Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, co do zębów, (jak to z maluchami bywa🤷♀️) to zależy. Julkowi zaczęły ewidentnie dokuczac dziąsła jak miał niecałe 5 mscy, pierwsze 2 zęby miał jak miał prawie 8. Po jakimś miesiącu nagle w ciągu dwóch dni miał kolejne 3 zęby. Zero płaczu, bólu itd...Od dwóch miesięcy znowu mu dokuczają, w tym czasie w odstępie kilkunastodniowym pojawiły się kolejne 3(aktualnie ma osiem sztuk). I na moje matczyne oko, idą mu co najmniej 3 lub 4 kolejne. Raz go boli parę dni( widzę juz po nim jak mu coś dokucza), a raz totalnie nic przez tydzień. Nijak nie ma reguły. I jak rozmawiam z innymi mamami, to przeważnie mówią że zęby to temat rzeka; co dziecko to historia.
Enigvaa, współczuję stresu w nocy. Może dzień będziecie mieli spokojniejszy.
Ania81, moja "zaginiona siostro-równolatko" z Mazur! Ja też kocham czytać książki i spać 😍 Dla mnie też najlepszy Zanzibar to 8h snu 🙄.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 07:22
Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Irysko, z @ po ciąży może Ci się jeszcze unormować. Ja pierwsze okresy po porodzie (dostałam po 8 mscach mimo naprawdę potężnej laktacji) miałam koszmarne. Czułam się przez matkę naturę zrobiona w konia totalnie. Potem nagle, rewelacja. Okres po 31-32 dniach jak w zegarku, trwa 4 do 5 dni( poprzednio potrafiłam mieć 8 dni), czuję się naprawdę słabo przez pierwsze parę godzin, czuję bardzo dokładnie owulację (nigdy nie wiedziałam kiedy i czy mam). Póki co mi się podoba:) Zobaczymy w sumie jak będzie dalej, bo raptem 4 cykle są takie spoko; licho wie co się zadzieje dalej. Ale trzymam kciuki żeby Ci się polepszyło ✊🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 07:34
Iryska lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:Przezylam mikrozawal. Noc jak zwykle, mala sie budzila tak samo. A przed chwila obudzilam sie bo sie wiercila i zaczela kaslac, dobrze ze ja przekrecilam bo az chlusnelo 😬 cale jej wlosy, bark, pol lozeczka i jeszcze nasze lozko oberwalo 😳 nigdy nie ulewala, a tu taka ilosc, godzine po jedzeniu - czy to wymioty? No i z tej okazji postanowilam ze nie bede tego mojego golasa ciagnac na przewijak, zdjelam jej pampersa i odwrocilam sie na sekunde po drugiego, to walnela kupe prosto na nasze lozko 🤦♀️ tak to steka i steka zanim zrobi a teraz bez problemu i znakow ostrzegawczych 🙈
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Lalia, co do zębów, (jak to z maluchami bywa🤷♀️) to zależy. Julkowi zaczęły ewidentnie dokuczac dziąsła jak miał niecałe 5 mscy, pierwsze 2 zęby miał jak miał prawie 8. Po jakimś miesiącu nagle w ciągu dwóch dni miał kolejne 3 zęby. Zero płaczu, bólu itd...Od dwóch miesięcy znowu mu dokuczają, w tym czasie w odstępie kilkunastodniowym pojawiły się kolejne 3(aktualnie ma osiem sztuk). I na moje matczyne oko, idą mu co najmniej 3 lub 4 kolejne. Raz go boli parę dni( widzę juz po nim jak mu coś dokucza), a raz totalnie nic przez tydzień. Nijak nie ma reguły. I jak rozmawiam z innymi mamami, to przeważnie mówią że zęby to temat rzeka; co dziecko to historia.
Enigvaa, współczuję stresu w nocy. Może dzień będziecie mieli spokojniejszy.
Ania81, moja "zaginiona siostro-równolatko" z Mazur! Ja też kocham czytać książki i spać 😍 Dla mnie też najlepszy Zanzibar to 8h snu 🙄.emdar lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Chodzi o te machanie główka na boki? Bo czytam trochę na raty 🙈 Adaś tak robi też, jak jest w kołysce to sam się wtedy buja 😁 czasami jak śpi to co jakiś czas tak robi, nie wiem dlaczego 🤔 jakieś złe sny? 🤔
Wiem że jeszcze zdecydowanie za wcześnie na pełzanie, ale zastanawiam się kiedyś zacznie. Co mu chodzi po głowie 🤔 mi się wydaje że Adaś wszystko robi za wcześnie 🙈 tylko urodził się za późno 🤣 jak leży na brzuszku tak nóżkami przebiera że aż pupa unosi się do góry, tylko ręce leżą na macie, no i brzuch taaaki ciężki. 😁
Tak takie machanie głową. Do tego Oliwka gubi smoczka tak machając i jest awantura co chwilę 🙉
Zakłada sobie jeszcze pieluszkę na głowę i tak usypia. W nocy przez sen też tak lata tą głową i trze oczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 08:02
O ❤️
Z ❤️ -
Według preglife od dzisiaj jestem w donoszonej ciąży:)
emdar, Ladyo, Nowastaraczka, Zulugula, Lalia, dmg111, Martt95, Ania81, Ounai, Tajka, Fragaria, Suszarka, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
12h snu....tez pamiętam te czasy. Ale te 9h czasami jak odrazu pójdę spać z synem tez są jak Zanzibar po całym dniu zapieprzania.
Laila kochana wiem ze sie wyrobił w terminie bo dopytuje fizjo. Ogolnie Kuba jest leniuszkiem, robi pare rzeczy z etapów 8 miesięcznego dziecka a ze swojego nie do końca bo znajduje "sposób " by ominąć lub czeka aż mu pomogę przy ćwiczeniach. Kombinator jakich mało. A co do skóry Twojego Olcia to nie wiem jak emulsja do smarowania bo jeszcze nie uzylam ale do kąpieli firmy Latopic jest super i Pan srokao tez bardzo dobrze ocenia ich produkty. Cenowo uważam że tez super wypadają.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Enigva, u nas Olek tak robi jak mu mocno dokuczają zęby, wsadza rękę głęboko do buzi i ulewa taką ilością jakby wszystko co zjadł mu się cofnęło, tyle że to nie chlusta na odległość tylko wylewa mu się na buzię, szyję, ubranko. I bardzo często teraz jak pcha te ręce do buzi to tak jakby czasem się krztusił albo próbował odkaszlnac i jednocześnie z tym kaszlnieciem idzie taki głośny pierd a z nim czasem kupa, mi też ostatnio pocieklo na przewijak, na szczęście to była minimalna ilość.
Współczuję nocy z przebojami 😔 mam nadzieję że dzisiaj u Malwinki będzie lepiej 😘
U nas to pierwszy raz takie atrakcje. Nigdy nie ulewala wiec mna wstrzasnela taka ilosc. I to z zaskoczenia o 6 nad ranem 😅
Zeby, hmm. Moze to i one, choc jeszcze wczesnie 🤔 tam gdzie beda dolne jedynki,wczesniej miala dziurki a teraz sa takie wypukle 2 zaznaczenia, szorstkie w tym miejscu sie zrobilo. Ale to nie na szczycie dziasel 🤔🔸28 lat
Emdar, Olek ma dokładnie tak jak opisałaś!! Kilka dni super, żadnych dolegliwości, a później przychodzi taki dzień jak wczoraj i idzie kupa za kupą, turbo wkurw i pchanie wszystkiego do buzi z takim agresywnym przygryzaniem🤔 i tak się już kilka razy zdarzyło 🤨
Enigva, nasza pediatra powiedziała, że pierwsze dolegliwości związane z zębami mogą się pojawić po 3 msc 😅 bo pierwsze zęby to loteria 🤷 -
Mi się wydaje że im później zęby wyjdą tym lepiej. Zęby trzeba myć, już od pierwszego ząbka, no i nie ma na czym próchnica się robić, jak nie ma zębów 😁
Michałek od paru dni obraca się z brzucha na plecy🙂dmg111, Zulugula, emdar, Meggi110818, kar_oliv, Ania81, Annia, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja dzisiaj mam zachcianke na pierogi ruskie za raz idę ser kupić.
Tak jak Martt część będzie na obiad dzisiaj część zamroże w razie w.
Zrobiłam wczoraj przegląd zamrażarki to mam jeszcze na czarną godzinę fasolkę po bretońsku i strogonow więc raczej stary z głodu w razie coś nie umrze poza tym gotować umie.
Dzisiaj w nocy jak chciałam z boku na bok się przewalić złapała mnie mega silny ból po prawej stronie coś jak kolka tylko dużo mocniejsze musiałam to chwilę rozchodzić stary wpadł w panikę że pewnie rodzęprzypuszczam że jak się obracałam mały się przemieścił i ucisnął mi nerw
Martt95 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
emdar wrote:Nikaa92, Twój Kuba tak rzadko Ci się już budzi w nocy? Wow,ale zazdro 😭
Ja wszystkim mowie ze moj syn to dziecko na zachętę. Jak byl mniejszy to jego najdłuższy set byl 4h i tak zaczął się wydłużać. Jak skończył bodajże 3miesiace to spi juz cala noc od 7 do prawie 12h ale za dnia ma turbo drzemki chyba że jest ciezka pogoda lub jesteśmy na spacerze to pospi 2h, wczoraj np przysnął na 2h40min i musiałam go budzić żeby zjadl, pofikal 1h i poszedł spać na całą noc 8.5h. A usypianie go to bajka, kładę go do śpiworka puszczam pozytywkę lub pozytywkę z projektorem 10 min I zasypia. Życzę każdej mamie takiego Kuby.emdar, Annia, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość