Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
No Olek wyskoczył w ostatnich tygodniach 😅
Ale ja sobie tak myślę, że on po prostu idzie w geny męża i jego rodziny 🤔 no i jest grubaskiem, jego ubrania opinają, a spodnie najczęściej jak są już dobre na długość to za wąskie w pasie 🤭
Kar, a próbowałaś zmieniać zabawki?? U nas na tym pałąku króluje ostatnio ten osioł i słoń, tylko muszą być tak zawieszone żeby Olek mógł walić w nie rękami, a w razie czego złapać i wepchać do buzi, a najczęściej w buzi lądują te nogi osła 🤣
-
Annia wrote:Edit
Mikołaj pozdrawia z krzesełka od dziadków.
Nie widziałam, wrzuć dla mnie jeszcze raz 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:O raju Polcia jaka cudna, Aneta to cała Ty chyba:)
Lalia Olek mógłby podzielic się z Tomciem ok 200ma gramami 🤭
Kar oliv, ostatnio czytalam, że 4-5miesiąc dziecka to niekończąca się frustracja 😂 w sumie nie musiałam tego czytać, bo juz tego doswiadczylismy 🤪
Trzymasz Maję cały czas w jednym miejscu? Spróbuj przenieść ją z matą np do innego pokoju, a nawet łazienki , albo nawet 2 m obok, może jej się zwyczajnie nudzi.
U nas działa 😁
Ona jest w 3 miejscachW salonie na macie, w dostawce po karmieniu przy sofie i na macie w łóżeczku w swoim pokoiku. Ma tyle atrakcji, że powinna piać z zachwytu xD
Zulugula, dmg111, Nowastaraczka, Lalia, Annia, Meggi110818 lubią tę wiadomość
-
Lalia ona ma chyba za dobrze
Zmieniam jej często bo właśnie się nudzi, ma taki supełek z różnymi rzeczami, ośmiornicę, 2 piłeczki itd. To np. macha ręką szczęśliwa w tą piłkę bo tam są kuleczki i po chwili jest jakby zirytowana, że się inaczej ta piłka poruszyła niż sobie to wyobraża albo, że mocniej uderzyła i się buja cały pałąk i też nie jest po jej myśli 🤪 Zaczynam mieć wrażenie, że jestem beznadziejna i dałam jej swoje najgorsze rzeczy w prezencie (charakter).
Lalia lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Ona jest w 3 miejscach
W salonie na macie, w dostawce po karmieniu przy sofie i na macie w łóżeczku w swoim pokoiku. Ma tyle atrakcji, że powinna piać z zachwytu xD
Moja też się popsuła. Teraz znaczy od 2 dni zasypianie i spanie tylko przy cycku, mało co go je, ale musi być. Odłożenie kończy się wrzaskiem. Karmienie z butli też masakra, dzisiaj zjadła połowę tego co wcześniej zjadała 🙈O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Nie widziałam, wrzuć dla mnie
Edit
Proszę 😚
Anetko, nie próbowaliśmy teraz z butlą. Jak mieliśmy jeszcze kiedyś próbować podawać Bebilon Pepti to od mojego męża w ogóle nie chciał pić, ode mnie tylko wypijał cokolwiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 11:24
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi, a ja dobrze zrozumiałam, że Oliwka zasypia SAMA? W sensie, że Ty ją kładziesz, ona sobie leży, leży a po chwili zasypia? 🤭
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma? 😳
U nas przez pierwsze prawie 2 miesiące Olek w 90% musiał być lulany, w pozostałych 10% zasypiał w trakcie karmienia 😅
Od dłuższego czasu w 80% zasypia w trakcie karmienia (karmie go na leżąco), w pozostałych 20% bujany (w babybjorn, na rękach, na spacerze)😅
Raz jeden jedyny zasnął mi na macie podczas zabawy, to myślałam, że coś mu się stało 🤣
Jeśli jest zmęczony, to jęczy, krzyczy, trze oczka i będzie tak marudził dopóki albo go nie ululamy, albo nie zaśnie przy cycu 😅 -
Annia
dziękuję 😚
Jaki Mikołaj duży chłopczyk już, i te niebieskie oczy, cudny jest 😍Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Glonojadek wrote:Dobry wieczór!
Kiedyś widziałam że któraś z Was miała taką poduszkę jakby pod kątem chyba z wibracjami i bardzo zachwalała. Nie pamiętam jak się nazywała albo gdzie można kupic, pomożecie?
To chyba Inna ją polecała 🤔 -
Glonojadek wrote:Dobry wieczór!
Kiedyś widziałam że któraś z Was miała taką poduszkę jakby pod kątem chyba z wibracjami i bardzo zachwalała. Nie pamiętam jak się nazywała albo gdzie można kupic, pomożecie?
Kicku Mikołaj dziękuję za komplementy.
Lalia, Mikołaj sam zasypiał tylko jako noworodek (i to sporadycznie). Poza tym zasnął w swoim życiu sam 3 razy jeszcze: raz na macie i dwa razy na kanapie. I to by było ma tyle.Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kar,
Melisa dla Ciebie 😆 a tak serio to mam to samo . Wymyslam aktywnosci przez jakas godzine potem nosze, zabawiam w wozku az przychodzi pora drzemki 😅
Odkad nauczyl sie trzymac swoje stopy to jak go klade na lozku i ma do nich dostep to lezy i piszczy ile moze do lampy😁kic83, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Moj Leoś tez zawsze zasypia przy cycku, sporadycznie w wózku. Nawet jako noworodzio raczej sam nie zasypial 😭 macie jakieś chyba magiczne guziki w dzieciach😆😆😆 moj to nawet z fizjologią walczy, oczy trze spiacy na maxa ale walczy🤦♀️
Lalia lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka, nam już ciężko Olka lulać na rękach, to wsadzamy w babybjorn i zasypia najczęściej w ciągu max 10 min, ale nie można się wtedy na niego patrzeć bo zaczyna się uśmiechać i nie ma szans żeby zasnął 🤣W wózku nie zaśnie ani w mieszkaniu ani na balkonie, tylko na spacerze i to po minimum pół godziny jazdy po starych chodnikach, a wybudza jak zatrzymam wózek😅
Zasypia w foteliku, ale wybudza się jak tylko zgaśnie silnik 😂
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Meggi, a ja dobrze zrozumiałam, że Oliwka zasypia SAMA? W sensie, że Ty ją kładziesz, ona sobie leży, leży a po chwili zasypia? 🤭
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma? 😳
U nas przez pierwsze prawie 2 miesiące Olek w 90% musiał być lulany, w pozostałych 10% zasypiał w trakcie karmienia 😅
Od dłuższego czasu w 80% zasypia w trakcie karmienia (karmie go na leżąco), w pozostałych 20% bujany (w babybjorn, na rękach, na spacerze)😅
Raz jeden jedyny zasnął mi na macie podczas zabawy, to myślałam, że coś mu się stało 🤣
Jeśli jest zmęczony, to jęczy, krzyczy, trze oczka i będzie tak marudził dopóki albo go nie ululamy, albo nie zaśnie przy cycu 😅Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Irysko, stanęłam teraz na wagę z nim i sama i mi wychodzi 7,59kg, ale wiadomo że to waga łazienkowa a on jest też ubrany i z pampersem. Jednak wydaje mi się, że waży na pewno powyżej 7 kg, bo jest mocno nabity, nosi 68 które jest na niego dobre i kończymy ostatnią paczkę Dada 3 i przechodzimy na Dada 4, bo trójki już są za małe 🤔
Edit.
26.04 mamy szczepienie to będę dokładnie wiedzieć 😘
A no i podejrzewam że Adaś może mieć uczulenie na dadę, jak się sprawdzi to będę miała co oddać bliźniakom. 🙈
Czy zdarzyło się u was uczulenie na pampersy? Adaś ma krosteczki na całych plecach, siusiaku i na brzuszku. Najbardziej na plecach, na pośladkach nic nie ma. 🤷
Zapoznaj nie działa? Bo już od rana próbuje dodać zdjęcia i nie da się wcześniej myślał że coś z internetem u mnie 🤔 ale chyba to nie to30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Julik wrote:Ja podejrzewam bardzo podobnie, szczepienie mamy we wtorek, ale Dada 3 mamy jeszcze baaardzo dużo zapasu więc mam nadzieję że nie wyrośnie szybko 😱 całkiem nie dawno tak na prawdę na nie przeszliśmy.
A no i podejrzewam że Adaś może mieć uczulenie na dadę, jak się sprawdzi to będę miała co oddać bliźniakom. 🙈
Czy zdarzyło się u was uczulenie na pampersy? Adaś ma krosteczki na całych plecach, siusiaku i na brzuszku. Najbardziej na plecach, na pośladkach nic nie ma. 🤷
Zapoznaj nie działa? Bo już od rana próbuje dodać zdjęcia i nie da się wcześniej myślał że coś z internetem u mnie 🤔 ale chyba to nie to
Julik, Olek przez pierwszy miesiąc życia używał Dada Extra Care (Złote), Pampers Active, Pampers Pure, Pampers Premium, a w szpitalu po urodzeniu przez tydzień Happy i nigdy nic się nie działo.
My na Dady 3 przeszliśmy po pierwszym szczepieniu, bo pediatra nam zwróciła uwagę że już czas bo wygląda jak w biodrówkach, miał wtedy ok. 2 msc i 1 tydzień i ważył ok. 5900 🤭
Dady 3 ma już na biodrach i w nocy często jak go kładę na boku do karmienia to przeciekają 🤷
Więc kończymy tą paczkę i ubieramy 4, już od kilku dni i tak mu je zakładam na noc 👍Julik lubi tę wiadomość