X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rozszerzenie diety idzie baaardzo powoli, ale też nigdzie nam się nie spieszy. Jadł dopiero marchewkę, pasternak i dynie z królikiem🙂 jutro planuję brokuła mu zapodać.

Lalia, Nowastaraczka, dmg111, kic83, emdar lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, tak, to ćwiczenia po których maluch przyjmuje pozycję do raczkowania :)

Madziulix3, tam Ci już w brzuchu rośnie następna taka slodycz ;)

Motylku, u nas by tym pluła. Nie znosi ziemniaków w słoiku. W sumie nie dziwię się jej, paskudne są 😂

Meggi, u nas wylądował tam gdzie miotła po prostu. Nie mam miejsca żeby go powiesić więc stoi i dopinam mu kabelek. Z resztą on ma taką funkcję, że najlepiej jak jest na wierzchu. My z niego korzystamy chyba z 10x dziennie odkąd przyjechał. Nawet Tymek odkurza ;)

Mąż mi obiecał że mogę 2h w wannie leżeć, ale szczerze mówiąc w końcu mam czysto więc się nie sprzeczamy i wyrobiłam się w 40min z pillingiem brzucha i depilacja wszystkiego ;)

Lalia, madziulix3, Meggi110818, SzalonaOna, Suszarka, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, ale Oliwka jest sprawna 🤩🤩🤩 Olek się jeszcze nie umie obracać na brzuch, s ona zaraz raczkować będzie 😁

Wydaje mi się wizyty u osteopaty bardzo dużo pomogły, miała przecież wzmożone napięcie w obręczy barkowej. W piątek byliśmy jeszcze kontrolnie u fizjo i mówiła, że Oliwka poszła na skróty z obrotami xD. Porobiła coś z nią, a dzisiaj zaczęła wyprawiać to z tyłkiem.

W czwartek byliśmy na szczepieniu to lekarka nie mogła jej zbadać, bo albo się obracała albo za stetoskop ciągnęła 🤣 takie Małe ADHD🤭

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:03

Meggi110818, Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Meggi, tak, to ćwiczenia po których maluch przyjmuje pozycję do raczkowania :)

Madziulix3, tam Ci już w brzuchu rośnie następna taka slodycz ;)

Motylku, u nas by tym pluła. Nie znosi ziemniaków w słoiku. W sumie nie dziwię się jej, paskudne są 😂

Meggi, u nas wylądował tam gdzie miotła po prostu. Nie mam miejsca żeby go powiesić więc stoi i dopinam mu kabelek. Z resztą on ma taką funkcję, że najlepiej jak jest na wierzchu. My z niego korzystamy chyba z 10x dziennie odkąd przyjechał. Nawet Tymek odkurza ;)

Mąż mi obiecał że mogę 2h w wannie leżeć, ale szczerze mówiąc w końcu mam czysto więc się nie sprzeczamy i wyrobiłam się w 40min z pillingiem brzucha i depilacja wszystkiego ;)

Raczkowanie czyli to do tyłu czy przodu?

Właśnie każdy kącik, miejsce za drzwiami już zajęte. A to deska, a to Suszarka, fotelik Oliwki. Niby 56m, a miejsce już się skończyło 😟

O ❤️
    Z ❤️
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ale super porównanie, rośnie jak na drożdżach 😄 ❤

Jak Twoje 🍊🍊? Ja właśnie dopiero co wylazłam z zastoju. Grudy zjedzone, sporo ręcznie odbarczałam bo już pić nie chciała, z 20 min stałam pod prysznicem w tej gorącej parze i sikałam mlekiem na prawo i lewo, oczywiście 2x pozycja do góry nogami i zeszło uff.

Ounai lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, moim zdaniem to jeszcze zależy czy ten chrzest jest w bliskiej rodzinie czy u znajomych. My u rodzeństwa jak jesteśmy chrzestnymi to dajemy równowartość 900zl, ostatnio mąż dawał 800 w kopercie i dokupiliśmy srebrny obrazek za stówę. Jeśli macie chrzest dziewczynki to super pamiątką jest biżuteria. Uniwersalny prezent to album na zdjęcia, obrazek, pudełko wspomnień. Pod koniec maja jestem chrzestną u przyjaciółki i planuję tylko kupić złoty łańcuszek i krzyżyk, ewentualnie dorzucę bon do smyka. Ale wiem że u nich w rodzinie są inne standardy i 300zl od chrzestnych to już bogaty prezent. Do tego oczywiście ja kupuję szatkę a maz jak jest chrzestnym to świecę.

Osobiście jestem przeciwnikiem dawania kasy na takie uroczystości jak komunia czy chrzest bo zazwyczaj dziecko nic z tego nie ma, kasa się rozpływa na zachcianki rodziców (sama znam przypadek gdzie za kasę z chrzcin mamusia sobie kupiła wypasiony element sprzętu AGD), no szlag mnie trafia na takie zachowanie. Albo w najlepszym wypadku ta forsa pokrywa koszty imprezy.

Myśmy odłożyli forsę z Igi chrzcin i to co uzbierała po narodzinach na konto oszczędnościowe, jak potrzeba jej coś kupić grubszego to bierzemy stamtąd. Na pewno sfinansujemy jej z tego na przykład krzesełko do karmienia i kolejny fotelik samochodowy. Ubranko dla Poli polecam upolować na Vinted, można naprawdę perełki wyhaczyć za ułamek ceny.

KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Motylku nawet nie wiesz o czym Matylda śni i nie jest to rzeka mleka czekoladowego 😁
    Pisałaś że obraca się już na brzuszek, u Nas od tego momentu (w poniedziałek nałogowo zaczęła się obracać) tydzień minął, a dzisiaj ten tyleczek, więc pewnie zaraz Twoja Pociecha zacznie "tyłkować" - nie wiem jak to się nazywa 🤭
    A wiesz, że to może tak być 🤔 w sumie patrząc na wiek korygowany, Matylda jest - 6tyg. Także wiek podobny do Mai ❤️ czadowe te nasze dzieciaczki ❤️

Wiecie, aż mi chwilami smutno, że to już ostatnie :( ale tylko chwilami! 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dzieci u szykowane do spania, zaraz ich kładę i lecę na długa kąpiel, depilację i maseczkę na twarz. A co, raz w tyg trzeba stwarzać pozory 😂

dmg111 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc. Czy odczuwacie czasami jeszcze jakiś ból w okolicy blizny od środka? Ja mam wrażenie, że czasami jak robię siku to mnie boli coś tam. Wzięłam skierowanie na usg sprawdzić czy wszystko ok, ale dopiero zapisywać się będę. Zrobię też badanie moczu, może jakieś zapalenie 🤔

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:03

Meggi110818 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dziewczyny po cc. Czy odczuwacie czasami jeszcze jakiś ból w okolicy blizny od środka? Ja mam wrażenie, że czasami jak robię siku to mnie boli coś tam. Wzięłam skierowanie na usg sprawdzić czy wszystko ok, ale dopiero zapisywać się będę. Zrobię też badanie moczu, może jakieś zapalenie 🤔
    Ja nic nie czuję od samego początku. Zero problemów.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uprawiam z młodym książkowe cycowiszenie podejrzewam że moje cycki tą porą robią sobie odpoczynek i mam mniej pokarmu bo kiedy indziej najada,się ładnie w 40 -50 minut a potem śpi te trzy cztery godziny a czasem tą porą potrafi tak wisieć wczoraj do 23 była taka akcja w końcu jak o mało nie zasnęłam z nim przy cycu mąż zrobił mu 60 ml mm i poszedł spać spał do 3.30 czyli ewidentnie był głodny

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zaczynam się stresować wtorkiem i rozmyślam.... 🤦🏽‍♀️
    Mam pytanie, czy ten "balonik" bardzo boli? 🙉

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny krew mi z cycka zaczęła leciec i młoda to wypiła nie wiem ile krwi wyszło z mlekiem ale teraz ulewa jej się taką krwią 😱😱😱

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Raczkowanie czyli to do tyłu czy przodu?

Właśnie każdy kącik, miejsce za drzwiami już zajęte. A to deska, a to Suszarka, fotelik Oliwki. Niby 56m, a miejsce już się skończyło 😟
    Wiem o czym mówisz, ja mam 63m2, wszędzie szafy zabudowane, a miejsca brak, ale doszłam do tego, że mamy zbyt dużo rzeczy po prostu i trzeba zacząć przeglądać i wywalać, bo większość to takie przydasie są. Za małe ubrania, albo zniszczone, bo to po domu będzie, itd w kuchni znalazłam koszyk ukryty w szafce z drewnianymi łyżkami, bo w sumie to jeszcze dobre były, a ja kupiłam nowe. No głupota, bo przecież ich nie użyję tylko pewnie właśnie nowe kupię 🤦‍♀️albo poszwy na pościel których nie użyłam już od roku ale szkoda wyrzucić.

Meggi110818 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wiem o czym mówisz, ja mam 63m2, wszędzie szafy zabudowane, a miejsca brak, ale doszłam do tego, że mamy zbyt dużo rzeczy po prostu i trzeba zacząć przeglądać i wywalać, bo większość to takie przydasie są. Za małe ubrania, albo zniszczone, bo to po domu będzie, itd w kuchni znalazłam koszyk ukryty w szafce z drewnianymi łyżkami, bo w sumie to jeszcze dobre były, a ja kupiłam nowe. No głupota, bo przecież ich nie użyję tylko pewnie właśnie nowe kupię 🤦‍♀️albo poszwy na pościel których nie użyłam już od roku ale szkoda wyrzucić.

Zacytuję mojego męża: szkoda to jak teściowa wpadnie do studni i się nie utopi ;) ja już od paru lat bezwzględnie wyżucam to czego nie używam a też tak miałam że może się przyda teraz koniec z tym . Ciuchy dwa razy do roku segreguje i co lepsze oddaje do stowarzyszenia a gorsze kosz albo mój P. Bierze do warsztatu na czysciwo to samo inne graty jak nie korzystam do do widzenia

Ounai, Meggi110818, emdar lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ounai ale super porównanie, rośnie jak na drożdżach 😄 ❤

Jak Twoje 🍊🍊? Ja właśnie dopiero co wylazłam z zastoju. Grudy zjedzone, sporo ręcznie odbarczałam bo już pić nie chciała, z 20 min stałam pod prysznicem w tej gorącej parze i sikałam mlekiem na prawo i lewo, oczywiście 2x pozycja do góry nogami i zeszło uff.
    Nic się nie zatyka odkąd nie mam kontaktu z mamą.

W sumie dziś mama zadzwoniła. Pogadałyśmy jakby się nic nigdy nie wydarzyło. Ale nie widzę sensu póki co ruszać tematu jej picia bo ona nie jest gotowa się leczyć więc szkoda moich nerwów.

Mart, balonik sam w sobie nie boli ale jest nieprzyjemny. Natomiast balonik wywołuje skurcze które to rozwierają szyjkę i one już bolą ;) najlepiej przy nim dużo chodzić bo grawitacja pomaga mu się wydostać. Mnie najbardziej irytowała rurka od niego bo wystaje Ci z pipki i dynda (mi przykleili do nogi plastrem żeby nie dyndała). To takie samo dziwne uczucie z tą rurka jak wtedy kiedy jeszcze nie urodziłaś łożyska i czujesz tą pępowinę w kroku ;)

Kar, tam tej krwi musiało być mało więc nie martw się, nic małej nie będzie.

Meggi najpierw będzie pełzać do tyłu, potem do przodu a potem czworakować.

Martt95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, mnie boli często blizna. A miałaś już okres? Bo mnie przed okresem bolało dość mocno przez kilka dni.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, mnie zakładanie balonika raczej tak zapieklo 😅 i faktycznie ta rurka wkurza, ja ją sobie do majtek włożyłam 🤣 mi jak założyli o 14:00 (miałam rozwarcie na palec), to skurcze już o 18 były takie odczuwalne, a o 23 miałam 6 cm rozwarcia 😁

Martt95 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3466 3467 3468 3469 3470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ