X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anniu, bez diety 💪 ale jeśli mimo pielęgnacji, stan się będzie utrzymywał lub zaostrzał to pewnie będę zwracać uwagę na to co jem 🙂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka nas tu z suchymi plamami u dzieci, a każda dostała inną diagnozę: od alergii, przez AZS po zwykłe przesuszenie 🤷‍♀️
    Jutro mamy szczepienie, ciekawa jestem co ta pediatra nam powie, bo to nasza prowadząca, przy tych plamach na cito bylismy u kogoś innego, notabene alergolożki

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:11

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak w ogóle to nie dość, że Tomuś spał dobrze w nocy to właśnie ma dzis drugą drzemkę 2godzinną, dawno nie mialam tyle czasu wolnego 😁😁 aż zebralam się w końcu za wgrywanie zdjęć do wywołania z ostatniego roku 😀

Btw, jakie macie pomysły na cotygodniowe zdjęcia w ciąży? Chcialabym zrobic kolaż, i dac to na duże zdjęcie, ale fajnie chyba byloby ogarnac to w jakims programie żeby było w miarę proporcjonalnie i niewypikselowało??🤔 jakies rady?

Ja ledwo wymyślam na comiesięczne zdjęcia, a co dopiero co tydzień 🙉

Julik lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lecę z kampotem z jabłek i inką że słodem jęczmiennym (też go kupiłam, rano przyszedł). Zobaczymy czy więcej będę miała mleka 💪. W ogóle muszę więcej pić. Ostanio zauważyłam, że czasami jedną szklankę wody dziennie wypijam 😑 jak piłam po 2l to mleka też więcej ściągałam

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, Zulu miała chyba na myśli ciążowe zdjęcia tygodniowe, a nie dziecka 😁

Zulu, mogę później wstawić zdjęcia plamek Olka, to będzie porównanie, bo dla każdej z nas sucha plama może być czymś innym 🤔 a jeśli chodzi o zdjęcia z ciąży, to ja je wywołałam i wsadziłam do takiego małego albumu 🤦 ale zastanawiam się, czy nie zrobię sobie takiej mini fotoksiazki właśnie w formacie 10x15 czy coś takiego 😅

Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chce też się pochwalić, uwielbiam jak Adaś się śmieje w głos ❤️ do niedawna uśmiechał się bezgłośnie, potem hy hy, a teraz śmichra się tak uroczo.

Mamy dzisiaj dobry dzień. Bez maści ze sterydem i tylko kp, za to bez mleka sojowego w mojej diecie. Nie udaje mi się przejście na mm, mamy podobny problem z butla co wy tzn. wypije 30ml i koniec, mowy nie ma. Robię podejścia po dwa razy to 60 ml wypije ale nie jest fanem, a ja w końcu i tak ulegam.
    My do tej pory stosowaliśmy kosmetyki z serii dermedic linum baby, ale brakło i tym razem kupiłam z latopic i też są super.

Nowastaraczka, Lalia, Suszarka, Ladyo, KarolinaMaria, kar_oliv, Ania81, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja ledwo wymyślam na comiesięczne zdjęcia, a co dopiero co tydzień 🙉

hahah nie powaliło mnie jeszcze :D ciążowe, nie dziecka :P

szukam właśnie jakiegoś fajnego kreatora online do kolażu

Meggi110818, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja troszke was nadrobilam, ale mam jeszcze kilka stron do przeczytania. Bardzo produktywne jestescie.

Laila oby AZS nie pogorszylo sie. Zycze bardzo by bylo bardzo lagodne. Ja mam, ale naszczescie lagodna wersje.

My jestesmy po szczepieniach. Rota plus 6w1 plus meningokoki B. Plakal synek bardzo. Teraz pije mleczko i jest po paracetamol,bo nozka boli.
    Pokazalam tez lekarzowi pepuszek, bo dziurke nadal ma. Zdziwila sie, ze po 8 tyg tak to wyglada. Stwierdzila, ze od czekamy jeszcze 4 tyg i wtedy najwyzej skieruje nas do szpitala. Tylko po co nadal czekac tak dlugo, jesli do tej pory to sie nie zroslo🤷‍♀️.

Lalia lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    To zależy na kogo się trafi. Mnie pediatra/neonatolog z przychodni neonatologicznej od razu wysłała do fizjoterapeuty, kiedy my nie zauważaliśmy nieprawidłowości w takiej naszej rodzicielskiej ocenie i miała rację, dzięki temu szybko wyrehabilitowaliśmy małego. :)

Ounai to kurczak Mikołaj przegonił Martę waga! 😀

Przyjechał TrippTrapp do rodziców. Wg mnie krzesełko jest bardzo drogie, ale naprawdę warte swojej ceny, plus jest to krzesełko na lata. Do teściów na wakacje kupimy takie z Ikei, moi teściowie mają duży dom w górach i planuje tam pół wakacji spędzić z Mikołajem. :) Ale tak jak pisałam, ja mam super teściowa, więc nawet się cieszę, że sobie posiedzimy razem (ona będzie mieć wakacje wtedy i też będzie tam).

Biedronko, ja miałam Mikołaja nisko od 34 tygodnia a i tak miałam indukcję. :(
    Zważyłam ją i wychodzi 7,8kg więc tak, przegonił ją konkretnie. Ale to też chłopiec, chłopcy rosną szybciej jako niemowlęta, a dziewczynki szybciej jak są starsze.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Co do rozmiaru to ja siŕ nie wypowiadam bo Pola nadal nosi 56 z HM (powoli body robią się za małe) 🤣 ale i 62 i.68. No ale my startowałyśmy od 44
    My nadal 68, ale pomału będziemy wchodzić w 74 :)

Też startowałyśmy od 44!

Lalia lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, Zulu miała chyba na myśli ciążowe zdjęcia tygodniowe, a nie dziecka 😁

Zulu, mogę później wstawić zdjęcia plamek Olka, to będzie porównanie, bo dla każdej z nas sucha plama może być czymś innym 🤔 a jeśli chodzi o zdjęcia z ciąży, to ja je wywołałam i wsadziłam do takiego małego albumu 🤦 ale zastanawiam się, czy nie zrobię sobie takiej mini fotoksiazki właśnie w formacie 10x15 czy coś takiego 😅

Tak to jest jak się czyta, robiąc makaron że szpinakiem, sterylizując laktator, pakując zmywarkę i zabawiając dziecko na macie 🤣

Lalia, Zulugula, Fragaria, Ania81, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Mikołaj faktycznie szybko rośnie skoro nosi już 80. Ja pokupiłam kilka rzeczy już w tym rozmiarze z myślą o zimie (bo standardowo jest na 9-12 miesięcy) ale chyba też szybciej wskoczymy w ten rozmiar 😯 jednak nie ma co kupować na przyszłość...

Lalia sprawdź sobie składy z biodermy na sroka o, bo też nie wszystko z serii atoderm jest polecane 😉

Też nie rozumiem do końca o co chodzi z tymi składami, raz mieliśmy balsam z ziajki i dobrze nawilżał ale skład kiepski, za to teraz mam z biodermy niby z dobrym składem a też mi się wydaje że słabiej nawilża 🤔

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    My nadal 68, ale pomału będziemy wchodzić w 74 :)

Pewnie Cie to nie zaskoczy, pozwolilam sobie Cie obserwowac na ig 😁

SzalonaOna lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te plamy wyglądają tak, tylko na żywo są bardziej w kolorze skóry, mniej czerwone.

IMG-20210415-151001.jpg
    IMG-20210415-151020.jpg
    IMG-20210415-151036.jpg

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kilka nas tu z suchymi plamami u dzieci, a każda dostała inną diagnozę: od alergii, przez AZS po zwykłe przesuszenie 🤷‍♀️
    Jutro mamy szczepienie, ciekawa jestem co ta pediatra nam powie, bo to nasza prowadząca, przy tych plamach na cito bylismy u kogoś innego, notabene alergolożki

Hehehe, to samo pomyślałam 😂 Matylda ma 2 takie placki. Pediatra powiedziała we wtorek, że to może być alergiczne, używać emolientów, ale my już ich używamy 🤦‍♀️

Annia, fajnie, że trafiłaś na neonatologa. Mam wrażenie, że ci 'zwykli' pediatrzy nie znają się na bobasach. To jedna duża działka wiedzy od maluchów po 18latków.

Annia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, jak znioslas szczepienie? Miałaś jakieś reakcje niepożądane?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była u mnie kuzynka zaczęła mi prawić morały na temat mojej głupoty że chcę sn sprobować o tym na jakie ruzyko się narażam itp mój mąż siedział z nami aż w końcu ze spokojem powiedział jej że albo się zamknie i przestanie mnie straszyć bo o tym czy to bezpieczne czy nie zdecyduje lekarz albo w tej chwili on odwozi ją do domu. Obrażona poszła na autobus nawet kawy nie dopiła

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ladyo, jak znioslas szczepienie? Miałaś jakieś reakcje niepożądane?
    Na drugi dzień po szczepieniu bolała mnie ręka, ale nie był to jakiś ból nie do zniesienia. Poza tym wszystko Ok :) byłam trochę przewrażliwiona i nasłuchiwałam czy mała się rusza itp, ale szalała w brzuchu jak zawsze :)

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec mąż bardzo dobrze zareagował! Ludzie powinni się zastanowić zanim coś powiedzą, a już zwłaszcza jak zamierzają dawać nieproszone rady. Masz prawo do swojej decyzji i innym nic do tego. My ostatnio byliśmy na grillu, siedzi koło mnie koleżanka i zaczęła opowiadać ze w czasie porodu miała krwotok :/ Powiedziałam wprost ze nie życzę sobie takich rozmów przy mnie. Nie rozumiem, chciała nastraszyć mnie czy mojego męża? Po co w ogóle zaczynać taki temat :/

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 3398 3399 3400 3401 3402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ