Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia, jakbym ważyła tyle co Ty, to bym ciasto kochała jeszcze mocniej niż Julka 😁😉. A że ważę prawie 20 kg więcej to jednak miłość do dziecka wygrywa 👶😍.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 08:40
dmg111, Annia, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny jestem w szoku 😱
Dopiero teraz zauważyłam, że zrobiły mi się "mini"^^ zakola 😱😱😱😱😱😱😱 Włosy lecą mi na potęgę, są wszędzie dosłownie. Co z tym zrobić?
Edit: u Hafiji znalazłam artykuł na ten temat, może któraś też ma taki problem, wklejam link:
https://www.hafija.pl/2019/08/wypadaniewlosow-ciaza-karmienie.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 10:21
-
Kar, ja lykam vitapil , ciezko stwierdzic czy to to czy po prostu czas ale ciut lepiej z wypadaniem . Zaczelam tez olejowac wlosy plus omo, nakupcylam serie onlybio hair balance i jakies specyfiki wzmacniajace co polecane byly na grupach o wlosingu 🤷♀️
Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Cześć ☺️
Witam się w ten śnieżny ❄️ wiosenny dzień 😑
U mnie śniegu jak w zimie, do tego zimo i ślisko i cały czas sypie, więc dzisiaj nici że spacerku.
Co do włosów, to nie wiem czy po ciąży ma to znaczenie, ale poziom ferrtyny na nie znaczenie. Powyżej 60 dopiero hamuje ich wypadnie. Pffpff nie zapeszając mi na razie się trzymają głowy.
Z mężem już zgoda, "naprawił się". Powiedziałam mu, że jestem strasznie zmęczona i nie daje rady już.
U Oliwki brzuszek trochę lepiej już. Mam wrażenie że bączki nie są już tak męczące i kupa jest 2x dziennie. Wydaje mi się że zmiana na inny probiotyk pomogła, plus espumisam. Do tego moje mleko (ściągnięte i KP) daje w pierwszej połowie dnia, a później mm. Gdy karmiona mm to ściągam i robię zapas na następny dzień
Oliwka ostanio przed uśnięciem (widać że chce już spać) strasznie się wierci, głową na lewo i prawo, wypada jej smoczek i się drze, wkładam i znowu na lewo i prawo głową i co chwilę ten smoczek muszę wkładać. Do tego rączkami "masuje" głowę i trze oczka. Trwa to jakieś 2 minuty i po tym usypia. Czy to normalne?
Raczki nadal są na pierwszym miejscu, dzisiaj nie mogłam jej nakarmić bo albo wpychała palce między smoczek, albo grzybka. Ostanio tak gryzaka (mamy specjalny od neurologopedy) włożyła głęboko że oddala ostanie jedzenie 🤭
Suszarka czy to Ty robiłaś może badanie kału dziecku? Albo ktoś inny? Nie pamiętam która z Was robiła, a chce się dopytać o to pH. Zrobiłam też Oliwce i pl wyszło 7. 5 i brak krwi utajonej. Z tym pH nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 10:56
Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Mwlegii, podobno to machanie główką to sposób na samowyciszenie. Pola też tak robi od 2 dni i zaraz zasypia. Oczka również trze jak jest zmęczona.
Ciesze się, że z brzuszkiem Oliwki jest lepiej. Jaki bierzecie probiotyk?
Ja za to od 3 dni zaczęłam dawać prpbiotyk i kup jest dużo mniej bo było z 5 dziennie takich wodnistych. -
Anet.kaa wrote:Mwlegii, podobno to machanie główką to sposób na samowyciszenie. Pola też tak robi od 2 dni i zaraz zasypia. Oczka również trze jak jest zmęczona.
Ciesze się, że z brzuszkiem Oliwki jest lepiej. Jaki bierzecie probiotyk?
Ja za to od 3 dni zaczęłam dawać prpbiotyk i kup jest dużo mniej bo było z 5 dziennie takich wodnistych.
Trochę to wygląda jakby w szał wpadła 🙈
Pediatra kazał zmienić na biogaje (był vivomixx a jeszcze wcześniej dicoflor).
U Nas wcześniej była jedna na 2 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:23
O ❤️
Z ❤️ -
Gratuluje efektów, Lalia piękne! Zazdroszczę cm w udach i biodrach. U mnie w 2 tygodnie zleciało całe 0.5 kg (choć patrząc na to że były święta,.moje urodziny i pobyt u mamy to nie jest źle).
Od dziś już basta, 4 treningi w tygodniu, słodycze tylko 1 raz w weekend, szczotkowanie i bańka od dziś.
Muszę też przypilnować diety, jeść więcej warzyw bo ja po prostu jest za dużo.
Chciałabym do czerwca ważyć 60 kg (aktualnie 62,5).
Ale wczoraj miałam Zanzibar, 4h u fryzjera, z dojazdem 5 poza domemwróciłam do blondu
jak fryzjerka podeśle mi zdjęcie to Wam pokaże efekt ale jestem bardzo zadowolona.
emdar, Meggi110818, Lalia, Zulugula, dmg111, kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Angie, ale ja jestem 14 mscy po porodzie 😅🤩. Przed zajściem w ciążę ważyłam 69 kg, i to już było (jak dla mnie) na granicy czucia się ok. Teraz chce zejść do 67 kg, ale idzie mi to jak po grudzie 😒😪42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
O szczotkowaniu ostanio mi moja urologiczna fizjoterapeutka mówiła. Na skórę, która mi została poleca szczotkowanie. Dzisiaj już zamówiłam szczotkę i też biorę się za siebie. Kilogramów nie musiałam zrzucać, szybko wróciłam do 50kg sprzed ciąży, zawsze miałam niedowagę i całe życie chciałam przytyć, ale skóra na brzuchu została taka jak ciastko na pierogi 🙈
Gdzie i jakie bańki kupujecie? Takie zwykłe z apteki mogą być?
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Dzień dobry.
Poszłam wczoraj spać z Mikołajem o 20.45 i to był dobry ruch, bo od 4 do 6 jakieś cyrki sie zaczęły i płacze co pół godziny, nie był głodny, więc musiałam go lulać.
Lalia, piękny progres. Jaka masz szczotkę? Też muszę się zmobilizować bo skóra na brzuchu wygląda ok dopóki nie zapnę spodni.
Emdar cieszę się, że ostatnie noce lepiej.
Ja nie raportuje bo sukcesem jest to, że nie przytyłam. Zeszłam z diety eliminacyjnej w większości więc nadrabiam stracone miesiące. Ciasto. Ciasto. Ciaaaaaastoooo. 🤣 Poza tym mogę schudnąć jeszcze tylko wiem, że nie utrzymam tej wagi bo moje optimum jest właśnie teraz (57 kg).
Ounai podpowiedź proszę w kwestii wkładki do spacerówki czy ona nie będzie dodatkowo grzać dziecka?
Tajka, jeśli przyjedziesz z rozkręconą akcją porodową to Cię nie mają prawa odesłać. Wg prawa też mają obowiązek znaleźć Ci miejsce w innym szpitalu. Jak rodziłam w uniwersyteckim to nawet karetki dziewczyny dostawały i były przewożone do innego szpitala. Tylko niestety w 1 ciąży rzadko która jedzie z rozkręconą akcją skurczową.
Ja dałam się wczoraj podejść mężowi i zjadłam domowa pizze. Generalnie widzę, że on już ma w dupie dietę. Tu orzeszki, tam ciasteczka, tu domowa pizza itd. I mi to znosi do domu. Ehhh.
Dobra, miesiąc bez zjadania rzeczy spoza diety od pn do soboty. W niedzielę mogę sobie coś więcej pozwolić. Zobaczymy czy wytrwam.
Laila, gratulacje! Już niedużo Ci zostało. Na roczek Olka będziesz mieć idealne ciało 💪Lalia lubi tę wiadomość