Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmdar ty i Julek wymiatacie, gangsta na max😍
Ounai Martusia taka slodziutka jak spi😍
Kar sliczny usmiech i piekna ta twoja corcia 😍
Inaa Wspolczuje przejsc ze szpitalem paranoja jakas, jak dzis synek sie czuje?
Ladyo ja gym chciala tak wygladac przy +20kg😍😂. Slicznie wygladasz, ciaza Ci sluzy.
Angie, Tajka, Martt, Karenina trzymam za was kciuki, byscie juz zaraz tulily swoje malenstwa.Ounai, Ladyo, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas ostatnimi czasy urwanie glowy, zawsze cos sie dzieje. Az sie ciesze ze dzis niedziela w domu.
Wczoraj zrobilismy spacer 14km w gorach, super bylo. Wszyscy zadowoleni. Tyle ze dzis Haris zrobil sie nie odkladalny.
Mam do was pytanie, czy moglybyscie spojrzec na zdjecie pepuszka synka mego i stwierdzic czy to ok czy nie? Bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam
https://naforum.zapodaj.net/6d5a33566a65.jpg.html
Dziekuje z goryWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 13:46
-
nick nieaktualnyAnia81 wrote:U nas ostatnimi czasy urwanie glowy, zawsze cos sie dzieje. Az sie ciesze ze dzis niedziela w domu.
Wczoraj zrobilismy spacer 14km w gorach, super bylo. Wszyscy zadowoleni. Tyle ze dzis Haris zrobil sie nie odkladalny.
Mam do was pytanie, czy moglybyscie spojrzec na zdjecie pepuszka synka mego i stwierdzic czy to ok czy nie? Bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam
https://naforum.zapodaj.net/6d5a33566a65.jpg.html
Dziekuje z gory -
Aniu81 trochę dziwny jeszcze ten pępuszek ale raczej idzie w dobrą stronę. Tak jak pisze Motylek cały czas osuszaj pilnuj żeby woda się do tej dziurki nie dostawała i dezynfekuj. Będzie się pewnie jeszcze jakiś czas zasklepiać. Ale żeby jakiś stan zapalny był to nie widać.
Ladyo jesteś bardzo atrakcyjna i wyglądasz przepięknie. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:13
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Angie tak sobie myślę, wcale nie głupie to z tym szpitalem bys sobie pojechała może na wieczór zamiast jutro z rana i już rano na obchodzie może zaczną coś robić. Ale tak też myślę że może lepiej jechać na nową zmianę. Pamiętam jak w przy pierwszej ciąży dałam sobie czas. Zjadlam kolacje, wykąpałam się zrobilo się późno coś 21:30 i pojechałam 🙈 boziu.... tacy niemili dla mnie byli ze aby ryczeć się chciało 🤦🏽♀️ No chyba ze masz jakiś plan w głowie co powiedzieć dlaczego przyjechałaś tak późno, zapewne będą pytania "dlaczego wcześniej pani nie przyjechała" 🤦🏽♀️🙉Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
SzalonaOna wrote:Mi lekarze mówili ogólnie, że od ciąży donoszonej czyli od 37t0d już żadnej nospy nie brać bo bez sensu. Żeby dać się skurczom rozkręcić
SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ania nie kojarzę całej sytuacji co tam się z pepuszkiem działo. Moja córka miala pępek bardzo długo zanim "odpadł" ale obyło się bez pomocy chirurga. I właśnie wyglądał podobnie jak u was. Jak zaczęła sama siadać i raczkować to wybił się bardziej. Okazało się że mamy przepuklinę pepekowa(wcześniej lekarka mowila ze pępek wygląda dobrze i tak u dzieci czasami jest, więc nie wiem bo nie mam porównania, może to był przypadek) Dostała plasterki jakos w 7 miesiącu życia.. pomagly na trochę. Teraz znowu jej wybija. Byliśmy z tym u chirurga już któryś raz, narazie mowi ze się nic nie powiększa i cały czas daje jej nadzieję że się wchłanie bo w "srodku" niby jest ładnie jak sprawdzał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:27
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, ja od poczatku bardzo o pepuszek dbam, juz wydawalo mi sie ze jest zamkniete, a tu znowu dziura🤦♀️. I to jest dosc gleboko bo patyczek bawelniany, ( glowka) weszly jak to dzis czyscilam bo znowu ropa sie zebrala. 🤦♀️
Czuje sie paskudnie przez to, ze nie dbam o synka tak sie czuje -
Martt95 wrote:Angie tak sobie myślę, wcale nie głupie to z tym szpitalem bys sobie pojechała może na wieczór zamiast jutro z rana i już rano na obchodzie może zaczną coś robić. Ale tak też myślę że może lepiej jechać na nową zmianę. Pamiętam jak w przy pierwszej ciąży dałam sobie czas. Zjadlam kolacje, wykąpałam się zrobilo się późno coś 21:30 i pojechałam 🙈 boziu.... tacy niemili dla mnie byli ze aby ryczeć się chciało 🤦🏽♀️ No chyba ze masz jakiś plan w głowie co powiedzieć dlaczego przyjechałaś tak późno, zapewne będą pytania "dlaczego wcześniej pani nie przyjechała" 🤦🏽♀️🙉
Martt95 lubi tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Powiem że słabo ruchy czuję. Niech sobie będą niemili najwyżej tam się popłaczę. Już mi wszystko jedno. Nie chcę mi się siedzieć jutro w kolejce i czekać ileś godzin na przyjęcie.
No tu masz rację i się z tobą zgadzam. Nawet nie wiesz jak bardzo Ci kibicuje ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼Angie1985 lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Inna
zapomnialam wcześniej napisać, że mega efekty zdrowego trybu życia!
Bardzo mi przykro z sytuacji z synkiem, mam nadzieję że szybko wydobrzeje. Trzymajcie się ciepło 😚Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Upociłam się jak świnka 😂, ale trening zrobiłam 💪
Angie1985, SzalonaOna, Zulugula, Ania81, Ounai, Inaa89, Lalia, emdar, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Ania nie kojarzę całej sytuacji co tam się z pepuszkiem działo. Moja córka miala pępek bardzo długo zanim "odpadł" ale obyło się bez pomocy chirurga. I właśnie wyglądał podobnie jak u was. Jak zaczęła sama siadać i raczkować to wybił się bardziej. Okazało się że mamy przepuklinę pepekowa(wcześniej lekarka mowila ze pępek wygląda dobrze i tak u dzieci czasami jest, więc nie wiem bo nie mam porównania, może to był przypadek) Dostała plasterki jakos w 7 miesiącu życia.. pomagly na trochę. Teraz znowu jej wybija. Byliśmy z tym u chirurga już któryś raz, narazie mowi ze się nic nie powiększa i cały czas daje jej nadzieję że się wchłanie bo w "srodku" niby jest ładnie jak sprawdzał.
Nam odpadl kikut bardzo szybko, bo w 4 dobie zycia. I od tamtej pory sie nie zasklepilo. Dzieki za informacje o przepuklinie.
Oby twojej coreczce przeszlo i sie samo unormowalo. Wiem jak to martwi. Alis jest taka slodziutka😍 -
Aniu to nie Twoja wina że pępuszek Harriska nie chce się zagoić. Dbasz o niego należycie tylko pp prostu trafił Wam się z nim problem. Mi ciężko doradzić bo mistrzem pielęgnacji pępuszka to ja nie jestem ale jeśli masz jakieś wątpliwości go pójdź na kontrolę. Z dzieckiem zawsze warto iść jak coś nas niepokoi.
Angie, dobry plan, daj znać jak już będziesz w szpitalu. I korzystaj z jeszcze przespanych nocy -
Ania81 wrote:Dzieki dziewczyny, ja od poczatku bardzo o pepuszek dbam, juz wydawalo mi sie ze jest zamkniete, a tu znowu dziura🤦♀️. I to jest dosc gleboko bo patyczek bawelniany, ( glowka) weszly jak to dzis czyscilam bo znowu ropa sie zebrala. 🤦♀️
Czuje sie paskudnie przez to, ze nie dbam o synka tak sie czuje
Angie, tylko żebyś się też nie zawiodła, bo np w szpitalu w którym ja rodziłam w poniedziałki nie indukowali porodow, dopiero we wtorki. -
Zulu, jak tam? Dajecie już Tomciowi coś więcej do jedzenia?
My dziś daliśmy dynie testowo i laska mega się podekscytowała. Ładnie zbierała języczkiem i przełykała. Oczywiście łyżeczke zabierała i na kon8ec był ryk bo za mocno ją wsadziła do gardła 🙄Nie wiem co teraz robić, czy dawać dalej czy jeszcze się wstrzymać. Chciałam rozszerzać od 6 miesiąca na początku słoiczkami później BLW i teraz zbiła mnie z tropu.
Czy wszystkie dzieci tak ochoczo reagują na słoiczki?
Co robić? Jak żyć? -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Zulu, jak tam? Dajecie już Tomciowi coś więcej do jedzenia?
My dziś daliśmy dynie testowo i laska mega się podekscytowała. Ładnie zbierała języczkiem i przełykała. Oczywiście łyżeczke zabierała i na kon8ec był ryk bo za mocno ją wsadziła do gardła 🙄Nie wiem co teraz robić, czy dawać dalej czy jeszcze się wstrzymać. Chciałam rozszerzać od 6 miesiąca na początku słoiczkami później BLW i teraz zbiła mnie z tropu.
Czy wszystkie dzieci tak ochoczo reagują na słoiczki?
Co robić? Jak żyć?
Ale myślę, że śmiało małymi kroczkami możesz próbować -
My dziś byliśmy.na krótkim 3h wypadzie w góry. Mieliśmy wziąć Pole w chuście ale pogoda nadal iście zimowa więc bałam się aby jej nie przewiało.
Jeśli za tydzień będzie ciepło to planujemy ją wziąć na spacer w góry. Być może też w tygodniu z mamą się gdzieď wybiorę, ale to tak.testowo jak jej się to.spodoba.
Na razie chodziłyśmy w chuście po Wrocławskim rynku i było super.
Wczoraj natomiast ja biegałam 10 km a mąż jeździł na rowerze. Powiem Wam, że instytucja babci to złoto !
Mam kilka pytań do Was, szczególnie do dziewczyn obeznanych już w temacie chrztu, mąż za tydzień jest chrzestnym, ile teraz daje się.na chrzest jako rodzic chrzestny? Jaką pamiątke dla.młodego polecacie kupić?
Druga sprawa, za 3 tygodnie mamy komunie synka mojego kuzyna, ile.myślicie że wypada mu dać?
Wolimy dać poeniądze, zresztą on sam mówił że tak woli.
W międzyczasie mamy również wesele ale ono.raczej się nie odbędzie.
Kolejna.sprawa, jakie sklepy polecacie aby kupić dla Poli sukienkę na te.uroczystości?