X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai to dobrze, że 🍊🍊 u Ciebie działają dobrze, przynajmniej jest spokój 👌

Teraz będę się bała ją karmić z tego cycka gdy przyjdzie pora, na szczęście teraz prawy cycek i dłuższa przerwa to może się naprawi sutek, musialam uszkodzić gdy kanalik odtykałam.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec i masz rację, dlatego biorę się za przegląd i porządki w szafach dopóki jestem w domu, bo mamy mnóstwo miejsca do przechowywania a jest zapchane pierdolami ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, a ja się nie zgodzę z Tobą, że nie można wydać tych pieniędzy. Co za różnica, czy będę odkładać dziecku z komunii i chrzcin, czy za 30 lat wyciągnę 20 tys i dam dziecku na start? Moje dzieci mają dosłownie wszystko co zapragną, nie oszczędzamy na nich i sukcesywnie oszczędzamy pieniądze, właśnie po to, żeby im w przyszłości dać: działkę, mieszkanie, kasę na wesele itd. Nie uważam, że muszę odłożyć akurat te właśnie pieniądze które dostali w kopercie i nie sądzę, że będą pokrzywdzeni jeśli ich nie dostaną. A już całkiem myślę nie ma znaczenia, czy wezmę pieniądze z wypłaty żeby kupić krzesełko czy pieniądze z koperty od chrzestnego, skoro i tak zostaną wydane na dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 22:15

SzalonaOna, Martt95, emdar, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - jak się czujesz z myślą, że za 4 mce Marta ma roczek?! OMG to jakies mega nieprawdopodobne!!!

Suszarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po swoim Zanzibarze. Godzinna kąpiel z piekegancja. Teraz leżakuje, zaraz pewnie mąż dołączy, zaczniemy serial, a ja jak zwykle odlecę w trakcie 😂 ostatnio padam na każdym odcinku 🙉

Powiem Wam, że te zastrzyki mają moc. Po rozpoczęciu lub zwiększeniu dawki mam taki helikopter w głowie, że gdyby nie konczacy się właśnie okres, to myślałabym że jestem w ciąży i to conajmniej trojaczek!!! Te mdłości są straszne... (tu w tym miejscu współczuję dziewczynom w ciąży które miewały takie mdłości lub wymioty! SZACUN). Ale... Miną tydzień zastrzyków. Waga lekko ruszyła w dół. Przede wszystkim nie ma mowy o podjadaniu - mdłości skutecznie to uniemożliwiają. Druga rzecz to wielkość posiłków - wolę zjeść mniej, podzielić to na 2 porcje bo odczuwam sytosc. No i trzy, że robię dłuższe przerwy między posiłkami, bo zwyczajnie głodu nie odczuwam.

Także trzymajcie kciuki, oby tak dalej szło 💪 trzymam się, choć mega ciężko funkcjonować z ciągłym uczuciem, jakbyś za chwilę miała zwymiotować cały poprzedni tydzień 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze jedna motywacja! Plastry anty tracą odrobinę skuteczność przy wadze powyżej 90 kg 🤔 tak mi gin ostatnio powiedział. Nie wiedziałam tak szczerze mówiąc. Ale głupio się mu zrobiło jak mi o tym powiedział i od razu dodał, że ja jestem bardzo wysoka i u mnie tych kg nie widać 😂😂😂 zabawne to było...

Tak więc działamy dalej.

Lato się zbliża, urlop wielkimi krokami też... Nie ma na co czekać :) ciałko samo się nie zrobi, a ja chciałabym wskoczyć w tym roku w jakiś fajny strój kąpielowy! Macie coś godnego polecenia tak poza tym?

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mi lekarze mówili ogólnie, że od ciąży donoszonej czyli od 37t0d już żadnej nospy nie brać bo bez sensu. Żeby dać się skurczom rozkręcić :)

To się raczej tyczy magnezu, a nie no-spy.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i doigrałam. Jestem w szpitalu ale w izoloatorium bo test na przeciwciała wyszedł mi dodatni i czekam na wynik testu pcr. Jeżeli wyjdzie dodatni to wywiozą mnie do Wrocławia i tam to już nie wiem co ze mną będzie i z dzieckiem. 😭
    Dlaczego mnie to wszystko spotyka?
    Myślę że nie jestem aż tak złym człowiekiem żeby to wszystko tak źle szło.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie! Duuużo zdrówka i jeszcze więcej siły 😘😘😘😘

Mamusie, trzymajcie za nas kciuki, bo dzisiaj mamy szczepienie: 6w1, pneumokoki i rotawirus ✊✊✊

kar_oliv, SzalonaOna, Suszarka, Meggi110818, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie nie załamuj się, najważniejsze , że jesteś pod opieką ✊😘

A ja nie wiem co robić. Skurcze wczoraj cały dzień co 8-20min, od 1 do 5 w nocy regularnie co ok 10min, wzięłam prysznic i od 5 średnio co 8 min.
    Na 10 mam ktg i lekarza. Czy mam iść z takimi skurczami czy na ip? Wezmę jeszcze zaraz prysznic, może się rozkręci, bo na ip nie chce szybciej niż co 5 min, bo mnie odesla. A lekarz pewnie też mnienodeśle do szpitala, bo ostatnio mówił, że jak co 10 min skurcze min godzinę to jechać. Czy może nospe wziąć żeby sprawdzić czy sie rozkręca?
    No i nie wiem 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 06:56

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie trzymam kciuki żeby wszystko się wyjaśniło. Trzymaj sie 🤗

Tajka, takie co 8 minut to raczej już konkret. Ale wyciszają się one co jakiś czas na chelwile czy już nie puszczają? Zainstaluj sobie aplikacje "skurcze" - apka podpowiada kiedy czas do szpitala. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 07:20

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    No i doigrałam. Jestem w szpitalu ale w izoloatorium bo test na przeciwciała wyszedł mi dodatni i czekam na wynik testu pcr. Jeżeli wyjdzie dodatni to wywiozą mnie do Wrocławia i tam to już nie wiem co ze mną będzie i z dzieckiem. 😭
    Ojej :( strasznie mi przykro. Ale poczekaj na test pcr. Pozytywny wynik to nie koniec świata. Moja szwagierka też miała dodatni, a wyszli w 2 dobie i izolacje miała w domu z maluszkiem. Głowa do góry, nie denerwuj się na zapas :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie nie załamuj się, najważniejsze , że jesteś pod opieką ✊😘

A ja nie wiem co robić. Skurcze wczoraj cały dzień co 8-20min, od 1 do 5 w nocy regularnie co ok 10min, wzięłam prysznic i od 5 średnio co 8 min.
    Na 10 mam ktg i lekarza. Czy mam iść z takimi skurczami czy na ip? Wezmę jeszcze zaraz prysznic, może się rozkręci, bo na ip nie chce szybciej niż co 5 min, bo mnie odesla. A lekarz pewnie też mnienodeśle do szpitala, bo ostatnio mówił, że jak co 10 min skurcze min godzinę to jechać. Czy może nospe wziąć żeby sprawdzić czy sie rozkręca?
    No i nie wiem 🤦‍♀️
    U mnie od 12 do 1r byky takie slabiaki co 12-8 minut. A po kąpieli ciepłej zaczęły się mocne już co 6-8minut tak między 14 a 16. O 18 byłam na IP i skurcze już miałam co 4 min.

Poczekaj na to ktg i lekarza i spokojnie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z kawusia! ☕

Zaraz zaczynam pracę, ale będę do Was oczywiście zaglądać :)

Milego dnia!

P. S. Coś czuję że Angie j Tajka razem nam się rozpakują :)

Meggi110818, Lalia lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, będzie wszystko dobrze kochana, dużo siły przesyłam 💪✊.

Tajka, sama nie wiem co Ci doradzić🤔🤷‍♀️. Mi po prostu odeszły wody, poza tym byłam w szpitalu, więc ominęło mnie liczenie skurczy itd...Też się bałam, że nie będę widziała co zrobić. Może jednak poczekaj do tego lekarza?

Mart, a Ty jak się czujesz?

Dziękuję kochane za wszystkie słowa wsparcia wczoraj ❤. Odespałam w dzień, to jakoś lepiej się czuję. Dzisiejsza noc nie jakaś total tragedia, ale też nie szałowa 🥴🙄 Anetka, pisałaś że matki nieśpiących dzieci powinny mieć podwójny macierzyński; a myślisz że m.in.dlaczego idę na wychowawczy? Najzwyczajniej w świecie nie mam też siły na powrót do pracy 😒.

Ounai, buziak dla synowej na 8 mscy 😊😘

Ladyo, gdzie Ty te 20 kg dodatkowe niby upchałaś? Wyglądasz ekstra 👍😍

Widziałam,że temat prezentów na chrzest/komunię się przewijał. Uważam,że tu nie ma dobrych/złych pomysłów. W każdej rodzinie są trochę inne zwyczaje, każdy uważa na ten temat co innego. To,że coś się sprawdza w jednej, nie znaczy że sprawdzi się w kolejnej. Też osobiście nie rozumiem idei odkładania ewentualnych pieniędzy jakie dostanie dziecko na jakąś oddzielną kupkę. My wszystkie pieniądze jakie dostał Julek od babć po urodzeniu (babcie nic nie kupiły, bo zgodnie uznały ze się nie znają, I kasa będzie sensowniejszym pomysłem) wrzuciliśmy po prostu na konto, z którego żyjemy na codzień. Nie odkładamy też 500+ na jakąś oddzielną kupkę/konto. I tak odkładamy kasę na starość/dla Julka na start w dorosłość, więc jak będzie konieczność kiedyś wzięcia jakiejś większej kasy,to weźmiemy i tyle. Ale jak mówię, co rodzina to inne finansowe obyczaje.

Lalia, kciuki za szczepienie ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:14

KarolinaMaria, Suszarka, Ounai lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Angie, gdyby tak się zdarzyło, że będziesz we Wrocłaaiu i bedziesz czegoś potrzebowac to ja Ci mogę podrzucić wszystko. Nie.martw się :* niedługo weźmiesz w ramiona Twoje maleństwo i wszystko pójdzie w niepamięć , gwarantuje Ci to.

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje 🤦‍♀️ były co 8 min A teraz są co 15-20...idę pod prysznic, śniadanie i do lekarza, bo na pewno się nie rozkręca do 10....
    Ehh I oka nie zmrużyłam kolejną noc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:07

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:

Mart, a Ty jak się czujesz?

W planach mialam wyspać się tej nocy. A chodziłam do łazienki co około 1h, nie mogłam po tym znaleźć pozycji, dopadła mnie zgaga. Łapały bole całego brzucha 🙉

No i chyba zaczynam panikować 🙄😬 z jednej strony chce być w tym szpitalu i myślę że to dobre dla nas ze zadziałają. A z drugiej nie wiem czy nie lepiej by było czekać w domu aż się samo zacznie. Chociaż wiem ze napewno dużo bardziej spokojniejsza bede pod opieką. Nie wiem tylko jak długo to potrwa... jak pomyślę że zostawiam Alis na nie wiadomo ile to jakoś smutno🙄

Pocieszam się że jeszcze trochę i będę wspominać ten czas patrząc na Alę i Asię ❤

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, a Ty na kiedy masz dokładnie tp?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mart, a Ty na kiedy masz dokładnie tp?

Z ostatniej miesiączki 6 maj. A z usg 3maj.

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 3467 3468 3469 3470 3471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ