Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mart, Angie, cudowności Wasze okruszki ❤❤😘😘
Annia, ja też jestem uzależniona od słodyczy. Ale ja wiem ze na mnie działa radykalizm. Zero to zero. Jak zacznę "a dobra, to kosteczkę zjem, to wiem ze nie skończy się na jednej kosteczce". Teraz od dwóch tygodni zlamalam się tylko raz na chlebek bananowy,który sama upiekłam. Ale doskonale wiem,że to jest codzienna walka 😞. Dodatkowo u mnie w domu jest absolutnie zawsze pełno słodyczy, bo mój mąż podżera coś non stop 😭🤦♀️. Ale jak się zaprę to nie rusza mnie to zupełnie. Wręcz sobie czasem na nie popatrzę, albo powącham.... I tak, wiem że ja i jedzenie w ogóle, a słodycze w szczególności to nie jest dobra i łatwa relacja 🥴😒.
Co do bóli porodowych...Ja mam mega traumę; serio myślałam ze umrę, traciłam świadomość ze zmęczenia i bólu. I pewnie że to finalnie jak Ci położą mokre dziecko na brzuchu to jest total odlot,I to nie tak ze żałuję, nie zrozumcie mnie źle,ale ja nie mogę niestety powiedzieć że poród to cudowne przeżycie. Dla mnie osobiście to koszmar 😒. Wiem też ze naprawdę miałam pecha bo miałam wyjątkowo długi i ciężki poród ( 26h od odejścia wód , zero swoich skurczy, tylko na oksytocynie, szyjka Wręcz stalowa),I pewnie inaczej bym mówiła gdybym miała inny poród; no ale taki miałam, I do dziś nie potrafię o tym mówić/myśleć/pisać bez ścisku w gardle...
Ladyo, fajnie ze juz w domu jesteś 😘.Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja nie mam traumy po porodzie, ale tylko dlatego, że taką ostra jazdę miałam z 2 godziny. Później zapadła decyzja o CC. I wstyd się przyznać, ale jak powiedzieli mi, że zapis KTG jest średni i jak się nie poprawi to bedzie CC... to się ucieszyłam, że ten ból się skończy. Mimo, że miałam wspaniałą opiekę położnych, to dla mnie był to koszmar. Tylko VBAC teraz dla mnie wchodzi w grę.
Dziewczyny u mnie ten problem, że ZAWSZE jest coś słodkiego w domu z powodu męża. I Emdar mam tak jak ty, że albo nie wezmę NIC albo zjem pół szafki. 😒 jak przestanę kp to jednak metabolizm zwolnieni... poza tym po prostu chce się odzwyczaić, bo to nic zdrowego nie jest.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Ale piękne maluszki! Ogromne gratulacje dziewczyny, celebrujcie te pierwsze momenty bo czas leci jak oszalały!
Ja tez jestem ciekawa porownania cc i sn Martt, chociaz watpie czy bym probowala vbac jesli sie zdecyduje na drugiego bobaska.
Mamuski bobaskow niesiedzacych a jedzacych, karmicie na kolanach czy w jakims lezaczku? -
Jagódka, i Asią są cudownę!
Tęsknie za takim noworodziem - co nie oznacza że planuje szybko kolejne
Jeśli chodzi o poród, to ja jeśli bedę w kolejnej ciąży nie wiem czy zdecyduje się na SN.
Nie rodziłam długo ale nawet ten czas to dla mnie jest jakaś rzeź co kobiety muszą przechodzić i.całkowicie rozumiem.decyzje o umawianym CC.
Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ale piękne maluszki! Ogromne gratulacje dziewczyny, celebrujcie te pierwsze momenty bo czas leci jak oszalały!
Ja tez jestem ciekawa porownania cc i sn Martt, chociaz watpie czy bym probowala vbac jesli sie zdecyduje na drugiego bobaska.
Mamuski bobaskow niesiedzacych a jedzacych, karmicie na kolanach czy w jakims lezaczku?Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Zulugula, Lalia, Ladyo, Ania81, Wik89, emdar, KarolinaMaria, Annia, Iryska, Suszarka, Fragaria, Nikaa92, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka i to jest dowód na to że Matka Natura się pomyliła! Koszule do karmienia dla chłopów są, ale co z tego jak suty bezużyteczne 🤣🤣🤣
Nowastaraczka, Ania81, emdar, Wik89, Annia, Suszarka, Nikaa92, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Nowastaraczka chyba przeszłas allegro 😅
P.s imponujący koszyk 😁Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka, ja i tak i tak w zasadzie, na kolanach w sumie wygodniej niz w lezaczku. Z kolei lezaczek ma ten plus, ze Ty masz wolne rece i mozesz tez cos zjesc w tym czasie 😀
Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:Nowastaraczka i to jest dowód na to że Matka Natura się pomyliła! Koszule do karmienia dla chłopów są, ale co z tego jak suty bezużyteczne 🤣🤣🤣
Dokladnie, w sumie w tej koszuli mogliby jeszcze wietrzyc jajka. No i koniecznie szlafmyca na głowę 😆Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dwa ostatnie porody bardzo sie roznily od siebie. Z mlodszym synkiem jak poszla na indukcje to bylo zero skurczy, zero rozwarcia, zamkniete na 4 spusty. Dostalam tasiemke wieczorem, rano kolo 8 odeszly mi wody, synek urodzil sie po 9. Bolalo, ale nie tak jak teraz. Bylo do wytrzymania. Teraz skurcze juz byly, rozwarcie bylo a zajelo okolo 26h zeby sie maly urodzil. Od momentu podania tabletki dowcipnie do narodzin synka. I tym razem bole parte z brzucha i krzyza myslalam ze mnie zabija albo ze co gorsza miazde synka.
Dobrze, ze juz wiecej nie bede tego przechodzic😁