X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:01

Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, z domowych sprzętów polecam jeszcze pralkę 🤩.

dmg111, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, jakbym ważyła tyle co Ty, to bym ciasto kochała jeszcze mocniej niż Julka 😁😉. A że ważę prawie 20 kg więcej to jednak miłość do dziecka wygrywa 👶😍.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 08:40

dmg111, Annia, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:01

Nowastaraczka, Lalia, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku 😱
    Dopiero teraz zauważyłam, że zrobiły mi się "mini"^^ zakola 😱😱😱😱😱😱😱 Włosy lecą mi na potęgę, są wszędzie dosłownie. Co z tym zrobić?

Edit: u Hafiji znalazłam artykuł na ten temat, może któraś też ma taki problem, wklejam link:

https://www.hafija.pl/2019/08/wypadaniewlosow-ciaza-karmienie.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 10:21

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia co u Was? Pochwal się nam Twoimi cudaśnymi dziewczynkami 😍😍

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki laski za polecenie dermicin na ciemieniuchę, 2x i główka małej czysta!!!😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 10:42

Zulugula, Lalia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, ja lykam vitapil , ciezko stwierdzic czy to to czy po prostu czas ale ciut lepiej z wypadaniem . Zaczelam tez olejowac wlosy plus omo, nakupcylam serie onlybio hair balance i jakies specyfiki wzmacniajace co polecane byly na grupach o wlosingu 🤷‍♀️

Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle po ciąży i paru msc kp czuję się cała wyeksploatowana 🤪

atdcgu1rjappkskg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ☺️
    Witam się w ten śnieżny ❄️ wiosenny dzień 😑
    U mnie śniegu jak w zimie, do tego zimo i ślisko i cały czas sypie, więc dzisiaj nici że spacerku.

Co do włosów, to nie wiem czy po ciąży ma to znaczenie, ale poziom ferrtyny na nie znaczenie. Powyżej 60 dopiero hamuje ich wypadnie. Pffpff nie zapeszając mi na razie się trzymają głowy.

Z mężem już zgoda, "naprawił się". Powiedziałam mu, że jestem strasznie zmęczona i nie daje rady już.

U Oliwki brzuszek trochę lepiej już. Mam wrażenie że bączki nie są już tak męczące i kupa jest 2x dziennie. Wydaje mi się że zmiana na inny probiotyk pomogła, plus espumisam. Do tego moje mleko (ściągnięte i KP) daje w pierwszej połowie dnia, a później mm. Gdy karmiona mm to ściągam i robię zapas na następny dzień

Oliwka ostanio przed uśnięciem (widać że chce już spać) strasznie się wierci, głową na lewo i prawo, wypada jej smoczek i się drze, wkładam i znowu na lewo i prawo głową i co chwilę ten smoczek muszę wkładać. Do tego rączkami "masuje" głowę i trze oczka. Trwa to jakieś 2 minuty i po tym usypia. Czy to normalne?

Raczki nadal są na pierwszym miejscu, dzisiaj nie mogłam jej nakarmić bo albo wpychała palce między smoczek, albo grzybka. Ostanio tak gryzaka (mamy specjalny od neurologopedy) włożyła głęboko że oddala ostanie jedzenie 🤭

Suszarka czy to Ty robiłaś może badanie kału dziecku? Albo ktoś inny? Nie pamiętam która z Was robiła, a chce się dopytać o to pH. Zrobiłam też Oliwce i pl wyszło 7. 5 i brak krwi utajonej. Z tym pH nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 10:56

Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mwlegii, podobno to machanie główką to sposób na samowyciszenie. Pola też tak robi od 2 dni i zaraz zasypia. Oczka również trze jak jest zmęczona.

Ciesze się, że z brzuszkiem Oliwki jest lepiej. Jaki bierzecie probiotyk?
    Ja za to od 3 dni zaczęłam dawać prpbiotyk i kup jest dużo mniej bo było z 5 dziennie takich wodnistych.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv, ja wczoraj kupiłam sobie na wypadanie Vitapil Mama, ma dobre opinie.
    Mi też lecą włosy ale nie jakoś tragicznie, zobaczymy co będzie za jakiś czas.

kar_oliv lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mwlegii, podobno to machanie główką to sposób na samowyciszenie. Pola też tak robi od 2 dni i zaraz zasypia. Oczka również trze jak jest zmęczona.

Ciesze się, że z brzuszkiem Oliwki jest lepiej. Jaki bierzecie probiotyk?
    Ja za to od 3 dni zaczęłam dawać prpbiotyk i kup jest dużo mniej bo było z 5 dziennie takich wodnistych.

Trochę to wygląda jakby w szał wpadła 🙈

Pediatra kazał zmienić na biogaje (był vivomixx a jeszcze wcześniej dicoflor).
    U Nas wcześniej była jedna na 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:23

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje efektów, Lalia piękne! Zazdroszczę cm w udach i biodrach. U mnie w 2 tygodnie zleciało całe 0.5 kg (choć patrząc na to że były święta,.moje urodziny i pobyt u mamy to nie jest źle).
    Od dziś już basta, 4 treningi w tygodniu, słodycze tylko 1 raz w weekend, szczotkowanie i bańka od dziś.
    Muszę też przypilnować diety, jeść więcej warzyw bo ja po prostu jest za dużo.
    Chciałabym do czerwca ważyć 60 kg (aktualnie 62,5).

Ale wczoraj miałam Zanzibar, 4h u fryzjera, z dojazdem 5 poza domem :D wróciłam do blondu :D jak fryzjerka podeśle mi zdjęcie to Wam pokaże efekt ale jestem bardzo zadowolona.

emdar, Meggi110818, Lalia, Zulugula, dmg111, kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, Zanzibar na całego 🥳🏖🏝. Jak na tyle imprez to super efekty. Mamo, jakie Wy szczupłe laski jesteście...Ja z moim 75 kg to się chowam 🙄

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam marzę żeby po porodzie ważyć 75 kg. 🙂
    To będzie mój cel.

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, ale ja jestem 14 mscy po porodzie 😅🤩. Przed zajściem w ciążę ważyłam 69 kg, i to już było (jak dla mnie) na granicy czucia się ok. Teraz chce zejść do 67 kg, ale idzie mi to jak po grudzie 😒😪

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szczotkowaniu ostanio mi moja urologiczna fizjoterapeutka mówiła. Na skórę, która mi została poleca szczotkowanie. Dzisiaj już zamówiłam szczotkę i też biorę się za siebie. Kilogramów nie musiałam zrzucać, szybko wróciłam do 50kg sprzed ciąży, zawsze miałam niedowagę i całe życie chciałam przytyć, ale skóra na brzuchu została taka jak ciastko na pierogi 🙈

Gdzie i jakie bańki kupujecie? Takie zwykłe z apteki mogą być?

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzień dobry.

Poszłam wczoraj spać z Mikołajem o 20.45 i to był dobry ruch, bo od 4 do 6 jakieś cyrki sie zaczęły i płacze co pół godziny, nie był głodny, więc musiałam go lulać.

Lalia, piękny progres. Jaka masz szczotkę? Też muszę się zmobilizować bo skóra na brzuchu wygląda ok dopóki nie zapnę spodni. :/

Emdar cieszę się, że ostatnie noce lepiej. :)

Ja nie raportuje bo sukcesem jest to, że nie przytyłam. Zeszłam z diety eliminacyjnej w większości więc nadrabiam stracone miesiące. Ciasto. Ciasto. Ciaaaaaastoooo. 🤣 Poza tym mogę schudnąć jeszcze tylko wiem, że nie utrzymam tej wagi bo moje optimum jest właśnie teraz (57 kg).

Ounai podpowiedź proszę w kwestii wkładki do spacerówki czy ona nie będzie dodatkowo grzać dziecka?
    Ja mam bawełnę więc nie sądzę, żeby to grzało. Nie opatulasz tym dziecka. Są wkładki z wełny merino, takie jak aeromoov i to mogłabyś wrzucić do wózka, wtedy na 100% nie będzie grzać. Jeśli wybierzesz firmę która szyje indywidualnie to myślę, że możesz też wziąć bambusowa lub muslinowa tylko cóż... Cena będzie adekwatna.

Tajka, jeśli przyjedziesz z rozkręconą akcją porodową to Cię nie mają prawa odesłać. Wg prawa też mają obowiązek znaleźć Ci miejsce w innym szpitalu. Jak rodziłam w uniwersyteckim to nawet karetki dziewczyny dostawały i były przewożone do innego szpitala. Tylko niestety w 1 ciąży rzadko która jedzie z rozkręconą akcją skurczową.

Ja dałam się wczoraj podejść mężowi i zjadłam domowa pizze. Generalnie widzę, że on już ma w dupie dietę. Tu orzeszki, tam ciasteczka, tu domowa pizza itd. I mi to znosi do domu. Ehhh.

Dobra, miesiąc bez zjadania rzeczy spoza diety od pn do soboty. W niedzielę mogę sobie coś więcej pozwolić. Zobaczymy czy wytrwam.

Laila, gratulacje! Już niedużo Ci zostało. Na roczek Olka będziesz mieć idealne ciało 💪

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, spokojnie, odrosną. Będziesz mieć takie sterczące włoski w tym miejscu i jeszcze będziesz narzekać, że nie wiesz jak okiełznać te wszystkie baby hair

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 12:03

age.png

age.png
‹‹ 3388 3389 3390 3391 3392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ