej żeby ktoś Igę zobaczył i nauczył nas ją nosić itd. bo to ma znaczenie w tym wypadku. Zresztą tłumaczenie ćwiczeń przez telefon to też trochę pomyłka, a ona pracuje raczej z dziećmi powyżej roku i z kobietami w ciąży/po porodach... Strasznie mi siedzi w głowie to leżenie na brzuchu więc uznałam że wolę iść już teraz do fizjo, bo za trzy tygodnie prawdopodobnie i tak pediatra by nas wysłała. Zadzwoniłam do mamy spytać jak się ta dziewczyna nazywa bo znam tylko nazwisko panieńskie, chciałam się umówić totalnie incognito. A mama do mnie wypaliła co tak spanikowałam i słyszałam po głosie że bardzo niezadowolona była...powiedziałam jej to samo co Wam, nam pomaga umówić termin ale jestem trochę zła. Bo po pierwsze robię to dla Igi dobra a po drugie chyba lepiej iść, skorygować co trzeba i zamknąć temat a nie żyć w nerwach...

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, Lalia, bardzo Wam dziękuję ❤️ pogadam z pediatrą jak pójdziemy na szczepienie bo nie dostałam skierowania ze szpitala.

Z dobrych rzeczy - właśnie odebrałam pozwolenie na budowę 🥳🥳 ruszamy najdalej za miesiąc. Z tej okazji załączam nasz przyszły widok z salonu:
    293360eb3d9d.jpg

Zulugula, KarolinaMaria, kiniusia270, Martt95, Ounai, Nikaa92, Annia, Lalia, kar_oliv, Ania81, dmg111, Ewa88 , Nowastaraczka, Ladyo, Wik89, SzalonaOna, Lulu83, kic83 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Suszarka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że my jako niemowlaki nie byłyśmy u fizjo i żyjemy. Mam skoliozę i płaskostopie. Kto wie, czy gdyby rodzice w miarę wcześniej zareagowali i byłabym pod okiem specjalistów, nosiła odpowiednie obuwie od początku itd. to moje defekty nie byłyby mniejsze? A tak to chodziłam na gimnastykę korekcyjną dopiero od zerówki i to z wielką niechęcią. Wydaje mi się, że z takim maluchem łatwiej ćwiczyć i chodzić po specjalistach, bo się nie buntuje ;P

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Wiem, że my jako niemowlaki nie byłyśmy u fizjo i żyjemy. Mam skoliozę i płaskostopie. Kto wie, czy gdyby rodzice w miarę wcześniej zareagowali i byłabym pod okiem specjalistów, nosiła odpowiednie obuwie od początku itd. to moje defekty nie byłyby mniejsze? A tak to chodziłam na gimnastykę korekcyjną dopiero od zerówki i to z wielką niechęcią. Wydaje mi się, że z takim maluchem łatwiej ćwiczyć i chodzić po specjalistach, bo się nie buntuje ;P

Ja tez mam skolioze, kręgosłup jak paragraf i się garbie i mam przez to czasem kompleksy dlatego chce przy Małym wszystkiego dopilnować na tip top i pokazywać od początku dobre wzorce

KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jak to w końcu jest z tym siadem dziecka?
    Ja zawsze myslalam, że siada się tylko z pozycji czworaczej a często słyszy się, że dziecko podciaga się do siadu . Ale ze jak? Z pozycji pollezacej? Można tak ukladac dziecko w ogóle? Nic mi się tu nie zgadza 🙈 nieraz 5msc i siedzi a przeciez rzadko kiedy wtedy dziecko przyjmuje juz pozycje czworacza 🤔 czy to wtedy oznacza, że siedzi posadzone? Przeciez tez tak nie wolno 🤪
    5 MSC raczej na bank siedzi sadzane, z tego co czytałam u mamy fizjoterapeuty to siad jest albo z czworaków albo z leżenia bokiem chyba (?). Ale np. w moim otoczeniu mało kto przestrzega tego żeby nie sadzać, nie przyspieszać sztucznie rozwoju...znam jedno dziecko które było w wieku 6 miesięcy prowadzane pod pachy, kiedy nawet jeszcze nie czworakowalo ani samo nie siedziało. No ale mam zasadę że się do cudzych dzieci nie mieszam nie pytana, więc niech robią co chcą. Wczoraj babcia mnie pytała czy obkładamy Igę poduszkami żeby siedziała. Ale powiedziałam tylko że nie i tak nie wolno, zrozumiała.

KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

U nas moja mama na początku reagowała tak że "męcze i ćwicze dziecko zamiast dać mu na luz" i odbierała to tak że ja przesadzam i chce dziecko ćwiczyć bo sama ćwiczę, teraz już rozumie jak z nią pogadałam i wytłumaczyłam.
    Natomiast teściowa (pracownik służby zdrowia i skończyła AWF więc jakieś pojęcie o anatomii powinna mieć) zapytała czy ta fizjoterapeutka ćwiczy z Polą tak że łapie ją za nogi i trzyma głową w dół 🤯🤯🤯🤯 boje się o jej małych pacjentów bo prześwietlała nawet dzieci nie ważące 1 kg....

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 3360 3361 3362 3363 3364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ