Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Suszarka, a ja się nie zgodzę z Tobą, że nie można wydać tych pieniędzy. Co za różnica, czy będę odkładać dziecku z komunii i chrzcin, czy za 30 lat wyciągnę 20 tys i dam dziecku na start? Moje dzieci mają dosłownie wszystko co zapragną, nie oszczędzamy na nich i sukcesywnie oszczędzamy pieniądze, właśnie po to, żeby im w przyszłości dać: działkę, mieszkanie, kasę na wesele itd. Nie uważam, że muszę odłożyć akurat te właśnie pieniądze które dostali w kopercie i nie sądzę, że będą pokrzywdzeni jeśli ich nie dostaną. A już całkiem myślę nie ma znaczenia, czy wezmę pieniądze z wypłaty żeby kupić krzesełko czy pieniądze z koperty od chrzestnego, skoro i tak zostaną wydane na dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:27
KarolinaMaria, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My mamy za raz położną a potem pediatrę więc trochę spraw jest do ogarnięcia
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Wczoraj było 4msc, z każdym dniem kocham ją coraz mocniej 😍
Dziewczyny sikam właśnie mąż mi powiedział, że ta kiecke tył na przód założyłam hahhahah omg matka roku xDWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:41
Suszarka, Zulugula, emdar, KarolinaMaria, Martt95, Ulaa, SzalonaOna, Lalia, Wik89, Nowastaraczka, Enigvaa, Annia, Ladyo, Inaa89, Ania81, Nikaa92, kiniusia270, Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Lalia powodzenia na szczepieniu, my jutro walczymy 💪
Angie, oby pcr wyszedł negatywny ✊ współczuję stresu.
Tajka, trzymam kciuki żeby się rozkręciło 😘
Dzisiaj piękna pogoda, idziemy na spacer 😍 a na działce pracuje dzisiaj koparka, robią nam zjazd z ulicy, drogę i półkę pod budynek. Aż nie wierzę, że to się dzieje naprawdę 😳SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tematy prezentowe to ciężkie tematy. Zgadzam się z Wami wszystkimi, i z Suszarką, i z Emdar i z Ounai.
Moja przyjaciółka zawsze się chwaliła, że jej rodzice odłożyli jej kasę z komunii i potem miała na prawo jazdy. No spoko, moja kasa z komunii poszła na rower dla mnie (czyli coś tam skorzystałam) i pokrycie kosztów imprezy, wtedy byliśmy świeżo po przeprowadzce i rodzicom było cięzko. Ale jak skończyłam 18 lat to też dostałam kasę na prawko i tak też tej koleżance zawsze mówię 'moi kasę wydali, ale na prawko potem dali, więc na to samo wyszło' 😂
My kasę prezentową dla Matyldy i 500+ odkładamy, ale to będą pieniądze na bieżące jej potrzeby i nasze też.
Na pewno warto coś kupić dziecku na pamiątkę np. Pismo Święte, obrazek. Mam pierścionek ze swojego chrztu i to fajna pamiątka, mój brat nie ma nic. Myślę, że kupię Matyldzie złoty medalik. Ja jako chrzestna kupiłam Pismo Święte dla dzieci.emdar, Martt95, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Martt95 wrote:Z ostatniej miesiączki 6 maj. A z usg 3maj.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny na końcowe dużo siły i cierpliwości dla Was💚 wiem jakie to męczące bo sama czułam, że ostatnie dni trwały wieczność, ale jesteście już tak blisko poznania swoich maluszków! ❤️
Angie strasznie mi przykrotrzymam kciuki żeby pcr wyszedł jednak negatywny 🙏🏼
-
emdar wrote:O kochana, to Ty tak naprawdę masz jeszcze tydzień "zapasu". Wiem,że chciałbyś szybciej, ale jak każdy mądry lekarz i położna mówią " dziecko samo wie,kiedy ma się urodzić "🙂 Ćwicz trudną sztukę cierpliwości, przy dwóch córkach myślę, że Ci się przyda 😅😘
Wiem właśnie ze teoretycznie czas jest. Myślę że pierwsze dwa dni nic nie zrobią. Lekarz powiedział że chce mnie już mieć na oku przez cukry i stan przedrzucawkowy w pierwszej ciąży. I dodał że chciałby by ta ciaza jednak rozwinęła się w 39tc nie wiem co mial na myśli. Dzisiaj mam wizytę to szykuje duza liste pytan dla niego 🤣🤣Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Mi ostatnio dni lecą jak szalone! Czytam co u Was ale zazwyczaj jak już chce napisać to dziecko mnie wzywa 😅 U nas też już od tygodnia pojawiły się obroty na brzuch, na razie na jedną stronę się obraca ale pewnie za chwile załapie, że i na drugą też może 😜
Dzisiaj mamy wizytę u dermatologa bo ostatnio stwierdziła łzs, chwile było okej a teraz znowu całe plecy w czerwonych i suchych plamach, ciemieniucha za cholerę nie chce nam zniknąć a stosowałam już chyba wszystkie polecane rzeczy, dbam o to a to cholerstwo ciagle jest
SzalonaOna, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamusie, my po szczepieniu 💪
Rota ładnie wypił, a 6w1 i pneumo tylko krzyknął przy ukłuciu, ale się nie rozpłakał, mój dzielny chłopczyk 💙
No właśnie, nie chłopczyk, tylko jak to powiedziała pediatra: chłopisko 🤣 ma 66cm długości i waży 7,625 g 🤭
Jeśli chodzi o kasę i prezenty: my 500+ nie odkładamy, a tą kasę które Olek dostaje odkładamy i z tego bierzemy np. na szczepionki, za to kupimy fotelik itd.
I z jednej strony zgadzam się z Ounai, że jak chcemy odłożyć dla dzieci to i tak odłożymy, ale zgadzam się też z Suszarką że są rodzice którzy traktują to jako zastrzyk gotówki i kupują coś dla siebie, co nie zawsze jest pierwszej potrzeby, kosztem tego że nie kupują czegoś dziecku. Tak jak się mówiło, że jak weszło 500+ to mnóstwo osób kupowało samochody czy sprzęty na raty, a nie przeznaczało tych pieniędzy na wycieczki, dodatkowe zajęcia dla dzieci. Więc to chyba zależy od tego czy ktoś potrafi gospodarować pieniędzmi czy nie 🙂Nowastaraczka, kar_oliv, SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Inaa89, Zulugula, Ania81, Wik89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inga, moj Gucio tez ma łzs i tez przez to nie mozemy zwalczyc ciemieniuchy. Juz bylam u jednego dermatologa, ktory za wiele nie pomogl, teraz za rada znajomej lekarki smarujemy maścią hermal i jest poprawa, ale tez nie jest idealnie. Podobno najlepsze sa kremy apteczne na recepte, kolezanka po tym sie uporala z łzs u I wazne jest to, aby nie kapac za czesto. My kapalismy codziennie i codziennie (prawie) myslismy glowe, teraz glowe znacznie rzadziej a kapiel raz na dwa dni.
Daj znac co Wam powiedzial dermatolog! My mamy u kolejnego wizyte ale za ponad tydzien dopiero
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:.
I Martt, no sama jestem ciekawa co to z Tobą będzie 😆
🤣🤣🤣🤣
Uważajcie jak.mnie położy i do 39-40tc nic nie zrobi. I to muszę zabrać pod uwagę 🙉
Nie no.... muszę wiedzieć na przód co on planuje by się nie zdziwić jak będę aby leżeć 😳
Żyje jednak nadzieja ze mala zeszła trochę w dół. Ze rozwarcie chociaz teoche większe. Biorę sie zaraz porządne za porządki (mam nadzieję że jak zostawię porządek to i w porządek wroce🤣) wieczorem ostatnie przytulanki w ciąży do męża. I nie wiem co tu jeszcze porobić? Mycie podłogi na kolanach coś da? Mogę się poświęcić 😅Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Cześć dziewczyny 😊
Za mną połowa ciąży 😍 jejku, nawet nie wiem kiedy to zleciało!
Angie trzymaj się, jesteś dzielna ✊😘
Co do pieniędzy dla dzieci, to był czas, że odkładałam i 500+ i inne pieniążki, które chłopcy dostawali, ale był gorszy czas, kiedy np 500+ wykorzystywałam np na opłacenie dodatkowych lekcji angielskiego, basen czy inne zajęcia.
Uważam, że to było w porządku, bo nie wydałam kasy na siebie i na pierdoły tylko faktycznie na dzieci i ich potrzeby.
Teraz już chłopcy są na tyle duzi, że jak dostają od kogoś pieniążki to sami je odkładają do swojej wspólnej skarbonki. I to też jest ok 😊
Ale ja jestem zdania, że jeśli komuś np pieniądze z 500+ są potrzebne do opłacenia rachunków czy kupienia lepszego jedzenia, to jak najbardziej, przecież dziecko także z tego korzysta, a czasami bywa i tak, że rodzicom chwilowo może noga się powinąć przecież, tym bardziej w takich czasach jakie mamy teraz.
Daleka jestem od oceniania i zaglądania komukolwiek w portfel 😉emdar, SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Inaa89, Zulugula, Ania81, Nikaa92, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O, Ula, to bardzo dobrze podsumowała, "bądźmy daleko od zaglądania komukolwiek w portfel". Gratuluję połowy ciąży, powiedziałabym ze teraz już z górki, ale druga połowa ciąży to raczej pod górę 😅🙄
Lalia, no kawałek syna masz! Ale ja wczoraj zważyłam Julka na swojej wadze (elegancko stał 👍), a tam 12,2kg😱 Też mam kawał chłopa😀
Mart, podziwiam za siłę na codzienne seksy 💪👏. Ja nie miałam ani siły, ani chęci ani nic. Oby pomogło ✊
Julek juz kima(nie dziwne jak się wstaje o 5:20), a matka wariatka zamiast iść spać z nim albo coś ogarnąć w chałupie, to ćwiczy💪🤸♀️🤦♀️SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Wik89, Ania81, Ulaa, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyUlaa wrote:Cześć dziewczyny 😊
Za mną połowa ciąży 😍 jejku, nawet nie wiem kiedy to zleciało!
Angie trzymaj się, jesteś dzielna ✊😘
Co do pieniędzy dla dzieci, to był czas, że odkładałam i 500+ i inne pieniążki, które chłopcy dostawali, ale był gorszy czas, kiedy np 500+ wykorzystywałam np na opłacenie dodatkowych lekcji angielskiego, basen czy inne zajęcia.
Uważam, że to było w porządku, bo nie wydałam kasy na siebie i na pierdoły tylko faktycznie na dzieci i ich potrzeby.
Teraz już chłopcy są na tyle duzi, że jak dostają od kogoś pieniążki to sami je odkładają do swojej wspólnej skarbonki. I to też jest ok 😊
Ale ja jestem zdania, że jeśli komuś np pieniądze z 500+ są potrzebne do opłacenia rachunków czy kupienia lepszego jedzenia, to jak najbardziej, przecież dziecko także z tego korzysta, a czasami bywa i tak, że rodzicom chwilowo może noga się powinąć przecież, tym bardziej w takich czasach jakie mamy teraz.
Daleka jestem od oceniania i zaglądania komukolwiek w portfel 😉Ulaa lubi tę wiadomość