X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Pewnie Cie to nie zaskoczy, pozwolilam sobie Cie obserwowac na ig 😁
    Hihi zauważyłam! Zapraszam serdecznie ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wczoraj była u mnie kuzynka zaczęła mi prawić morały na temat mojej głupoty że chcę sn sprobować o tym na jakie ruzyko się narażam itp mój mąż siedział z nami aż w końcu ze spokojem powiedział jej że albo się zamknie i przestanie mnie straszyć bo o tym czy to bezpieczne czy nie zdecyduje lekarz albo w tej chwili on odwozi ją do domu. Obrażona poszła na autobus nawet kawy nie dopiła
    Jednorożec, nie słuchaj kuzynki!

Ta moja Emi - siostra P co teraz urodziła. Taka sama sytuacja. Stan po 1cc. I kazali jej próbować naturalnie, bo teraz po 1 cc nie ma wskazania do 2cc. Także była nastawiona na sn. A jak ja zawiozłam do szpitala, to się nagle okazało że w ciągu tygodnia blizna na macicy się rozeszła, zrobiła cienka, do tego wielowodzie i tak czy siak ja pocięli. Także nie ma się na co nastawiać. Co ma być, to będzie :)

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec mi własna mamuśka daje rady ze lepiej cc. Ale już jej powiedziałam że ma przestać i szanować moją decyzję bo ja nic wbrew lekarzowi nie robię, mam zamiar się wszystkich słuchać i tyle. Jak powiedzą mi ze nie ma postępu, że coś nie tak z blizna itd to tez nie mam zamiaru upierać się na porod SN. Póki co mam pozwolenie i działam i się cieszę. Ale "rady" innych od razu ucinam.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit

Mikołaj pozdrawia z krzesełka od dziadków. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 23:38

Ania81, KarolinaMaria, Zulugula, Ladyo, Iryska, Lalia, Angie1985, emdar, Ewa88 , Ulaa, Enigvaa, SzalonaOna, Martt95, kiniusia270, Tajka, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka, Karenira, doomi03, Nikaa92 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Jednorozec mi własna mamuśka daje rady ze lepiej cc. Ale już jej powiedziałam że ma przestać i szanować moją decyzję bo ja nic wbrew lekarzowi nie robię, mam zamiar się wszystkich słuchać i tyle. Jak powiedzą mi ze nie ma postępu, że coś nie tak z blizna itd to tez nie mam zamiaru upierać się na porod SN. Póki co mam pozwolenie i działam i się cieszę. Ale "rady" innych od razu ucinam.

Ja też się nie nastawiam na nic, lekarz i tak będzie mieć ostatnie słowo a jeśli chodzi o blizne to ryzyko rozejścio podczad porodu jest takie samo jak ryzyko rozejscia w czasie ciąży.

Położna moja mi dzisiaj mówiła że jest naprawdę mnóstwo dziewczyn które urodziły naturalnie po cięciu bez komplikacji,

Ps zastanawiam się właśnie czy nie posłać starego po ostry kebab

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 17:08

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Miki to już jest prawdziwy facet 😍

Annia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno Mikołaja tu nie było a tu już taki duży chlopaczek !

Annia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Miki tak wyrósł 😳💙 jakie ma piękne oczy 😍 i te zaczesane włoski 😁 a dopiero ciocia Natalka wysyłała mu mini pajacyki 😭🤣

Annia lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Hehehe, to samo pomyślałam 😂 Matylda ma 2 takie placki. Pediatra powiedziała we wtorek, że to może być alergiczne, używać emolientów, ale my już ich używamy 🤦‍♀️

Annia, fajnie, że trafiłaś na neonatologa. Mam wrażenie, że ci 'zwykli' pediatrzy nie znają się na bobasach. To jedna duża działka wiedzy od maluchów po 18latków.
    Tak, w Pozecie też mamy neonatologa i to jest super. Dlatego dojeżdżamy do wiejskego POZetu pod miastem bo jest tam osobno neonatolog i osobno pediatra. :)

Ounai, to prawda, że chyba chłopcy szybciej rosną. Ale fakt, że z 20 centyla Miki powędrował na 40 centyl. Za to dziewczyny ewidentnie szybciej się rozwijają, przynajmniej w przypadku Marty tak jest.

Ewa, właśnie też nie rozumiem tego fenomenu że składami. A co do ubranek na wyrost, to trzeba wziąć pod uwagę, że każde dziecko jest inne i ja mam takiego longera w domu. ;)

Ewa88 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia Mikolaj wyglada super w krzeselku, jaki z niego przystojniaka. To juz taki bardzo duzy chlopczyk❤️❤️

Ladyo sliczne imie wybraliscie🤩.

Jednorozec nie sluchaj takich rad. Dobrze jej twoj maz powiedzial. Mi mama doradzala, ze lepiej cc to nie bedzie bolalo🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

Karolina Matylda bedzie miala sie lepiej, pocwiczycie i problemy znikna. Super ze trafiscie na dobrego lekarza.

Annia, Ladyo lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Annia, Miki tak wyrósł 😳💙 jakie ma piękne oczy 😍 i te zaczesane włoski 😁 a dopiero ciocia Natalka wysyłała mu mini pajacyki 😭🤣
    Kochana właśnie ostatnio segregowałam ubranka bo chce te najmniejsze oddać do Domu Matki i Dziecka i nie mogłam się nadziwić, że on wchodził w te ciuszki. :D

Lalia, Nowastaraczka, Julik lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Mikołaj pozdrawia z krzesełka od dziadków. :)
    Noooo, już na oko widać, że jest większy od Marty. Strasznie się zmienił!

Annia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce za pytac sie czy po rotawirusie szczepionce espunmisan? Tak sie zastanawiam czy podac synkowi czy nie. Boje sie zeby nie dostal rozwolnienia.
    Caly czas wisi na piersi. Widac, ze go boli nozka. Mam nadzieje, ze szybko minie

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomyślałam sobie, że jeśli macie np jakieś ubranka po swoich synlach, ale takie do rozmiaru 68 póki co, to ja chętnie zerknę i odkupię 😊 takie maleńkie nie niszczą się wcale, a po co wszystko kupować nowe 😉

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Chce za pytac sie czy po rotawirusie szczepionce espunmisan? Tak sie zastanawiam czy podac synkowi czy nie. Boje sie zeby nie dostal rozwolnienia.
    Caly czas wisi na piersi. Widac, ze go boli nozka. Mam nadzieje, ze szybko minie

Ja normalnie dawałam. U nas kupa była normalna.

Ania81 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu u nas paradoksalnie po espumisanie było gorzej. 😒

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rade. Zrobil juz kupke, wiec chyba sie dzis wstrzymam.
    Synus dzis nie odkladalny, co zrozumiale.musze jakos dzac sobie rade, bo do 10:30 jestem sama z 4 dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia - Miki jest świetny! I jaki już duży! :)

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha - jak tam kobry? Dawaj znać ❤️

doomi03 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Sylwucha - jak tam kobry? Dawaj znać ❤️
    Chyba będę musiała wywołać Sylwię smsowo. :D

Lalia, SzalonaOna, Nowastaraczka, doomi03, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3399 3400 3401 3402 3403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ