X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak szalejecie z dbaniem o siebie ze pomyslalam ze zamowie banki chinskie na dupowy cellulit ale na jednej stronce pisze laktacja jest przeciwskazaniem, is it true????

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Dziewczyny tak szalejecie z dbaniem o siebie ze pomyslalam ze zamowie banki chinskie na dupowy cellulit ale na jednej stronce pisze laktacja jest przeciwskazaniem, is it true????
    Myślę, że chodzi o biust a nie tyłek ;) podobno istnieje efekt motyla ale mimo wszystko myślę, że masowanie dupy nie zaszkodzi produkcji mleka ;)

Zulugula, emdar, Lalia, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Myślę, że chodzi o biust a nie tyłek ;) podobno istnieje efekt motyla ale mimo wszystko myślę, że masowanie dupy nie zaszkodzi produkcji mleka ;)

No też myślę że troche na wyrost ale są różne dziwy a w tematach laktacji i ciąży to już w ogole 😄

Ania81 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart byłaś mega dzielna. Spisałaś się na medal i możesz być z siebie dumna. Z resztą jak każda z nas.

To ja może opiszę moje wrażenia, bo wczoraj byłam sensacją oddziału.

O 2 obudziły mnie bóle. Takie mega mocne miesiączkowe ale myślę to pewnie ściema zaraz przejdą. Ale po pół godzinie dalej boli więc odpaliłam aplikację i liczyłam skurcze co 4 min po 1 minute średnio, myślę nie panikuje. Zachciało się skorzystać z toalety poszłam, załatwiłam się i patrzę krew poszła. No to myślę coś się zaczyna zadzwonię po położną. Zadzwoniłam do niej o tym 3. 43 skurcze były mega bolesne ona po kilku minutach przyszła i mówi że podłączymy ktg i idziemy się zbadać. Jakoś doszłam na fotel a ona do mnie ze rozwarcie na dwa palce. Pomyślałam o Boże przecież to potrwa wieczność gdzie do 10 cm. Poczułam parcie na 2 i poszłam do toalety i wtedy poczułam pierwszy ostry party skurcz i krzyczę że ja czuję główkę. Ona na to to idziemy na porodówkę zobaczyć. Ja ledwo doszłam fotela porodowego położna zadzwoniła po położne z porodówki a ja wtedy miałam skurcze mega parte. Ta zaczęła biegać i popędzać te z porodówki a ja w tym samym czasie sama urodziłam główkę i krzyczę Halo halo ona juz jest. Ta wbiega staje wryta i mówi przemy i urodziła się cała i tak ja trzymała wtedy wbiegły dwie położne i stanęły w szoku że już po wszystkim. Ból był krótki ale mega mega intensywny. Leciutko pękłam mam 2 szwy. Trwało to wszystko 10 min.

Lalia, Nowastaraczka, Zulugula, Suszarka, calanthe, KarolinaMaria, Ania81, Ladyo, Siskaa, Annia, dmg111, emdar, kiniusia270, Inaa89, Enigvaa, Fragaria, SzalonaOna, Wik89, kar_oliv, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, o ja piernicze 🤭😍
    To Jagódka chyba Ci tym turbo porodem wynagrodziła te ostatnie tygodnie 😁😁😁

Angie1985, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetka, wizualnie to wygląda lepiej po tym szczotkowaniu, ale skóra to na pewno nie jest to co było. Na brzuchu w dotyku jest taka delikatna i naciągliwa, nie jest napięta. Mam wrażenie że przed ciążą jak byłam grubsza to ta skóra była bardziej jędrna niż teraz jak ważę mniej. U mnie z turbo kształtnego tyłka przed ciążą, obecnie jest bezkształtny twór, który dodatkowo pogarsza cellulit. Ale mam teorię, że teraz na to potrzeba już głównie czasu, skóra tyle miesięcy się rozciągała to teraz minimum tyle samo potrzebuje żeby wrócić.

Grunt to żeby się nie poddać i działać 💪
    Ja mam bardzo podobnie. Brzuch mam bardziej płaski niż przed ciążą, ale skóra jest o wiele mniej jędrna a tylek mam w zaniku. Na szczęście cellulit miałam gorszy w ciąży niż teraz. Lalia efekt jest niesamowity, powiedz ile minut zajmuje ci szczotkowanie brzucha? Tak orientacyjnie?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Angie niezła akcja 😳😀 Jagoda czekała czekała aż wyszła z przytupem 💕
    Halo halo ja tu se rodzę 🤣 dobrze , że nie mialas oplaconej położnej, bo kasa w błoto 😆

Angie1985, Lalia, Nowastaraczka, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, zagadka rozwiązana, Twoja córeczka po prostu musiała zebrać dużo sił żeby tak ekspresowo wyjść i dlatego tyle zwlekała 😅

Angie1985, kar_oliv lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, szczotka z roska rządzi! 😍😍

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90% z Was wygląda milion razy lepiej niż ja już od dnia porodu, ale dla mnie liczy się postęp. Nie cytujcie.

Chwalę się zmianą. Codziennie 5min szczotkowania brzucha (teraz przerwa bo mam tape'y), raz w tygodniu pilling, 3x w tygodniu ćwiczenia na rozstęp mięśni prostych brzucha, dieta redukcyjna. Różnica na brzuchu nie wynika z diety a z tego, że domykam rozejscie. Tak brzuch wystaje jeśli się go nie zamknie po ciąży.

69289fe32043.jpg

calanthe, Suszarka, Ania81, Ladyo, Iryska, Angie1985, Annia, dmg111, Lalia, emdar, Inaa89, Nowastaraczka, SzalonaOna, Wik89, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, ale jaja! Nie mogę uwierzyć w to co czytam 😂 ja bym chyba padła potem z wrażenia jakbym sama rodziła, nie mogę uwierzyć w to wszystko! Rozwaliłaś to forum doszczętnie!

Lalia, Inaa89, Fragaria, kar_oliv lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, jakbyś nie była w szpitalu to byś nie zdążyła. Poród odbierałby mąż 😂😂 co za akcja!!

Suszarka, Zulugula, dmg111, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai 🤯 jestem pod wielkim wrażeniem, serio. Twoje zdjęcia to moja motywacja żeby w końcu wysupłać kasę na fizjo. Jestem w szoku 🤯

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ounai 🤯 jestem pod wielkim wrażeniem, serio. Twoje zdjęcia to moja motywacja żeby w końcu wysupłać kasę na fizjo. Jestem w szoku 🤯
    Idź do fizjo bo warto. To również kwestia zdrowia. Mnie już prawie nie boli kręgosłup a bardzo dużo noszę Martę, prawie zawsze wstaję z czworakow albo pozycji bocznej, siedzę prosto przy stole, coraz częściej udaje mi się siedzieć prosto w siadzie skrzyżnym. Patrząc w perspektywie reszty życia to naprawdę bardzo mały wydatek.

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ale jaja!!!! Takiego turbo porodu się chyba nikt nie spodziewał 😂 Ja cały czas powtarzam, ze Jagódki to są niezłe agentki, moja tez od małego dale czadu :) Twoja już od pierwszego dnia życia 😍

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wow wow wow! Jestem pełna podziwu!!!! Naprawdę widać efekty! Kurczę jak byłam po pierwszej ciazy to nikt nie mówił o kimś takim jak fizjoterapeuta urogin i teraz się zastanawiam ile przez to straciłam!!! Po porodzie na pewno się umowie, ale tez chyba będę musiała jechać do Rzeszowa 80 km bo u nas nie słyszałam żeby jakiś był...

Ounai lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt super opis porodu, 😍 Dzielna z ciebie mama. 😍😍😍

Angie jestes mega, a Jagodka stwierdzila ze wyjscie z przytupem to jest w jej stylu😍😍😍.

Laila, Ounai piekne efekty, gratulacje, 🤩🤩.

Zabookowalam dla nas szczepionki pajzer na 02.05. Szybko udalo dostalam termin.

U nas nocka taka sobie, obudzil sie po 2 zasnal po 3, najpierw nawijal do cyca, nastepnie seria bakow i wielka kupa. Przebralam go, ale on zamiast zasnac nadal nawijal do cyca🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Wreszcie zjadl troche i zasnal. Obudzil sie po 7 z wielka afera, bo sobie przypomnial ze cyca po 6 nie wyciumkal🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

Dziewczyny mam do was prosbe o rade. Moja cora nie pije prawie wody, sokow, wogole prawie nic nie pije. Czesto uskarza sie na bole brzucha, glowy, gardla. Pilnuje ja, przypominam jej o wodzie. Nie wiem juz jak jej pomoc. Dzis obudzil a sie z placzem, bo brzuszek boli. Wygladala jak trup blada z podkrazonymi na czarno oczami. Jak ja zmusic do picia wody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 12:25

Lalia, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai moglabys podzielic sie ze mna cwiczeniami na brzuch od twego fizjo??
    Musze sie wreszcie zabrac za siebie

Ounai lubi tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepadłam, nie mogę się napatrzec na nią ❤❤❤
    Córka dodatnia po tatusiu, właśnie dostałam zastrzyk 🤭

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 00:59

Zulugula, dmg111, calanthe, Lalia, Ladyo, Iryska, emdar, Annia, Inaa89, Ania81, Enigvaa, Nowastaraczka, Nikaa92, Ounai, kiniusia270, Suszarka, SzalonaOna, Wik89, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, szok !!!!

Dziewczyny, ja jestem załamana:( pomijając, że jestem zombie, bo praktycznie od zeszłego piątku kiedy się zaczęły skurcze to nie śpię, dzisiaj z Mają meeeega ciężka noc, spałam całe 0 minut od wczoraj godziny 11..
    Malutka ma zoltaczke i za wysokie crp. Miała też za gęstą krew, robili usg brzuszka i głowy i wszystko ok. Leży już pod lampami. Niedziela to najszybciej kiedy wyjdziemy.
    Jestem zalamana :( bidulka moja

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
‹‹ 3506 3507 3508 3509 3510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ