X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suszarka, a ja się nie zgodzę z Tobą, że nie można wydać tych pieniędzy. Co za różnica, czy będę odkładać dziecku z komunii i chrzcin, czy za 30 lat wyciągnę 20 tys i dam dziecku na start? Moje dzieci mają dosłownie wszystko co zapragną, nie oszczędzamy na nich i sukcesywnie oszczędzamy pieniądze, właśnie po to, żeby im w przyszłości dać: działkę, mieszkanie, kasę na wesele itd. Nie uważam, że muszę odłożyć akurat te właśnie pieniądze które dostali w kopercie i nie sądzę, że będą pokrzywdzeni jeśli ich nie dostaną. A już całkiem myślę nie ma znaczenia, czy wezmę pieniądze z wypłaty żeby kupić krzesełko czy pieniądze z koperty od chrzestnego, skoro i tak zostaną wydane na dziecko.
    Wiesz, myślę że moje podejście wynika z tego że naszą kasę z uroczystości rodzice nam odkładali (za część nawet kupowałam suknię ślubną). Co nie znaczy że nam nie dali części kasy na wesele oraz działki. A mój mąż do tej pory wspomina z żalem że za jego kasę z komunii rodzice kupili meble do pokoju jego bratu... Ja po prostu uważam że to co dostanie dziecko to jego pieniądze, a odkładanie na przyszłość z wypłaty swoją drogą. Pewnie masz rację że na jedni wychodzi, ale wiadomo że kasa to temat rzeka i ile osób tyle podejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:27

KarolinaMaria, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za raz położną a potem pediatrę więc trochę spraw jest do ogarnięcia

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było 4msc, z każdym dniem kocham ją coraz mocniej 😍

20210426-082745.jpg

Dziewczyny sikam właśnie mąż mi powiedział, że ta kiecke tył na przód założyłam hahhahah omg matka roku xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:41

Suszarka, Zulugula, emdar, KarolinaMaria, Martt95, Ulaa, SzalonaOna, Lalia, Wik89, Nowastaraczka, Enigvaa, Annia, Ladyo, Inaa89, Ania81, Nikaa92, kiniusia270, Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia powodzenia na szczepieniu, my jutro walczymy 💪

Angie, oby pcr wyszedł negatywny ✊ współczuję stresu.

Tajka, trzymam kciuki żeby się rozkręciło 😘

Dzisiaj piękna pogoda, idziemy na spacer 😍 a na działce pracuje dzisiaj koparka, robią nam zjazd z ulicy, drogę i półkę pod budynek. Aż nie wierzę, że to się dzieje naprawdę 😳

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tematy prezentowe to ciężkie tematy. Zgadzam się z Wami wszystkimi, i z Suszarką, i z Emdar i z Ounai.

Moja przyjaciółka zawsze się chwaliła, że jej rodzice odłożyli jej kasę z komunii i potem miała na prawo jazdy. No spoko, moja kasa z komunii poszła na rower dla mnie (czyli coś tam skorzystałam) i pokrycie kosztów imprezy, wtedy byliśmy świeżo po przeprowadzce i rodzicom było cięzko. Ale jak skończyłam 18 lat to też dostałam kasę na prawko i tak też tej koleżance zawsze mówię 'moi kasę wydali, ale na prawko potem dali, więc na to samo wyszło' 😂

My kasę prezentową dla Matyldy i 500+ odkładamy, ale to będą pieniądze na bieżące jej potrzeby i nasze też.

Na pewno warto coś kupić dziecku na pamiątkę np. Pismo Święte, obrazek. Mam pierścionek ze swojego chrztu i to fajna pamiątka, mój brat nie ma nic. Myślę, że kupię Matyldzie złoty medalik. Ja jako chrzestna kupiłam Pismo Święte dla dzieci.

emdar, Martt95, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Z ostatniej miesiączki 6 maj. A z usg 3maj.
    O kochana, to Ty tak naprawdę masz jeszcze tydzień "zapasu". Wiem,że chciałbyś szybciej, ale jak każdy mądry lekarz i położna mówią " dziecko samo wie,kiedy ma się urodzić "🙂 Ćwicz trudną sztukę cierpliwości, przy dwóch córkach myślę, że Ci się przyda 😅😘

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na końcowe dużo siły i cierpliwości dla Was💚 wiem jakie to męczące bo sama czułam, że ostatnie dni trwały wieczność, ale jesteście już tak blisko poznania swoich maluszków! ❤️

Angie strasznie mi przykro :( trzymam kciuki żeby pcr wyszedł jednak negatywny 🙏🏼

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    O kochana, to Ty tak naprawdę masz jeszcze tydzień "zapasu". Wiem,że chciałbyś szybciej, ale jak każdy mądry lekarz i położna mówią " dziecko samo wie,kiedy ma się urodzić "🙂 Ćwicz trudną sztukę cierpliwości, przy dwóch córkach myślę, że Ci się przyda 😅😘

Wiem właśnie ze teoretycznie czas jest. Myślę że pierwsze dwa dni nic nie zrobią. Lekarz powiedział że chce mnie już mieć na oku przez cukry i stan przedrzucawkowy w pierwszej ciąży. I dodał że chciałby by ta ciaza jednak rozwinęła się w 39tc nie wiem co mial na myśli. Dzisiaj mam wizytę to szykuje duza liste pytan dla niego 🤣🤣

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio dni lecą jak szalone! Czytam co u Was ale zazwyczaj jak już chce napisać to dziecko mnie wzywa 😅 U nas też już od tygodnia pojawiły się obroty na brzuch, na razie na jedną stronę się obraca ale pewnie za chwile załapie, że i na drugą też może 😜

Dzisiaj mamy wizytę u dermatologa bo ostatnio stwierdziła łzs, chwile było okej a teraz znowu całe plecy w czerwonych i suchych plamach, ciemieniucha za cholerę nie chce nam zniknąć a stosowałam już chyba wszystkie polecane rzeczy, dbam o to a to cholerstwo ciagle jest :/

SzalonaOna, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv - Majunia piękna... ❤️ A sukienka... Haha zdarza się :)

Inga - Gucio sprytny jest, zaraz załapie jak na 2 stronę się obracać :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jak na szpilkach. Najgorsze że nic się u mnie nie dzieje. Szyjka twarda jak stal. Skurcze słabiutkie. Boże co za kanał. 😭😭😭😭😭
    Już nie wyrobię psychicznie.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:03

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, my po szczepieniu 💪
    Rota ładnie wypił, a 6w1 i pneumo tylko krzyknął przy ukłuciu, ale się nie rozpłakał, mój dzielny chłopczyk 💙
    No właśnie, nie chłopczyk, tylko jak to powiedziała pediatra: chłopisko 🤣 ma 66cm długości i waży 7,625 g 🤭

Jeśli chodzi o kasę i prezenty: my 500+ nie odkładamy, a tą kasę które Olek dostaje odkładamy i z tego bierzemy np. na szczepionki, za to kupimy fotelik itd.
    I z jednej strony zgadzam się z Ounai, że jak chcemy odłożyć dla dzieci to i tak odłożymy, ale zgadzam się też z Suszarką że są rodzice którzy traktują to jako zastrzyk gotówki i kupują coś dla siebie, co nie zawsze jest pierwszej potrzeby, kosztem tego że nie kupują czegoś dziecku. Tak jak się mówiło, że jak weszło 500+ to mnóstwo osób kupowało samochody czy sprzęty na raty, a nie przeznaczało tych pieniędzy na wycieczki, dodatkowe zajęcia dla dzieci. Więc to chyba zależy od tego czy ktoś potrafi gospodarować pieniędzmi czy nie 🙂

Nowastaraczka, kar_oliv, SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Inaa89, Zulugula, Ania81, Wik89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, moj Gucio tez ma łzs i tez przez to nie mozemy zwalczyc ciemieniuchy. Juz bylam u jednego dermatologa, ktory za wiele nie pomogl, teraz za rada znajomej lekarki smarujemy maścią hermal i jest poprawa, ale tez nie jest idealnie. Podobno najlepsze sa kremy apteczne na recepte, kolezanka po tym sie uporala z łzs u I wazne jest to, aby nie kapac za czesto. My kapalismy codziennie i codziennie (prawie) myslismy glowe, teraz glowe znacznie rzadziej a kapiel raz na dwa dni.
    Daj znac co Wam powiedzial dermatolog! My mamy u kolejnego wizyte ale za ponad tydzien dopiero

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    .

I Martt, no sama jestem ciekawa co to z Tobą będzie 😆

🤣🤣🤣🤣

Uważajcie jak.mnie położy i do 39-40tc nic nie zrobi. I to muszę zabrać pod uwagę 🙉
    Nie no.... muszę wiedzieć na przód co on planuje by się nie zdziwić jak będę aby leżeć 😳

Żyje jednak nadzieja ze mala zeszła trochę w dół. Ze rozwarcie chociaz teoche większe. Biorę sie zaraz porządne za porządki (mam nadzieję że jak zostawię porządek to i w porządek wroce🤣) wieczorem ostatnie przytulanki w ciąży do męża. I nie wiem co tu jeszcze porobić? Mycie podłogi na kolanach coś da? Mogę się poświęcić 😅

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Za mną połowa ciąży 😍 jejku, nawet nie wiem kiedy to zleciało!

Angie trzymaj się, jesteś dzielna ✊😘

Co do pieniędzy dla dzieci, to był czas, że odkładałam i 500+ i inne pieniążki, które chłopcy dostawali, ale był gorszy czas, kiedy np 500+ wykorzystywałam np na opłacenie dodatkowych lekcji angielskiego, basen czy inne zajęcia.
    Uważam, że to było w porządku, bo nie wydałam kasy na siebie i na pierdoły tylko faktycznie na dzieci i ich potrzeby.

Teraz już chłopcy są na tyle duzi, że jak dostają od kogoś pieniążki to sami je odkładają do swojej wspólnej skarbonki. I to też jest ok 😊

Ale ja jestem zdania, że jeśli komuś np pieniądze z 500+ są potrzebne do opłacenia rachunków czy kupienia lepszego jedzenia, to jak najbardziej, przecież dziecko także z tego korzysta, a czasami bywa i tak, że rodzicom chwilowo może noga się powinąć przecież, tym bardziej w takich czasach jakie mamy teraz.

Daleka jestem od oceniania i zaglądania komukolwiek w portfel 😉

emdar, SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Inaa89, Zulugula, Ania81, Nikaa92, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Czekam jak na szpilkach. Najgorsze że nic się u mnie nie dzieje. Szyjka twarda jak stal. Skurcze słabiutkie. Boże co za kanał. 😭😭😭😭😭
    Już nie wyrobię psychicznie.
    Jeszcze max 48h i utulisz córeczkę. Myśl o tym :*

• emdar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Ula, to bardzo dobrze podsumowała, "bądźmy daleko od zaglądania komukolwiek w portfel". Gratuluję połowy ciąży, powiedziałabym ze teraz już z górki, ale druga połowa ciąży to raczej pod górę 😅🙄

Lalia, no kawałek syna masz! Ale ja wczoraj zważyłam Julka na swojej wadze (elegancko stał 👍), a tam 12,2kg😱 Też mam kawał chłopa😀

Mart, podziwiam za siłę na codzienne seksy 💪👏. Ja nie miałam ani siły, ani chęci ani nic. Oby pomogło ✊

Julek juz kima(nie dziwne jak się wstaje o 5:20), a matka wariatka zamiast iść spać z nim albo coś ogarnąć w chałupie, to ćwiczy💪🤸‍♀️🤦‍♀️

SzalonaOna, Suszarka, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Wik89, Ania81, Ulaa, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar wczoraj nie było, padłam 😅

Ale ogolnie sama się podziwiam bo tyle determinacji to przy staraniach o dziecko nie miałam co teraz 🤣

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Za mną połowa ciąży 😍 jejku, nawet nie wiem kiedy to zleciało!

Angie trzymaj się, jesteś dzielna ✊😘

Co do pieniędzy dla dzieci, to był czas, że odkładałam i 500+ i inne pieniążki, które chłopcy dostawali, ale był gorszy czas, kiedy np 500+ wykorzystywałam np na opłacenie dodatkowych lekcji angielskiego, basen czy inne zajęcia.
    Uważam, że to było w porządku, bo nie wydałam kasy na siebie i na pierdoły tylko faktycznie na dzieci i ich potrzeby.

Teraz już chłopcy są na tyle duzi, że jak dostają od kogoś pieniążki to sami je odkładają do swojej wspólnej skarbonki. I to też jest ok 😊

Ale ja jestem zdania, że jeśli komuś np pieniądze z 500+ są potrzebne do opłacenia rachunków czy kupienia lepszego jedzenia, to jak najbardziej, przecież dziecko także z tego korzysta, a czasami bywa i tak, że rodzicom chwilowo może noga się powinąć przecież, tym bardziej w takich czasach jakie mamy teraz.

Daleka jestem od oceniania i zaglądania komukolwiek w portfel 😉
    Gratuluję połowy ❤️ ale ten czas zleciał!!!

Ulaa lubi tę wiadomość

‹‹ 3468 3469 3470 3471 3472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ