Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:To był post Iny, a ostatnio coś nie zagląda tutaj.
Kicku Mikołaj dziękuję za komplementy.
Lalia, Mikołaj sam zasypiał tylko jako noworodek (i to sporadycznie). Poza tym zasnął w swoim życiu sam 3 razy jeszcze: raz na macie i dwa razy na kanapie. I to by było ma tyle.
Marta raz jeden jak się przebudziła nad ranem to zasnęła po prostu głaskana. Aż nie mogłam w to uwierzyć. Ale 15 min później wstała jednak do cycka. Choć dla mnie to super hiper mega sukcesLalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Lalia wrote:Nowastaraczka, nam już ciężko Olka lulać na rękach, to wsadzamy w babybjorn i zasypia najczęściej w ciągu max 10 min, ale nie można się wtedy na niego patrzeć bo zaczyna się uśmiechać i nie ma szans żeby zasnął 🤣W wózku nie zaśnie ani w mieszkaniu ani na balkonie, tylko na spacerze i to po minimum pół godziny jazdy po starych chodnikach, a wybudza jak zatrzymam wózek😅
Zasypia w foteliku, ale wybudza się jak tylko zgaśnie silnik 😂
Hehe cwaniuszki. Powinnam jeszcze dodac ze leo jest mamozalezny. Teraz spi przytulony do cyca i nogi wywalił na moje😆🤦♀️ no ale coz wiecznie nie bedzie mnie przytulał ... :pLalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Laila u nas tez Kuba sam zasypia. Do około 3 miesiąca musiałam go kolysac i się z nim bujać by na noc zasnął, drzemki sam odpadał. A teraz i nocne spanie i drzemki sam odlatuje w ramiona Morfeusza. Jak miał gorszy dzień w zeszła niedzielę to musiałam znow się pobujać z nim bo był zmęczony w obcym miejscu i niestety wstyd się przyznać był świadkiem mojej kłótni z mężem i to sie na nim odbiło tak ze był zmęczony a nie mógł sam zasnąć i dopiero kolysanie na rękach pomogło.
Ale Olek rosnie Ci jak na drożdżach, Kuba ważył 7660 jak skonczyl rowno 5 miesięcy.
Dziewczyny jutro mam pierwszy dzień kursu niestety online. Maz ma po raz pierwszy zająć się Kuba na 8h....boję się że nie będę mogła się skupić na wykładach a jest dużo materiału a mało czasu na naukę do egzaminu. Czasami nachodzi mnie myśl w co ja się wpakowalam, a później przypominam sobie jaka super jest nasza Motylek i jak daje radę z 3 czasami 4 dzieci wiec mysle ze z 1 dam rade....chyba 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 23:44
Lalia, emdar, dmg111, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Nikaa, myślę że jeszcze nie raz będzie świadkiem Waszej kłótni. Chyba, że będziecie czekać aż dziecko zaśnie żeby móc się pokłócić, ale w realnym życiu niestety tak to nie wygląda. No i nie martw się, taki maluch kłótni raczej nie zapamiętaBOY 2015
GIRL 2020 -
Julik wrote:Ja podejrzewam bardzo podobnie, szczepienie mamy we wtorek, ale Dada 3 mamy jeszcze baaardzo dużo zapasu więc mam nadzieję że nie wyrośnie szybko 😱 całkiem nie dawno tak na prawdę na nie przeszliśmy.
A no i podejrzewam że Adaś może mieć uczulenie na dadę, jak się sprawdzi to będę miała co oddać bliźniakom. 🙈
Czy zdarzyło się u was uczulenie na pampersy? Adaś ma krosteczki na całych plecach, siusiaku i na brzuszku. Najbardziej na plecach, na pośladkach nic nie ma. 🤷
Zapoznaj nie działa? Bo już od rana próbuje dodać zdjęcia i nie da się wcześniej myślał że coś z internetem u mnie 🤔 ale chyba to nie to
U Nas po pampersie się pojawiły kropeczki czerwone. Od początku używany dady, ale ktoś przyniósł w prezencie niebieskie pampersy i po 2 dniach pojawiły się te kropki na "pypce". Jak tylko zobaczyłam to je odstawiłam, posmarowałam bepanthen i kropeczki zniknęły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 05:57
O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Meggi, a ja dobrze zrozumiałam, że Oliwka zasypia SAMA? W sensie, że Ty ją kładziesz, ona sobie leży, leży a po chwili zasypia? 🤭
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma? 😳
U nas przez pierwsze prawie 2 miesiące Olek w 90% musiał być lulany, w pozostałych 10% zasypiał w trakcie karmienia 😅
Od dłuższego czasu w 80% zasypia w trakcie karmienia (karmie go na leżąco), w pozostałych 20% bujany (w babybjorn, na rękach, na spacerze)😅
Raz jeden jedyny zasnął mi na macie podczas zabawy, to myślałam, że coś mu się stało 🤣
Jeśli jest zmęczony, to jęczy, krzyczy, trze oczka i będzie tak marudził dopóki albo go nie ululamy, albo nie zaśnie przy cycu 😅
Tak było, jak zobaczyłam że robi Psajdaka i szuka smoczka, albo pojękuje to znak że śpiąca jest. To kładłam do chicco m, dawałam pieluszkę i smoczek i po chwili "psajdakowania" usypiala. Na macie, gdzie ma wiszące zabawki też raz dziennie usypiala na turbo drzemkę, nie przenoszę jej wtedy, jakbym ją ruszyła to by się zbudziła, więc śpi tam gdzie usnęła 🙈. Nigdy jej nie nosiłam, ani nie bujałam. Nocne spanie odlatywala o 19-20. Po kąpieli juz ubierając zasypiała. W nocy przy karmieniu usypiala.Ale dwa ostatnie dni musi być przytulona z cyckiem w buzi inaczej nawet turbo drzemki nie ma.Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Wooow, Meggi zazdroszczę i bardzo życzę żeby Oliwce wróciło takie super zasypianie 😍😍😍
Nikaa, powodzenia na szkoleniu 💛 a tata na pewno da radę 💪
Ounai, ja też zazdroszczę picia wody, u mnie to największy problem 🤦Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy jak zrezygnuje z wybudzania małej w nocy na cycka to mogą być problemy z wagą? Ona ladnie śpi od 22:30 wczoraj do 5, dziś do 6. Nie budzi się z wrzaskiem bo głodna. W sumie w dobie mamy 7 karmień. Nie wiem jak do tego podejść, ona serio w nocy nie jest głodna?
Lalia lubi tę wiadomość
-
Przepraszam ale wcięłam się w kolejkę.
O 4.30 odeszły mi wody jestem na porodówce pod ktg skurcze jakieś się piszą ale,szału nie ma.
Czekam na lekarzkar_oliv, Nowastaraczka, Ulaa, KarolinaMaria, Martt95, emdar, Enigvaa, dmg111, Suszarka, Lalia, Ladyo, Meggi110818, kiniusia270, Karenira, Annia, Nikaa92, Zulugula, Ounai, Julik, Ania81, Ewa88 , kic83, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Idę do cięcia . Brak postępu porodu skurcze ustały zero rozwarcia.
Ounai, Ania81, Ewa88 , SzalonaOna lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Jednorożec ✊✊
U mnie niestety cisza, noc spokojna, teraz coś tam boli okresowo, ale bez skurczy. -
Jednorożec89 wrote:Przepraszam ale wcięłam się w kolejkę.
O 4.30 odeszły mi wody jestem na porodówce pod ktg skurcze jakieś się piszą ale,szału nie ma.
Czekam na lekarz
Aaaaa
Trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼
Ps. Śniło mi się ze któraś rodzi 💚Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lalia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma? 😳
U nas przez pierwsze prawie 2 miesiące Olek w 90% musiał być lulany, w pozostałych 10% zasypiał w trakcie karmienia 😅
Od dłuższego czasu w 80% zasypia w trakcie karmienia (karmie go na leżąco), w pozostałych 20% bujany (w babybjorn, na rękach, na spacerze)😅
Raz jeden jedyny zasnął mi na macie podczas zabawy, to myślałam, że coś mu się stało 🤣
Jeśli jest zmęczony, to jęczy, krzyczy, trze oczka i będzie tak marudził dopóki albo go nie ululamy, albo nie zaśnie przy cycu 😅
Kiedys tak mialam 😅 od jakichs 2 tygodni trzeba lulac, tulic, a najlepiej spi z cyckiem w buzi. 🤷🏻♂️Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat