Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:A co myslicie o TENS? Podobno uśmierza trochę krzyżowe? Zastanawiam się czy nie wypożyczyć
U mnie na porodówce był TENS na wyposażeniu, położna założyła mi to na początku i faktycznie pomagał na skurcze krzyżowe. Potem jak po oksytocynie ruszyło to już nie pomagał, a wręcz wkurzał. Jeśli masz blisko to wypożycz'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Suszarka wrote:Wiesz, myślę że moje podejście wynika z tego że naszą kasę z uroczystości rodzice nam odkładali (za część nawet kupowałam suknię ślubną). Co nie znaczy że nam nie dali części kasy na wesele oraz działki. A mój mąż do tej pory wspomina z żalem że za jego kasę z komunii rodzice kupili meble do pokoju jego bratu... Ja po prostu uważam że to co dostanie dziecko to jego pieniądze, a odkładanie na przyszłość z wypłaty swoją drogą. Pewnie masz rację że na jedni wychodzi, ale wiadomo że kasa to temat rzeka i ile osób tyle podejść
Ula, aż mi przypomniał as, że był taki czas, kiedy tak ciężko nam było finansowo, że musiałam wyjąć 100zł ze Skarbonki Tymka, żeby mieć z czego zapłacić mu za lekarza 😱 oczywiście pieniądze zwróciliśmy jak się polepszyło.
Matko, Ty już połowa, ale jak to tak szybko?
Hahaha Kar, ale w tą stronę też nieźle wyglądajest po prostu dwustronna
Maja jest prześliczna!
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Zulu, dzięki za odpowiedź 👌🤩
Annia, Anetka dzięki za polecenie aplikacji 👍
Wpisałam pomiary z wizyty przy pierwszym szczepieniu i dzisiejszym i chyba wychodzi na to, że Olek podskoczył w centylach 🤔 dobrze to odczytuje?? 😅😅😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 17:34
KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Mamusie, a gdzie mogę sprawdzić te centyle ?🤔
W książeczce zdrowia na ostatnich stronach. U nas pediatra zawsze sama zaznacza po ważeniu.Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai no i właśnie o to chodzi, ja teraz czasami pożyczam od chłopców, bo często się zdarza, że nie mam gotówki w portfelu 😄 ale mój starszy syn to księgowy i nalicza odsetki (jest naprawdę dobry z matmy i liczenia, a w dodatku ma mega pamięć 🤣). Zawsze oddaję co do złotówki, a przez to, że on tak liczy, to nie śmiem zapomnieć o terminie 😄
Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, Ounai, Inaa89, Ania81, Nowastaraczka, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Angie, jak tam? Jesteś już we Wrocławiu? Cały czas o Tobie myślę. Trzymaj się!!!!!!!!!
Właśnie za ścianą płaczę noworodek. Kiedy ja swojego przytulę. Obym tylko na domiar złego nie miała żadnych objawów. Trzymajcie za nas kciuki i myślcie o nas.SzalonaOna, Ania81, Suszarka, KarolinaMaria, emdar, Nowastaraczka, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Jestem na oddziale ale tu czekają na wynik pcr. On jest ostateczny. Leżę sama na sali więc tyle szczęścia. Tyle wiem że mam być naczczo jutro do wizyty więc może zaczął że mną coś działać. Na razie siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wynik ale obstawiam że będzie pozytywny. Muszę swoje do końca dostać. Normalnie kara za grzechy. 😓
Właśnie za ścianą płaczę noworodek. Kiedy ja swojego przytulę. Obym tylko na domiar złego nie miała żadnych objawów. Trzymajcie za nas kciuki i myślcie o nas.
Dziewczyny dzień 1 bez słodyczy. Jestem uzależniona. Chodzę tylko i myślę o nich.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyZulugula wrote:Tomek znow ochoczo wcina marchewkę, nic się chyba nie dzieje po niej to teraz może jakas dynia wjedzie. Jak często podajecie dzieciom jeden składnik? 3 razy i jak nic nie jest to kolejny?
W każdym razie ona jest bezproblemowa, żadnych rewolucji nie mamy...
Dziś wjechał Pasternak z ryżem i indykiemZulugula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inga28 wrote:Mi ostatnio dni lecą jak szalone! Czytam co u Was ale zazwyczaj jak już chce napisać to dziecko mnie wzywa 😅 U nas też już od tygodnia pojawiły się obroty na brzuch, na razie na jedną stronę się obraca ale pewnie za chwile załapie, że i na drugą też może 😜
Dzisiaj mamy wizytę u dermatologa bo ostatnio stwierdziła łzs, chwile było okej a teraz znowu całe plecy w czerwonych i suchych plamach, ciemieniucha za cholerę nie chce nam zniknąć a stosowałam już chyba wszystkie polecane rzeczy, dbam o to a to cholerstwo ciagle jest
Inga a naoliwiasz główkę, dajesz czapeczkę i po 15/20 minutach wyczesujesz ? Czy przed wyczesaniem jeszcze myjesz głowę ? Jaka szczotka wyczesujesz ? ... Nam też nie raz się długo trzymalo, z to ostatnio udało się pozbyć po jednym wyczesaniu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ladyo wrote:Tajka ja urodziłam pierwsza corke z waga 4200 sn i powiem Ci szczerze ze wcale źle nie wspominam tego porodu. O północy zaczely się lekkie skurcze, o 8.31 J. już była na świecie po 3 partych. Jak usłyszałam ile wazy to byłam w szoku. Tak wiec waga to tak jak pisze Lalia nie zawsze jest wyznacznik
Aczkolwiek rozumiem Cię bo tez się boje jak to Brdzie teraz, tym bardziej ze szykuje się kolejne dziecko z waga ponad 4 kg
Siskaa, piękne zdjęcie maluszka!
Ostatnio zastanawiałam się jak to możliwe że baby codziennie odkurzają. Wróciliśmy z przedszkola i odkurzyłam całe mieszkanie. Wiadomo że nie jakoś dokładnie z zaglądaniem w każdy kącik ale paprochy zebrałam. Jak widać wszystko to kwestia odpowiedniego sprzętu.
Mój Zanzibar dziś był mega! Ale mi brakowało ludzifajnie tak było się spotkać i pogadać
Lalia, widzę na siatkach, że Olek wskoczył ze wzrostem w wyższy centyl a z masą został na urodzeniowym więc wcale grubaskiem nie jest. Po prostu szybko rośniePoza tym nie ma co się zastanawiać, bo dzieci jeśli nie są karmione tona słodyczy jak zaczną biegać to zgubią. Mój Tymek miał faldke na faldce jak był mały a teraz chudzielec. Moje kuzynki to już całkiem były takie grubasy na maksa a teraz wszystkie noszą S/XS. Jedna z nich właśnie urodziła i wysłała mi zdjęcie to brzuch plasciutki 3 tygodnie po porodzie. A inna kuzynka karmi dzieci czekolada i wszystkie mają nadwagę moim zdaniem bo wyglądają strasznie i to nie tylko moja opinia.
Zadzwoniłam do Pani od bransoletek i dostałam zniżkę na tą z właściwym grawerem. Powiedziałam mężowi, że to przez to, że musiałam sama zamówić sobie a to on miał mi kupić za urodzenie Tymka
Ale mężowi się spodobało i ma sobie zdecydować czy chce bransoletkę, czy nieśmiertelnik czy może, zawieszkę na lusterko do auta i zamówię mu od dzieci na dzień ojca.Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Mamusie, my po szczepieniu 💪
Rota ładnie wypił, a 6w1 i pneumo tylko krzyknął przy ukłuciu, ale się nie rozpłakał, mój dzielny chłopczyk 💙
No właśnie, nie chłopczyk, tylko jak to powiedziała pediatra: chłopisko 🤣 ma 66cm długości i waży 7,625 g 🤭
Jeśli chodzi o kasę i prezenty: my 500+ nie odkładamy, a tą kasę które Olek dostaje odkładamy i z tego bierzemy np. na szczepionki, za to kupimy fotelik itd.
I z jednej strony zgadzam się z Ounai, że jak chcemy odłożyć dla dzieci to i tak odłożymy, ale zgadzam się też z Suszarką że są rodzice którzy traktują to jako zastrzyk gotówki i kupują coś dla siebie, co nie zawsze jest pierwszej potrzeby, kosztem tego że nie kupują czegoś dziecku. Tak jak się mówiło, że jak weszło 500+ to mnóstwo osób kupowało samochody czy sprzęty na raty, a nie przeznaczało tych pieniędzy na wycieczki, dodatkowe zajęcia dla dzieci. Więc to chyba zależy od tego czy ktoś potrafi gospodarować pieniędzmi czy nie 🙂
Noo konkretny kawałek chłopa do kochania i tulenia ❤️ super że tak dzielnie zniósł Olcio szczepienieLalia lubi tę wiadomość
-
Jestem dziewczyny po wizycie. Rozwarcie nie postępuje jest na niecały palec. Przepływy mam dobre i kazał zjawić się w środę rano. Mowi ze w środę nic nie zrobimy. Ale w czwartek będzie chciał założyć balonik bo szyjka jest już nisko i powinno już pójść. Liczy ze w piątek urodze do tego czasu wypisał mi zwolnienie 🤭😅
SzalonaOna, Lalia, Ania81, Annia, Ladyo, kar_oliv, Inaa89, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
doomi03 wrote:Inga a naoliwiasz główkę, dajesz czapeczkę i po 15/20 minutach wyczesujesz ? Czy przed wyczesaniem jeszcze myjesz głowę ? Jaka szczotka wyczesujesz ? ... Nam też nie raz się długo trzymalo, z to ostatnio udało się pozbyć po jednym wyczesaniu.
Zależy co używamy, ale próbowaliśmy i z zakładaniem czapki na 30 minut na oliwkę/maść i potem myciu głowy i wyczesywaniu. Mam dwie szczotki które były dołączone do produktów, pokazywałam dermatolog i mówiła że są okej. U nas niestety sytuacja jest trudniejsza bo Gustaw ma nawracające łzs i niestety dziś dermatolog stwierdziła, że po prostu musimy się uzbroić w cierpliwość bo może mu to nawracać do roku albo i dłużej 😭
A czego teraz używałaś? -
Sorki dziewczyny, nie nadrobię i na dodatek wcięlam się w kolejkę.
Były trudności, przeboje i trochę masakry, ale dzisiaj po 14:00 urodziłam synka.Siskaa, SzalonaOna, Martt95, emdar, Lalia, madziulix3, Ania81, Zulugula, kiniusia270, Annia, Ulaa, KarolinaMaria, calanthe, Ladyo, Iryska, kar_oliv, Inaa89, Nowastaraczka, Wik89, Suszarka, Ounai, Nikaa92, doomi03, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm