Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:Ja dzisiaj zabrałam się za komodę córeczki. Wszystko podpisuje bo mój mąż nie patrzy co zaklada i później wszytskie bluzki jakieś plamki mają (ma podzial na kategorie wyjściowe i na co dzień😅)
Od 14 czuje się tak jakoś inaczej. Jakbym miała zaraz dostać okres ale nie chce przyjść 🙈
Może coś jest na rzeczy, i dzidzia szykuje się do wyjścia, plus ten czop. 🤔30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ladyo a pokazać ci moje? 😅🤣🤣🤣
Tez się czuje jak na wakacje i mi głupio 😅 ale w sumie.... jak byłam na ktg to była babeczka do porodu. Miala taka walizke wieksza na oko 65l i dodatkowo reklamowe z rzeczmi higienicznymi.Ladyo lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyLadydo dobrze sie spakowalas. Ja mialam podobna walizeczke na kolkach plus torbe. Jak juz szlam na porodówkę, to polozna zabrala moje rzeczy i je tam zaniosla, a ja ze nie chcialam na wozku to sama z druga polozna sie tam doczlapalam miedzy skurczami. Na poporodowa sale nie dotarlam bo chcialam wyjsc tego samego dnia
Ladyo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas w szpitalu są żołnierze i się pytają czy pomóc dojechać na oddzial. Jak będą widzieć ze mam jedną torbę na ramię + walizka myślę że pomogą napewno.
U nas rodzinne porody są i jedno osobowe sale porodowe. Maz ma mieć też zrobiony test na oddziale. I moze być ze mną od początku do 2h po porodzie i może kangurowac ❤
W przypadku cesarki nie ma nawet możliwości zobaczyć dziecka🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 15:58
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyAnnia kochana nie mecz sie kp. Oboje macie byc zadowoleni. Sproboj wogole nie dawac piersi a tylko butelke. Ja wiem, ze to bardzo radykalne, ale moze pomoze. Moj syn byl na piersi do 11 miesiaca. Po tym jak ugryzl mnie bardzo mocno (myslalam, ze mi sutek uszkodzil a w najgorszym razie odgryzl🤦♀️) natychmiastowo przeszlam na butelke plus sloiczki oczywiscie.
Annia lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Ladyo a pokazać ci moje? 😅🤣🤣🤣
Tez się czuje jak na wakacje i mi głupio 😅 ale w sumie.... jak byłam na ktg to była babeczka do porodu. Miala taka walizke wieksza na oko 65l i dodatkowo reklamowe z rzeczmi higienicznymi.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
No to rzeczywiście muszę sprawdzić jak wyglądają te rodzinne, ale z tego co zrozumiałam ostatnio mąż może być od początku do 2 godzin po porodzie
w razie czego zawieszam mommy bag na walizkę na kółkach i dam rade. Plus u mnie jest taki, ze w szpitalu gdzie rodzę pracuje moja mama (jest ordynatorem na sąsiednim oddziale) wiec zawsze w razie czego mi coś doniesie itp, ale wole jednak mieć wszystko od razu, dlatego jak wspominalyscie co Wam się przydało to sobie notowałam. P.A. Mąż dziś przyjął pierwsza dawke szczepionki na covid, oprócz J. (która z racji wieku nie może jeszcze) cała rodzinka zaszczepiona. Uff! Mart może to już? Organizm czuje
Jednorozcu ale zrobiłaś smaka na pierogi 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 16:10
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Patrzcie ciocie jaką już mam palemkę 🤣 whcodzą jej do oczu 🤭
A wiesz, że ja się dopiero skapnęłam kim jesteś po tej focie?i że jesteśmy razem na grupie fb? xDDDD
Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:To ja wszystko upchnęłam do walizki rozmiar kabinowy i wiadomo do tego zwykła torebka ale u nas jest tyle mniej że ubranka swoje są dopiero na wyjście
Ja kabinowa mam podzieloa właśnie ze polowa dla mnie i polowa dla Asi. A torba to mam takie rzeczy higieniczne. U nas do szpitala wszystko trzeba zabrać 🤦🏽♀️ (kubek i sztućce również)Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ladyo wrote:! Mart może to już? Organizm czuje
Teraz usiadłam i jakby wszystko minęło 🤷🏽♀️
No nic... biorę się dzisiaj za tego mojego jak nic😈.. no i zaraz mam zmiar iść kończyć porządki u Alicji w pokoju 💪🏼😀Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Dziewczyny, robilyscie jakieś prezenty dla tatusiów?
myślałam o jakimś drobiazgu z okazji narodzin i za to, że tak o nas dba przez całą ciążę, ale nie wiem co 🤔
Jest uzależniony od czekolady, może macie do polecenia jakieś smaczne czekoladki ,gdzie można dac dedykację? Albo jakieś inne pomysły,?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 16:27
-
Ja mam duża walizke na kółkach i wypchana torbę sportową, ale u nas bierze się wszystko, a pół walizki zajmują podklady, pampersy i podpaski..wzięłam też chyba z 8 kompletów ubranek, rożek, sztućce, talerzyk, kubek i dużo jedzenia
-
Tajka, ja takie czekoladowe prezenty robiłam ze strony chocolissimo ☺️ a mój mąż dostał od Olka brelok do kluczy i liścik:
Julik, u nas to chyba nie była kwestia alergii, no chyba że mleka i nabiału w mojej diecie, bo każdego dnia pojawiały się nowe plamki a stare powiększały. Wczoraj i dzisiaj smarowalam tym Atoderm i już jest kolosalna różnica.
Tajka, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Enigvaa Malwi to śliczna dziewczyna! 🤩
Będę myślała nad wprowadzeniem tej butli... Marzy mi się samoodstawienie w okolicy 10 miesiąca... Taaa, mogę se pomarzyć.
Wik, na pierwsze blw poszły frytki pieczone z batata i chrupki kukurydziane. Nie zjadł nic. 🙄
LaBellePerle co u Ciebie?Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Dziewczyny, robilyscie jakieś prezenty dla tatusiów?
myślałam o jakimś drobiazgu z okazji narodzin i za to, że tak o nas dba przez całą ciążę, ale nie wiem co 🤔
Jest uzależniony od czekolady, może macie do polecenia jakieś smaczne czekoladki ,gdzie można dac dedykację? Albo jakieś inne pomysły,?
https://allegro.pl/oferta/dzien-mamy-taty-metryczka-brelok-z-dziecmi-grawer-9277362287
Bardzo mu się spodobał i nosi go przy kluczach (sprobował by nie nosić)
Tajka, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Enigvaa Malwi to śliczna dziewczyna! 🤩
Będę myślała nad wprowadzeniem tej butli... Marzy mi się samoodstawienie w okolicy 10 miesiąca... Taaa, mogę se pomarzyć.
Wik, na pierwsze blw poszły frytki pieczone z batata i chrupki kukurydziane. Nie zjadł nic. 🙄
LaBellePerle co u Ciebie?
No i może niech np mąż lub Twoja mama małego karmi?
Może spodoba mu się jak sam będzie się karmić? -
Karenira wrote:Ty się widzę ostro wzięłaś za wypędzanie. Ja jakoś nie mogę przyswoić faktu, że niebawem mi się dziecko urodzi. Jak o tym myślę, to chyba jednak wolę, żeby sobie jeszcze ze 2-3 tygodnie posiedział w środku
Do tej pory wizja opieki nad dzieckiem była totalną abstrakcją, a tutaj nagle się robi coraz bardziej rzeczywista.
Lekka abstrakcja że w brzuchu ktoś siedzi i zaraz ma z niego wyjść
W jakim szpitalu planujesz rodzić ? -
Martt95 wrote:A mam takie pytanko, probuje coś w necie wyczytać ale tak nic konkretnego nie widzę.
Wiecie moze czy jakieś kucanie, przysiady działa na szyjkę i rozwarcie czy nie warto się męczyć? 🙈Martt95 lubi tę wiadomość