X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suszarka, a ja się nie zgodzę z Tobą, że nie można wydać tych pieniędzy. Co za różnica, czy będę odkładać dziecku z komunii i chrzcin, czy za 30 lat wyciągnę 20 tys i dam dziecku na start? Moje dzieci mają dosłownie wszystko co zapragną, nie oszczędzamy na nich i sukcesywnie oszczędzamy pieniądze, właśnie po to, żeby im w przyszłości dać: działkę, mieszkanie, kasę na wesele itd. Nie uważam, że muszę odłożyć akurat te właśnie pieniądze które dostali w kopercie i nie sądzę, że będą pokrzywdzeni jeśli ich nie dostaną. A już całkiem myślę nie ma znaczenia, czy wezmę pieniądze z wypłaty żeby kupić krzesełko czy pieniądze z koperty od chrzestnego, skoro i tak zostaną wydane na dziecko.
    Wiesz, myślę że moje podejście wynika z tego że naszą kasę z uroczystości rodzice nam odkładali (za część nawet kupowałam suknię ślubną). Co nie znaczy że nam nie dali części kasy na wesele oraz działki. A mój mąż do tej pory wspomina z żalem że za jego kasę z komunii rodzice kupili meble do pokoju jego bratu... Ja po prostu uważam że to co dostanie dziecko to jego pieniądze, a odkładanie na przyszłość z wypłaty swoją drogą. Pewnie masz rację że na jedni wychodzi, ale wiadomo że kasa to temat rzeka i ile osób tyle podejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:27

KarolinaMaria, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za raz położną a potem pediatrę więc trochę spraw jest do ogarnięcia

SzalonaOna lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było 4msc, z każdym dniem kocham ją coraz mocniej 😍

20210426-082745.jpg

Dziewczyny sikam właśnie mąż mi powiedział, że ta kiecke tył na przód założyłam hahhahah omg matka roku xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:41

Suszarka, Zulugula, emdar, KarolinaMaria, Martt95, Ulaa, SzalonaOna, Lalia, Wik89, Nowastaraczka, Enigvaa, Annia, Ladyo, Inaa89, Ania81, Nikaa92, kiniusia270, Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia powodzenia na szczepieniu, my jutro walczymy 💪

Angie, oby pcr wyszedł negatywny ✊ współczuję stresu.

Tajka, trzymam kciuki żeby się rozkręciło 😘

Dzisiaj piękna pogoda, idziemy na spacer 😍 a na działce pracuje dzisiaj koparka, robią nam zjazd z ulicy, drogę i półkę pod budynek. Aż nie wierzę, że to się dzieje naprawdę 😳

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tematy prezentowe to ciężkie tematy. Zgadzam się z Wami wszystkimi, i z Suszarką, i z Emdar i z Ounai.

Moja przyjaciółka zawsze się chwaliła, że jej rodzice odłożyli jej kasę z komunii i potem miała na prawo jazdy. No spoko, moja kasa z komunii poszła na rower dla mnie (czyli coś tam skorzystałam) i pokrycie kosztów imprezy, wtedy byliśmy świeżo po przeprowadzce i rodzicom było cięzko. Ale jak skończyłam 18 lat to też dostałam kasę na prawko i tak też tej koleżance zawsze mówię 'moi kasę wydali, ale na prawko potem dali, więc na to samo wyszło' 😂

My kasę prezentową dla Matyldy i 500+ odkładamy, ale to będą pieniądze na bieżące jej potrzeby i nasze też.

Na pewno warto coś kupić dziecku na pamiątkę np. Pismo Święte, obrazek. Mam pierścionek ze swojego chrztu i to fajna pamiątka, mój brat nie ma nic. Myślę, że kupię Matyldzie złoty medalik. Ja jako chrzestna kupiłam Pismo Święte dla dzieci.

emdar, Martt95, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Z ostatniej miesiączki 6 maj. A z usg 3maj.
    O kochana, to Ty tak naprawdę masz jeszcze tydzień "zapasu". Wiem,że chciałbyś szybciej, ale jak każdy mądry lekarz i położna mówią " dziecko samo wie,kiedy ma się urodzić "🙂 Ćwicz trudną sztukę cierpliwości, przy dwóch córkach myślę, że Ci się przyda 😅😘

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na końcowe dużo siły i cierpliwości dla Was💚 wiem jakie to męczące bo sama czułam, że ostatnie dni trwały wieczność, ale jesteście już tak blisko poznania swoich maluszków! ❤️

Angie strasznie mi przykro :( trzymam kciuki żeby pcr wyszedł jednak negatywny 🙏🏼

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    O kochana, to Ty tak naprawdę masz jeszcze tydzień "zapasu". Wiem,że chciałbyś szybciej, ale jak każdy mądry lekarz i położna mówią " dziecko samo wie,kiedy ma się urodzić "🙂 Ćwicz trudną sztukę cierpliwości, przy dwóch córkach myślę, że Ci się przyda 😅😘

Wiem właśnie ze teoretycznie czas jest. Myślę że pierwsze dwa dni nic nie zrobią. Lekarz powiedział że chce mnie już mieć na oku przez cukry i stan przedrzucawkowy w pierwszej ciąży. I dodał że chciałby by ta ciaza jednak rozwinęła się w 39tc nie wiem co mial na myśli. Dzisiaj mam wizytę to szykuje duza liste pytan dla niego 🤣🤣

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio dni lecą jak szalone! Czytam co u Was ale zazwyczaj jak już chce napisać to dziecko mnie wzywa 😅 U nas też już od tygodnia pojawiły się obroty na brzuch, na razie na jedną stronę się obraca ale pewnie za chwile załapie, że i na drugą też może 😜

Dzisiaj mamy wizytę u dermatologa bo ostatnio stwierdziła łzs, chwile było okej a teraz znowu całe plecy w czerwonych i suchych plamach, ciemieniucha za cholerę nie chce nam zniknąć a stosowałam już chyba wszystkie polecane rzeczy, dbam o to a to cholerstwo ciagle jest :/

SzalonaOna, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv - Majunia piękna... ❤️ A sukienka... Haha zdarza się :)

Inga - Gucio sprytny jest, zaraz załapie jak na 2 stronę się obracać :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jak na szpilkach. Najgorsze że nic się u mnie nie dzieje. Szyjka twarda jak stal. Skurcze słabiutkie. Boże co za kanał. 😭😭😭😭😭
    Już nie wyrobię psychicznie.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:03

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, my po szczepieniu 💪
    Rota ładnie wypił, a 6w1 i pneumo tylko krzyknął przy ukłuciu, ale się nie rozpłakał, mój dzielny chłopczyk 💙
    No właśnie, nie chłopczyk, tylko jak to powiedziała pediatra: chłopisko 🤣 ma 66cm długości i waży 7,625 g 🤭

Jeśli chodzi o kasę i prezenty: my 500+ nie odkładamy, a tą kasę które Olek dostaje odkładamy i z tego bierzemy np. na szczepionki, za to kupimy fotelik itd.
    I z jednej strony zgadzam się z Ounai, że jak chcemy odłożyć dla dzieci to i tak odłożymy, ale zgadzam się też z Suszarką że są rodzice którzy traktują to jako zastrzyk gotówki i kupują coś dla siebie, co nie zawsze jest pierwszej potrzeby, kosztem tego że nie kupują czegoś dziecku. Tak jak się mówiło, że jak weszło 500+ to mnóstwo osób kupowało samochody czy sprzęty na raty, a nie przeznaczało tych pieniędzy na wycieczki, dodatkowe zajęcia dla dzieci. Więc to chyba zależy od tego czy ktoś potrafi gospodarować pieniędzmi czy nie 🙂

Nowastaraczka, kar_oliv, SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Inaa89, Zulugula, Ania81, Wik89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, moj Gucio tez ma łzs i tez przez to nie mozemy zwalczyc ciemieniuchy. Juz bylam u jednego dermatologa, ktory za wiele nie pomogl, teraz za rada znajomej lekarki smarujemy maścią hermal i jest poprawa, ale tez nie jest idealnie. Podobno najlepsze sa kremy apteczne na recepte, kolezanka po tym sie uporala z łzs u I wazne jest to, aby nie kapac za czesto. My kapalismy codziennie i codziennie (prawie) myslismy glowe, teraz glowe znacznie rzadziej a kapiel raz na dwa dni.
    Daj znac co Wam powiedzial dermatolog! My mamy u kolejnego wizyte ale za ponad tydzien dopiero

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    .

I Martt, no sama jestem ciekawa co to z Tobą będzie 😆

🤣🤣🤣🤣

Uważajcie jak.mnie położy i do 39-40tc nic nie zrobi. I to muszę zabrać pod uwagę 🙉
    Nie no.... muszę wiedzieć na przód co on planuje by się nie zdziwić jak będę aby leżeć 😳

Żyje jednak nadzieja ze mala zeszła trochę w dół. Ze rozwarcie chociaz teoche większe. Biorę sie zaraz porządne za porządki (mam nadzieję że jak zostawię porządek to i w porządek wroce🤣) wieczorem ostatnie przytulanki w ciąży do męża. I nie wiem co tu jeszcze porobić? Mycie podłogi na kolanach coś da? Mogę się poświęcić 😅

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Za mną połowa ciąży 😍 jejku, nawet nie wiem kiedy to zleciało!

Angie trzymaj się, jesteś dzielna ✊😘

Co do pieniędzy dla dzieci, to był czas, że odkładałam i 500+ i inne pieniążki, które chłopcy dostawali, ale był gorszy czas, kiedy np 500+ wykorzystywałam np na opłacenie dodatkowych lekcji angielskiego, basen czy inne zajęcia.
    Uważam, że to było w porządku, bo nie wydałam kasy na siebie i na pierdoły tylko faktycznie na dzieci i ich potrzeby.

Teraz już chłopcy są na tyle duzi, że jak dostają od kogoś pieniążki to sami je odkładają do swojej wspólnej skarbonki. I to też jest ok 😊

Ale ja jestem zdania, że jeśli komuś np pieniądze z 500+ są potrzebne do opłacenia rachunków czy kupienia lepszego jedzenia, to jak najbardziej, przecież dziecko także z tego korzysta, a czasami bywa i tak, że rodzicom chwilowo może noga się powinąć przecież, tym bardziej w takich czasach jakie mamy teraz.

Daleka jestem od oceniania i zaglądania komukolwiek w portfel 😉

emdar, SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Inaa89, Zulugula, Ania81, Nikaa92, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Czekam jak na szpilkach. Najgorsze że nic się u mnie nie dzieje. Szyjka twarda jak stal. Skurcze słabiutkie. Boże co za kanał. 😭😭😭😭😭
    Już nie wyrobię psychicznie.
    Jeszcze max 48h i utulisz córeczkę. Myśl o tym :*

• emdar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Ula, to bardzo dobrze podsumowała, "bądźmy daleko od zaglądania komukolwiek w portfel". Gratuluję połowy ciąży, powiedziałabym ze teraz już z górki, ale druga połowa ciąży to raczej pod górę 😅🙄

Lalia, no kawałek syna masz! Ale ja wczoraj zważyłam Julka na swojej wadze (elegancko stał 👍), a tam 12,2kg😱 Też mam kawał chłopa😀

Mart, podziwiam za siłę na codzienne seksy 💪👏. Ja nie miałam ani siły, ani chęci ani nic. Oby pomogło ✊

Julek juz kima(nie dziwne jak się wstaje o 5:20), a matka wariatka zamiast iść spać z nim albo coś ogarnąć w chałupie, to ćwiczy💪🤸‍♀️🤦‍♀️

SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Wik89, Ania81, Ulaa, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar wczoraj nie było, padłam 😅

Ale ogolnie sama się podziwiam bo tyle determinacji to przy staraniach o dziecko nie miałam co teraz 🤣

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Za mną połowa ciąży 😍 jejku, nawet nie wiem kiedy to zleciało!

Angie trzymaj się, jesteś dzielna ✊😘

Co do pieniędzy dla dzieci, to był czas, że odkładałam i 500+ i inne pieniążki, które chłopcy dostawali, ale był gorszy czas, kiedy np 500+ wykorzystywałam np na opłacenie dodatkowych lekcji angielskiego, basen czy inne zajęcia.
    Uważam, że to było w porządku, bo nie wydałam kasy na siebie i na pierdoły tylko faktycznie na dzieci i ich potrzeby.

Teraz już chłopcy są na tyle duzi, że jak dostają od kogoś pieniążki to sami je odkładają do swojej wspólnej skarbonki. I to też jest ok 😊

Ale ja jestem zdania, że jeśli komuś np pieniądze z 500+ są potrzebne do opłacenia rachunków czy kupienia lepszego jedzenia, to jak najbardziej, przecież dziecko także z tego korzysta, a czasami bywa i tak, że rodzicom chwilowo może noga się powinąć przecież, tym bardziej w takich czasach jakie mamy teraz.

Daleka jestem od oceniania i zaglądania komukolwiek w portfel 😉
    Gratuluję połowy ❤️ ale ten czas zleciał!!!

Ulaa lubi tę wiadomość

‹‹ 3468 3469 3470 3471 3472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ