Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od rana miałam moc. Odprowadziłam dzieci do przedszkola, zrobiłam zakupy, pranie. Ogarnęłam domek i ugotowałam obiadek. A na 12.30 jadę z Tymkiem do fizjo. Pewnie dostaniemy nowe ćwiczenia.
Wik89, nick nieaktualny, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Angie, dasz radę kochana. Domyślam się,ze Ci trudno, ale za "moment" będzie po wszystkim. A jak się czujesz? Nic nie podejrzewałas, że możesz mieć Covida? Ale to jest podstępne cholerstwo...42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKar, Ounia. Sliczne dzieciaki.
Laila piekna waga Olka👍👍😍😍. Emdar Julek ma super wage.
Ja dzis mam juz posprzatane, zostalo mi prasowanie i obiadek. Zaraz sie za to zabieram. Mam nadzieje, ze max godzinka i bede wolna
Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angie, jeszcze chwila! Dasz radę Kochana !!✊✊
Ja po lekarzu. Poród teoretycznie się zaczął...ale na ktg tyllo jeden slaby Skurcz (a byl taki jakie mam od 2 dni)..Szyjka skrócona na 1.2 cm, rozwarcia nie badał...mówi, że kwestia godzin, może dnia, w każdej chwili...A jeśli nie, to w czwartek do szpitala..
Waga orientacyjna 4100 😯😯Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 12:26
Lalia, Nowastaraczka, nick nieaktualny, Inaa89, nick nieaktualny, Martt95, Zulugula, Ounai, kiniusia270, emdar, Enigvaa, kar_oliv, Siskaa, KarolinaMaria, Suszarka, doomi03, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Angie, nie obwiniaj się, to po prostu pech! Ale wierzę, że już tylko godziny dzielą Cię od spotkania z upragnioną córeczką 💜
Inaa, Tymuś pięknie rośnie 😍 a Olek urodził się po prostu ciężki, więc nie ma co porównywać 😘 na zdjęciach obaj wyglądają jak Klopsiki 🤭 jest co całować 💙
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
A co myslicie o TENS? Podobno uśmierza trochę krzyżowe? Zastanawiam się czy nie wypożyczyć
-
Raport z moich dzisiejszych wizyt jest taki że mam zupełnie zdrowego noworodka, który dzisiaj osiagnął wagę urodzeniową więc mogę sobie pozwolić na taki nocny Zanzibar jak był dzisiaj ( 6 godzin bez cyca ) bo mały super przybiera
Tajka, Ladyo, Lalia, Wik89, Nowastaraczka, nick nieaktualny, Inaa89, Annia, nick nieaktualny, Martt95, Zulugula, Ounai, Enigvaa, kar_oliv, Siskaa, Suszarka, doomi03, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Jednorożec, brawa dla Jasia 💙
Tajka, pamiętaj, że waga jest tylko orientacyjna, więc się nie stresuj 😘 chociaż u mnie trafili prawie w punkt bo tydzień przed porodem lekarz szacował 3200-3500, dzień przed porodem 3600, a Olek się urodził 3500 😁
Lekarz mówił Ci coś o CC, czy jak najbardziej masz szansę na SN?? Ja Ci w ramach pociesznia jeszcze napiszę, że na szkole rodzenia położna mówiła, że czasem łatwiej urodzić dziecko 4200, niż 3200, bo jeśli dziecko jest długie to ładnie się przeciśnie, a jak jest krótkie, to wtedy trzeba wypychać takiego żółwika, a ja właśnie pchałam takie krótkie 53 cm, ale grubiutkie 3,5kg 😂 -
Lalia, jaką ładna waga Olka! Mój Michałek waży dużo mniej 🤭 ale też urodził się z mniejszą waga, 2970 g, więc pewnie wszystko zależy od tego.
Angie, co za pech! Mam nadzieję, że szybko urodzisz i nie będą w tamtym szpitalu wymyślać jakiś izolacji od dziecka. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok😘
Tajka nam na szkołę rodzenia polecali bardzo TENS , ale ja słyszałam opinie, że to nie działa 😛
Lalia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyOooo matko! Waga zacna 💪Tajka wrote:Angie, jeszcze chwila! Dasz radę Kochana !!✊✊
Ja po lekarzu. Poród teoretycznie się zaczął...ale na ktg tyllo jeden slaby Skurcz (a byl taki jakie mam od 2 dni)..Szyjka skrócona na 1.2 cm, rozwarcia nie badał...mówi, że kwestia godzin, może dnia, w każdej chwili...A jeśli nie, to w czwartek do szpitala..
Waga orientacyjna 4100 😯😯
Czekamy z niecierpliwością ❤️ -
Tajka ja urodziłam pierwsza corke z waga 4200 sn i powiem Ci szczerze ze wcale źle nie wspominam tego porodu. O północy zaczely się lekkie skurcze, o 8.31 J. już była na świecie po 3 partych. Jak usłyszałam ile wazy to byłam w szoku. Tak wiec waga to tak jak pisze Lalia nie zawsze jest wyznacznik
Aczkolwiek rozumiem Cię bo tez się boje jak to Brdzie teraz, tym bardziej ze szykuje się kolejne dziecko z waga ponad 4 kg
Lalia lubi tę wiadomość
-
Są takie aplikacje na komórkę, przeróżne. Ja mam Child Growth Tracker.Lalia wrote:Mamusie, a gdzie mogę sprawdzić te centyle ?🤔

Mamy, które pisały o "suchych plamach" u dziecka, co na to stosujecie? U Mikołaja na łokciach zrobiły się takie suche miejsca, lekko szorstkie, ich nie widać tylko czuć pod palcem. Tak jakby miał w tym miejscu gęsią skórkę cały czas. Bephanten Sensiderm?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023