X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo - jesteś śliczna i wcale nie widać po Tobie tych +20kg!!! :)

Ladyo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar ty i Julek wymiatacie, gangsta na max😍

Ounai Martusia taka slodziutka jak spi😍

Kar sliczny usmiech i piekna ta twoja corcia 😍

Inaa Wspolczuje przejsc ze szpitalem paranoja jakas, jak dzis synek sie czuje?

Ladyo ja gym chciala tak wygladac przy +20kg😍😂. Slicznie wygladasz, ciaza Ci sluzy.

Angie, Tajka, Martt, Karenina trzymam za was kciuki, byscie juz zaraz tulily swoje malenstwa.

Ounai, Ladyo, emdar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnimi czasy urwanie glowy, zawsze cos sie dzieje. Az sie ciesze ze dzis niedziela w domu.
    Wczoraj zrobilismy spacer 14km w gorach, super bylo. Wszyscy zadowoleni. Tyle ze dzis Haris zrobil sie nie odkladalny.
    Mam do was pytanie, czy moglybyscie spojrzec na zdjecie pepuszka synka mego i stwierdzic czy to ok czy nie? Bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam
    https://naforum.zapodaj.net/6d5a33566a65.jpg.html

Dziekuje z gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    U nas ostatnimi czasy urwanie glowy, zawsze cos sie dzieje. Az sie ciesze ze dzis niedziela w domu.
    Wczoraj zrobilismy spacer 14km w gorach, super bylo. Wszyscy zadowoleni. Tyle ze dzis Haris zrobil sie nie odkladalny.
    Mam do was pytanie, czy moglybyscie spojrzec na zdjecie pepuszka synka mego i stwierdzic czy to ok czy nie? Bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam
    https://naforum.zapodaj.net/6d5a33566a65.jpg.html

Dziekuje z gory
    Jak na moje oko. Po prostu oczyszczaj i wysuszaj go dobrze :)

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu81 trochę dziwny jeszcze ten pępuszek ale raczej idzie w dobrą stronę. Tak jak pisze Motylek cały czas osuszaj pilnuj żeby woda się do tej dziurki nie dostawała i dezynfekuj. Będzie się pewnie jeszcze jakiś czas zasklepiać. Ale żeby jakiś stan zapalny był to nie widać.

Ladyo jesteś bardzo atrakcyjna i wyglądasz przepięknie. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:13

Ladyo lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie tak sobie myślę, wcale nie głupie to z tym szpitalem bys sobie pojechała może na wieczór zamiast jutro z rana i już rano na obchodzie może zaczną coś robić. Ale tak też myślę że może lepiej jechać na nową zmianę. Pamiętam jak w przy pierwszej ciąży dałam sobie czas. Zjadlam kolacje, wykąpałam się zrobilo się późno coś 21:30 i pojechałam 🙈 boziu.... tacy niemili dla mnie byli ze aby ryczeć się chciało 🤦🏽‍♀️ No chyba ze masz jakiś plan w głowie co powiedzieć dlaczego przyjechałaś tak późno, zapewne będą pytania "dlaczego wcześniej pani nie przyjechała" 🤦🏽‍♀️🙉

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mi lekarze mówili ogólnie, że od ciąży donoszonej czyli od 37t0d już żadnej nospy nie brać bo bez sensu. Żeby dać się skurczom rozkręcić :)
    A mi jak przyjechałam do porodu powiedzieli ze mam wziąć nospe i wrócić jak naprawdę będę rodzic. Więc 4h później wróciłam 😂

SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie kojarzę całej sytuacji co tam się z pepuszkiem działo. Moja córka miala pępek bardzo długo zanim "odpadł" ale obyło się bez pomocy chirurga. I właśnie wyglądał podobnie jak u was. Jak zaczęła sama siadać i raczkować to wybił się bardziej. Okazało się że mamy przepuklinę pepekowa(wcześniej lekarka mowila ze pępek wygląda dobrze i tak u dzieci czasami jest, więc nie wiem bo nie mam porównania, może to był przypadek) Dostała plasterki jakos w 7 miesiącu życia.. pomagly na trochę. Teraz znowu jej wybija. Byliśmy z tym u chirurga już któryś raz, narazie mowi ze się nic nie powiększa i cały czas daje jej nadzieję że się wchłanie bo w "srodku" niby jest ładnie jak sprawdzał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:27

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja od poczatku bardzo o pepuszek dbam, juz wydawalo mi sie ze jest zamkniete, a tu znowu dziura🤦‍♀️. I to jest dosc gleboko bo patyczek bawelniany, ( glowka) weszly jak to dzis czyscilam bo znowu ropa sie zebrala. 🤦‍♀️
    Czuje sie paskudnie przez to, ze nie dbam o synka tak sie czuje

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Angie tak sobie myślę, wcale nie głupie to z tym szpitalem bys sobie pojechała może na wieczór zamiast jutro z rana i już rano na obchodzie może zaczną coś robić. Ale tak też myślę że może lepiej jechać na nową zmianę. Pamiętam jak w przy pierwszej ciąży dałam sobie czas. Zjadlam kolacje, wykąpałam się zrobilo się późno coś 21:30 i pojechałam 🙈 boziu.... tacy niemili dla mnie byli ze aby ryczeć się chciało 🤦🏽‍♀️ No chyba ze masz jakiś plan w głowie co powiedzieć dlaczego przyjechałaś tak późno, zapewne będą pytania "dlaczego wcześniej pani nie przyjechała" 🤦🏽‍♀️🙉
    Powiem że słabo ruchy czuję. Niech sobie będą niemili najwyżej tam się popłaczę. Już mi wszystko jedno. Nie chcę mi się siedzieć jutro w kolejce i czekać ileś godzin na przyjęcie.

Martt95 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Powiem że słabo ruchy czuję. Niech sobie będą niemili najwyżej tam się popłaczę. Już mi wszystko jedno. Nie chcę mi się siedzieć jutro w kolejce i czekać ileś godzin na przyjęcie.

No tu masz rację i się z tobą zgadzam. Nawet nie wiesz jak bardzo Ci kibicuje ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼

Angie1985 lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna
    zapomnialam wcześniej napisać, że mega efekty zdrowego trybu życia!

Bardzo mi przykro z sytuacji z synkiem, mam nadzieję że szybko wydobrzeje. Trzymajcie się ciepło 😚

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upociłam się jak świnka 😂, ale trening zrobiłam 💪

Angie1985, SzalonaOna, Zulugula, Ania81, Ounai, Inaa89, Lalia, emdar, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana Mart ja Tobie też. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 15:03

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ania nie kojarzę całej sytuacji co tam się z pepuszkiem działo. Moja córka miala pępek bardzo długo zanim "odpadł" ale obyło się bez pomocy chirurga. I właśnie wyglądał podobnie jak u was. Jak zaczęła sama siadać i raczkować to wybił się bardziej. Okazało się że mamy przepuklinę pepekowa(wcześniej lekarka mowila ze pępek wygląda dobrze i tak u dzieci czasami jest, więc nie wiem bo nie mam porównania, może to był przypadek) Dostała plasterki jakos w 7 miesiącu życia.. pomagly na trochę. Teraz znowu jej wybija. Byliśmy z tym u chirurga już któryś raz, narazie mowi ze się nic nie powiększa i cały czas daje jej nadzieję że się wchłanie bo w "srodku" niby jest ładnie jak sprawdzał.

Nam odpadl kikut bardzo szybko, bo w 4 dobie zycia. I od tamtej pory sie nie zasklepilo. Dzieki za informacje o przepuklinie.
    Oby twojej coreczce przeszlo i sie samo unormowalo. Wiem jak to martwi. Alis jest taka slodziutka😍

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to nie Twoja wina że pępuszek Harriska nie chce się zagoić. Dbasz o niego należycie tylko pp prostu trafił Wam się z nim problem. Mi ciężko doradzić bo mistrzem pielęgnacji pępuszka to ja nie jestem ale jeśli masz jakieś wątpliwości go pójdź na kontrolę. Z dzieckiem zawsze warto iść jak coś nas niepokoi.

Angie, dobry plan, daj znać jak już będziesz w szpitalu. I korzystaj z jeszcze przespanych nocy :D

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dzieki dziewczyny, ja od poczatku bardzo o pepuszek dbam, juz wydawalo mi sie ze jest zamkniete, a tu znowu dziura🤦‍♀️. I to jest dosc gleboko bo patyczek bawelniany, ( glowka) weszly jak to dzis czyscilam bo znowu ropa sie zebrala. 🤦‍♀️
    Czuje sie paskudnie przez to, ze nie dbam o synka tak sie czuje
    Jesli zbiera się ropa to odkazaj a jeśli nie to wygląda już całkiem ok :)

Angie, tylko żebyś się też nie zawiodła, bo np w szpitalu w którym ja rodziłam w poniedziałki nie indukowali porodow, dopiero we wtorki.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, jak tam? Dajecie już Tomciowi coś więcej do jedzenia?

My dziś daliśmy dynie testowo i laska mega się podekscytowała. Ładnie zbierała języczkiem i przełykała. Oczywiście łyżeczke zabierała i na kon8ec był ryk bo za mocno ją wsadziła do gardła 🙄Nie wiem co teraz robić, czy dawać dalej czy jeszcze się wstrzymać. Chciałam rozszerzać od 6 miesiąca na początku słoiczkami później BLW i teraz zbiła mnie z tropu.
    Czy wszystkie dzieci tak ochoczo reagują na słoiczki?
    Co robić? Jak żyć?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Zulu, jak tam? Dajecie już Tomciowi coś więcej do jedzenia?

My dziś daliśmy dynie testowo i laska mega się podekscytowała. Ładnie zbierała języczkiem i przełykała. Oczywiście łyżeczke zabierała i na kon8ec był ryk bo za mocno ją wsadziła do gardła 🙄Nie wiem co teraz robić, czy dawać dalej czy jeszcze się wstrzymać. Chciałam rozszerzać od 6 miesiąca na początku słoiczkami później BLW i teraz zbiła mnie z tropu.
    Czy wszystkie dzieci tak ochoczo reagują na słoiczki?
    Co robić? Jak żyć?
    Ja nie pomogę, bo Matylda się wręcz trzęsie do jedzenia 🙉

Ale myślę, że śmiało małymi kroczkami możesz próbować :)

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy.na krótkim 3h wypadzie w góry. Mieliśmy wziąć Pole w chuście ale pogoda nadal iście zimowa więc bałam się aby jej nie przewiało.
    Jeśli za tydzień będzie ciepło to planujemy ją wziąć na spacer w góry. Być może też w tygodniu z mamą się gdzieď wybiorę, ale to tak.testowo jak jej się to.spodoba.
    Na razie chodziłyśmy w chuście po Wrocławskim rynku i było super.
    Wczoraj natomiast ja biegałam 10 km a mąż jeździł na rowerze. Powiem Wam, że instytucja babci to złoto !

Mam kilka pytań do Was, szczególnie do dziewczyn obeznanych już w temacie chrztu, mąż za tydzień jest chrzestnym, ile teraz daje się.na chrzest jako rodzic chrzestny? Jaką pamiątke dla.młodego polecacie kupić?
    Druga sprawa, za 3 tygodnie mamy komunie synka mojego kuzyna, ile.myślicie że wypada mu dać?
    Wolimy dać poeniądze, zresztą on sam mówił że tak woli.
    W międzyczasie mamy również wesele ale ono.raczej się nie odbędzie.

Kolejna.sprawa, jakie sklepy polecacie aby kupić dla Poli sukienkę na te.uroczystości?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 3464 3465 3466 3467 3468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ