Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, co do zębów, (jak to z maluchami bywa🤷‍♀️) to zależy. Julkowi zaczęły ewidentnie dokuczac dziąsła jak miał niecałe 5 mscy, pierwsze 2 zęby miał jak miał prawie 8. Po jakimś miesiącu nagle w ciągu dwóch dni miał kolejne 3 zęby. Zero płaczu, bólu itd...Od dwóch miesięcy znowu mu dokuczają, w tym czasie w odstępie kilkunastodniowym pojawiły się kolejne 3(aktualnie ma osiem sztuk). I na moje matczyne oko, idą mu co najmniej 3 lub 4 kolejne. Raz go boli parę dni( widzę juz po nim jak mu coś dokucza), a raz totalnie nic przez tydzień. Nijak nie ma reguły. I jak rozmawiam z innymi mamami, to przeważnie mówią że zęby to temat rzeka; co dziecko to historia.

Enigvaa, współczuję stresu w nocy. Może dzień będziecie mieli spokojniejszy.

Ania81, moja "zaginiona siostro-równolatko" z Mazur! Ja też kocham czytać książki i spać 😍 Dla mnie też najlepszy Zanzibar to 8h snu 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 07:22

Lalia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, z @ po ciąży może Ci się jeszcze unormować. Ja pierwsze okresy po porodzie (dostałam po 8 mscach mimo naprawdę potężnej laktacji) miałam koszmarne. Czułam się przez matkę naturę zrobiona w konia totalnie. Potem nagle, rewelacja. Okres po 31-32 dniach jak w zegarku, trwa 4 do 5 dni( poprzednio potrafiłam mieć 8 dni), czuję się naprawdę słabo przez pierwsze parę godzin, czuję bardzo dokładnie owulację (nigdy nie wiedziałam kiedy i czy mam). Póki co mi się podoba:) Zobaczymy w sumie jak będzie dalej, bo raptem 4 cykle są takie spoko; licho wie co się zadzieje dalej. Ale trzymam kciuki żeby Ci się polepszyło ✊🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 07:34

Iryska lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, zdrowia dla synka!!!

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Przezylam mikrozawal. Noc jak zwykle, mala sie budzila tak samo. A przed chwila obudzilam sie bo sie wiercila i zaczela kaslac, dobrze ze ja przekrecilam bo az chlusnelo 😬 cale jej wlosy, bark, pol lozeczka i jeszcze nasze lozko oberwalo 😳 nigdy nie ulewala, a tu taka ilosc, godzine po jedzeniu - czy to wymioty? No i z tej okazji postanowilam ze nie bede tego mojego golasa ciagnac na przewijak, zdjelam jej pampersa i odwrocilam sie na sekunde po drugiego, to walnela kupe prosto na nasze lozko 🤦‍♀️ tak to steka i steka zanim zrobi a teraz bez problemu i znakow ostrzegawczych 🙈
    Może jelitowka jakaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Motylku, obejrzalam filmik, slodkie te Twoje dzieciaczki 😀
    A Wy się kurujcie szybko ❤️

Wik89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Lalia, co do zębów, (jak to z maluchami bywa🤷‍♀️) to zależy. Julkowi zaczęły ewidentnie dokuczac dziąsła jak miał niecałe 5 mscy, pierwsze 2 zęby miał jak miał prawie 8. Po jakimś miesiącu nagle w ciągu dwóch dni miał kolejne 3 zęby. Zero płaczu, bólu itd...Od dwóch miesięcy znowu mu dokuczają, w tym czasie w odstępie kilkunastodniowym pojawiły się kolejne 3(aktualnie ma osiem sztuk). I na moje matczyne oko, idą mu co najmniej 3 lub 4 kolejne. Raz go boli parę dni( widzę juz po nim jak mu coś dokucza), a raz totalnie nic przez tydzień. Nijak nie ma reguły. I jak rozmawiam z innymi mamami, to przeważnie mówią że zęby to temat rzeka; co dziecko to historia.

Enigvaa, współczuję stresu w nocy. Może dzień będziecie mieli spokojniejszy.

Ania81, moja "zaginiona siostro-równolatko" z Mazur! Ja też kocham czytać książki i spać 😍 Dla mnie też najlepszy Zanzibar to 8h snu 🙄.
    Tylko 8? 😂 Ja 12 w weekend to minimum. Oczywiście zanim miałam dzieci 😂

emdar lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:12

💙
    💗
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tylko 8? 😂 Ja 12 w weekend to minimum. Oczywiście zanim miałam dzieci 😂
    No już nie będę szaleć 😉 8 h by mnie w pełni zadowoliło☺

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Chodzi o te machanie główka na boki? Bo czytam trochę na raty 🙈 Adaś tak robi też, jak jest w kołysce to sam się wtedy buja 😁 czasami jak śpi to co jakiś czas tak robi, nie wiem dlaczego 🤔 jakieś złe sny? 🤔

Wiem że jeszcze zdecydowanie za wcześnie na pełzanie, ale zastanawiam się kiedyś zacznie. Co mu chodzi po głowie 🤔 mi się wydaje że Adaś wszystko robi za wcześnie 🙈 tylko urodził się za późno 🤣 jak leży na brzuszku tak nóżkami przebiera że aż pupa unosi się do góry, tylko ręce leżą na macie, no i brzuch taaaki ciężki. 😁

Tak takie machanie głową. Do tego Oliwka gubi smoczka tak machając i jest awantura co chwilę 🙉
    Zakłada sobie jeszcze pieluszkę na głowę i tak usypia. W nocy przez sen też tak lata tą głową i trze oczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 08:02

O ❤️
    Z ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według preglife od dzisiaj jestem w donoszonej ciąży:)

emdar, Ladyo, Nowastaraczka, Zulugula, Lalia, dmg111, Martt95, nick nieaktualny, Ounai, Tajka, Fragaria, Suszarka, Ewa88 , nick nieaktualny lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12h snu....tez pamiętam te czasy. Ale te 9h czasami jak odrazu pójdę spać z synem tez są jak Zanzibar po całym dniu zapieprzania.

Laila kochana wiem ze sie wyrobił w terminie bo dopytuje fizjo. Ogolnie Kuba jest leniuszkiem, robi pare rzeczy z etapów 8 miesięcznego dziecka a ze swojego nie do końca bo znajduje "sposób " by ominąć lub czeka aż mu pomogę przy ćwiczeniach. Kombinator jakich mało. A co do skóry Twojego Olcia to nie wiem jak emulsja do smarowania bo jeszcze nie uzylam ale do kąpieli firmy Latopic jest super i Pan srokao tez bardzo dobrze ocenia ich produkty. Cenowo uważam że tez super wypadają.

Lalia lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92, Twój Kuba tak rzadko Ci się już budzi w nocy? Wow,ale zazdro 😭

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Enigva, u nas Olek tak robi jak mu mocno dokuczają zęby, wsadza rękę głęboko do buzi i ulewa taką ilością jakby wszystko co zjadł mu się cofnęło, tyle że to nie chlusta na odległość tylko wylewa mu się na buzię, szyję, ubranko. I bardzo często teraz jak pcha te ręce do buzi to tak jakby czasem się krztusił albo próbował odkaszlnac i jednocześnie z tym kaszlnieciem idzie taki głośny pierd a z nim czasem kupa, mi też ostatnio pocieklo na przewijak, na szczęście to była minimalna ilość.
    Współczuję nocy z przebojami 😔 mam nadzieję że dzisiaj u Malwinki będzie lepiej 😘

U nas to pierwszy raz takie atrakcje. Nigdy nie ulewala wiec mna wstrzasnela taka ilosc. I to z zaskoczenia o 6 nad ranem 😅

Zeby, hmm. Moze to i one, choc jeszcze wczesnie 🤔 tam gdzie beda dolne jedynki,wczesniej miala dziurki a teraz sa takie wypukle 2 zaznaczenia, szorstkie w tym miejscu sie zrobilo. Ale to nie na szczycie dziasel 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, gratulacje 🙂 Teraz to już wielkie odliczanie czas zacząć!

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Olek ma dokładnie tak jak opisałaś!! Kilka dni super, żadnych dolegliwości, a później przychodzi taki dzień jak wczoraj i idzie kupa za kupą, turbo wkurw i pchanie wszystkiego do buzi z takim agresywnym przygryzaniem🤔 i tak się już kilka razy zdarzyło 🤨

Enigva, nasza pediatra powiedziała, że pierwsze dolegliwości związane z zębami mogą się pojawić po 3 msc 😅 bo pierwsze zęby to loteria 🤷

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że im później zęby wyjdą tym lepiej. Zęby trzeba myć, już od pierwszego ząbka, no i nie ma na czym próchnica się robić, jak nie ma zębów 😁
    Michałek od paru dni obraca się z brzucha na plecy🙂

dmg111, Zulugula, emdar, Meggi110818, kar_oliv, nick nieaktualny, Annia, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ewa88 , nick nieaktualny lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam zachcianke na pierogi ruskie za raz idę ser kupić.
    Tak jak Martt część będzie na obiad dzisiaj część zamroże w razie w.
    Zrobiłam wczoraj przegląd zamrażarki to mam jeszcze na czarną godzinę fasolkę po bretońsku i strogonow więc raczej stary z głodu w razie coś nie umrze poza tym gotować umie.

Dzisiaj w nocy jak chciałam z boku na bok się przewalić złapała mnie mega silny ból po prawej stronie coś jak kolka tylko dużo mocniejsze musiałam to chwilę rozchodzić stary wpadł w panikę że pewnie rodzę :) przypuszczam że jak się obracałam mały się przemieścił i ucisnął mi nerw

Martt95 lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:12

dmg111, Iryska, Lalia, Nowastaraczka, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 10:02

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Nikaa92, Twój Kuba tak rzadko Ci się już budzi w nocy? Wow,ale zazdro 😭

Ja wszystkim mowie ze moj syn to dziecko na zachętę. Jak byl mniejszy to jego najdłuższy set byl 4h i tak zaczął się wydłużać. Jak skończył bodajże 3miesiace to spi juz cala noc od 7 do prawie 12h ale za dnia ma turbo drzemki chyba że jest ciezka pogoda lub jesteśmy na spacerze to pospi 2h, wczoraj np przysnął na 2h40min i musiałam go budzić żeby zjadl, pofikal 1h i poszedł spać na całą noc 8.5h. A usypianie go to bajka, kładę go do śpiworka puszczam pozytywkę lub pozytywkę z projektorem 10 min I zasypia. Życzę każdej mamie takiego Kuby.

emdar, Annia, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
‹‹ 3403 3404 3405 3406 3407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ