Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWrzucam zdjecia z naszego spacerku. Uwielbiam to miejsce, szczegolnie ze bedac w zawansowanej ciazy z wielkasnym brzuchem przeciskalam sie miedzy skalami, moj maz watpil czy mi sie uda, a ludzie czekaja u w kolecje na przejscie mieli bezbledna mint widac moj brzuchol🤣🤣🤣🤣.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 22:40
Annia, kar_oliv, Fragaria, Zulugula, kic83, calanthe, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia mieszkamy w Manchesterze, w to miejsce mamy 30 min od domu.
Pepuszek nie ropieje, ale dziura jest. 13.05 mam lekarza i szczepienie,wiec pokaze i zdecydujemy co robic dalej. Dziekuje,ze pytasz🤩😊Annia, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które łyżeczki z babydream są tak polecane? Te pakowane po 3 czy po 5 sztuk?
Przymierzamy się do rozszerzania dietypierwsze słoiczki już mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 12:35
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulugula wrote:Enigva w połowie 4 msc czyli 3,5
może u Was tez zaraz to się skonczy? U nas trochę lżej to wyglądało, bo mi wył tylko na cycku, jadl spokojnie lilka chwil a potem nerwy, jak go zdejmowałam z cycka to normalnie się cieszył. Ale tak, tez się nie dziwie , że kobiety nie chcą karmic piersią, mimo że teraz jest ok i lubię, to i tak jestem zdania że to glownie same problemy. Jeszcze dla mojego syna butla jest passe, jesli juz cos zje to są to mililitry. Śmieję się do męża, że w żadne cycki więcej bawić się nie będę 🙈
U nas wieczorem jak ja dokarmiam z butli to je z tomme tippe. Z innych nie chciala🔸28 lat
Wedzidelko typ 4. Do podciecia. Nalozylo sie wszystko na raz, skok i kryzys. Normalnie ma ciezko ssac a co dopiero przy skoku i kryzysie, stad awantury. Przez to sie slini, przez to ma problem z polykaniem sliny i sie krztusi. Bardzo mozliwe ze przez to tak ciagnie glowe w ta prawa strone. czesto to jest genetyczne, a sie okazuje ze ja mam krotkie wedzidelko, oczywiscie wtedy nic z tym nie robiono, nawet nie wiem czy sie diagnozowalo, przez to mam wade wymowy. A no i to ze zasysa dolna warge to tez przez wedzidelko, bo ma cofnieta zuchwe przez nie.🔸28 lat
Enigvaa wrote:Wedzidelko typ 4. Do podciecia. Nalozylo sie wszystko na raz, skok i kryzys. Normalnie ma ciezko ssac a co dopiero przy skoku i kryzysie, stad awantury. Przez to sie slini, przez to ma problem z polykaniem sliny i sie krztusi. Bardzo mozliwe ze przez to tak ciagnie glowe w ta prawa strone. czesto to jest genetyczne, a sie okazuje ze ja mam krotkie wedzidelko, oczywiscie wtedy nic z tym nie robiono, nawet nie wiem czy sie diagnozowalo, przez to mam wade wymowy. A no i to ze zasysa dolna warge to tez przez wedzidelko, bo ma cofnieta zuchwe przez nie.
Witaj w klubie typu 4 i problemów przez nie. U Nas to po mężu. Do dzisiaj ma cofnięta żuchwę bo kiedyś tego nie sprawdzano.
Dlatego u Nas afery były i zła stymulacja brodawki i męczenie przy ssaniu oraz stukanie przy butelce. Do tego wypychanie języka, ksztuszenie własną śliną.
2 miesiące jesteśmy po. Oliwia nadal uczy się nawyków z nowym językiem i nadal robimy ćwiczenia. Jest mega różnica. Nie śpi już z otwartą buzią, język ma w pozycji górnej jako spoczynkowej. Rzadko już wypycha język
Co z jedzeniem to nie wiem, cycka za ten czas już prawie odrzuciła. Takie rzeczy powinny być podcinane w pierwszych dobach kiedy dziecko się uczy. A ja słuchałam pediatry, że tak dzieci mają 😬. W końcu poszłam prywatnie, a i tak czekałam 3tyg w kolejce 😑O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Witaj w klubie typu 4 i problemów przez nie. U Nas to po mężu. Do dzisiaj ma cofnięta żuchwę bo kiedyś tego nie sprawdzano.
Dlatego u Nas afery były i zła stymulacja brodawki i męczenie przy ssaniu oraz stukanie przy butelce. Do tego wypychanie języka, ksztuszenie własną śliną.
2 miesiące jesteśmy po. Oliwia nadal uczy się nawyków z nowym językiem i nadal robimy ćwiczenia. Jest mega różnica. Nie śpi już z otwartą buzią, język ma w pozycji górnej jako spoczynkowej. Rzadko już wypycha język
Co z jedzeniem to nie wiem, cycka za ten czas już prawie odrzuciła. Takie rzeczy powinny być podcinane w pierwszych dobach kiedy dziecko się uczy. A ja słuchałam pediatry, że tak dzieci mają 😬. W końcu poszłam prywatnie, a i tak czekałam 3tyg w kolejce 😑
Gdyby nie styczniowki to tez bysmy pewnie byly zwalone na „tak ma” i nasze kp by sie skonczylo. A tak jest nadzieja i energia do walki o to. Termin na podciecie prawdopodbnie 15.05, beda dzwonic jak sie tylko cos zwolni.🔸28 lat
Enigvaa wrote:Wedzidelko typ 4. Do podciecia. Nalozylo sie wszystko na raz, skok i kryzys. Normalnie ma ciezko ssac a co dopiero przy skoku i kryzysie, stad awantury. Przez to sie slini, przez to ma problem z polykaniem sliny i sie krztusi. Bardzo mozliwe ze przez to tak ciagnie glowe w ta prawa strone. czesto to jest genetyczne, a sie okazuje ze ja mam krotkie wedzidelko, oczywiscie wtedy nic z tym nie robiono, nawet nie wiem czy sie diagnozowalo, przez to mam wade wymowy. A no i to ze zasysa dolna warge to tez przez wedzidelko, bo ma cofnieta zuchwe przez nie.
To chociaż jest rozwiązanie i będzie dobrze 👌Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ja sie szczepiłam Astrą, mogłam karmić normalnie po, na dodatek syn mial 3 tygodnie temu covid, a ja i maz (zaszczepieni jedna dawka Astry) albo nie zachorowaliśmy w ogóle (testy pcr negatywne) albo przeszliśmy bezobjawowo (ja czułam lekki bol gardła i głowy w tamtym okresie, ale w tym sezonie to co miesiąc sie tak czuje, to u mnie standard)
Za tydzień mam druga dawke
Ania81, otworzyłam na szybko pierwsze zdjęcie, cudny Twój Harris! Jaki pogodny
Irysko, u nas podobnie, tez jeszcze tak na 100 procent ta symetria nie zniknęła. Ale mysle, ze juz niedługoZreszta nikt nie jest do końca symetryczny
Piszesz, ze taka pesto karmisz w dzień Michasia, ale rozumiem, ze w nocy ładnie sypia, prawda? Bo ja w dzień karmie co ok 3 godziny piersia, ale za to w nocy tez co ok 2, 2,5 max 3 h. Wiec znowu czytając, co dziś napisałaś, zaczęłam rozmyślać, ze moze powinnam go więcej w dzień karmic
W ogóle zaczęliśmy rozszerzanie diety 1 kwietnia i na początku ładnie szlo, a od 3 dni probuje podać słoiczek z dodatkiem mięsa i po 3 łyżeczkach mega sie krzywi i zaczyna marudzić. Ogólnie i warzywami jest mało zainteresowany, to co lubi to banan, jabłko, kaszka - wszystko, co słodkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 13:43
Ania81 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wiecie co jest zabawne?
Dzisiaj nie było miejsca na patologi ciazy i leze na sali pooperacyjnej z kobietą lat 70. Fakt ze pani bardzo miła, ale ostrzega ze duzo chrapie i gwizda przez sztuczne zeby🙉🙉
Plus taki ze łóżko bardzo wygodne 🤣🤣🤣🤣
Ja bardzo dużo chodzę. Brzuch momentami jest tak twardy ze szok. Teraz się musiałam troche położyć bo już na nogi nie mogę 🙈
Póki co przestałam plamić na różowo. Ech.... sama jestem ciekawa czy to mi samo ruszy🤦🏽♀️Anet.kaa, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021