Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:No i na skurczu znowu pękło a było mniej płynu 🙉
Co one takie słabe 🙉🙈
No nic... pewnie teraz jak nie ruszy to może na wieczór następny 🤷🏽♀️ -
Ewa88 wrote:Tajka gratuluje 😉 Maja jest przecudowna 😘
Ounai, kar_oliv a macie już skierowanie ze wzgledu na wiek czy z innego powodu?
Można wybrać sobie na ikp czym chce być się szczepionym?
Ja jestem rocznik 90, choruje też na crohna ale nie wiem czy oni gdzieś mają tą informację, zapisywałam się miesiąc temu, jest wybór szczepionki przy ustalaniu terminuEwa88 lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Wykoncze sie psychicznie jak tak bedzie jeszcze miesiac 🤦♀️ Na razie dokarmiam ja tylk owueczorem, bo zal mi jej jak wrzeszczy z glodu kilkanascie minut. Nie jestem w stanie dac jej poplakac. Ale reszte dnia jestem twarda, probujemy ciagle sie dostawiac, jak najwiecej. Do tego od wczoraj robie sesje z laktatorem co by miec na wieczor zeby spokojnie zasnela. W nocy spi praktycznie z cyckiem w buzi. Niby wiem ze mleko mam, a jednak zaczynam w to watpic, czy ja sie w ogole do tego nadaje. Nie dziwie sie ze wiele kobiet rzuca kp w tym czasie, psychicznie wymiekam...
Eni, nasze dziewczyny są w tym samym wieku. U nas może mnie jest tak źle jak u Was, ale też od kilku dni awantury przy cycu, płacz, ciągle odkrywanie. Wcześniej odpadała na cycku, a teraz leżę z nią 2 godziny, ciumka, przysypia i za chwilę znów ciumka. Po dzisiejszej nocy czuję się wydojona. W tym tygodniu mój narzeczony jest w delegacji, śpimy razem całą noc, tylko żongluję cyckami 😳 podobnie jak u Was, najgorzej jest wieczorem. Dzieci na tym etapie łatwo się dekoncentrują. Może spróbuj w ciemnym pokoju z suszarką w tle? Mi czasem pomaga dźwięk suszarki z aplikacji. Mleko mam na pewno, bo leci jej po brodzie. I też się nie dziwię, że kobiety rzucają kp. Jakbym miała w domu starsze dziecko to bym się chyba poddała. A to co najbardziej mnie wkur#&a to rady innych, że ją przyzwyczaiłam do cyca, że to córusia mamusi itd. Weź komuś powiedz, że to może być skok i dziecko nakręca sobie laktację na później to patrzą jak na wariatkę. W sobotę jadę na grilla do teściów, oni uważają, że ja się z nią specjalnie chowam na karmienie, żeby ją izolować od nich 🤦♀️ i nie mają się kiedy 'pobawić'.
Kiedyś pisałaś, że Malwi lubi być tylko z Tobą, u nas robi się podobnie. Jak jest u kogoś innego, to od razu mnie szuka wzrokiem. Moja mama wymyśliła, że teraz będzie częściej u nas, bo jak jak to tak, przecież mała nie może się jej bać 😳 powiedziałam nadgorliwej babci, że choćby tu zamieszkała to i tak Matylda pewnie będzie 'wolała' mnie, więc niech nie przegina ;P'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ale kurde no... dobrze pochodzić nie zdążyłam z tym balonikiem bo pod ktg podłączyli i znowu pękł. Widzę że skurcze mało regularne, ale bardziej bolesne. No nic... może rzeczywiście szyjka już naruszona to teraz ruszy bez jego pomocy 🙈
SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ewa88 wrote:Tajka gratuluje 😉 Maja jest przecudowna 😘
Ounai, kar_oliv a macie już skierowanie ze wzgledu na wiek czy z innego powodu?
Można wybrać sobie na ikp czym chce być się szczepionym?
Ja wczoraj dostałam skierowanie i dzisiaj zapisałam się na szczepienie miałam do wyboru termin 5 maja lub 12 maja.
Wybrałam 12 maja.
W placówkach w moim mieście mogłam wybrać sobie, którą szczepionkę chcę przyjąć, ale w ciąży i tak zalecają Pfizera lub Moderne. Wybrałam Pfizera. Jestem rocznik 91, ale zgłosiłam chęć przyjęcia szczepionki w styczniu i stąd dostałam szybciej skierowanie niż inni z mojego rocznika.Ewa88 , Nowastaraczka, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja śpiewam " pretty Tomuś, walking down the steet, pretty Tomuś.." 🤣
Hahaha a u mnie leci
"Adaś, Adaś co z ciebie wyrośnie?! Gruszki na wierzbie, czy śliwki na sośnie? " 😉Lalia, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Ladyo, ogromne kciuki 😘 wierzę że będzie dobrze ❤️
Angie, Martt trzymam kciuki za wspólny poród jeszcze dziś 😍😍😍
Annia, mega Ci dziękuję 👌 to chyba tak rozplajujemy te szczepionki, żeby przed rokiem podać te dwie meningo B i jedną tych drugich 👍Annia lubi tę wiadomość
-
U mnie się skurcze wyciszyły jak balonik wypadł po raz drugi. Narazie zaczynam się więcej ruszać może coś puści samo mam taką nadzieję....
Ma przyjść moja położna trochę do mnie może też jakieś masowanko szyjki zrobi. Barwie teraz na różowo 🙈SzalonaOna, Ania81, Ounai lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ewa88 wrote:Kar_oliv, Ulaa ale można wybrać tylko przy telefonicznym zapisaniu się czy internetowo też?
Ja wszystko robiłam przy pomocy ikp więc internetowo 😊Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Emdar u nas nocki średnie. Od kiedy współśpimy przestały być tragiczne. Ale od 4 do 5 musieliśmy lulać bo był płacz, że się obudził a chce spać. 😑
Calanthe a czy Twoja córeczka toleruje butelkę? Też chciałabym odstawić Mikołaja, ale ciągle nie mogę do tego się zabrać ze względu na to, że on nie chce butli i na myśl o tych awanturach jakie by temu towarzyszyły to mi słabo...
Martt to trzymam kciuki, żeby Ci ten VBAC się udał!Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo, będzie dobrze. Pewnie jakoś stresik. Angie, cc nie jest takie straszne. Trzymam kciuki.
Dziewczyny, widzę, że co jakiś czas pojawia się temat szczepień. Ile z Was zdecydowało się na menigokoki? Strasznie się boję tej szczepionki i ciągle się zastanawiam czy to dobry pomysł...