Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo, piękne imię 🤩 a co do rozmiaru, to ja uważam, że waga dziecka nie jest do końca wyznacznikiem 🙂 Olek urodził się 3500g, co moim zdaniem jest dość niezłą wagą, ale miał 53 cm długości i w 56 mi się topił. Do szpitala miałam zabrane 56 i 62 (mój mąż się urodził 62cm), a na wyjście ze szpitala mąż mi wiózł 50 żeby dziecko jako tako wyglądało 😅 a dla przykładu ze mną na sali była dziewczyna, która urodziła córkę 2800 g i 57 cm i rozmiar 56 był taki akurat na nią 😁 mimo że ona wyglądała jak Calineczka, a Olek przy niej jak sumoka 🤣
Emdar, uwielbiam jak dowiadujemy się prawdziwego imienia, które stoi za nickiem 😍 w takim razie miło nam Cię poznać, Em!! 😁❤️dmg111, Suszarka, Enigvaa, Annia, Ladyo, Ewa88 , Ania81 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Wtedy biustonosz jest odpowiednio dobrany. Bo jak mierzysz zwisający biust to nie mierzysz pełnej objętości która ma się zmieścić w staniku. W zwisie juz tak. 90% kobiet nosi źle dobrany biustonosz, bo choćby nie wie o tym, że zakładając biustonosz należy lekko się pochylić i wygarnąć do miski skórę aż spod pachy., że potem w biustonoszu należy przesunąć odpowiednio piersi i poukladac. Wiele kobiet np nie wie, że jak kupuje się biustonosz to ma być zapięty na najszerszą haftkę, żeby móc przesuwać na kolejne w czasie, kiedy biustonosz będzie się rozciągać. Itd, itp.
Nigdy bym nie wpadla zeby mierzyc w zwisie 🤔 kurde, chyba sie boje zobaczyc co to bedzie 😅
🔸28 lat
to jeszcze trochę czasu. Ciekawa jestem czy urodze wcześniej, jak na usg od jakiegoś czasu mała jest cały czas 2 tygodnie do przodu. Zdecydowaliśmy się już chyba ostatecznie na imię - Emilka 😍 Mamusie, które urodziły większe dzieci, tak koło 3900, 4 kg, bo tak u mnie prognozują - przydały się Wam ubranka na 56? Rozmawiałam wczoraj z siostra, corke urodziła 3900, syna 4060 i ubranka 56 używała max 2 tygodnie, a ja mam tyyyle pięknych 😭
Malwi miala 3820, ale 57cm. Ze 3 tygodnie miala 56, kopertowe body nosila dluzej (mam wrazenie ze one rosna z dzieckiem 🤣). 56 z next miala ubrane w pierwszych dobach, potem sie nie zmiescila juz
Ladyo, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Co do rozmiarów, my zaczynaliśmy od 50, obecnie nosimy 80, rozmiar 74 Mikołaj niemal przeskoczył...
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:Ounai, Julek od początku był raczej trudny w usypianiu. Nie widzę niestety żadnej zależności czy jakiejś reguły w tym czy zaśnie w 30 sekund( sam w łóżeczku) czy w godzinę( na rękach, leżąc przy mnie, w wózku). Już to zwalam na jego męski charakterek 😂😅 A jak usypiasz Martę?
Ladyo, mój Tymek był 2 tygodnie do przodu i urodził się dzień przed terminem z Om z wagą 4,64kg. Marta była tydzień do przodu i w 38+3 wg Om i 39+3 wg usg ledwo udało im się wywołać poród.Ladyo lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Nowastaraczka wrote:Taak, kupilam bo wlasnie Leo strasznie przeżywal nawet lekkie sloneczko 🙄
Obczailam dwie firmy izipizi i babiators z tego co widzialam obie maja okularki mieciutkie dla dzieci od niemowlectwa i z filtrami uv, dodatkowo daja taka gumke gdyby spadaly czy byly sciagane. Ja zamowilam te izipizi ze strony noskinoski, jak przymierzalam Leonowi to nie probowal ich zdejmowac, ogolnie jakby nie zauwazyl ze ma cos na nosie 😂 trwalo to krotko ale mam nadzieje ze nie zmieni zdania
Leo wygląda cudnie w tych okuarach 😍Lalia lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Moja kondycja prawie nie istnieje. Marszobieg z rana zaliczony, 2,5km. Kolka mnie zlapala po 1,5km wiec bardziej to byl marsz niz bieg 🙈
Od czegoś trzeba zacząć a z każdym.biegiem będzie coraz lepiej 😊🏃♀️A kolka bo może jadłaś coś wczesniej? -
Ladyo wrote:O, to ja sposobem Emdar powinnam urodzic 29 maja
to jeszcze trochę czasu. Ciekawa jestem czy urodze wcześniej, jak na usg od jakiegoś czasu mała jest cały czas 2 tygodnie do przodu. Zdecydowaliśmy się już chyba ostatecznie na imię - Emilka 😍 Mamusie, które urodziły większe dzieci, tak koło 3900, 4 kg, bo tak u mnie prognozują - przydały się Wam ubranka na 56? Rozmawiałam wczoraj z siostra, corke urodziła 3900, syna 4060 i ubranka 56 używała max 2 tygodnie, a ja mam tyyyle pięknych 😭 J. urodziłam w Uk i tam był rozmiar 0-1 miesiąc a nie 56 wiec nie wiem
Tajka ja przed pierwsza ciąża miałam okres tak jak Ty, dokładnie co 28 dni itp. Dokładnie wieczorem, w terminie z Om się u mnie zaczęło, urodziłam następnego dnia o 8 rano
Mart gratuluje odejścia czopa! To już coraz bliżej
ja ostatnio miałam strasznie dużo śluzu rano i tez zastanawiałam się czy to nie czop ale chyba jeszcze za szybko. Lalia trzymam kciuki za wizytę u lekarza, oby to było do szybkiego poprawienia
Kuba urodzil sie 3865 a mierzył 54cm w 56 ubranka wchodził przez około 3-4tyg. Nie miałam wogole 56 kupionego, dopiero jak wróciłam do domu to domówiłam pare sztuk zeby nie tonął w 62. Ale tez sie wycfanilam i miałam 62 np pajace bez stópek wiec łatwo było podwinac.Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Nigdy bym nie wpadla zeby mierzyc w zwisie 🤔 kurde, chyba sie boje zobaczyc co to bedzie 😅
Tu widzę, że jest fajnie opisane. Choć z tym stanikiem to nie wiem czy dobry pomysł bo jak ktoś ma za mały to nie zmierzy się poprawnie
Annia, patrz jak Miki Martę przegonił. Ja jej dalej w niektórych bluzkach 74 podwijam rękawy. Ale legginsy z 51015 rozmiar 80 wczoraj miała ubrane i są w sam raz
Enigva, podziwiam!
Powiem Wam że przedwczoraj robiłam paznokcie i wzięłam sobie taki oczojebny róż, taki neonowy i tak mi poprawia humor w tą pogodęW pracy unikałam takich kolorów, ale na macierzyńskim postanowiłam poszaleć trochę
Lalia, kar_oliv, Annia, Enigvaa lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Lalia, fajnie, że tak szybko się umówiłaś. Ja wisiałam dziś godzinę na telefonie, żeby umówić Matyldę na teleporadę, bo chcę skierowanie do fizjo z NFZtu (Mam w mieście dobry publiczny ośrodek).
Jestem załamana wczorajszą wizytą u neurologopedy. Matylda ma bardzo słabe mięśnie policzków i warg. Język jest ok. Mamy masować buźkę, za miesiąc kontrola. Już teraz wiem skąd problemy ze ssaniem na początku. Jak mówiłam, że Matylda nie ma siły ssać mleka to każdy na mnie patrzył jak na wariatkęCDL to nam potwierdziła, ale nie dała rozwiązania, mogła wtedy powiedzieć, żeby sprawdzić napięcie u neurologa. Wędzidełko jest ok, ale jeśli masaże nic nie pomogą to rozważymy podcięcie, bo to uwolni żuchwę. Spędziliśmy w gabinecie ponad godzinę, zostawiliśmy 150 zł, ale bardzo pozytywna babka. Powiedziała, że słabe napięcie twarzy może mieć związek ze słabym brzuchem i jak wmocnimy brzuch, to i z buzią będzie lepiej. Ale mi już po głowie chodzi jakieś niedotlenienie przy porodzie 🤦♀️
Dziewczyny, jeśli macie jakieś wątpliwości, dziecko śpi z otwartą buzią, wystawia język, słabo ssie to nie słuchajcie tych, którzy mówią Wam, że jesteście przewrażliwione, tylko idzcie do logopedyMy tam trafiliśmy dzięki neurologowi, do którego ja uparłam się, żeby iść i pokazać małą. Dobrze, że mamy luxmed i wielu specjalistów mam z pakietu, inaczej bym zbankrutowała, a z NFZtem wiadomo gdzie bym zaszła....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 10:44
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Suszarko, kolejną wizytę mam 2 dni po terminie czyli 26stgo. Tydzień temu Maja miała 3300g, nic nie miałam mierzone.
Edmar, a to nie słyszałam takiej teorii i nawet nie nakodowalam daty pierwszych ruchów 🤦♀️
Ladyo, piękne imię 🥰Ladyo lubi tę wiadomość
-
Tajka, może to dość kontrowersyjne rozwiązanie, ale może przejedź się na IP do swojego wybranego szpitala? ;P może uda się wbić na patologię. Domyślam się, że czekanie na poród w szpitalu to nic fajnego, ale sama miałam taki plan. Urodziłam w 40+2, planowałam w 40+5 wbić na IP. Jeśli boisz się dużej wagi urodzeniowej i miałaś obrzęki to może warto? Jeszcze jak u was takie problemy ze szpitalami...
Suszarka lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Dziewczyny, u nas z tymi rozmiarami jest jeszcze większy hit 🤦
Z Lidla jest rozmiarówka 62/68 i body są już na Olka na styk, a spodnie ciut krótkawe 😅
Ze Smyka body i spodnie 68 są super, ale jeszcze z zapasem 👍
Z C&A body i spodnie 68 też ekstra, z małym zapasem 👌
Z H&M body kopertowe i pajace mamy 62 i są na niego jak szyte na miarę 🤣
Z George lub Primarka 3-6 miesięcy niektóre są już na niego ciasne, a niektóre ok 🤨
Z Sinsay body mamy 68 i są super, ale w pajacach śpi 74!!!🤯
Tylko, że Olek ma długie ręce, szerokie ramiona i dość krępy tułów, a krótkie nogi, więc zazwyczaj góra trochę wyprzedza dół z rozmiarem 😁 a obecnie Olek waży myślę że ok. 7,5kg🤭
Ale jak tak patrzę jak rośnie, to myślę, że w maju na 100% przeskoczymy w 74🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 10:52
-
KarolinaMaria super że tak badacie małą. Mniej super, że jednak coś wyszło u neurologopedy ale najważniejsze że wiecie co się dzieje i dzialacie w tym kierunki. Mam nadzieje, że masaże pomogą i nie będzie konieczności podcinania.
Widzisz, intuicja mamy jednak jest niezawodna.
Ja też muszę wybrać sie do neurologopedy z Polą bo śpi z otwartą buzią, co prawda tylko lekko ale jednak każdy jej sen tak wygląda.
-
Ounai wrote:
Powiem Wam że przedwczoraj robiłam paznokcie i wzięłam sobie taki oczojebny róż, taki neonowy i tak mi poprawia humor w tą pogodęW pracy unikałam takich kolorów, ale na macierzyńskim postanowiłam poszaleć trochę
Ounai dobry patent na lepszy nastrój!Ale wiecie co, mi odwaliło po ciąży i polubiłam kolory, jak zawsze stonowane itp. to ostatnio kupilam sobie wiosenny płaszczyk w morskim kolorze i go uwielbiam 😊 (polecam bardzo płaszczyki Zartex) Kupilam też parę sukienek na lato w takich żywych kolorach, fuksja, czerwień w kolorowe kropeczki, granat w takie różowe piórka 😁 Co to się w głowie robi 👗
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ounai a ile Marta teraz waży? Mój klocek 8210 ważył we wtorek, ale przede wszystkim on jest bardzo długi...
Aniu trzymam kciuki, żeby szczepienie gładko poszło.
Kicku mam nadzieję, że uda się szybko wyregulować twoja tarczycę. Trzymaj się, domyślam się jak Ci ciężko z tymi nocami.
Ania81, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023