X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam zdjecia z naszego spacerku. Uwielbiam to miejsce, szczegolnie ze bedac w zawansowanej ciazy z wielkasnym brzuchem przeciskalam sie miedzy skalami, moj maz watpil czy mi sie uda, a ludzie czekaja u w kolecje na przejscie mieli bezbledna mint widac moj brzuchol🤣🤣🤣🤣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 22:40

Annia, kar_oliv, Fragaria, Zulugula, kic83, calanthe, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania w jakiej części UK mieszkacie? Pięknie tam u Was! 🤩 Haris jak ładnie rośnie! A jak jego pępek?

Ladyo super, że tętno już się uspokoiło!

Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaliście o szczepienie. Kwalifikacja przed szczepieniem jest, ale moim zdaniem to pic na wodę. Wypełnia się ankietę i tyle, nawet nie badają. Co do karmienia to można karmić od razu po szczepieniu. Jest tez już oficjalne stanowisko PTGiP. 40431ab5838b.jpg

kar_oliv lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia mieszkamy w Manchesterze, w to miejsce mamy 30 min od domu.
    Pepuszek nie ropieje, ale dziura jest. 13.05 mam lekarza i szczepienie,wiec pokaze i zdecydujemy co robic dalej. Dziekuje,ze pytasz🤩😊

Annia, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepię się w pt wieczorem pajzerem 😁 3majcie kciuki żebym się nie przekręciła 😁

Ladyo, KarolinaMaria, Enigvaa, Ewa88 , Ania81, Zulugula, Suszarka, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które łyżeczki z babydream są tak polecane? Te pakowane po 3 czy po 5 sztuk?

Przymierzamy się do rozszerzania diety :) pierwsze słoiczki już mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 12:35

Lalia lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Enigva w połowie 4 msc czyli 3,5 ;) może u Was tez zaraz to się skonczy? U nas trochę lżej to wyglądało, bo mi wył tylko na cycku, jadl spokojnie lilka chwil a potem nerwy, jak go zdejmowałam z cycka to normalnie się cieszył. Ale tak, tez się nie dziwie , że kobiety nie chcą karmic piersią, mimo że teraz jest ok i lubię, to i tak jestem zdania że to glownie same problemy. Jeszcze dla mojego syna butla jest passe, jesli juz cos zje to są to mililitry. Śmieję się do męża, że w żadne cycki więcej bawić się nie będę 🙈

U nas wieczorem jak ja dokarmiam z butli to je z tomme tippe. Z innych nie chciala :)

🔸28 lat

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedzidelko typ 4. Do podciecia. Nalozylo sie wszystko na raz, skok i kryzys. Normalnie ma ciezko ssac a co dopiero przy skoku i kryzysie, stad awantury. Przez to sie slini, przez to ma problem z polykaniem sliny i sie krztusi. Bardzo mozliwe ze przez to tak ciagnie glowe w ta prawa strone. czesto to jest genetyczne, a sie okazuje ze ja mam krotkie wedzidelko, oczywiscie wtedy nic z tym nie robiono, nawet nie wiem czy sie diagnozowalo, przez to mam wade wymowy. A no i to ze zasysa dolna warge to tez przez wedzidelko, bo ma cofnieta zuchwe przez nie.

🔸28 lat

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Wedzidelko typ 4. Do podciecia. Nalozylo sie wszystko na raz, skok i kryzys. Normalnie ma ciezko ssac a co dopiero przy skoku i kryzysie, stad awantury. Przez to sie slini, przez to ma problem z polykaniem sliny i sie krztusi. Bardzo mozliwe ze przez to tak ciagnie glowe w ta prawa strone. czesto to jest genetyczne, a sie okazuje ze ja mam krotkie wedzidelko, oczywiscie wtedy nic z tym nie robiono, nawet nie wiem czy sie diagnozowalo, przez to mam wade wymowy. A no i to ze zasysa dolna warge to tez przez wedzidelko, bo ma cofnieta zuchwe przez nie.

Witaj w klubie typu 4 i problemów przez nie. U Nas to po mężu. Do dzisiaj ma cofnięta żuchwę bo kiedyś tego nie sprawdzano.
    Dlatego u Nas afery były i zła stymulacja brodawki i męczenie przy ssaniu oraz stukanie przy butelce. Do tego wypychanie języka, ksztuszenie własną śliną.
    2 miesiące jesteśmy po. Oliwia nadal uczy się nawyków z nowym językiem i nadal robimy ćwiczenia. Jest mega różnica. Nie śpi już z otwartą buzią, język ma w pozycji górnej jako spoczynkowej. Rzadko już wypycha język
    Co z jedzeniem to nie wiem, cycka za ten czas już prawie odrzuciła. Takie rzeczy powinny być podcinane w pierwszych dobach kiedy dziecko się uczy. A ja słuchałam pediatry, że tak dzieci mają 😬. W końcu poszłam prywatnie, a i tak czekałam 3tyg w kolejce 😑

O ❤️
    Z ❤️
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny że się szczepicie. Brawo Wy. 💪
    Ja też jak tylko będę mogła to się zaszczepię. Lepiej dmuchać na zimne.

Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, jak się czujesz? Wiesz jI o której zaplanowali CC?

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Witaj w klubie typu 4 i problemów przez nie. U Nas to po mężu. Do dzisiaj ma cofnięta żuchwę bo kiedyś tego nie sprawdzano.
    Dlatego u Nas afery były i zła stymulacja brodawki i męczenie przy ssaniu oraz stukanie przy butelce. Do tego wypychanie języka, ksztuszenie własną śliną.
    2 miesiące jesteśmy po. Oliwia nadal uczy się nawyków z nowym językiem i nadal robimy ćwiczenia. Jest mega różnica. Nie śpi już z otwartą buzią, język ma w pozycji górnej jako spoczynkowej. Rzadko już wypycha język
    Co z jedzeniem to nie wiem, cycka za ten czas już prawie odrzuciła. Takie rzeczy powinny być podcinane w pierwszych dobach kiedy dziecko się uczy. A ja słuchałam pediatry, że tak dzieci mają 😬. W końcu poszłam prywatnie, a i tak czekałam 3tyg w kolejce 😑

Gdyby nie styczniowki to tez bysmy pewnie byly zwalone na „tak ma” i nasze kp by sie skonczylo. A tak jest nadzieja i energia do walki o to. Termin na podciecie prawdopodbnie 15.05, beda dzwonic jak sie tylko cos zwolni.

🔸28 lat

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 15:02

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:

To chociaż jest rozwiązanie i będzie dobrze 👌

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ounai lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89, kiniusia270, Ania81, KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, Ounai, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie szczepiłam Astrą, mogłam karmić normalnie po, na dodatek syn mial 3 tygodnie temu covid, a ja i maz (zaszczepieni jedna dawka Astry) albo nie zachorowaliśmy w ogóle (testy pcr negatywne) albo przeszliśmy bezobjawowo (ja czułam lekki bol gardła i głowy w tamtym okresie, ale w tym sezonie to co miesiąc sie tak czuje, to u mnie standard)
    Za tydzień mam druga dawke

Ania81, otworzyłam na szybko pierwsze zdjęcie, cudny Twój Harris! Jaki pogodny :)

Irysko, u nas podobnie, tez jeszcze tak na 100 procent ta symetria nie zniknęła. Ale mysle, ze juz niedługo ;) Zreszta nikt nie jest do końca symetryczny :D Piszesz, ze taka pesto karmisz w dzień Michasia, ale rozumiem, ze w nocy ładnie sypia, prawda? Bo ja w dzień karmie co ok 3 godziny piersia, ale za to w nocy tez co ok 2, 2,5 max 3 h. Wiec znowu czytając, co dziś napisałaś, zaczęłam rozmyślać, ze moze powinnam go więcej w dzień karmic

W ogóle zaczęliśmy rozszerzanie diety 1 kwietnia i na początku ładnie szlo, a od 3 dni probuje podać słoiczek z dodatkiem mięsa i po 3 łyżeczkach mega sie krzywi i zaczyna marudzić. Ogólnie i warzywami jest mało zainteresowany, to co lubi to banan, jabłko, kaszka - wszystko, co słodkie :/ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 13:43

Ania81 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka
    ona jest cudna!!!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest zabawne?
    Dzisiaj nie było miejsca na patologi ciazy i leze na sali pooperacyjnej z kobietą lat 70. Fakt ze pani bardzo miła, ale ostrzega ze duzo chrapie i gwizda przez sztuczne zeby🙉🙉
    Plus taki ze łóżko bardzo wygodne 🤣🤣🤣🤣

Ja bardzo dużo chodzę. Brzuch momentami jest tak twardy ze szok. Teraz się musiałam troche położyć bo już na nogi nie mogę 🙈

Póki co przestałam plamić na różowo. Ech.... sama jestem ciekawa czy to mi samo ruszy🤦🏽‍♀️

Anet.kaa, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.11.2018
    J👧🏼 29.04.2021

preg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja śpi drugi set po 2h...what the... 🙄🙄🙄🙄 Chyba ładuje się jakiś upload 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 3488 3489 3490 3491 3492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ