Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi cos mi sie wydaje ze nasze corcie maja podobnie. U nas tez niedawno pogorszenie z zasypianiem, codzienna walka po 1-2h, w nocy macha tym lebkiem - ostatnio tez o tym pisalas. Dzisiaj to appgeum, z 15 razy w nocy sie obudzilam bo tak sie krecila, w koncu wzielam do cycka, pociumkala i spala przytulona. 🙈🔸28 lat
Iga zasypia na rękach, i to tylko na moich...chociaż wczoraj po godzinie usypiania i odkładania oddałam ją mężowi, bo już nie miałam siły. I chyba jego spokój zadziałał bo udało się ją odłożyć.
Dzisiaj ciężka noc, pobudek nie zliczę. Po 6 w końcu dostała butelkę mm, wtrąbiła całą od razu. Myślałam że pośpi ale już się kręci na wszystkie strony świata. Dzisiaj mamy gości, w tym stanie to nie wiem jak ogarnę.
Do tej pory myślałam że może wciąż piję za mało żeby mieć wystarczająco mleka, ale 2l wypijam na bank a z mlekiem nadal słabo, więc to nie to.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć mamusie! Dawno nie zaglądałam, ale nie miałam chwili dla siebie a co dopiero aby wejść na forum. Dość intensywny tydzień mi się trafił. Do tego męża dopadła rwą kulszowa, tak go boli kręgosłup że ruszać się nie może. I jest na l4. Ale za to mogłam jeździć z Tymkiem do fizjo. Mało tego udało mi się załatwić jeszcze jedna poradnie rehabilitacyjna. Także do jednej Pani fizjoterapeutki będziemy jeździli raz w tyg na godzinę. A do tej drugiej poradni 2 razy w tygodniu. Czyli łącznie 3 razy w tygodniu i to wszystko udało mi się ogarnąć na NFZ!
Tak poza tym u nas oki. Tymek rośnie jak na drożdżach. Nosimy rozmiar 62, ale nie które ubranka już mu są za małe 😯 niewiem ile waży, ale chyba gdzieś ciut powyżej 6kg. Jutro będziemy robiło zdjęcie na 4 miesiące to zważę łobuza. Chodzi spać ładnie. Zazwyczaj ok 21-22. Zasypia sam albo przy cycku. Budzi się raz lub dwa. Ale wypije przez 5min i śpi dalej.
Tak poza tym wszystko bez zmian. Moja dieta raz jest regularna raz dojadam. Ważę jakieś 57,80kg. Ale w wyglądzie sylwetki nie widzę tej spadki kg. No cóż trzeba czasu.
Niewiem czy coś ominęłam, ale nie dam rady ponadrabiac nieobecności 😕
Miłego dnia dla wszystkich 😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 08:15
emdar, Lalia, Ladyo, Nowastaraczka, Suszarka, Annia, Ounai, Zulugula, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Wiecie co działa rano lepiej niż mocna kawa? Przebieranie z big 💩💩💩 rocznej ludzkiej ośmiornicy 🤦♀️🙄Ja prdl, zmachałam się jak po dobrym cardio🏃♀️. Julek to wie jak dbać o formę matki 😉
Edit: 💩 musi być naprawdę konkret, taka wiecie po plecy,pachy, całe uda🤦♀️😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 08:18
Lalia, kar_oliv, Nowastaraczka, Karenira, Suszarka, Annia, Ounai, Zulugula, dmg111, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Jednorożec, powodzenia! najważniejsze, że dziś poznasz synka.
U nas też zasypianie z cycem w buzi. Jestem potem przez to połamana, bo muszę spać w jednej pozycji 🤦♀️ Matylda zasypia zazwyczaj na piersi, wieczorem daje się odłożyć do dostawki, tylko trzeba ją posuszyć suszarką ;P, a ok. 12 ląduje w naszym łóżku. Nie mam siły jej w nocy odkładać, czasem budzi się co godzinę. Mój L jest dziś w pracy, ja jestem nieprzytomna, pogoda do bani, piję drugą kawę... miłej soboty!'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ania81 wrote:Emdar mi sie wydaje, ze my mamy jakies rodzinne konekcje🤩. Ksiazki to dla mnie jak swietosc, a spanie to czasami najlepsza rozrywka😂.
Mazury maja tu cos do rzeczy.
🤔🤔🤔A Ty skąd dokładnie pochodzisz? Dobrze kojarzę,że z Mrągowa?42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
kar_oliv wrote:Dziewczyny, czy jak zrezygnuje z wybudzania małej w nocy na cycka to mogą być problemy z wagą? Ona ladnie śpi od 22:30 wczoraj do 5, dziś do 6. Nie budzi się z wrzaskiem bo głodna. W sumie w dobie mamy 7 karmień. Nie wiem jak do tego podejść, ona serio w nocy nie jest głodna?
Jeśli nie budzi się to nie budź sama, też kiedyś miałam te obawy. Śpij jak się da😁Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Idę do cięcia . Brak postępu porodu skurcze ustały zero rozwarcia.
Tak szybko cięcie? Mi jak. Odeszły wody to w szpitalu (leżałam na patologii) mówili że poczekamy jak ze skurczami bedzie i może rano przyjdzie na dyżur moj lekarz i wtedy zrobi cc jeśli nic nie ruszy. Ale ruszyło jak z kopyta i po 4h miałam pelne rozwarcie6🙈Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Enigvaa wrote:Meggi cos mi sie wydaje ze nasze corcie maja podobnie. U nas tez niedawno pogorszenie z zasypianiem, codzienna walka po 1-2h, w nocy macha tym lebkiem - ostatnio tez o tym pisalas. Dzisiaj to appgeum, z 15 razy w nocy sie obudzilam bo tak sie krecila, w koncu wzielam do cycka, pociumkala i spala przytulona. 🙈
Ja miałam tak 2 noce wtedy, chyba z godzinę łącznie spałam 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Annia, widziałam wczoraj, że pisałaś o trudach BLW. Powiem Ci,że BLW (niestety) przeważnie na początku tak wygląda 😒 Niezainteresowanie jedzeniem, wyrzucanie, wcieranie w siebie, w twarz,we włosy, w stolik. Za każdym razem sprzątanie wszystkiego wkoło, najczęściej też przebranie dziecka 🤦♀️. Nie znam chyba dziecka BLW które by od razu przeszło do etapu wkładania sobie do buzi kawałków jedzenia. Julek zaczął świadomie i bez ujebutania wszystkiego wkoło i siebie samodzielnie jeść gdzieś koło 11 msca (od początku byliśmy BLW, ale tak pół na pół gdzieś). Ale to też nie wygląda tak,że siada i je. Zaraz wrzucę zdjęcie jak jadł serek wczoraj🤦♀️🙄. No ale są efekty (chociaż nie wiem czy to zasługa mojej determinacji w tym zakresie czy po prostu osobnicza cecha Julka); ma 14 mscy a zaczyna jeść sam widelczykiem i próbuje nabierać sam łyżeczką( podobno dzieci BLW zdecydowanie szybciej opanowują sztućce). Jak Ci zależy, nie zniechęcaj się, ale jak Cię mocno irytuje cały rozgardiasz wkoło tego,to odpuść. To jak z KP, i dziecko i matka mają czuć się w porządku. Poza tym jak to mówi moja znajoma "jeszcze 10 lat temu nikt nie słyszał o BLW, i było spoko, a teraz to wszędzie BLW i BLW"😅
Inaa89, Lalia, KarolinaMaria, Annia, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
A ja dzisiaj spałam od 20 do 8 rano😍 z przerwą na ściągnie mleka, bo cycki by pękły. Prawie 200 ml ściągnęłam, ale długa przerwa była. O 20 poszłam spać do innego pokoju, a Oliwka została z tatą 😁.
Czuję się jak po wakacjach6😁emdar, Nowastaraczka, Inaa89, Lalia, Anet.kaa, Suszarka, Annia, Zulugula, kar_oliv, Wik89, dmg111, Ewa88 , Julik, kic83 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Annia,proszę
https://naforum.zapodaj.net/74f0dbba4113.jpg.html
Martt95, Meggi110818, Inaa89, Lalia, Karenira, Annia, Zulugula, Nikaa92, kar_oliv, Ania81, Nowastaraczka, dmg111, Ewa88 , Julik, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙