Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:Dobra mamuśki, mały raporcik właśnie sobie zrobiłam. Trzeba zrobić wszystko bo za 2 tygodnie mogę już leżeć na patologii... myślę co tu jeszcze podziałać🤔
Właśnie wyslalam mezowi to o tym seksie co piszą w internecie z dopiskiem ze do tego potrzebne są dwie osoby (moj maz programista, tez pracoholik). Zdziwiłam się bo zszedł do mnie i mówi "zona ty to wredna jesteś" na co ja ze się nic nie bierze. Na co on "w czwartek miało być". Na co ja ze juz lekarz pozwolił i mu mówiłam ze trzeba działać(no zaproszenia potrzebuje) Aż jestem ciekawa czy skonczy swoją pracę na dziś i przyjdzie do mnie do łóżka 🤦🏽♀️ A teraz lecę pod prysznic.
Dzisiejszy raport:
✅ wzmożenie aktywności (zabawa z dzieckiem, gotowanie w kuchni, pranie, sprzatanie)
✅ "stymulacja" sutkow wydzielanie oksytocyny
☑ seks
Plan na jutro
☑ odkurzanie
☑ "stymulacja" sutkow
☑ chodzenie po schodach
☑ zabawa z dzieckiem
☑ seks
Przybijam piątkę z twoim planem:)
Powiem wam że miałam dzisiaj skurcze bh i ze dwa albo trzy były dość nieprzyjemne. Dają mi one nadzieją bo w poprzedniej ciąży odczuwałam je jedynie jako twardnienie brzucha a tym razem są wyraźneMartt95, dmg111 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lalia pani zakropila jej oczka chyba nawet 2 razy i potem oglądała pod mikroskopem, była to dosyć krótka wizyta ale mała miała wtedy ok miesiąc i nie była jeszcze tak ruchliwa 😉
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Musze wam powiedzieć ze maz mnie pozytywnie zaskoczył. Nawet się zdziwiłam że było tak miło 🤭 jak to mówią... pierwsze koty za płoty😄
✅seks
Wiecie co mnie rozbawiło. Leze sobie z tym moim rozmawiamy sobie o wszytskim i o niczym a maz do mnie nagle "chyba hormony juz buzują, wkładkę ci przynies" patrze... a moja pierś się "zalała". Nie wiem czy to przez to moje masowanie a później ciepła kąpiel, czy seks. Ale ewidentnie idzie w dobrym kierunku 💪🏼
Aaa no i zaczynam mieć problemy ze snem. Wczoraj w nocy się obudziłam i nie mogłam długo zasnąć. A dzisiaj nie śpię od 5:20 i właśnie slysze ze córka wstaje🤦🏽♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 07:17
Lalia, emdar, Fragaria lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Dziewczyny, w końcu mogę zaraportować, bo mini progres (od kilku tygodni 🤦) w końcu jest 🙂
Waga:
06.01. 64,5kg
14.04. 61,2kg
Cel ok. 58 kg
Talia:
06.01. 80cm
14.04. 72cm
Cel 70 cm
Pas:
06.01. 90cm
14.04. 84cm
Cel 80 cm
Biodra:
06.01. 100cm
14.04. 97cm
Cel 94cm
Udo:
06.01. 58 cm
14.04. 55cm
Cel 54cm
Patrząc na styczeń (2 tygodnie po porodzie), a obecnie (4 miesiące po porodzie), to jest już całkiem nieźle 💪 ale patrząc na efekty z tygodnia na tydzień to idzie to bardzo powoli, ale najważniejsze że są 🙂
-od dwóch tygodni szczotkuje codziennie nogi i brzuch
-od 3 dni masuje uda i pośladki bańka chińską
-staram się codziennie robić ćwiczenia oddechowe od fizjo
-ucze się pić 2-3l wody dziennie
-jak tylko wróci ładna pogoda, to minimum godzina spaceru z Olkiem
-slodycze jem tylko w weekend do kawyMartt95, Zulugula, emdar, Nowastaraczka, dmg111, Annia, kar_oliv, KarolinaMaria, Ewa88 , Ounai, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Lalia, gratuluję progresu. U mnie nadal stagnacja, ale co się dziwić jak dopiero od wczoraj wróciłam na dietę, a wcześniej(gdzieś przez miesiąc) to hulaj dusza itd...Tak jak pisałam, zważę się dopiero gdzieś za tydzień, bo wiem że dziś bym się po prostu wkurw...., a nie potrzebuję dodatkowych emocji w życiu 😉. Ale przede wszystkim to nie napinam się na nic. Chciałam to podjadłam, teraz znowu zacznę mniej żreć i tyle. No i naprawdę nastawiam się na to bieganie. Bardzo chcę się znowu wkręcić, bo kiedyś biegałam i bardzo dobrze mi to robiło. Życzcie mi powodzenia!
Mart, super ze seks udany 😊 Kciuki za kolejne razy,co sobie teraz użyjesz to Twoje 😉
Zulu, współczuję słabej nocy 😒. U nas ostatnie dwie naprawdę ok(2-3 pobudki) ,ale jak juz dobrze wiem nigdy nie wiadomo co się odpali mojemu Julkowi kolejnej, więc wykazuję umiarkowany entuzjazm w tym temacie.
Lalia, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A słuchajcie, mamy pierwsze sukcesy w nocnikowaniu. Siku już parę razy było, a dziś w nocniku z rana była 💩. Julek był wielce zadziwiony i miał minę pt"brzydko pachnie, to na pewno moje?"😁😅
Tajka, Nowastaraczka, Annia, Lalia, Wik89, dmg111, Zulugula, Ladyo, kar_oliv, Ounai, Enigvaa, kic83, Fragaria lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Emdar to super mieliście noce, cieszę się!
U nas Młody wczoraj nie spal od 12:30 bo tak hasał, więc z automatu słaba noc, a możnaby pomyśleć że odwrotnie, nic bardziej mylnego 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 08:00
Wik89 lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Martt, super plan 💪 u mnie codziennie podobnie, tylko seks co 2-3dni, ale na razie na Majeczke to nie działa
W ogóle to jestem przerażona, bo u nas w Trójmieście jest aktualnie masakra z przyjęciami do szpitali....odsyłają podobno nawet do innych miast ..I nie stresuje się porodem, tylko tym, gdzie będę rodzić...Bo mam szpital wybrany, ale tam jest największe oblężenie i naprawdę trzeba się w punkt wstrzelic, żeby akurat się zwolnilo miejsce...A jak nie będzie, to tak będę jeździć ...
Lalia, gratuluję efektów 💪😊
Emdar, brawo dla Julka 😊😊
emdar, Lalia lubią tę wiadomość
-
Tajka,a nie jest u Was tak, że nie mogą Cię odesłać ze szpitala, tylko muszą sami Ci znaleźć miejsce?
Edit: to chyba w sumie zależy od szpitala,bo w Wawie też są szpitale gdzie potrafią odesłać i rób sobie co chcesz. A przynajmniej tak było rok temu, nie wiem jak jest teraz w pandemii. Bardzo się tego bałam, I jak wybierałam szpital to bardzo właśnie na to zwracałam uwagę. Chociaż podobno z tego gdzie rodziłam nie odsyłają nigdy; jak oni to robią że faktycznie nie ma tłumów na porodówce to nie wiem🤷♀️, a na IP czekałam tylko raz dłużej niż 60 min(byłam w sumie 6 czy 7 razy w czasie całej ciąży).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 08:11
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Martt hahaha grunt to dobry plan dnia😂😂
Seks, stymulacja sutkow, seks , seks, stymulacja sutków 🤣 poprawiłas mi humor po kijowej nocy 😉
Trochee mi o to chodziło by dać troszkę humoru i pozytywnego nastawiania na forum 😄🤣Lalia, emdar lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Dzień dobry.
Poszłam wczoraj spać z Mikołajem o 20.45 i to był dobry ruch, bo od 4 do 6 jakieś cyrki sie zaczęły i płacze co pół godziny, nie był głodny, więc musiałam go lulać.
Lalia, piękny progres. Jaka masz szczotkę? Też muszę się zmobilizować bo skóra na brzuchu wygląda ok dopóki nie zapnę spodni.
Emdar cieszę się, że ostatnie noce lepiej.
Ja nie raportuje bo sukcesem jest to, że nie przytyłam. Zeszłam z diety eliminacyjnej w większości więc nadrabiam stracone miesiące. Ciasto. Ciasto. Ciaaaaaastoooo. 🤣 Poza tym mogę schudnąć jeszcze tylko wiem, że nie utrzymam tej wagi bo moje optimum jest właśnie teraz (57 kg).
Ounai podpowiedź proszę w kwestii wkładki do spacerówki czy ona nie będzie dodatkowo grzać dziecka?
Lalia, emdar, Fragaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Emdar, ja tyle zarłam przed świętami i w święta, że ktoś by mógł pomyśleć, że mam jakieś napady 🤦 stąd postanowienie o słodyczach w weekend do kawy, bo wiem że będę mogła coś zjeść ale będę mieć też jakąś kontrolę nad tym.
Annia, ja mam najzwyklejszą z Rossmana, moim zdaniem jest fajna i dobrze drapie, ale nie mam porównania 🙂 wszyscy chwalą lulalove, więc jak moja się zniszczy a ja dalej będę wkręcona w szczotkowanie, to sobie wymienię 👌 wagę masz świetną! Dla mnie 57-59kg to też taka najlepsza 😁 a do skóry, to jak stoję to jest ok, ale jak usiądę albo mi leginsy zjadą na taki "średni stan", to dramat, Fale Dunaju 🤣