Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykar_oliv wrote:A ja odkryłam (chyba bo działa 3 dni 🤣🤣🤣🤣) patent na moją córkę, ona nie chce lulać w dzień ale... w południe karmie ją na leżąco na kanapie i wtedy sobie obie śpimy xD Wczoraj aż 2h to rekord!
kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Ladyo, będzie dobrze. Pewnie jakoś stresik. Angie, cc nie jest takie straszne. Trzymam kciuki.
Dziewczyny, widzę, że co jakiś czas pojawia się temat szczepień. Ile z Was zdecydowało się na menigokoki? Strasznie się boję tej szczepionki i ciągle się zastanawiam czy to dobry pomysł...
Lalia, co do szczepień to jeszcze od 9 miesiąca można szczepić na ospe wietrzna.Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyLadyo wrote:Dziewczyny jadę do szpitala, coś jest nie tak, na ktg wyszło wysokie tętno, cały czas 180, moja gin mnie wysłała do szpitala
W razie czego malutka sobie już poradzi!
Trzymam kciuki i daj znać co powiedzą :* -
kar_oliv wrote:Mi pokazało tylko 4 terminy i wszystkie z astrą... a już widzę gdzie to zmienić. Nie boisz się szczepić będąc kp? Wiesz jak to w naszym przypadku wygląda? Możemy od razu karmić czy lepiej mieć odciągnięte mleko? Nie wiem czy już się rejestrować. I czy jak się zarejestrujemy to jeszcze wczesniej jest jakaś konsultacja z lekarzem czy z marszu się wchodzi?
Nie mam pojęcia jak to wygląda i czy jest jakaś konsultacja. Może Ladyo coś więcej powie.kar_oliv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Dziewczyny zaraz was nadrobię bo dużo się dzieje. Jestem już na oddziale. Ordynator się mną ladnie zajął, dostali nowe USG i też dobre pol godziny sprawdzał pomiary (uczył się na mnie) były śmieszki dla rozluźnienia, mala wychodzi kolo 3500g. Zbadał rozwarcie mamy 2 cm. Stwierdził że idziemy za ciosem i założył balonik. Pierwszy pękł po 15 minutach i byly różowe wody. Teraz mam drugi ale mowi ze widzi ze może ruszyć i ze jak pęknie teraz to trzeciego narazie nie zakładamy 🙉
Jestem przerażona ale cieszę się że to się dzieje ... -
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Tajka Majeczka to prawdziwe Słoneczko jest piękna.❤️
Moja Uparciuszka dzisiaj będzie na świecie, bo jeśli tasiemka nie ruszy akcji w 5-6 godzin to idę na CC. Strasznie się boję zabiegu,ale jednocześnie cieszę że będę już po. Trzymajcie za nas kciuki i módlcie się za nas.
Ladyo trzymaj się moja mała też miała raz na prawie całym zapisie wysokie tętno bo strasznie się ruszała i ja byłam bardzo zdenerwowana. Poobserwują Was i będzie dobrze.
Mart kochana powodzenia. ❤️ -
kar_oliv wrote:A ja odkryłam (chyba bo działa 3 dni 🤣🤣🤣🤣) patent na moją córkę, ona nie chce lulać w dzień ale... w południe karmie ją na leżąco na kanapie i wtedy sobie obie śpimy xD Wczoraj aż 2h to rekord!
jak mamuska obok to Leo i z 3h pociagnie a bez mamy to max 40min
-
Ania ja bardzo szybko zrezygnowałam z kp, po pierwsze miałam mało mleka więc na początku i tak musiałam dokarmiać mm, potem mała jeszcze wszystko ulała , potem doszły kolki, więc cały czas jak nie cyc, to lulanie, to odciąganie laktatorem i w końcu przestałam walczyć o laktację
nieraz żałuję, ale naprawdę nie miałam lekko...teraz jestem przynajmiej szczęśliwa i niezależna
Ula super że można wszystko załatwić internetowoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 11:47
KarolinaMaria, Annia, Ulaa, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
kar_oliv wrote:Ja pitolę nie mogę spać 🙄
Wczoraj słuchałam na yt śpiewające brzdące i teraz mam non stop w bani "kto zjadł ciasteczka z pudełeczka kto? No kto?? Pewnie zjadł je słoń...." 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 albo " kocham Cię, ti amo je taime i nie pytaj mnie dlaczego tak jest, ty jesteś mą mamą, wspaniałą kochaną i kocham Cię mocno tratatata " 🤣🤣🤣🤣🤣
Ta piosenka niszczy mózg 😂
Anetka to nie kwestia barierki, mam takie w ulubionych. Ja ja tam posadziłam wiedząc że ona się wyrywa do raczkowania wszędzie i się obróciłam plecami i robiłam porządek w jej łóżeczku bo pełno różnych rzeczy tam było. Więc to tylko i wyłącznie moja głupota była.
Sylwia, w nocy płakała przy cycusiu ale chyba naciągnęła sobie mięsień zuchwy tak mi się wydaje bo jak już rozruszała to nie płakała. Śliwa w większości zeszła, zostało takie otarcie na środku czoła.
Tajka, jeszcze raz gratuluję! Super, że mieliście wspólny poródodpoczywaj teraz.
Emdar, mnie się wydaje że my dostaliśmy, bo w naszym mieście wczoraj dojechała dostawą szczepionek a 2 dni temu otworzyli punkty szczepień na stadionie. Boją się że się zmarnują i te terminy których starsi nie zarezerwowali są dostępne dla młodszych. My wybraliśmy Pfizera bo daje 99% zabezpieczenia. Astra daje 85-95% a Johnson&Johnson tylko 66%. Nie spodziewałam się że będą tak szybko terminy, ale musimy jechać do Pszczyny bo w Tychach nie było już Pfizera. Nie wiem czy mąż ma opcje ale niech zobaczy wioski wkoło Warszawy, może będzie tam Pfizer. Jednak jak widać u nas plusem jest to, że mieszkamy w małym mieście. Pewnie dlatego mam szybciej skierowanie bo mniej starszych się szczepi
Gagatko, powiem Ci ze patrzę co się dzieje na świecie i doszłam do wniosku że jeśli będziemy chcieli wyjechać za granicę to i tak szczepienie jest nieuniknione. Państwa zaczynają wymagać albo szczepienia albo testu. Poza tym dużo moich znajomych się zaszczepiło i wszystko z nimi ok. Trudno, ryzyk - fizykkar_oliv lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Enigva, jeśli bardzo się męczysz to nie ma co robić nic wbrew sobie, ale jak masz jeszcze trochę sił i cierpliwości to wytrzymaj kilka dni, bo nam położna mówiła że te pozorne kryzysy laktacyjne trwają do tygodnia ✊✊✊
Tajka 😍😍😍 Ty dzielna mamo 💜 jak czytałam o 8 cm, zastrzyku, ktg które się zsuwalo i rodzeniu na leżąco to wypisz wymaluj mój poród 😅 więc tym bardziej wiem jaką wspaniałą robotę wykonałaś!! 👌 Powinnaś być z siebie niesamowicie dumna 💛 całuski dla Majeczki 🐝🌼
Lalia, ja też ćwiczę co 2 dzień i masaż na sucho codziennie
Gratuluję wagi!
U mnie dziś 74,2kg, w sobotę było 72,5 więc jest progress. Ale nie raportuje bo zmieniłam sobie na raporty w sobotę. Mam nadzieję, że zejdę do soboty do 73,9
Tajka, ależ Majusia jest piękna!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Dzień dobry Mamusie.
Tajka, urocza Majeczka!Jak się masz?
Angie, jak u Ciebie sytuacja, coś będą dzisiaj robić?
Ounai, jak Marta dzisiaj się czuje?
Kic, Emdar jak noc u Was?
Lalia czy oczko Olka już nie sprawia problemów?
Iryska, a co asymetrycznie robi Michał teraz? Bo wiem, że pisałaś, że obraca się już przez oba boczki.
Co do kp to Cię rozumiem, też jestem trochę uwięziona, laktatorem nie umiem dużo ściągać więc dłuższe wyjścia z domu odpadają. A ostatnio on je różnie, czasem co godzinę nawet 🙄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyTajka gratulacje, Maja jest slodziutka😍😍😍. Az mi sie zachcialo.sprobowac po starac sie o. Siostra dla corki, bo w.tym meskim gronie to my giniemy 🤣🤣🤣.
Gagatko Ola jest cudna. Ty wygladasz bardzo mlodziutko😍.
Angie kochana czekamy niecierpliwie na twoja. Jagodke Uparciuszka. 😍
Martt do dziela czekamy na Asie😍
Ladyo nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze. Daj znac co w szpitalu powiedzieli.
Motylku Matylda jest cudowna, wygladacie razem cudnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 12:02
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Tajka gratuluje 😉 Maja jest przecudowna 😘
Ounai, kar_oliv a macie już skierowanie ze wzgledu na wiek czy z innego powodu?
Można wybrać sobie na ikp czym chce być się szczepionym?
Angie, Mart, trzymam kciuki za Was!Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Ja wczoraj dostałam skierowanie i dzisiaj zapisałam się na szczepienie miałam do wyboru termin 5 maja lub 12 maja.
Wybrałam 12 maja.
W placówkach w moim mieście mogłam wybrać sobie, którą szczepionkę chcę przyjąć, ale w ciąży i tak zalecają Pfizera lub Moderne. Wybrałam Pfizera. Jestem rocznik 91, ale zgłosiłam chęć przyjęcia szczepionki w styczniu i stąd dostałam szybciej skierowanie niż inni z mojego rocznika.
Sylwia, ja mamę syna zaszczepionego nas B i teraz Marta pójdzie na szczepienie.Ulaa, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do szczepienia na Covida. Moi rodzice mieli pajzera w piatek. Zero efektow ubocznych, super sie czuli.
My czekamy na informacje kiedy bedzie nasza kolej. Oboje chcemy pajzera. Ja ze wzgledu na zagrozenie zakrzepica, a maz ma problemy zdrowotne wiec Pfizer lepszy.
Kiniusia pytalas sie o lek separacyjny. Tak dzieci maja w tym wieku. Moja cora miala bardzo dlugo, przeszlo jej jak skonczyla roczek, a i to nie tolerowala kazdego w swoim otoczeniu.
Mlodszy synek mial kilka miesiecy.
kiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Jestem już po usg, mała wazy 2700, na usg tetno 136. Rano na ktg było przez pół godziny 180 cały czas, nie wiem dlaczego. Moja pani doktor tez powiedziała ze to dziwne, ja jestem oaza spokoju i nigdy się nie denerwuje a tu nagle takie wysokie tetno u malutkiej. Teraz leżę pod ktg. Wszystko wydaje się być Ok. Do jutra na pewno zostaje na obserwacji.
Ania81, Ounai, kar_oliv, Martt95, kiniusia270, Siskaa, Fragaria, Wik89, SzalonaOna, emdar, Suszarka, Lalia, Ewa88 , Nowastaraczka, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Sylwia ja też szczepilam na B, w kwietniu dostał już drugą dawkę, nie miał temperatury, jedynie spory odczyn na udzie mu się zrobił po drugiej dawce. Ale cieszę się że już mamy z głowy to Bexsero.
Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Gratulacje rozpakowanym mamuska 🥳
Tajka ja jak rodziłam w uck to informowali ze będą nacinac krocze, może to kwestia położnej. Moja mówiła ze zrobi wszystko by uniknąć nacięcia ale jak będzie widziała ze mogę pęknąć to natna. Jestes wielka ze tak swietnie zniosłaś porod i świetnie ze nie odesłali Cie z uck bo oni zawsze zawaleni są. Śliczna masz córeczkę.
Angie Kochana jesteś mega i dasz rade mimo tych wszystkich kłód które los Ci rzuca pod nogi. Zobaczysz za chwilę będziesz tuliła swój skarb.
Ounai dobrze ze wszystko z Martą jest ok. Wypadki chodzą zwłaszcza po dzieciach i mimo ze mamy świadomość jako rodzice ze cos może się stać to jestesmy tylko ludźmi.
Sylwia kobry są takie cuuudne i takie rozne ze az szok ze one z jednego brzucha 😁
Ladyo bedzie dobrze nie denerwuj się, sprawdza w szpitalu co i jak.
Co do meningokokow to podobno starsze dzieci kiepsko je znoszą i są już tez nowe badania ze można je podawać spokojnie z innymi szczepieniami. Tak mówiła nasza pediatra. Nas czeka 12.05 ostatnie szczepienie i chyba razem z meningo zaszczepimy
Skrobiecie mega dużo, pewnie nie do wszystkiego się odniosłam bo czytam szybko i nie zawsze zapamiętam kazda sytuację ale same wiecie dzieci są absorbujące 😁Sylwucha lubi tę wiadomość