Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie, że mój M nie pracuje od połowy listopada , bo ciągle jego firma zamknięta i siedzi że mną non stop w domu...
Ja nie wiem jak my dajemy radę, ale serio, prawie 24/7 jesteśmy razem
I nawet mało się kłócimy:) nie wiem co my robiliśmy tyle miesięcy 🤦♀️ ale nie szukał pracy ,bo ciagle liczyliśmy, że otworzą, a później jak chciał szukać, to stwierdziliśmy, że fajnie jakby po porodzie był z nami trochę...A z kasą dajemy radę, tyle że nie odkładamy..Ale nie wiem ile to potrwa jeszcze....mam nadzieję,że na wakacje ich otworzą...
-
Moze kogos zainteresuje, że o 19 water wipes organizuje webinar o rozszerzaniu diety . Można się zapisac na ich stronie. Na e-mail potem wysyłają link z nagraniem jakby ktoś nie dał rady dzis uczestniczyć.
Zerknę, a nóż będzie fajne💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anetko spróbuj tego słodu, nie kosztuje dużo, a na pewno nie zaszkodzi, a może akurat pomoże. Plus to co dziewczyny piszą żeby nic nie rozpraszało Poli przy jedzeniu. Adaś też tak potrafi się rozpraszać jak coś zobaczy lub usłyszy.
Motylku też bym w życiu nie powiedziała że tyle ważysz. Masz fajne nogi, talię. Chyba nas oszukujesz z tą wagą. 😛
U mnie dopiero nie dawno linea negra zjasniala, wcześniej miałam pepek jak z solarium. 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 18:58
SzalonaOna lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Czesc Mamuśki, niestety nie nadrobię Was.
My od 3 dni jesteśmy w domu. Mała jest bardzo grzeczna ale strasznie meczy ja brzuszek, płacze,pręży się- mąż robi jej masaże i ćwiczenia,które pokazała nam położna ale niestety nie ma żadnej ulgi.
Bidulka tak strasznie sie meczy ☹️☹️
Niby to niedojrzały układ pokarmowy i.wszytsko może potrwać dość długo. Okropne to jak taka kruszynka się meczy i nic nie można zrobić.
Jeśli chodzi o karmienie, to w szpitalu cały czas sciagalam pokarm laktatorem bo mała leżała w inkubatorze.
Teraz karmie piersią ale mam problem z odpowiednim przytswieniem i czasami pozwalam jej szarpać sutki.(wiem,że nie powinnam).
Ale jakoś te próbny dobrego.chwycenia nam nie wychodzą. Chociaż przy położnej wydawało się to.takie łatwe.🤷🤷
-
Tajka wrote:Wiecie, że mój M nie pracuje od połowy listopada , bo ciągle jego firma zamknięta i siedzi że mną non stop w domu...
Ja nie wiem jak my dajemy radę, ale serio, prawie 24/7 jesteśmy razem
I nawet mało się kłócimy:) nie wiem co my robiliśmy tyle miesięcy 🤦♀️ ale nie szukał pracy ,bo ciagle liczyliśmy, że otworzą, a później jak chciał szukać, to stwierdziliśmy, że fajnie jakby po porodzie był z nami trochę...A z kasą dajemy radę, tyle że nie odkładamy..Ale nie wiem ile to potrwa jeszcze....mam nadzieję,że na wakacje ich otworzą...
-
Zulugula wrote:Ounai pamiętasz kiedy Marta zaczęła pelzac do przodu? Zastanawiam się ile mamy czasu zanim Tomek zacznie jęczec, że chce do przodu a pełznie do tyłu 🙈 póki co jest zajarany przemieszczaniem się do tyłu ale pewnie kwestia dni kiedy się zorientuje, że lepiej do przodu 😂
Fragaria ja akurat wzięłam w Smyku. Na allegro są też ale dwustronnych w tej cenie nie było. Dałam 80zl, jest z Humbi, grubość 0,5cm rozmiar 180x200cm.Fragaria lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ale nie pracuje i dostaje pieniądze czy nie pracuje i nie dostaje kasy w ogóle?
Powiedzmy, że wychodzi prawie na zero...bo ma zamknięty biznes , ale z rządu coś tam dostaje, tylko to tyle co pokrywa koszty stałe. A on też tam pracuje więc nie ma kasy I z biznesu i jako pracownik:( -
Tajka wrote:Powiedzmy, że wychodzi prawie na zero...bo ma zamknięty biznes , ale z rządu coś tam dostaje, tylko to tyle co pokrywa koszty stałe. A on też tam pracuje więc nie ma kasy I z biznesu i jako pracownik:(
-
Ounai a kiedy w ogóle zaczęła pelzac? Adaś już jakby chciał pełzać 🤦30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ounai wrote:A co to za branża że tyle czasu są zamknięci?
I tak się fartnęło, bo właściciel lokalu nie pobiera opłat za wynajem, kilkunastu tysięcy miesięcznie, bo tak by pewnie już zamknął całkowicie jak inni w tej branży , a tak to jeszcze czekamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 19:50
-
Tajka ja pierogi lepiłam oczywiście siedząc, co nie zmienia faktu ze kolo 80sztuk robiłam 2h bo miałam obok siebie Alis której wymyślałam co chwike jakieś zadanie 😄 Swoja droga krokiecikiem tez bym nie pogardziła 🤤🤤🤤
Lalia, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Tajka współczuję. Właśnie ostatnio gadałam z przyjaciółka, że ludzie pracujący przy eventach, koncertach, klubach, nagłośnienie, oświetlenie itp to mają totalnie przekichane w pandemii. Mam nadzieję, że się odkujecie jak wszystko znormalnieje. Izrael i UK się otwierają, więc w szczepieniach nadzieja.
Mart ale piękne pierogi.
Zielona Herbatko może konsultacja CDL by wam się przydała w domku?
Jednorożec twój mąż to mógłby założyć klub pracoholika razem z moim i mężem od Ounai.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nie nadrobię Was, przepraszam:)
Uwaga, chwalę się! Julek zasnął mega szybko (przed 19:00), matka zamiast zalegać na kanapie, poszła....pobiegać 👍🥰🤩. Normalnie sama z siebie jestem dumna! Ale było fajnie, ciężko,bo nie biegałam szmat czasu, ale od czegoś trzeba zacząć, no nie? 🥳SzalonaOna, Ladyo, dmg111, Lalia, Martt95, Zulugula, Suszarka, Ounai, Anet.kaa, KarolinaMaria, Enigvaa, Tajka, Annia, Fragaria, Ewa88 , kar_oliv, kar_oliv, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyHejka!
U mnie w tyg ciężko z czasem na forum. A jak jeszcze nałożą się jakieś obowiązki typu zakupy, pranie itd to odpadam
Ale lubię swoją pracę i cieszę się, że ja mam 💪
ZielonaHerbata - ja Matyldę do piersi orzystwwilam po 14 dniach - nie pociągnęła nic. Dopiero jak wyszłyśmy w 20 dobie dobie do domu, to próbowałam. Ale bałam się, że będzie mało jadła i nie skontroluje jej. Dopiero gdzieś jak miała miesiąc to przeszłam całkowicie na pierś, ale łatwo nie było. Potrzeba dużo zaparcia i nauki dla malutkiej. Daj jej chwilę, przecież ona jeszcze mogłaby być w brzuszku ❤️emdar, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Emdar, świetna robota 💪
Enigva, u Ciebie też ekstra! 💪
Zielona herbata, jak masz możliwość to poproś o pomoc CDL 😘
Mi na laktację często pomaga kawa Inka, ale taka rozpuszczona w mleku, jak kakao 🙂
Ewa, Inaa, Motylku, Wy chyba miałyście wizytę u okulisty z dzieciaczkami? Jak przebiega taka wizyta z takim maluchem?? My mamy jutro i kompletnie nie wiem czego się spodziewać 🤨emdar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Emdar, świetna robota 💪
Enigva, u Ciebie też ekstra! 💪
Zielona herbata, jak masz możliwość to poproś o pomoc CDL 😘
Mi na laktację często pomaga kawa Inka, ale taka rozpuszczona w mleku, jak kakao 🙂
Ewa, Inaa, Motylku, Wy chyba miałyście wizytę u okulisty z dzieciaczkami? Jak przebiega taka wizyta z takim maluchem?? My mamy jutro i kompletnie nie wiem czego się spodziewać 🤨Lalia lubi tę wiadomość
-
Tajka współczuję Wam tej sytuacji. Tu musicie sami podjąć decyzję niestety.
Julik, myślę że u Was to jeszcze nie to. Najpierw dziecko robi wysoki podpór, później kręci się wokół własnej osi, robi tzw piwoty a dopiero potem pełza do tyłu. U nas to było chyba koło 5 miesięcy.
Edit,
Znalazłam, zaczęła pełzać do tyłu 8 lutego czyli miała 5 miesięcy i 14 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 21:47
Julik lubi tę wiadomość
-
Dobra mamuśki, mały raporcik właśnie sobie zrobiłam. Trzeba zrobić wszystko bo za 2 tygodnie mogę już leżeć na patologii... myślę co tu jeszcze podziałać🤔
Właśnie wyslalam mezowi to o tym seksie co piszą w internecie z dopiskiem ze do tego potrzebne są dwie osoby (moj maz programista, tez pracoholik). Zdziwiłam się bo zszedł do mnie i mówi "zona ty to wredna jesteś" na co ja ze się nic nie bierze. Na co on "w czwartek miało być". Na co ja ze juz lekarz pozwolił i mu mówiłam ze trzeba działać(no zaproszenia potrzebuje) Aż jestem ciekawa czy skonczy swoją pracę na dziś i przyjdzie do mnie do łóżka 🤦🏽♀️ A teraz lecę pod prysznic.
Dzisiejszy raport:
✅ wzmożenie aktywności (zabawa z dzieckiem, gotowanie w kuchni, pranie, sprzatanie)
✅ "stymulacja" sutkow wydzielanie oksytocyny
☑ seks
Plan na jutro
☑ odkurzanie
☑ "stymulacja" sutkow
☑ chodzenie po schodach
☑ zabawa z dzieckiem
☑ seksSzalonaOna, Jednorożec89, Suszarka, Lalia, Tajka, emdar, Ounai, Fragaria, Ewa88 , Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Dobra mamuśki, mały raporcik właśnie sobie zrobiłam. Trzeba zrobić wszystko bo za 2 tygodnie mogę już leżeć na patologii... myślę co tu jeszcze podziałać🤔
Właśnie wyslalam mezowi to o tym seksie co piszą w internecie z dopiskiem ze do tego potrzebne są dwie osoby (moj maz programista, tez pracoholik). Zdziwiłam się bo zszedł do mnie i mówi "zona ty to wredna jesteś" na co ja ze się nic nie bierze. Na co on "w czwartek miało być". Na co ja ze juz lekarz pozwolił i mu mówiłam ze trzeba działać(no zaproszenia potrzebuje) Aż jestem ciekawa czy skonczy swoją pracę na dziś i przyjdzie do mnie do łóżka 🤦🏽♀️ A teraz lecę pod prysznic.
Dzisiejszy raport:
✅ wzmożenie aktywności (zabawa z dzieckiem, gotowanie w kuchni, pranie, sprzatanie)
✅ "stymulacja" sutkow wydzielanie oksytocyny
☑ seks
Plan na jutro
☑ odkurzanie
☑ "stymulacja" sutkow
☑ chodzenie po schodach
☑ zabawa z dzieckiem
☑ seksMartt95 lubi tę wiadomość