X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Angie, tylko żebyś się też nie zawiodła, bo np w szpitalu w którym ja rodziłam w poniedziałki nie indukowali porodow, dopiero we wtorki.
    Już i tak kazano mi wrócić w poniedziałek. Jeżeli nic nie zrobią to już po prostu nic nie poradzę. Trudno przeczekam do wtorku. W sumie też jadę dzisiaj bo tak bym musiała jechać sama bo mąż rano mnie nie zawiezie bo nie da rady się wyrwać z pracy. Tak będzie prościej. A w piątek był plan że w poniedziałek idę pod oksy w więc u nas indukują. Już co ma być to będzie.

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko dzieki za twe slowa.
    Jako mama 4 maluchow, moge ci powiedziec, ze u nas z dieta bylo roznie. Najstarszy zaczal zjadac kilka lyzeczke kaszki jak mial prawie 5 miesiecy, ale ze sloiczkami byl problem. Corcia zaczela jesc wszystko w 6 miesiac, a mlodszy synek okolo 7 miesiaca bo wczesniej chorowal i tylko mleko go interesowalo.
    Kazde dziecko jest inne. Jesli je chetnie, to mozesz jej podawac kilka lyzeczk w ciagu dnia na razie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Już i tak kazano mi wrócić w poniedziałek. Jeżeli nic nie zrobią to już po prostu nic nie poradzę. Trudno przeczekam do wtorku. W sumie też jadę dzisiaj bo tak bym musiała jechać sama bo mąż rano mnie nie zawiezie bo nie da rady się wyrwać z pracy. Tak będzie prościej. A w piątek był plan że w poniedziałek idę pod oksy w więc u nas indukują. Już co ma być to będzie.

Angie dobry pomysl, zeby dzis pojechac,szczegolnie ze czujesz mniej ruchow.
    Niech indukcja, bo my tu wszystkie czekamy na twojego uparciuszka

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pannica

3909cd632bf7.jpg

kiniusia270, SzalonaOna, Martt95, Angie1985, Iryska, emdar, Lalia, Ladyo, kic83, Tajka, KarolinaMaria, Annia, Nowastaraczka, Meggi110818, madziulix3, Wik89, Siskaa, Zulugula, Suszarka, kar_oliv, Enigvaa, Fragaria, dmg111, Ania81, Nikaa92, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - Marta to śliczna pannica!!! ❤️❤️❤️

Aaa to i ja się pochwale. Matylda od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek, i potrafi sobie wyjąć ręce spod cyckow. Bo do tej pory leżała jak Kłoda i ryk, że nic z rękoma nie może zrobić. A teraz już normalnie ładnie się przekręca :)

Ounai, emdar, Lalia, Ladyo, KarolinaMaria, Annia, Nowastaraczka, Meggi110818, Wik89, Zulugula, Fragaria, dmg111, Ania81, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    My dziś byliśmy.na krótkim 3h wypadzie w góry. Mieliśmy wziąć Pole w chuście ale pogoda nadal iście zimowa więc bałam się aby jej nie przewiało.
    Jeśli za tydzień będzie ciepło to planujemy ją wziąć na spacer w góry. Być może też w tygodniu z mamą się gdzieď wybiorę, ale to tak.testowo jak jej się to.spodoba.
    Na razie chodziłyśmy w chuście po Wrocławskim rynku i było super.
    Wczoraj natomiast ja biegałam 10 km a mąż jeździł na rowerze. Powiem Wam, że instytucja babci to złoto !

Mam kilka pytań do Was, szczególnie do dziewczyn obeznanych już w temacie chrztu, mąż za tydzień jest chrzestnym, ile teraz daje się.na chrzest jako rodzic chrzestny? Jaką pamiątke dla.młodego polecacie kupić?
    Druga sprawa, za 3 tygodnie mamy komunie synka mojego kuzyna, ile.myślicie że wypada mu dać?
    Wolimy dać poeniądze, zresztą on sam mówił że tak woli.
    W międzyczasie mamy również wesele ale ono.raczej się nie odbędzie.

Kolejna.sprawa, jakie sklepy polecacie aby kupić dla Poli sukienkę na te.uroczystości?
    Jak mój syn był chrzczony to chrzestna dała mu bujaczek za 250zl, chrzestny dał złoty łańcuszek z krzyżykiem i kasę w kopercie. Marta od chrzestnej dostała złoty medalik z łańcuszkiem i ochraniacz do łóżeczka jamnik za 150zl plus starszak dostał drobny upominek. Od chrzestnego dostała Pismo Święte, pluszowego misia i 700zl plus starszak lego. Za każdym razem chrzestna kupowała szatkę a chrzestny świece wraz z okapnikiem i dekoracją do świecy.

Jesli chodzi o sukienkę to polecam Olx. Zestaw w sklepie taki naprawdę ładny kosztuje ok 500zl. Ubiera się go dosłownie raz. Więc moim zdaniem nie warto kupować nowego. Firmy to la mere, abrakadabra, mayoral, milulove, lanababy. Wszystko zależy co Ci się podoba - gładka z falbaną, koronki, biel/ecru czy róż, dodatki na bogato, muslin itd. Itp co się mężowi podoba, bo ja Marcie wybrałam gładką a poszła w koronce bo mężowi tak strasznie się podobała że chciałam mu dać wybrać ;)

Anetka, ja bym dawała. Skoro chce, to znaczy że jest gotowa. Może się okazać że wcale nie będzie taka ochocza do innych smaków. Tom i tak nie jest jeszcze karmienie tylko próbowanie nowych smaków. Nie musisz nawet codziennie jej dawać poki co. Marta ma tak jak Pola, też się wyrywała, a potem miała bunt i nic nie chciała i je ochoczo dopiero teraz jak już dostaje sloiki z kawałkami o normalnym smaku. Ale na owoce ze słoika się krzywi, kasze czasem zje a czasem nie, jajecznicę też. Za to lubi normalne ziemniaki ale jak są w słoiku to już nie. Ma zwyczajnie już swoje preferencje i nie da sobie wcisnąć tego czego nie lubi. A nie daj Boże żebyś Ty coś jadła i jej nie dała. Jest taka awantura, że trzeba od razu wyjąć albo chleb albo szynkę i jej dać bo nie uspokoi się dopóki tego nie dostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 17:40

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, gratulacje dla Matyldy!

Angie, to w sumie masz rację, jedź i niech się dzieje wola nieba... albo ordynatora ;) Myślę że tak czy siak do wtorku raczej urodzisz :D

A ja jutro co prawda z dzieckiem ale mam prawdziwy Zanzibar! 🥳 Kolega odchodzi z pracy, składałam się na prezent i jedziemy z Martą na ciacho! Ach, co tu na siebie włożyć, żeby ukryć tłuszcz 🙊 Z reguły nigdzie się nie wybieram jako ktoś odchodzi, ale tym razem zrobię wyjątek bo to taka paczka znajomych z pracy i mam wymówkę żeby wyjść do ludzi ;)

SzalonaOna, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wszystkiego najlepszego dla Martusi ❤️ śliczna jest 🥰

Ladyo, promieniejesz🤩 jesteś piękną kobietą 💜

Tajka, Angie, Martt, Karenina wysyłam Wam turbo moc 💪

Nam dzień szybko zleciał, byliśmy u rodziców na obiedzie ☺️ i Olek tak "dojrzał", że nie podoba mu się bycie poza domem 😅 bał się moich rodziców i brata, prawie cały czas był na rękach 🤭 dopiero 15 min przed odjazdem zaczął z nimi śmieszkować😂

Ounai, Martt95, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż (!) odkurza wszystkie paprochy w domu. Marta nakruszy, a on sam z siebie idzie po odkurzacz i je zbiera. I pyta przed chwilą "jak to jest, że nie mieliśmy tego odkurzacza to jakoś podłogi nie były takie brudne". Haha, mówię mu, że właśnie mieliśmy milion razy brudniejsze ale wtedy tego nie widział. Tak więc mówię Wam bierzcie, ten odkurzacz zmienia mężów!

Martt95, Lalia, Angie1985, Meggi110818, Zulugula, Suszarka, Tajka, emdar, Enigvaa, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wszystkiego najlepszego dla Marty z okazji 8 miesięcy 😘
    Motylku, brawo dla Matyldy 🙂
    Lalia, jak humorek Olka, dzisiaj lepszy trochę?

SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam pod koniec tego pięknego dnia☺️. Mimo że mroźno to słoneczko świeciło🌞. Zaliczyliśmy mały spacer po lesie i później jeździliśmy oglądać działki. Jedna niby zarezerwowana, ale teraz kto da więcej ma pierwszeństwo 🙈

Mąż poszedł na męska parapetówkę na dworze (ognisko/grill). Czuję że szybko wróci, bo tylek mu zmarzie. On jest z tych wygodnych, co lubią ciepło 🤣

Czy to co Oliwka wyczynia poniżej to jakieś przygotowania do odblokowania kolejnego skila? 🤔😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 22:09

Lalia, SzalonaOna, Ladyo, Wik89, Ounai, Zulugula, kar_oliv, Suszarka, Martt95 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mój mąż (!) odkurza wszystkie paprochy w domu. Marta nakruszy, a on sam z siebie idzie po odkurzacz i je zbiera. I pyta przed chwilą "jak to jest, że nie mieliśmy tego odkurzacza to jakoś podłogi nie były takie brudne". Haha, mówię mu, że właśnie mieliśmy milion razy brudniejsze ale wtedy tego nie widział. Tak więc mówię Wam bierzcie, ten odkurzacz zmienia mężów!

Też mi się marzy taki odkurzacz, ale nie mam już miejsca gdzie go trzymać. Tak samo mamy dylemat z wyciskarką. Już wszystko upchane na maxa

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, cudna ta Twoja Martusia ♥️

Ounai lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ale Oliwka jest sprawna 🤩🤩🤩 Olek się jeszcze nie umie obracać na brzuch, s ona zaraz raczkować będzie 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani, polecajka 💪

Matylda jest zdania, że bardzo smaczne 😂🙉

5af628897915.jpg

dbc9e9381d7d.jpg

madziulix3, Wik89, Iryska, kar_oliv, Suszarka, Martt95, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi - Oliwka przybiera takie pozycje o jakich moja Matylda nawet nie śni! 😍

Wik89 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Kochani, polecajka 💪

Matylda jest zdania, że bardzo smaczne 😂🙉

Jaka błoga mina, rozkoszna jest😍

SzalonaOna lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:03

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:03

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Meggi - Oliwka przybiera takie pozycje o jakich moja Matylda nawet nie śni! 😍

Motylku nawet nie wiesz o czym Matylda śni i nie jest to rzeka mleka czekoladowego 😁
    Pisałaś że obraca się już na brzuszek, u Nas od tego momentu (w poniedziałek nałogowo zaczęła się obracać) tydzień minął, a dzisiaj ten tyleczek, więc pewnie zaraz Twoja Pociecha zacznie "tyłkować" - nie wiem jak to się nazywa 🤭

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 3465 3466 3467 3468 3469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ