X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, w Oleszycach było fajnie, Ale jednak we własnym domu jest najlepiej. Wszyscy chcą mi pomagać, a ja tej pomocy nie potrzebuje, bo mam już wypracowany jakiś tam swój rytm i tylko mnie wkurza jak ktoś go zaburza 🤪 Ale wiadomo do rodzonnego domu trzeba pojechać 😉
    Też o Tobie często myślę. Mam nadzieję, że kiedyś uda nam się wyskoczyć na jakiś spacer. U Was wszystko ok? Miki już pewnie siedzi 😊

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 23:18

Ladyo, Ania81, Angie1985, Enigvaa, Zulugula, Lalia, Martt95, Annia, KarolinaMaria, SzalonaOna, kar_oliv, Iryska, calanthe, Nowastaraczka, dmg111, Suszarka, Fragaria, Inaa89, kic83, Maniaaa., Ewa88 , ladySiSi, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie jutro najpozniej pojutrze urodzisz. Teraz staraj sie odpoczac, zreslaksowac. Pozytywne myslenie tez jest wazne, mi bardzo pomoglo. Mow do siebie, ze jutro urodzisz, ze jutro urulisz Jagodke,ze tym razem sie rozkreci.
    Mi to pomoglo, bo u mnie mimo skurczy rozwarcie stanelo na 2cm i nie postepowalo przez dlugi czas. Nawet jak zaczeli indukcje to mimo regularnych skurczy nic sie nie zmienialo. Przetrwalam dzieki pozytywnemu nastawieniu i wam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha jakie Kobry sa slodziutkie, a te oczy 😍😍😍😍😍. Piekne masz coreczki😍

Sylwucha lubi tę wiadomość

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Sylwucha jakie Kobry sa slodziutkie, a te oczy 😍😍😍😍😍. Piekne masz coreczki😍
    Dziękuję Kochana ❤ Właśnie im przekazałam 😁

Ania81 lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie tak bardzo Ci współczuję kochana 😔
    Tyle się męczysz, strach o małą, a lekarze jakby znieczulica totalna 🥺
    Trzymaj się kochana, cały czas o Tobie myślę i mocno trzymam kciuki żeby już poród się zaczął jak najszybciej 😊👍

Angie1985 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj o Was myslalam, ze dawno sie nie odzywalas co u Ciebie i koberek :) slodziaki sa! 😍

🔸28 lat

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, gwarantuję Ci, że widok Jagódki wynagrodzi Ci te trudne chwile 💜 trzymaj się kochana, bo to już naprawdę niewiele do końca!

Sylwia 😍😍😍 ale super, że wpadłaś! ❤️❤️ Kobry piękne 🥰 tęskniliśmy za Wami ☺️☺️☺️

Martt, aż chyba się sama cofnę i poczytam 😅😅😅

Fragaria, chrześnica mojego męża miała mega podobne zmiany i lekarz stwierdził, że to AZS. Była tylko na MM i ponoć musieli kombinować z odpowiednim, ale jej tata nam mówił, że przy AZS podstawa to pielęgnacja. Wiem, że pewnie z lekarzem już wszystko omówiłaś, ale nam jeszcze pediatra powiedziała, że gdyby AZS się nasilało, to żeby zwrócić uwagę na ubranka Olka, tzn płukać dwa razy, prasować, unikać kolorowych ubrań i nadruków/naprasowanek, bo kleje i barwniki mogą też uczulać- mnie to akurat mega zaskoczyło. No i u nas z dnia na dzień pomogło odstawienie HiPP do kąpieli, używamy szare mydło, raz w tygodniu krochmal i codziennie smarujemy balsamem Atoderm z Biodermy. Wczoraj odpuściliśmy ze względu na szczepienie i dzisiaj rano skóra znowu była sucha, więc smarujemy 1-2 razy dziennie obowiązkowo. Trzymam kciuki żeby udało Wam się znaleźć złote rozwiązanie ✊✊✊✊

Sylwucha, Fragaria lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale one są przesłodkie i całkiem całkiem różne! Nawet włoski rosną im inne! Przesłodkie są. :) Mam nadzieję, że jak zrobi się ciepło uda nam się spotkać na spacer. :) Bardzo Cię podziwiam, że najlepiej dajesz sobie radę sama, ja właściwie dużo czasu siedzę u rodziców, bo sama bym nie wyrobiła. Miki jeszcze sam bez podparcia nie siedzi, ale już blisko. :) Przymierzają się już do raczkowania? :) Noce dalej ładnie śpią? :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ounai mąż mi nie będzie mógł nic przywieść bo ma izolację przecież. 🤷‍♀️
    A przyjęta byłam wczoraj już jestem tu 24 h.

Już wam nie będę tu smęcić. Jakoś muszę sobie poradzić z tym wszystkim. Obym tylko nie miała żadnych objawów.
    O matko, faktycznie. A rodzice? Masakra :/ strasznie Ci współczuję. Ale już jutro mała będzie z Tobą.
    A może Twój lekarz na jakieś znajomości w tym szpitalu, może by coś ruszył?

Fra, spróbuj może zamiast proszku używać do prania płatki mydlane. Może to proszek? Mnie uczulał mocno jako nastolatkę. Też mam azs ale łagodniejsze. Wejdź na fb na grupę dla rodziców dzieci z azs, myślę że Ci dużo podpowiedzą.
    Nie znalazłam znam się też do końca, ale podobno mimo eliminacji w mleku matki jest laktoza więc to może byc też to. Może zróbcie badania w kierunku nietolerancji laktozy? Nie są tanie ale może warto?

Marta spadła mi godzinę temu z łóżka. Cała godzinę płakała. Mąż wrócił z pracy. Teraz zasnęła, śpi mi na rękach, patrzę czy oddycha, ma mega sliwe na czole. Nie wiem czy zębów nie poobijała i stąd płacz bo już ma na wyjściu a ma wielkiego siniaka na brodzie. Piersi nie tknęła jakby ją bolała buzia stąd teoria o zębach. Czekam aż wstanie, jeśli nadal będzie płakać jedziemy do szpitala. Jedyne co chciała to swojego Alillo. Rączki wyciągała jak zobaczyła że stoi na półce i tak z nim zasnęła. Mam do siebie straszny żal, bo zostawiłam ją na łóżku i obróciłam się żeby ogarnąć łóżeczko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 12:30

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dzwoniłam właśnie do działu jakości piekarni w której kupuje chleb 🤭 porozmawiałam sobie z panią o alergenach i tak myślę że spróbuję odstawić teraz chleb. Czyli nie tyle caly gluten, ale na początek chleb.

Kar oliv, możliwe 🤷‍♀️ używamy teraz wszyscy tylko loveli, ale jak dalej nie będzie przechodziło to też wymienimy
    Mnie i Martę lovela uczula, wychodziły jej po loveli placki azs. Zmieniłam na jelp o jest lepiej. Moim zdaniem lovela wcale nie jest taka mega delikatna.

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai obserwuj też źrenice u Marty. Czy są równe i czy reagują na światło. Biedna Martusia. Też się tego bardzo boję, że w końcu nie upilnuje Mikołaja. Wysokie było to łóżko?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka oddzwoniła stwierdziła że albo mnie tak super ekstra wyczyścili w czasie operacji albo coś się zatrzymało. O 14.40 mam wizytę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec trzymam kciuki, żebyś była super wyczyszczona po prostu przy CC. Daj nam znać po wizycie co i jak.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mnie i Martę lovela uczula, wychodziły jej po loveli placki azs. Zmieniłam na jelp o jest lepiej. Moim zdaniem lovela wcale nie jest taka mega delikatna.

Też mamy jelp 👌 kapsułki, mleczka do prania, płyn do płukania i odplamiacz 👍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:47

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai nie obwiniaj się. Jak to wszędzie piszą są matki którym dzieci spadły i takie które się nie przyznają.
    Tak jak piszą dziewczyny obserwuj Martusie. Pewnie nic jej nie będzie. Wytraszyla się pewnie okropnie a i twoje zdenerwowanie jej nie pomagało.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 07:56

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai obserwuj też źrenice u Marty. Czy są równe i czy reagują na światło. Biedna Martusia. Też się tego bardzo boję, że w końcu nie upilnuje Mikołaja. Wysokie było to łóżko?
    Z 60 cm jest. Ona uderzyła broda i czołem. Obserwuję ale chyba pojedziemy do szpitala bo coś ja boli i jeść nie może. Nie chce ciągnąć cyca i płacze przy tym strasznie.

Edit, troszkę zjadła teraz dziamga kabanosa. Chyba nie chce jeść bo obiła ta brodę. Taki tuliś jest. Ale chyba z tego płaczu. Oglądnęłam jej głowę, nie ma żadnych wgnieceń. Mąż włączył tv to zaczęła machać nogami z radości.

Calanthe, wiem że dzieci są z gumy, kiedyś to moim rodzicom mówił taki genialny niestety już śp lekarz. Jeden z najlepszych pediatrow i wspaniały człowiek, bo miałam okazję z nim współpracować w ramach wolontariatu. Ale mimo wszystko strach jest jak dziecko Ci przez godzinę płacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 13:44

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Suszarka,co szczepicie dzisiaj?😘 Kciuki za Ige żeby była dzielna 💜
    Kochana u nas dzisiaj pełen pakiet - Rota, pneumo i 6w1. Dzielna była, płakała mniej niż ostatnio. Dziękujemy za kciuki 😘 może zbić piątkę z Olkiem bo waży już 7300 🤭 lekarka była też pod wrażeniem jaka jest długa. Mamy iść do fizjo z dwiema sprawami, i trochę mi przykro że wiecznie coś na tych wizytach jest nie tak. Umówiłam nas na 10 maja. Za to leżenie na brzuszku oraz dźwiganie glowy ma opanowane perfekcyjnie, urządziła w gabinecie popisówkę 🤣

Zulugula, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jeśli Cię coś niepokoi to rzeczywiście lepiej pojechać i się uspokoić. Ale na pewno się nie obwiniaj. Każde dziecko i każda mama albo ma już za sobą taka sytuacje albo dopiero będzie mieć. Moja J. jak była malutka tez miała podobna sytuacje. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego :) a dla rozluźnienia atmosfery- moja znajoma pracuje na chirurgii dziecięcej i ostatnio mieli dwulatka z garnkiem na głowie, musiała straż pożarna rozcinać ten garnek bo nie dało się zdjąć 😂

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 3477 3478 3479 3480 3481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ