X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar współczuję. Biedulko.

Ina nie zazdroszczę nocy z takimi wrażeniami. Dobrze że udało się gdzieś uzyskać pomoc i dobrze ze noga nie trafiła do gipsu.

U nas nic nowego. Totalnie nic się nie dzieje. Mam plan dzisiaj koło 23 pojechać już do szpitala żeby być już na jutrzejszym obchodzie rano. To może poniedziałek nie będzie całkiem zmarnowany.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się jeszcze w dwupaku. Kolejna noc że skurczami co ok 10 min, czasem regularnie czasem rzadziej...po wstaniu jak ręką odjął.. Ale czop odpadł chyba zupełnie, tak mi się wydaje...jakie powinien mieć zabarwienie? Bo ja miałam brunatno różowy, ale czytałam , że to chyba normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 10:12

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina biedny synek. Współczuję :(

Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc. Idę się zaraz oblewać wodą pod prysznicem przez godzinę, bo nie dają mi spokoju te przepowiadające. W nocy o 3:00 wzięłam nospę, żeby coś pospać. O 3:40 obudził mnie taki bolesny skurcz, że zaliczyłabym go już do tych prawdziwych (przynajmniej mam nadzieję, że prawdziwe nie są dużo gorsze). Wstałam, poruszyłam się, poczekałam aż minie i poszłam spać. Godzinę później znowu mnie taki wybudził, a potem to już takie silne okresowe tylko. Łapią mnie co jakiś czas. Nie chcę za dużo tej nospy brać, ale jak sobie radzić bez tego?

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa współczuję nocy :( biedny Synek. Jak dzisiaj jego noga?

Z przyjęciem do Szpitala przegieli. Sor powinien działać normalnie, no sorry! My kilka miesięcy temu też mieliśmy taka sytuację że starszy Syn uderzył się w oko i bardzo płakał. Mąż pojechał z nim na Sor a oni do nas że DZIECKA nie przyjmą i że mamy jechać 70 km do innego szpitala. Mąż zrobił lekka awanture, powiedział że chce rozmawiać z lekarka i w końcu lekarka zgodziła się go przyjąć.

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka spokojna. Nic się nie nasilało, w miarę się wyspałam. Jedynie co czuje większy ucisk główki, może się trochę mala obniżyła 🤷🏽‍♀️

Przy przytulankach z mężem tez troche czulam dyskomfort i ucisk 🙉

No nic jutro ostatnia wizyta u lekarza dopiero na 19🤦🏽‍♀️ We wtorek już szpital. Liczę na to ze do weekendu urodze i że to ostatnia niedziela w trójkę ❤

Aaaa i czop u mnie stanął w miejscu już któryś dzien nic nie leci, siedzi zaparty 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 10:53

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie to może umówmy się na jutro ?😊😊

Martt95, Angie1985, dmg111, kic83, Ounai lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas boli go bardzo ta nogą, ma spuchnieta. Robimy okłady, dałam mu też coś przeciwbólowego. Rok temu dokładnie miał pęknięta kostke tej samej stopy a teraz skręcenie wiec może go bardziej boleć.
    Ja się trochę zdenerwowałam, też próbowałam się wykłócać ale nic to nie dało. Do tego jak dotarliśmy wkoncy do następnego szpitala to jeszcze oczywiście lekarz spał, i przez to że go obudzili był strasznie nie miły i z pretensjami do nas dlaczego przyjechaliśmy tak późno. Wszyscy teraz wszędzie robią z wilka łaska. Naprawdę szkoda słów na to wszystko co sie dzieje.. jak nie masz covida to już nie zasługujesz na pomoc medyczna na to wychodzi..

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 tego się już nawet komentować nie da 😳
    Zdrówka dla synka, niech szybko nóżka dochodzi do siebie✊🏼

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Melduję,że wszyscy po nocy żyją, co poniektórzy nawet są w świetnej formie; szkoda że matka zombie 🙄🥱. W dzień odeśpię, bo dziś mąż zajmuje się małym, ale nie wiem zupełnie o co kaman z tymi pobudkami 2h😭😭😭
    Marta zrobiła sobie przerwę o 23:30. Stwierdziła po 2h usypiania, że nic z tego nie będzie 😂

Wczoraj chyba jakiś błąd wagi bo dziś 74,3kg. Trochę mi z tym lepiej. Kolejne ważenie w sobotę. Mam nadzieję że będzie już 73 z hakiem. Skóra się zmienia delikatnie od szczotkowania. Mam wałeczek takiej zwisającej skóry i się zmniejszył troszkę a dziś równo 2 tygodnie będzie.

Inaa, u Was to faktycznie ładnie przeginają. U nas na szczęście nie ma problemu i normalnie przyjmują dzieci.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:

Mam za sobą kolejną nieprzespaną noc. Idę się zaraz oblewać wodą pod prysznicem przez godzinę, bo nie dają mi spokoju te przepowiadające. W nocy o 3:00 wzięłam nospę, żeby coś pospać. O 3:40 obudził mnie taki bolesny skurcz, że zaliczyłabym go już do tych prawdziwych (przynajmniej mam nadzieję, że prawdziwe nie są dużo gorsze). Wstałam, poruszyłam się, poczekałam aż minie i poszłam spać. Godzinę później znowu mnie taki wybudził, a potem to już takie silne okresowe tylko. Łapią mnie co jakiś czas. Nie chcę za dużo tej nospy brać, ale jak sobie radzić bez tego?
    Jak ja miałam takie mocne 2 to potem już były coraz częściej i kilkanaście godzin później poznaliśmy naszego syna ;)

Karenira lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:

Nie bierz nospy. Nospa hamuje skurcze. A na tym etapie już nie ma co hamować 💪 jeśli będą w miarę regularne i silniejsze to leć na IP :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Marta zrobiła sobie przerwę o 23:30. Stwierdziła po 2h usypiania, że nic z tego nie będzie 😂

Wczoraj chyba jakiś błąd wagi bo dziś 74,3kg. Trochę mi z tym lepiej. Kolejne ważenie w sobotę. Mam nadzieję że będzie już 73 z hakiem. Skóra się zmienia delikatnie od szczotkowania. Mam wałeczek takiej zwisającej skóry i się zmniejszył troszkę a dziś równo 2 tygodnie będzie.

Inaa, u Was to faktycznie ładnie przeginają. U nas na szczęście nie ma problemu i normalnie przyjmują dzieci.
    Kurde tak czytam czytam... I lecę po ta szczotkę choćby DO Rossmanna na początek. Ale to tak na sucho? W sensie bez kremu/oliwki? A później dopiero się kreujemy? Dobrze rozumiem?

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa - współczuję nocnych przygód! :* trzymajcie się tan :*

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhhh, czemu ten weekend tak szybko mija! Ale dziś słoneczko, to może uda nam się wyjść na jakiś plac zabaw jeśli głowy wiatr nie urywa :)

W sumie na ten tydzień planów brak. Trochę bardziej skomplikowanie będzie, bo Z zaczyna hybrydowy tryb i w tym tyg idzie do szkoły. Więc będzie wesoło :) ale za to przyszły tydz nauka zdalna. No i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
    A tak to praca...

A no i w sobotę 1.05 lecę na ten permanentny brwi 💪 także możecie trzymać kciuki bo już sram w gacie (ostatnim razem bolało dość mocno)... :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Nie bierz nospy. Nospa hamuje skurcze. A na tym etapie już nie ma co hamować 💪 jeśli będą w miarę regularne i silniejsze to leć na IP :)
    Poród owych nospa nie zahamuje, a jeśli to nie będą porodowe a będą w miarę regularne to przy braku postępu wyląduje na oddziale jak co druga z nas, więc trochę bez sensu.

Szczotka tak, na sucho jak sama nazwa wskazuje. Potem prysznic i na koniec smarowidło.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Poród owych nospa nie zahamuje, a jeśli to nie będą porodowe a będą w miarę regularne to przy braku postępu wyląduje na oddziale jak co druga z nas, więc trochę bez sensu.

Szczotka tak, na sucho jak sama nazwa wskazuje. Potem prysznic i na koniec smarowidło.
    Mi lekarze mówili ogólnie, że od ciąży donoszonej czyli od 37t0d już żadnej nospy nie brać bo bez sensu. Żeby dać się skurczom rozkręcić :)

• Annia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Inaa powariowali z tymi przyjęciami! Nie rozumiem jak można nie przyjąć dziecka do szpitala w stanie nagłym, bo covid... dobrze ze w końcu udało się Wam uzyskać pomoc!
    Normalnie, decyzją wojewody i jego widzi mi się, przekształcają szpitale na covidowy i np na tej chirurgii dziecięcej leżą pacjenci dorośli z covidem. Absurd? Absurd. Tak nasz rząd walczy z epidemia. I dlatego niecovidowi pacjenci maja przesrane. U nas była awantura że jedyny szpital rehabilotacyjny w województwie wojewoda chciał przekształcić na covidowy...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa mam nadzieję, że nóżka szybko wydobrzeje. 😚

Współczuję wszystkim ciężkich nocy, u nas tez słabo było, pobudki całą noc co 1.5 godziny... A teraz jeszcze musialam go wziąć na spacer bo inaczej nie chcial zasnąć.

Dziewczyny w dwupaku cały czas trzymam kciuki, może znowu będziemy mieć porody parami? :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Angie to może umówmy się na jutro ?😊😊
    Kochana jak najbardziej. ❤️

Jeszcze wyszłam na spacer z psem i synem i zaraz musiałam wracać bo wykręciłam sobie staw skokowy, Boziu jak to mam totalnego pecha. Leżę teraz z nogą do góry i modlę się żeby przestało boleć. Od wczoraj ciągle płaczę. Już jestem naprawdę na granicy moich możliwości psychicznych.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 20:45

SzalonaOna, Ania81, Suszarka, KarolinaMaria, Angie1985, Martt95, kic83, Karenira, Zulugula, Ounai, Inaa89, Lalia, emdar, Nowastaraczka, Enigvaa lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 3463 3464 3465 3466 3467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ