X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo - jesteś śliczna i wcale nie widać po Tobie tych +20kg!!! :)

Ladyo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar ty i Julek wymiatacie, gangsta na max😍

Ounai Martusia taka slodziutka jak spi😍

Kar sliczny usmiech i piekna ta twoja corcia 😍

Inaa Wspolczuje przejsc ze szpitalem paranoja jakas, jak dzis synek sie czuje?

Ladyo ja gym chciala tak wygladac przy +20kg😍😂. Slicznie wygladasz, ciaza Ci sluzy.

Angie, Tajka, Martt, Karenina trzymam za was kciuki, byscie juz zaraz tulily swoje malenstwa.

Ounai, Ladyo, emdar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnimi czasy urwanie glowy, zawsze cos sie dzieje. Az sie ciesze ze dzis niedziela w domu.
    Wczoraj zrobilismy spacer 14km w gorach, super bylo. Wszyscy zadowoleni. Tyle ze dzis Haris zrobil sie nie odkladalny.
    Mam do was pytanie, czy moglybyscie spojrzec na zdjecie pepuszka synka mego i stwierdzic czy to ok czy nie? Bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam
    https://naforum.zapodaj.net/6d5a33566a65.jpg.html

Dziekuje z gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    U nas ostatnimi czasy urwanie glowy, zawsze cos sie dzieje. Az sie ciesze ze dzis niedziela w domu.
    Wczoraj zrobilismy spacer 14km w gorach, super bylo. Wszyscy zadowoleni. Tyle ze dzis Haris zrobil sie nie odkladalny.
    Mam do was pytanie, czy moglybyscie spojrzec na zdjecie pepuszka synka mego i stwierdzic czy to ok czy nie? Bo ja juz sama nie wiem czy nie przesadzam
    https://naforum.zapodaj.net/6d5a33566a65.jpg.html

Dziekuje z gory
    Jak na moje oko. Po prostu oczyszczaj i wysuszaj go dobrze :)

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu81 trochę dziwny jeszcze ten pępuszek ale raczej idzie w dobrą stronę. Tak jak pisze Motylek cały czas osuszaj pilnuj żeby woda się do tej dziurki nie dostawała i dezynfekuj. Będzie się pewnie jeszcze jakiś czas zasklepiać. Ale żeby jakiś stan zapalny był to nie widać.

Ladyo jesteś bardzo atrakcyjna i wyglądasz przepięknie. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:13

Ladyo lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie tak sobie myślę, wcale nie głupie to z tym szpitalem bys sobie pojechała może na wieczór zamiast jutro z rana i już rano na obchodzie może zaczną coś robić. Ale tak też myślę że może lepiej jechać na nową zmianę. Pamiętam jak w przy pierwszej ciąży dałam sobie czas. Zjadlam kolacje, wykąpałam się zrobilo się późno coś 21:30 i pojechałam 🙈 boziu.... tacy niemili dla mnie byli ze aby ryczeć się chciało 🤦🏽‍♀️ No chyba ze masz jakiś plan w głowie co powiedzieć dlaczego przyjechałaś tak późno, zapewne będą pytania "dlaczego wcześniej pani nie przyjechała" 🤦🏽‍♀️🙉

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mi lekarze mówili ogólnie, że od ciąży donoszonej czyli od 37t0d już żadnej nospy nie brać bo bez sensu. Żeby dać się skurczom rozkręcić :)
    A mi jak przyjechałam do porodu powiedzieli ze mam wziąć nospe i wrócić jak naprawdę będę rodzic. Więc 4h później wróciłam 😂

SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie kojarzę całej sytuacji co tam się z pepuszkiem działo. Moja córka miala pępek bardzo długo zanim "odpadł" ale obyło się bez pomocy chirurga. I właśnie wyglądał podobnie jak u was. Jak zaczęła sama siadać i raczkować to wybił się bardziej. Okazało się że mamy przepuklinę pepekowa(wcześniej lekarka mowila ze pępek wygląda dobrze i tak u dzieci czasami jest, więc nie wiem bo nie mam porównania, może to był przypadek) Dostała plasterki jakos w 7 miesiącu życia.. pomagly na trochę. Teraz znowu jej wybija. Byliśmy z tym u chirurga już któryś raz, narazie mowi ze się nic nie powiększa i cały czas daje jej nadzieję że się wchłanie bo w "srodku" niby jest ładnie jak sprawdzał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:27

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja od poczatku bardzo o pepuszek dbam, juz wydawalo mi sie ze jest zamkniete, a tu znowu dziura🤦‍♀️. I to jest dosc gleboko bo patyczek bawelniany, ( glowka) weszly jak to dzis czyscilam bo znowu ropa sie zebrala. 🤦‍♀️
    Czuje sie paskudnie przez to, ze nie dbam o synka tak sie czuje

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Angie tak sobie myślę, wcale nie głupie to z tym szpitalem bys sobie pojechała może na wieczór zamiast jutro z rana i już rano na obchodzie może zaczną coś robić. Ale tak też myślę że może lepiej jechać na nową zmianę. Pamiętam jak w przy pierwszej ciąży dałam sobie czas. Zjadlam kolacje, wykąpałam się zrobilo się późno coś 21:30 i pojechałam 🙈 boziu.... tacy niemili dla mnie byli ze aby ryczeć się chciało 🤦🏽‍♀️ No chyba ze masz jakiś plan w głowie co powiedzieć dlaczego przyjechałaś tak późno, zapewne będą pytania "dlaczego wcześniej pani nie przyjechała" 🤦🏽‍♀️🙉
    Powiem że słabo ruchy czuję. Niech sobie będą niemili najwyżej tam się popłaczę. Już mi wszystko jedno. Nie chcę mi się siedzieć jutro w kolejce i czekać ileś godzin na przyjęcie.

Martt95 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Powiem że słabo ruchy czuję. Niech sobie będą niemili najwyżej tam się popłaczę. Już mi wszystko jedno. Nie chcę mi się siedzieć jutro w kolejce i czekać ileś godzin na przyjęcie.

No tu masz rację i się z tobą zgadzam. Nawet nie wiesz jak bardzo Ci kibicuje ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼

Angie1985 lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna
    zapomnialam wcześniej napisać, że mega efekty zdrowego trybu życia!

Bardzo mi przykro z sytuacji z synkiem, mam nadzieję że szybko wydobrzeje. Trzymajcie się ciepło 😚

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upociłam się jak świnka 😂, ale trening zrobiłam 💪

Angie1985, SzalonaOna, Zulugula, Ania81, Ounai, Inaa89, Lalia, emdar, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana Mart ja Tobie też. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 15:03

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ania nie kojarzę całej sytuacji co tam się z pepuszkiem działo. Moja córka miala pępek bardzo długo zanim "odpadł" ale obyło się bez pomocy chirurga. I właśnie wyglądał podobnie jak u was. Jak zaczęła sama siadać i raczkować to wybił się bardziej. Okazało się że mamy przepuklinę pepekowa(wcześniej lekarka mowila ze pępek wygląda dobrze i tak u dzieci czasami jest, więc nie wiem bo nie mam porównania, może to był przypadek) Dostała plasterki jakos w 7 miesiącu życia.. pomagly na trochę. Teraz znowu jej wybija. Byliśmy z tym u chirurga już któryś raz, narazie mowi ze się nic nie powiększa i cały czas daje jej nadzieję że się wchłanie bo w "srodku" niby jest ładnie jak sprawdzał.

Nam odpadl kikut bardzo szybko, bo w 4 dobie zycia. I od tamtej pory sie nie zasklepilo. Dzieki za informacje o przepuklinie.
    Oby twojej coreczce przeszlo i sie samo unormowalo. Wiem jak to martwi. Alis jest taka slodziutka😍

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to nie Twoja wina że pępuszek Harriska nie chce się zagoić. Dbasz o niego należycie tylko pp prostu trafił Wam się z nim problem. Mi ciężko doradzić bo mistrzem pielęgnacji pępuszka to ja nie jestem ale jeśli masz jakieś wątpliwości go pójdź na kontrolę. Z dzieckiem zawsze warto iść jak coś nas niepokoi.

Angie, dobry plan, daj znać jak już będziesz w szpitalu. I korzystaj z jeszcze przespanych nocy :D

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dzieki dziewczyny, ja od poczatku bardzo o pepuszek dbam, juz wydawalo mi sie ze jest zamkniete, a tu znowu dziura🤦‍♀️. I to jest dosc gleboko bo patyczek bawelniany, ( glowka) weszly jak to dzis czyscilam bo znowu ropa sie zebrala. 🤦‍♀️
    Czuje sie paskudnie przez to, ze nie dbam o synka tak sie czuje
    Jesli zbiera się ropa to odkazaj a jeśli nie to wygląda już całkiem ok :)

Angie, tylko żebyś się też nie zawiodła, bo np w szpitalu w którym ja rodziłam w poniedziałki nie indukowali porodow, dopiero we wtorki.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, jak tam? Dajecie już Tomciowi coś więcej do jedzenia?

My dziś daliśmy dynie testowo i laska mega się podekscytowała. Ładnie zbierała języczkiem i przełykała. Oczywiście łyżeczke zabierała i na kon8ec był ryk bo za mocno ją wsadziła do gardła 🙄Nie wiem co teraz robić, czy dawać dalej czy jeszcze się wstrzymać. Chciałam rozszerzać od 6 miesiąca na początku słoiczkami później BLW i teraz zbiła mnie z tropu.
    Czy wszystkie dzieci tak ochoczo reagują na słoiczki?
    Co robić? Jak żyć?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Zulu, jak tam? Dajecie już Tomciowi coś więcej do jedzenia?

My dziś daliśmy dynie testowo i laska mega się podekscytowała. Ładnie zbierała języczkiem i przełykała. Oczywiście łyżeczke zabierała i na kon8ec był ryk bo za mocno ją wsadziła do gardła 🙄Nie wiem co teraz robić, czy dawać dalej czy jeszcze się wstrzymać. Chciałam rozszerzać od 6 miesiąca na początku słoiczkami później BLW i teraz zbiła mnie z tropu.
    Czy wszystkie dzieci tak ochoczo reagują na słoiczki?
    Co robić? Jak żyć?
    Ja nie pomogę, bo Matylda się wręcz trzęsie do jedzenia 🙉

Ale myślę, że śmiało małymi kroczkami możesz próbować :)

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy.na krótkim 3h wypadzie w góry. Mieliśmy wziąć Pole w chuście ale pogoda nadal iście zimowa więc bałam się aby jej nie przewiało.
    Jeśli za tydzień będzie ciepło to planujemy ją wziąć na spacer w góry. Być może też w tygodniu z mamą się gdzieď wybiorę, ale to tak.testowo jak jej się to.spodoba.
    Na razie chodziłyśmy w chuście po Wrocławskim rynku i było super.
    Wczoraj natomiast ja biegałam 10 km a mąż jeździł na rowerze. Powiem Wam, że instytucja babci to złoto !

Mam kilka pytań do Was, szczególnie do dziewczyn obeznanych już w temacie chrztu, mąż za tydzień jest chrzestnym, ile teraz daje się.na chrzest jako rodzic chrzestny? Jaką pamiątke dla.młodego polecacie kupić?
    Druga sprawa, za 3 tygodnie mamy komunie synka mojego kuzyna, ile.myślicie że wypada mu dać?
    Wolimy dać poeniądze, zresztą on sam mówił że tak woli.
    W międzyczasie mamy również wesele ale ono.raczej się nie odbędzie.

Kolejna.sprawa, jakie sklepy polecacie aby kupić dla Poli sukienkę na te.uroczystości?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 3464 3465 3466 3467 3468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ