X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najbardziej boje kp przy zabkach. Teraz potrafi samymi dziaslami mocno scisnac 😬

Gratulacje dla Michalka, Irysko! 😍

Iryska lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało w moczu ujemne 💪🏼

Ale mam schizy ze się pojawi i tak 😅🤣 jeden doktorek mnie nastraszył i teraz mam to w głowie... a mój prowadzący powiedzial ze to ze wtedy było nie znaczy ze teraz tez będzie i mam się nie stresować 🙈

I w sumie w tej ciazy czuje się o niebo lepiej, nie puchną mi nogi, mam więcej energii, przesypiam noce, ciśnienie mam cały czas w normie, cukry tez mam już ładnie i krzywa tez byla ladna(pilnuje ile jem i co jem, nie mam typowej diety cukrzycowej). Może rzeczywiście trzeba "wyluzowac".

Tylko ze tak powiem na ten porod się nie zanosi. A pogoda nie zachcą do aktywności, dzisiaj to bym mogła przespać pol dnia 🤦🏽‍♀️

Ounai, Nikaa92, Ania81 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Ja wszystkim mowie ze moj syn to dziecko na zachętę. Jak byl mniejszy to jego najdłuższy set byl 4h i tak zaczął się wydłużać. Jak skończył bodajże 3miesiace to spi juz cala noc od 7 do prawie 12h ale za dnia ma turbo drzemki chyba że jest ciezka pogoda lub jesteśmy na spacerze to pospi 2h, wczoraj np przysnął na 2h40min i musiałam go budzić żeby zjadl, pofikal 1h i poszedł spać na całą noc 8.5h. A usypianie go to bajka, kładę go do śpiworka puszczam pozytywkę lub pozytywkę z projektorem 10 min I zasypia. Życzę każdej mamie takiego Kuby.
    Nikaa ty karmisz butelka? Czy piersia? Jeśli piersia to dostosawala Ci się laktacja i nie rozsadza Ci piersi?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Nikaa ty karmisz butelka? Czy piersia? Jeśli piersia to dostosawala Ci się laktacja i nie rozsadza Ci piersi?

Aniu juz tylko butelka. Jedyny minus Kuby to nie był cycoholikiem i nie udało mi się utrzymać pokarmu, laktator też nie pomógł a maly nie przybierał na wadze. Po karmieniu mieszanym jestesmy od grudnia tylko na butli, ja jestem szczęśliwa i Kuba tez.

Annia, Lalia, Ounai, Suszarka, KarolinaMaria, Ewa88 , emdar, SzalonaOna lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Mi się wydaje że im później zęby wyjdą tym lepiej. Zęby trzeba myć, już od pierwszego ząbka, no i nie ma na czym próchnica się robić, jak nie ma zębów 😁
    Michałek od paru dni obraca się z brzucha na plecy🙂
    Ja słyszałam że nawet medycznie to lepiej bo jak dziecko jest na samym mleku to łatwiej o próchnicę, ale wiadomo, że to nie od nas ani nie od dzieci zależy kiedy zęby wyjdą.

A Marta dziś jedna pobudka, o 6:30 :D ależ ja się wyspałam hoho

Nikaa92, Lalia, Zulugula, Ania81, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w dwupaku, pizza i schody nie pomogły..:(
    Ale odespałam, bo spałam 10 godzin :D

Jednorożec, gratulacje 🎉 czekamy :)

Lalia, dmg111, Ania81, Nowastaraczka, Ounai, kar_oliv, Suszarka, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Aniu juz tylko butelka. Jedyny minus Kuby to nie był cycoholikiem i nie udało mi się utrzymać pokarmu, laktator też nie pomógł a maly nie przybierał na wadze. Po karmieniu mieszanym jestesmy od grudnia tylko na butli, ja jestem szczęśliwa i Kuba tez.
    Ach, zazdroszczę Ci... Ja mam już dość kp. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:12

Lalia, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja słyszałam że nawet medycznie to lepiej bo jak dziecko jest na samym mleku to łatwiej o próchnicę, ale wiadomo, że to nie od nas ani nie od dzieci zależy kiedy zęby wyjdą.

A Marta dziś jedna pobudka, o 6:30 :D ależ ja się wyspałam hoho

Czyli Marta przespała cala noc.? Mega! U nas tez dziś dobra nocka , odpukać poprawiają nam się te noce

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    my po szczepieniu, Tomuś ładnie zniósł, tylko trochę zapłakał, ostatnio było duuużo gorzej, ale myślę, że pielęgniarka dziś lepiej to zrobiła.
    waży 6875g co daje nam kolejny spadek z centyli 🤨 początkowo szedł 40percentylem , potem spadł na 35 a teraz 25... Nie wydaje mi się , ze mam mało pokarmu ale on je bardzo szybko i zaraz się bawi. Nieraz na sile go juz karmię . Tak czy owak, pediatra powiedziała żeby narazie sie nie martwic , bo ostatecznie przybrał ale pobrali Małemu morfologie , crp i żelazo , bo może jakas infekcja lub anemia, jutro jeszcze musimy mocz donieść.
    Za to ma 68cm co daje 88percentyl , także długi chudzielec 😁

Aaa i możemy zacząć rozszerzać dietę a nawet musimy, także jutro wjeżdża pierwsza lyzeczka marchewy 😃
    Jakiej firmy kupujecie słoiczki? To się jakoś podgrzewa czy jak? bo ostatnio byli u nas znajomi i termometrem sprawdzali temperaturę jedzonka dla dziecka 🤔

A dlaczego już musicie?

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Annia rozumiem, że juz nie chcesz przechodzić na butlę ? U nas jakbym chciała to i tak syn nie umie z butelki 🤦‍♀️

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A dlaczego już musicie?

Przez ten spadek z centyli, w sensie może nie tyle co musimy ale spokojnie już można przez to

Lalia, Meggi110818 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    my po szczepieniu, Tomuś ładnie zniósł, tylko trochę zapłakał, ostatnio było duuużo gorzej, ale myślę, że pielęgniarka dziś lepiej to zrobiła.
    waży 6875g co daje nam kolejny spadek z centyli 🤨 początkowo szedł 40percentylem , potem spadł na 35 a teraz 25... Nie wydaje mi się , ze mam mało pokarmu ale on je bardzo szybko i zaraz się bawi. Nieraz na sile go juz karmię . Tak czy owak, pediatra powiedziała żeby narazie sie nie martwic , bo ostatecznie przybrał ale pobrali Małemu morfologie , crp i żelazo , bo może jakas infekcja lub anemia, jutro jeszcze musimy mocz donieść.
    Za to ma 68cm co daje 88percentyl , także długi chudzielec 😁

Aaa i możemy zacząć rozszerzać dietę a nawet musimy, także jutro wjeżdża pierwsza lyzeczka marchewy 😃
    Jakiej firmy kupujecie słoiczki? To się jakoś podgrzewa czy jak? bo ostatnio byli u nas znajomi i termometrem sprawdzali temperaturę jedzonka dla dziecka 🤔
    Ja dawalam najpierw Hippa, ale w sumie teraz kupuje słoiczki każdej firmy i czytam składy. Ja podgrzewam albo w podgrzewaczu albo w kąpieli wodnej albo mikrofalówce. Sprawdzam temperaturę na ręce albo próbuje sama. Nie wpadłabym na to, żeby mierzyć temp jedzenia, ludzie jednak lubią sobie utrudniać życie.

Zulu chciałabym przejść na butle, ale Mikołaj nie toleruje butelki, nie chce tego jesc, gryzie smoczek wypluwa... na razie jestem skazana na kp. :/

Edit: Zulu twój synek jest bardzo ruchliwy może on spada bo po prostu wszystko spala. Większość dzieci robi się tak ruchliwa za jakiś czas dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 11:37

Zulugula lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:02

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja dawalam najpierw Hippa, ale w sumie teraz kupuje słoiczki każdej firmy i czytam składy. Ja podgrzewam albo w podgrzewaczu albo w kąpieli wodnej albo mikrofalówce. Sprawdzam temperaturę na ręce albo próbuje sama. Nie wpadłabym na to, żeby mierzyć temp jedzenia, ludzie jednak lubią sobie utrudniać życie.

Zulu chciałabym przejść na butle, ale Mikołaj nie toleruje butelki, nie chce tego jesc, gryzie smoczek wypluwa... na razie jestem skazana na kp. :/

Edit: Zulu twój synek jest bardzo ruchliwy może on spada bo po prostu wszystko spala. Większość dzieci robi się tak ruchliwa za jakiś czas dopiero.

Dzieki Annia za odpowiedź. A to z butlą widzę podobne "upodobania" naszych synow;) przy następnym dziecku nie będę się tak trząść o od razu dam smoka, żeby potrafił, bo co z tego jak odciągne jak nie zje.
    Co do ruchliwosci to podobnie powiedziala pediatra. Zobaczymy czy wyniki krwi będą dobre.

A co do butli, a jakby tak podawac mleko w tych doidy cup / bboc czy tak się po prostu nie robi?🤭

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Lalia, co do zębów, (jak to z maluchami bywa🤷‍♀️) to zależy. Julkowi zaczęły ewidentnie dokuczac dziąsła jak miał niecałe 5 mscy, pierwsze 2 zęby miał jak miał prawie 8. Po jakimś miesiącu nagle w ciągu dwóch dni miał kolejne 3 zęby. Zero płaczu, bólu itd...Od dwóch miesięcy znowu mu dokuczają, w tym czasie w odstępie kilkunastodniowym pojawiły się kolejne 3(aktualnie ma osiem sztuk). I na moje matczyne oko, idą mu co najmniej 3 lub 4 kolejne. Raz go boli parę dni( widzę juz po nim jak mu coś dokucza), a raz totalnie nic przez tydzień. Nijak nie ma reguły. I jak rozmawiam z innymi mamami, to przeważnie mówią że zęby to temat rzeka; co dziecko to historia.

Enigvaa, współczuję stresu w nocy. Może dzień będziecie mieli spokojniejszy.

Ania81, moja "zaginiona siostro-równolatko" z Mazur! Ja też kocham czytać książki i spać 😍 Dla mnie też najlepszy Zanzibar to 8h snu 🙄.
    Dokładnie, Marta zaczęła się ślinić mając 4 miesiące. Na szczepieniu lekarz stwierdził że zęby wyjdą na dniach. Ma prawie 8 i zębów brak, choć widać, że już niedługo się przebiją. Ślina kapie jak u buldoga, widać że dwójki już też są w natarciu więc idą chyba wszystkie na raz ale kiedy wyjdą to kto to wie 🤷‍♀️ na razie wolałabym żeby nie wyszły, bo ja tak kocham ten bezzębny uśmiech 😍 Swoją drogą ciekawa jestem czy Marta też będzie mieć London Look jak jej brat i mama ;)

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar mi sie wydaje, ze my mamy jakies rodzinne konekcje🤩. Ksiazki to dla mnie jak swietosc, a spanie to czasami najlepsza rozrywka😂.
    Mazury maja tu cos do rzeczy.

Dziewczyny na koncowce trzymam kciuki i czekam niecrpliwie.

U nas nocka super. Synek przespal cala noc z przerwami na cycka. Tyle ze jak o 6 sie do mnie przyssal tak z krotkimi przerwami ssie do teraz😱. Chyba odrabia za wczoraj, tyle ze ja czuje sie taka wycyckana 😂😂

Ounai, Martt95, emdar lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Zulu, tu jest taki ranking: https://rozszerzaniediety.pl/sloiczki-dla-niemowlat-ranking/
    Ale ja kupowałam po prostu sprawdzając w sklepie czy oprócz składnika jest olej, bo to jest zalecany i tyle ☺️ Ale dopiero w sobotę rozszerzamy (mąż chce być przy pierwszej papce). Obserwowałam jak łyżeczkę je z boboticiem i latopiciem i dopiero od tygodnia pięknie buzie otwiera i pobiera sama z łyżeczki ☺️

Dzięki DMg, ja zaczelam kilka dni temu dopiero cos podczytywać, bo myslalam że za jakies 3tyg zaczniemy rozszerzac. Chociaz i tak myślę, że nawet nie liźnie jeszcze, ale spróbujemy jutro go zapoznać z tematem, nic na siłę, jak nie będzie gotów to spróbujemy za tydzien, 2 , 3 itd 😊

dmg111 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ania, może spróbuj dawać co jakiś czas mleko z butli, może załapie. Skoro tak nie znosisz kp to po co się męczyć? Albo niech mąż próbuje dawać :)

Ja kocham kp i zaczyna się bać co to będzie jak niania będzie musiała przejąć Martę. Bo ona też kocha moje cycki

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dzieki Annia za odpowiedź. A to z butlą widzę podobne "upodobania" naszych synow;) przy następnym dziecku nie będę się tak trząść o od razu dam smoka, żeby potrafił, bo co z tego jak odciągne jak nie zje.
    Co do ruchliwosci to podobnie powiedziala pediatra. Zobaczymy czy wyniki krwi będą dobre.

A co do butli, a jakby tak podawac mleko w tych doidy cup / bboc czy tak się po prostu nie robi?🤭
    Możesz tak podać, ja na wszelki wypadek mam kubeczek do karmienia wczesniakow, gdyby coś się stało i nie mogłabym nakarmić Marty (np pojechałabym do lekarza i zepsułoby się auto)

BOY 2015
    GIRL 2020
‹‹ 3404 3405 3406 3407 3408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ