X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar ale ty chyba jesteś wysoka? Kilogramy nic nie mówią, bo np Motylek kompletnie nie wygląda na swoją wagę, bo jest wysoka i proporcjonalna. :)

Moje dziecko ma bunt. Potrafi się co 5 minut o coś drzeć.

Karoliv ja też się czuje wyeksploatowana jeśli chodzi o ciało. Nawet ganglion na nadgarstku mi wyskoczył. 😐

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, ja też ważę 75kg. Najgorsze jest t3, że mam idealne warunki żeby schudnąć. Mam catering, nie muszę gotować a i to nie chudnę. Jeszcze wymawiam się, że to wina męża. A to nieprawda. Owszem, jak on żre to jest trudniej, ale nie aż tak żeby się wymawiać że nie mogę schudnąć.

Czy któraś jest gotowa mnie motywować, żebym nie chciała przestać? I w razie czego może mnie równo opieprzyć? Kto chce być moim batem?

I ja zmieniam dzień raportowania na sobotę, bo wtedy mam męża, mogę się pomierzyć a ta środa to mi zupełnie nie pasuje.

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia,mam 168 cm, to raczej mocno średnia jestem.

Ounai, a mąż jest jeszcze na pudełkach też? Ja od zawsze mam w chałupie masę słodyczy i innego syfu,bo mąż uwielbia takie cuda. I co? I pstro, odkąd go znam( prawie 22 lata) przytył może z 4 kg; wyniki,ciśnienie książkowe. Geny jak nic. Może chociaż Julek po nim to odziedziczy, bo ja to tyję od patrzenia na słodkie 😔

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Angie, ale ja jestem 14 mscy po porodzie 😅🤩. Przed zajściem w ciążę ważyłam 69 kg, i to już było (jak dla mnie) na granicy czucia się ok. Teraz chce zejść do 67 kg, ale idzie mi to jak po grudzie 😒😪
    Dasz radę teraz zrobi się ciepło, te wszystkie pyszne owocki się zaczną będzie dużo ruchu przy biegającym po dworze Julku. 💪

Ja niestety kocham jedzonko, szczególnie te najbardziej kaloryczne. 😵 I dlatego jestem grubaskiem.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Annia,mam 168 cm, to raczej mocno średnia jestem.

Ounai, a mąż jest jeszcze na pudełkach też? Ja od zawsze mam w chałupie masę słodyczy i innego syfu,bo mąż uwielbia takie cuda. I co? I pstro, odkąd go znam( prawie 22 lata) przytył może z 4 kg; wyniki,ciśnienie książkowe. Geny jak nic. Może chociaż Julek po nim to odziedziczy, bo ja to tyję od patrzenia na słodkie 😔
    Tak, mój mąż waży 125kg i potrzebuje diety bardziej niż ja, ale on od zawsze szedł po najmniejszej linii oporu. Ogólnie ostatnio mocno walczę z nim bo w domu zrobił się strasznym leniem. Śmieci wynosi przez 3 dni, ciągle by żarł słodycze, wraca do domu, dziecku wyłącza bajkę i siada z telefonem i nie potrafi się odkleić. I codziennie jeczy nad tą dietą pudełkową, że to mu nie pasuje, tamto mu nie pasuje. Że niedobra kolacja to on by sobie zamówił coś lepszego. No dramat!

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Ounai jak ja Was rozumiem. Ja dopiero porzadnie schudłam jak miałam cukrzycę ciążowa. Tak ciągle chudłam jak się zawzięłam, byłam z siebie zadowolona i znowu tyłam. Mój chłop pochłania kilogramy słodyczy a jest wręcz chudy... taki metabolizm. Mój tata też tak ma. Ounai ja nie potrafię być twoim batem, bo cie rozumiem... Ja też niestety mam słabość do jedzenia i traktowałam słodycze jako pocieszacz. Teraz staram się kontrolować, bo nie chce przytyć.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia jak u was po szczepieniu? Może od tego mały marudzi bo coś mu dolega?
    U nas trochę stan podgorączkowy plus obrzęk i zaczerwienienie uda. Po pneumokokach też tak miał. Ale ogólnie spoko znosi te Bexsero 🙂 dzisiaj wyjątkowo spokojnie spal w nocy. jak się obudziłam to sprawdzałam, czy żyje bo nic się nie wiercił 😁

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Trochę to wygląda jakby w szał wpadła 🙈

Meggi u nas Maja też tak się rzuca, właśnie jak zasypia. Cała dostawka się trzęsie 😂

Biorę suple i tam jest żelazo, w trakcie ciąży też brałam i nie miałam niedoborów ale może ten mały ssak jak ze mnie wyciąga 😂

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kar oliv, ja wczoraj kupiłam sobie na wypadanie Vitapil Mama, ma dobre opinie.
    Mi też lecą włosy ale nie jakoś tragicznie, zobaczymy co będzie za jakiś czas.

Ja tą wcierkę do głowy zamówiłam bo biorę już suple i nie chciałam dublować witamin 👌 Daj znać jak kuracja 😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słodycze to też słabość, dlatego nie potrafię zrezygnować całkowicie 🤷 na razie ustaliłam że będę jeść tylko w weekend,bo wtedy jesteśmy najczęściej u rodziców lub teściów a domowe ciasta to moja największa słabość 🤣🤣🤣
    Zgadzam się też z Annia, że nie ma co patrzeć tylko na wagę, bo ja od stycznia schudłam 3 kg, a w obwodach zeszło mi 20 cm 🙂

Annia, odnośnie wkładki, ja planuję kupić do spacerówki na pewno, bo Muuvo jest ze sztucznego materiału i Olek na pewno będzie mi się bardziej pocił na pleckach. A bawełniana wkładka nie będzie aż tak potliwa a w razie czego zawsze można ją wyprać 👍

Przyszły mi dzisiaj moje Ninja 😎 jestem zaskoczona, że to jest taka gruba bawełna, a nie materiał dresowy, ale spoko. Wzięłam rozmiar XS, spodnie ubrałam bez problemu, ale są dopasowane jak legginsy, a bluza jest naprawdę oversize, ale fajnie wygląda do tych wąskich spodni, na spacer z Olkiem petarda 💪

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Annia jak u was po szczepieniu? Może od tego mały marudzi bo coś mu dolega?
    U nas trochę stan podgorączkowy plus obrzęk i zaczerwienienie uda. Po pneumokokach też tak miał. Ale ogólnie spoko znosi te Bexsero 🙂 dzisiaj wyjątkowo spokojnie spal w nocy. jak się obudziłam to sprawdzałam, czy żyje bo nic się nie wiercił 😁
    Irysko to już niestety trwa jakiś czas, więc nie mogę tego zwalić na szczepienie. Po tym Nimenrixie nie działo mu się nic i mam nadzieję, że dzisiaj już się nie zadzieje. Mam nadzieję, że nóżka Michałka szybko wróci do normy i że za bardzo go to nie męczy. Irysko a jak Wasz domek, wprowadzacie się w tym roku?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kar, spokojnie, odrosną. Będziesz mieć takie sterczące włoski w tym miejscu i jeszcze będziesz narzekać, że nie wiesz jak okiełznać te wszystkie baby hair

Niestety zawsze miałam takie baby hair, tyle że teraz to są siwe jak już są 😂😂😂 Myślę też, że ta fryzura na ananasa i zaczesywanie do góry to potęguje ale nie da się inaczej bo ta mała bździagwa wszystko łapie w te rączki i ciągnie 😅

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia a robiłaś już research co do wkładek do Muuvo? ;)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po KTG. Zapis "bardzo ladny" piszą się małe skurcze ale bez szału. Za tydzień znowu. A jak nie urodze to 27 kwietnia trafiam już na oddział 🙈

Teraz standardowo zaczynam sprzątanko i planuje wyręczyć robota bede odkurzyć za niego 😄

Meggi110818, emdar, kar_oliv, Suszarka, Lalia, Ounai, Annia, dmg111, Ladyo, Ewa88 , Anet.kaa, Enigvaa, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mam dylemat teraz. Nie wiem czy teraz szczepić Ale na memingokoki czy czekać do rozwiązania 🤦🏽‍♀️

Jutro mam teleporade z rodzinną na ten tamet czy już może być szczepiona po tym zapaleniu płuc. Ale jakby mogła to maz moze juz w piątek z nią jechać. I teraz nie wiem czy szczepić już czy jednak poczekać... dlugo trwał u was NOP jak już się pojawił?

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak składa się ta mata że Smyka? W rulonik czy taki bloczek?

O ❤️
    Z ❤️
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie w paskudna pogode, leo wypatrujacy słońca:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 20:06

Martt95, KarolinaMaria, Meggi110818, Ounai, Annia, Zulugula, dmg111, emdar, Lalia, Ewa88 , Suszarka, kic83, Enigvaa, kar_oliv lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ja znalazłam dedykowane do Muuvo tutaj:

https://smyklove.pl/produkt/wkladka-do-wozka-muuvo-quick/

https://jelonekdecor.pl/pl/p/WKLADKA-DO-WOZKA-TWOJ-PROJEKT/158

https://beloff.pl/wkladka-do-wozka-podniebna-eskadra

A tu uniwersalne:
    https://www.lamillou.com/shop/wkladka-do-wozka/organic-jersey-collection-stroller-pad-route-66-colour-velvet-dove-blue

Ale nie robiłam rozeznania, które najlepsze 😘

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Irysko to już niestety trwa jakiś czas, więc nie mogę tego zwalić na szczepienie. Po tym Nimenrixie nie działo mu się nic i mam nadzieję, że dzisiaj już się nie zadzieje. Mam nadzieję, że nóżka Michałka szybko wróci do normy i że za bardzo go to nie męczy. Irysko a jak Wasz domek, wprowadzacie się w tym roku?
    W tym roku chcemy się wprowadzić, póki co wykańczamy. I już mi się robi projekt kuchni 🥰

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, pH kału 7,5 jest ok. Od 7 jest już ok. U nas było 6...

Lalia, wrzucisz fotę w tym dresie? Albo ewentualnie mi na priv? Wydaje mi się, że mamy podobne proporcje. Zastanawiam się jakbym wyglądała w XS. Nie lubię robić zwrotów do mamyginekolog ;P mogłaby założyć sklep na Allegro i wejść w smarta.

Mnie przy diecie trzyma dieta bez bmk i jaj. Dzięki niej wróciłam do wagi sprzed ciąży. Wcześniej też nie jadłam słodyczy, ale wpierniczałam słodkie jogurty, a teraz te vege są praktycznie bez cukru. W święta pozwoliłam sobie na ciasteczka oreo (Boże jakie to dobre) i teraz piekę od czasu do czasu bananowe muffinki bez mleka i jaj. Daję mniej cukru niż w przepisie.

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 3389 3390 3391 3392 3393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ