X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, myślę że robisz wszystko dobrze. Dla takiego maluszka to szok, daj jej chwilę czasu, zobaczysz że z dnia na dzień będzie lepiej - zwłaszcza jak już będziecie w domku. Sutki też przestaną w końcu boleć, te pierwsze dni są najgorsze.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fra Adaś to takie ładne ma oczka, jest super!

Tajka, wszystko robisz dobrze 😘 Maja jest malutka, potrzebuje ciepła a przy cycu jest jej raj. Ja leżałam na sali z 2 dziewczynami i się wstydziłam bo ich chłopaczki to spali ciągle i byli cicho a moja...darła się wkółko. Nawet na siku jak szlam to ją słyszałam przez 2 drzwi. Wrócicie do domku to też będzie inaczej. Chociaż mojej to zostało takie piszczenie i krzyki, ale jest też uśmiech, który mi wynagrodza te jęczki... może te Majeczki są takie charakterne?! 🙈 Ja to mam szybkie zmiany nastrojów ale moja Maja to jest poziom ekspert w tej dziedzinie 🤣🤣🤣🤣🤣 Ja tylko czekam aż zacznie gadać i mi powie o co jej ciągle kaman 🤣🤣🤣🤣 Głowa do góry! 😘😘😘

Fragaria, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak chyba jadę do tego szpitala wczoraj była chwilę krew dzisiaj.już nic teraz to już chcę mieć to z głowy

SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • emdar Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, ja bym chyba też pojechała. Oczyszczą Cię,i będziesz miala z głowy. Kciuki żebyś jeszcze dziś wyszła.

Tajka, wszystko robisz ok!!! Maja po prostu potrzebuje mamusi blisko ❤ Będzie lepiej z każdym dniem. Spróbuj spać trochę, bo teraz to jesteś jeszcze na hormonalnym haju, ale w końcu hormony zaczną się stabilizować i będziesz bez sił.

Dziewczyny "biegające" rady potrzebuję; jakie buty polecacie do biegania? żaden ze mnie wyczynowiec, do maratonu się nie przygotowuję 🤣, biegam codziennie(maks co dwa dni) po 4 do 5 km. Chyba się wkręciłam w to bieganie, a mam jakieś zwykle do ćwiczeń kiedyś w Biedrze kupione i tak średnio do biegania dają radę. Asics podobno są ok, albo Skechers Memory Foam; możecie coś polecić? Z góry dzięki!

Aaa, u nas noc pt" zaraz kogoś w kosmos wystrzelę"🤦‍♀️🥴😒

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, ja na Twoim miejscu chyba też bym pojechała, tak to będziesz się cały czas zastanawiała czy ruszyło czy to tylko plamienie. Mam nadzieję że po oczyszczeniu szybko wypuszcza Cię do domu ✊

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak. Jak wiecie o godzinie 9 trafiłam na porodowke. Nie nastawiałam się jakoś specjalnie ze się uda. Tym bardziej że położna badając mnie nie mogla dość do szyjki i sprawdzić rozwarcia. Powiedziala ze może być ciężko i w sobotę być może druga próba. Podpiętą pod oksy, nie mając się do kogo odezwać dosyć długo bylam aktywna. Łapały mnie skurcze i czulam ze musze 💩 więc zostałam odpięta. Próbowałam się załatwić ale przez zaparcia nie dałam rady. Poprosiłam jeszcze o lewatywe. No i siedziałam dobre pol godziny w łazience. Po tym wróciłam pod oksy. Sprawdza rozwarcie nadal dupa. Podkręciła pompę z 3,5 na 4 zeby ruszyła szyjka. Skurcze były na tyle mocne ze myslalam ze zejdę.... stękałam, momentami krzyczałam że mam dosyć, że nie dam rady. Przychodzi położna i się pyta czy naprawdę tak mnie boli. Mowie ze okropnie. Stwierdziła że przed nami jest długa droga i będzie gorzej. (No dala otuchy ze hej....) zapytała czy chce coś przeciwbólowego jak tak bardzo boli, ale ze nic mocnego nie da jak juz to (chyba to byl) paracetamol dożylnie bo później może nam się coś innego przydać. I w tym czasie dala tez coś w dupsko na szyjkę. Paracetamol mi nic nie dał. Odlatywałam i mdlałam na łóżku. Wołam ja ze musze na piłkę, musze sie ruszac bo nie mogę juz wytrzymać. Schodząc poczułam parcie na kupę. Mowie nie nie chce piłki musze do łazienki bo jeszcze lewatywa chyba działa. Idąc do łazienki poleciało mi dużo krwi. Zrobilam siku i wracam. Położna na chwilę wyszła. Jak wrocila mowie ze nie będzie już drugiej próby ze to przesada nie dam rady drugi raz przez to przechodzić. Trzymałam się fotela i trzęsłam bo miałam następny silny skurcz z uczuciem parcia. Mowie do niej ze duzo krwi poszło w łazience. No to wystraszona ze łożysko się odkleja szybko na fotel. A tam zdziwienie położnej i słowa "nie zdążymy zadzwonić po męża, mamy 8 cm. Rodzimy!" Ja na to że jak to... mowie ze będzie za 10 minut. Najwyżej poczeka i wejdzie po porodzie. Zgodziła się. Zadzwonilam(akurat mialam skurcz i wydarłam się na niego ze ma szybko jechać 😂) położna wyszła szybko do niego zabrała wymaz i biegła by zdążyć do mnie. W tym czasie ordynator kończył cesarke i tez biegł by zdążyć na porod (studenci nie zdążyli się ogarnac). Zaczęły się silne parte nie mogłam już czekać. Nagle zrobiło się pełno ludzi w kolo do dzieciątka. Ja nie wierzyłam że rodze. Ze rodze naturalnie. Mowie ze nie dam rady wypchać dziecka. Ordynator na to ze wierzy we mnie jak w nikogo innego. I ze tego vbac byl pewny od początku(dodał mi tym dużo sił). No i ze tak powiem Raz, dwa, trzy i na trzecim partym wyskakuje Asia godzina 12:20❤
    Popękałam okropnie. Bylam tez nacięta. Ale jestem szczęśliwa. Spełniło się moje marzenie. Nie myslalam ze się uda❤

Lalia, Suszarka, emdar, kar_oliv, SzalonaOna, Ounai, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Zulugula, Iryska, Ladyo, dmg111, Inaa89, Angie1985, calanthe, Ania81, kiniusia270, Enigvaa, Fragaria, Lulu83 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt 😭😭😭
    Mam takie ciary!! 😍😍😍😍
    Byłaś niesamowita!! ❤️❤️❤️
    Taka dzielna, silna i zdeterminowana 💪💪💪
    Wzruszył mnie opis Twojego porodu totalnie 😘😘😘
    Jeszcze raz ogromne gratulacje 🥰🥰🥰

Ona34, kiniusia270 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, piękny Adaś 😍😍😍 i jakie cudne zdjęcie 💙

Fragaria lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Siskaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt aż mi się łezka w oku zakręciła ❤️
    Cudowne przeżycie, a spotkanie z maleństwem wynagradza cały ból, jesteś bardzo dzielna! Jeszcze raz gratulacje i buziaki 😘

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt jesteś superbohaterka! Jeszcze raz gratuluję dzielna Mamo! 😘😘😘

Fragaria, ale Adaś jest przystojny! Z ciekawości takie zaostrzenia skórne to przeciwwskaznie do szczepienia? Nawet nie wiedziałam.

Jednorożec ja też bym pojechała do szpitala, żeby mieć to już z głowy. Zgadzam się z dziewczynami.

Fragaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, miałam łzy w oczach! Co za determinacja i siła ❤️ pięknie się spisałaś!

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja jednak chyba jadę do tego szpitala wczoraj była chwilę krew dzisiaj.już nic teraz to już chcę mieć to z głowy
    Jedz, lepiej, żeby Cię oczyścili! Trzymam kciuki za szybki powrót do domku!

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, do czego my kobiety mimo bólu jesteśmy zdolne!! Wszyscy faceci powinni całować nas po stopach za całą ciążę, porody, karmienia i trudy macierzyństwa 😁😁😁

Lalia, emdar, Annia, dmg111, Suszarka, Ania81, Enigvaa, Lulu83 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt aż mnie zabolało po Twoim opisie 😄
    Ale jesteś dzielna kobieto! 💪
    Brawa dla Ciebie!!! 🥰

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Jednorożec, ja bym chyba też pojechała. Oczyszczą Cię,i będziesz miala z głowy. Kciuki żebyś jeszcze dziś wyszła.

Tajka, wszystko robisz ok!!! Maja po prostu potrzebuje mamusi blisko ❤ Będzie lepiej z każdym dniem. Spróbuj spać trochę, bo teraz to jesteś jeszcze na hormonalnym haju, ale w końcu hormony zaczną się stabilizować i będziesz bez sił.

Dziewczyny "biegające" rady potrzebuję; jakie buty polecacie do biegania? żaden ze mnie wyczynowiec, do maratonu się nie przygotowuję 🤣, biegam codziennie(maks co dwa dni) po 4 do 5 km. Chyba się wkręciłam w to bieganie, a mam jakieś zwykle do ćwiczeń kiedyś w Biedrze kupione i tak średnio do biegania dają radę. Asics podobno są ok, albo Skechers Memory Foam; możecie coś polecić? Z góry dzięki!

Ja mam takie do biegania i są spoko. Miękkie, lekkie :)

https://www.sportisimo.pl/nike/downshifter-9/251174/?wariant=1549680&gclid=Cj0KCQjwsqmEBhDiARIsANV8H3ZKvJiM98lCjTvHjDo172ZdlexI3Bw5yPQzkcasNlKP4P6geg-lgKAaAgKIEALw_wcB

emdar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt ja tak jak Lalia miałam ciary jak czytałam!!!

Jesteś mega dzielna, a akcja z mężem mistrzostwo ❤️

Gratuluję, odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś witam się z wodą. A nie z Kawka, bo mdłości żyć nie dają :)

Lecę pracować :)

Dziś już piątek!!! Weekend :) choć dla mnie niestety nie jest to długi weekend, bo ja w pon pracuje normalnie... Ale to nic :)

Pogoda deszczowa, pochmurna, więc raczej po południu nigdzie nie przejdziemy się.

A jutro dzień ważenia... Trzymajcie kciuki 🙏

Ounai, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem dziewczyny ze nie wyobrażam sobie rodzic kilka godzin dłużej 🙉

Szacun dla wszystkich mamusiek. Czy to CC czy to SN. Powiem wam ze póki co czuje się lepiej po SN, aczkolwiek boje dotykać się krocza 🙉😂

SzalonaOna, dmg111, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:

Jeszcze nie biegam ale mam adidas z taką wkładką specjalna na piecie (nie wiem czy to memory foam czy jakaś inna pianka ale jest ekstra) i ona tak super stabilizuje piętę. Też podeszwa na piecie jest szersza żeby nóg nie powykręcać. Pamiętam, że Sylwia mówiła że nuty do biegania muszą być rozmiar większe, tzn musisz mieć minimum 1cm zapasu, bo noga puchnie przy bieganiu i przesuwa się. A ogólnie to Sylwia mówiła mi że trzeba wyczuc jakie Ci będą pasować, bo każdy biegacz lubi inne.

emdar lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, u nas też pada od rana, nie ma szans na spacer 😔
    Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze ważenie ✊ ale skoro trzymasz dietę i bierzesz leki to wierzę że będą pierwsze efekty 💪

Za mną cięższa noc 😵 Olek się budził co 2h, jadł mega długo, aż mi ciało dretwialo 🥴 nad ranem się nie budził tylko miotał po całym łóżku, jeść nie chciał więc nie spałam, bo mnie co chwilę wybudzał 🤦 oczywiście wstał zadowolony o 7:30, a mama zombie 🤨 ale zaraz poszła kupa po pachy więc pewnie dlatego spał tak niespokojnie 🤷

Ja dzisiaj planuję posprzątać mieszkanie, mąż jak wróci to odkurzy i zmyje podłogi. Muszę też zrobić pranie i mam całą furę do prasowania, ale na to potrzebuję 2h drzemki Olka co jest nierealne 😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 3504 3505 3506 3507 3508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ