Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam rozszerzenie diety idzie baaardzo powoli, ale też nigdzie nam się nie spieszy. Jadł dopiero marchewkę, pasternak i dynie z królikiem🙂 jutro planuję brokuła mu zapodać.
Lalia, Nowastaraczka, dmg111, kic83, emdar lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Meggi, tak, to ćwiczenia po których maluch przyjmuje pozycję do raczkowania
Madziulix3, tam Ci już w brzuchu rośnie następna taka slodycz
Motylku, u nas by tym pluła. Nie znosi ziemniaków w słoiku. W sumie nie dziwię się jej, paskudne są 😂
Meggi, u nas wylądował tam gdzie miotła po prostu. Nie mam miejsca żeby go powiesić więc stoi i dopinam mu kabelek. Z resztą on ma taką funkcję, że najlepiej jak jest na wierzchu. My z niego korzystamy chyba z 10x dziennie odkąd przyjechał. Nawet Tymek odkurza
Mąż mi obiecał że mogę 2h w wannie leżeć, ale szczerze mówiąc w końcu mam czysto więc się nie sprzeczamy i wyrobiłam się w 40min z pillingiem brzucha i depilacja wszystkiegoLalia, madziulix3, Meggi110818, SzalonaOna, Suszarka, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Meggi, ale Oliwka jest sprawna 🤩🤩🤩 Olek się jeszcze nie umie obracać na brzuch, s ona zaraz raczkować będzie 😁
Wydaje mi się wizyty u osteopaty bardzo dużo pomogły, miała przecież wzmożone napięcie w obręczy barkowej. W piątek byliśmy jeszcze kontrolnie u fizjo i mówiła, że Oliwka poszła na skróty z obrotami xD. Porobiła coś z nią, a dzisiaj zaczęła wyprawiać to z tyłkiem.
W czwartek byliśmy na szczepieniu to lekarka nie mogła jej zbadać, bo albo się obracała albo za stetoskop ciągnęła 🤣 takie Małe ADHD🤭Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Meggi, tak, to ćwiczenia po których maluch przyjmuje pozycję do raczkowania
Madziulix3, tam Ci już w brzuchu rośnie następna taka slodycz
Motylku, u nas by tym pluła. Nie znosi ziemniaków w słoiku. W sumie nie dziwię się jej, paskudne są 😂
Meggi, u nas wylądował tam gdzie miotła po prostu. Nie mam miejsca żeby go powiesić więc stoi i dopinam mu kabelek. Z resztą on ma taką funkcję, że najlepiej jak jest na wierzchu. My z niego korzystamy chyba z 10x dziennie odkąd przyjechał. Nawet Tymek odkurza
Mąż mi obiecał że mogę 2h w wannie leżeć, ale szczerze mówiąc w końcu mam czysto więc się nie sprzeczamy i wyrobiłam się w 40min z pillingiem brzucha i depilacja wszystkiego
Raczkowanie czyli to do tyłu czy przodu?
Właśnie każdy kącik, miejsce za drzwiami już zajęte. A to deska, a to Suszarka, fotelik Oliwki. Niby 56m, a miejsce już się skończyło 😟O ❤️
Z ❤️ -
Ounai ale super porównanie, rośnie jak na drożdżach 😄 ❤
Jak Twoje 🍊🍊? Ja właśnie dopiero co wylazłam z zastoju. Grudy zjedzone, sporo ręcznie odbarczałam bo już pić nie chciała, z 20 min stałam pod prysznicem w tej gorącej parze i sikałam mlekiem na prawo i lewo, oczywiście 2x pozycja do góry nogami i zeszło uff.Ounai lubi tę wiadomość
-
Aneta, moim zdaniem to jeszcze zależy czy ten chrzest jest w bliskiej rodzinie czy u znajomych. My u rodzeństwa jak jesteśmy chrzestnymi to dajemy równowartość 900zl, ostatnio mąż dawał 800 w kopercie i dokupiliśmy srebrny obrazek za stówę. Jeśli macie chrzest dziewczynki to super pamiątką jest biżuteria. Uniwersalny prezent to album na zdjęcia, obrazek, pudełko wspomnień. Pod koniec maja jestem chrzestną u przyjaciółki i planuję tylko kupić złoty łańcuszek i krzyżyk, ewentualnie dorzucę bon do smyka. Ale wiem że u nich w rodzinie są inne standardy i 300zl od chrzestnych to już bogaty prezent. Do tego oczywiście ja kupuję szatkę a maz jak jest chrzestnym to świecę.
Osobiście jestem przeciwnikiem dawania kasy na takie uroczystości jak komunia czy chrzest bo zazwyczaj dziecko nic z tego nie ma, kasa się rozpływa na zachcianki rodziców (sama znam przypadek gdzie za kasę z chrzcin mamusia sobie kupiła wypasiony element sprzętu AGD), no szlag mnie trafia na takie zachowanie. Albo w najlepszym wypadku ta forsa pokrywa koszty imprezy.
Myśmy odłożyli forsę z Igi chrzcin i to co uzbierała po narodzinach na konto oszczędnościowe, jak potrzeba jej coś kupić grubszego to bierzemy stamtąd. Na pewno sfinansujemy jej z tego na przykład krzesełko do karmienia i kolejny fotelik samochodowy. Ubranko dla Poli polecam upolować na Vinted, można naprawdę perełki wyhaczyć za ułamek ceny.KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Motylku nawet nie wiesz o czym Matylda śni i nie jest to rzeka mleka czekoladowego 😁
Pisałaś że obraca się już na brzuszek, u Nas od tego momentu (w poniedziałek nałogowo zaczęła się obracać) tydzień minął, a dzisiaj ten tyleczek, więc pewnie zaraz Twoja Pociecha zacznie "tyłkować" - nie wiem jak to się nazywa 🤭
Wiecie, aż mi chwilami smutno, że to już ostatnieale tylko chwilami! 😂
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny po cc. Czy odczuwacie czasami jeszcze jakiś ból w okolicy blizny od środka? Ja mam wrażenie, że czasami jak robię siku to mnie boli coś tam. Wzięłam skierowanie na usg sprawdzić czy wszystko ok, ale dopiero zapisywać się będę. Zrobię też badanie moczu, może jakieś zapalenie 🤔O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Dziewczyny po cc. Czy odczuwacie czasami jeszcze jakiś ból w okolicy blizny od środka? Ja mam wrażenie, że czasami jak robię siku to mnie boli coś tam. Wzięłam skierowanie na usg sprawdzić czy wszystko ok, ale dopiero zapisywać się będę. Zrobię też badanie moczu, może jakieś zapalenie 🤔
-
Ja właśnie uprawiam z młodym książkowe cycowiszenie podejrzewam że moje cycki tą porą robią sobie odpoczynek i mam mniej pokarmu bo kiedy indziej najada,się ładnie w 40 -50 minut a potem śpi te trzy cztery godziny a czasem tą porą potrafi tak wisieć wczoraj do 23 była taka akcja w końcu jak o mało nie zasnęłam z nim przy cycu mąż zrobił mu 60 ml mm i poszedł spać spał do 3.30 czyli ewidentnie był głodnyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Meggi110818 wrote:Raczkowanie czyli to do tyłu czy przodu?
Właśnie każdy kącik, miejsce za drzwiami już zajęte. A to deska, a to Suszarka, fotelik Oliwki. Niby 56m, a miejsce już się skończyło 😟Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Wiem o czym mówisz, ja mam 63m2, wszędzie szafy zabudowane, a miejsca brak, ale doszłam do tego, że mamy zbyt dużo rzeczy po prostu i trzeba zacząć przeglądać i wywalać, bo większość to takie przydasie są. Za małe ubrania, albo zniszczone, bo to po domu będzie, itd w kuchni znalazłam koszyk ukryty w szafce z drewnianymi łyżkami, bo w sumie to jeszcze dobre były, a ja kupiłam nowe. No głupota, bo przecież ich nie użyję tylko pewnie właśnie nowe kupię 🤦♀️albo poszwy na pościel których nie użyłam już od roku ale szkoda wyrzucić.
Zacytuję mojego męża: szkoda to jak teściowa wpadnie do studni i się nie utopija już od paru lat bezwzględnie wyżucam to czego nie używam a też tak miałam że może się przyda teraz koniec z tym . Ciuchy dwa razy do roku segreguje i co lepsze oddaje do stowarzyszenia a gorsze kosz albo mój P. Bierze do warsztatu na czysciwo to samo inne graty jak nie korzystam do do widzenia
Ounai, Meggi110818, emdar lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
kar_oliv wrote:Ounai ale super porównanie, rośnie jak na drożdżach 😄 ❤
Jak Twoje 🍊🍊? Ja właśnie dopiero co wylazłam z zastoju. Grudy zjedzone, sporo ręcznie odbarczałam bo już pić nie chciała, z 20 min stałam pod prysznicem w tej gorącej parze i sikałam mlekiem na prawo i lewo, oczywiście 2x pozycja do góry nogami i zeszło uff.
W sumie dziś mama zadzwoniła. Pogadałyśmy jakby się nic nigdy nie wydarzyło. Ale nie widzę sensu póki co ruszać tematu jej picia bo ona nie jest gotowa się leczyć więc szkoda moich nerwów.
Mart, balonik sam w sobie nie boli ale jest nieprzyjemny. Natomiast balonik wywołuje skurcze które to rozwierają szyjkę i one już boląnajlepiej przy nim dużo chodzić bo grawitacja pomaga mu się wydostać. Mnie najbardziej irytowała rurka od niego bo wystaje Ci z pipki i dynda (mi przykleili do nogi plastrem żeby nie dyndała). To takie samo dziwne uczucie z tą rurka jak wtedy kiedy jeszcze nie urodziłaś łożyska i czujesz tą pępowinę w kroku
Kar, tam tej krwi musiało być mało więc nie martw się, nic małej nie będzie.
Meggi najpierw będzie pełzać do tyłu, potem do przodu a potem czworakować.Martt95 lubi tę wiadomość
-
Martt, mnie zakładanie balonika raczej tak zapieklo 😅 i faktycznie ta rurka wkurza, ja ją sobie do majtek włożyłam 🤣 mi jak założyli o 14:00 (miałam rozwarcie na palec), to skurcze już o 18 były takie odczuwalne, a o 23 miałam 6 cm rozwarcia 😁
Martt95 lubi tę wiadomość