Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai efekty fantastyczne możesz naprawdę być z siebie dumna. Brawo. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
Właśnie ode mnie wyszła doradca laktacyjny. Trochę się martwię karmieniem bo mleka pełno a coś nie możemy się zgrać i Jagoda nie ssie jak trzeba. Oby w domu się udało. Bo nawet nie mam laktatora żeby ściągać i jej dawać. Nie no musi się udać. ✊✊✊✊Ounai, Ania81, Nowastaraczka, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie pierwszy raz odciagnęłam z koniecznosci.
150 ml mleka wiec moje super nocki po 5-6 godzin bez cyca mnie nie dziwią jak tyle mleka mam.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Czerwiec 2025 pozytywny test. Cudzie trwaj❤️❤️❤️
11.07 - pierwsza wizyta🤞 -
Ladyo wrote:Ounai wow wow wow! Jestem pełna podziwu!!!! Naprawdę widać efekty! Kurczę jak byłam po pierwszej ciazy to nikt nie mówił o kimś takim jak fizjoterapeuta urogin i teraz się zastanawiam ile przez to straciłam!!! Po porodzie na pewno się umowie, ale tez chyba będę musiała jechać do Rzeszowa 80 km bo u nas nie słyszałam żeby jakiś był...
Mój urofizjo gadał, że jak zaczynał robotę 16 lat temu to przychodziły same babeczki 60+, bo już bardzo dokuczało im nietrzymanie moczu, albo coś wypadło... A teraz jest zupełnie inaczej, ostatnie 5 lat to wzrost świadomości u młodych mam. Ja chodziłam w marcu na regularną rehabilitację, bo miałam epizody nietrzymania moczu i uczcie opadania/ciągnięcia 😳 teraz wszystko wróciło do normy.
Ounai, świetna robota!Lalia, Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Tajka, spróbuj zasnąć jak Majeczka jest na lampach. Wszystkie tutaj rozumiemy Twoje zmęczenie. Niestety pierwsze tygodnie tak wyglądają. Ja dopiero teraz naprawdę cieszę się macierzyństwem. CRP się jeszcze nie przejmuj, wiele dzieci ma je podwyższone po porodzie. Lepiej, żeby was dokładnie zbadali niż wypuścili za wcześnie. Chodzenie z takimi bobasami po przychodniach to nic przyjemnego.
calanthe, Martt95, emdar, Annia, Suszarka, Tajka, kar_oliv lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Zgadzam się z dziewczynami co do fizjo uro 💪💪💪 najlepiej wydana kasa po porodzie 👍
Ounai, babo! 😳 A Ty mi piszesz, że u Ciebie ciężko.. a to co ma być?! No rewelacja i kawał dobrej, regularnej roboty!!🤩🤩🤩
Tajka, ja byłam z Olkiem tydzień w szpitalu przez żółtaczkę i siedziałam i płakałam jak był pod tymi lampami, ale położne powiedziały mi jeden argument, który mną wstrząsnął i pomógł przetrwać: jeśli wyjdziemy do domu a żółtaczka się nasili, to do szpitala wróci samo dziecko. Więc mimo że to naprawdę trudne, to lepiej żebyście zostały i porządnie to zaleczyły 😘 na jak długo Maja jest podłączona? Masz ją na sali czy Ci zabierają ją pod lampy?? Ja ze swojej strony mogę Ci doradzić że jak masz trudności z karmieniem przez te naświetlania, to dzwoń do męża żeby Ci przywiózł laktator, mi to uratowało kp. Ja sobie nakręciłam laktację, Olek dostawał moje mleko, a dodatkowo widziałam ile zjadał, a bardzo ważne jest żeby dziecko dużo jadło i robiło dużo siu siu, bo w ten sposób wypłukuje się bilirubina 👌
Ania, ja sam brzuch szczotkuje może 1-2min 😅 najpierw robię wokół pępka kółka zgodnie ze wskazówkami zegara, a potem takie pionowe ruchy od bioder w górę i co ważne szczotkuje też boczki, dociskam szczotkę tak jakbym próbowała skórę przesunąć w górę ☺️Annia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ounai wow, dajesz czadu! Zazdroszczę determinacji, u mnie chyba poluzowało się rozejscie, muszę znow się zebrac do ćwiczeń
Ania, ile córka ma lat? Może porozmawiaj z nią dlaczego trzeba pić. Ja często tak tłumaczę synowi. Np ze szczepieniami tłumaczyłam mu, że nikt nie lubi się szczepić, że wiem że boli ale mówiłam po co się szczepimy, żeby nie był chory i nie musiał leżeć w szpitalu sam, bez mamy. Że wolno płakać jak Pani ukłuje ale trzeba iść. Spróbuj z nią porozmawiać, że jej ciało potrzebuje wody, żeby żyć, żeby być zdrowym, żeby miała siły biegać z koleżankami. Zaproponuj, że możecie jechać wybrać butelkę albo kubek. My mamy butelki w kolorach ulubionych YouTuberów syna. Mama ma jak Kati, Tymek jak Wojan a tata jak Palion:różowy, niebieski i zielony. Syn się cieszy że wszyscy mamy takie same. I mówiłam mu, że po powrocie z przedszkola musi wypić jedną taką butelkę, żeby być zdrowym. Jak marudził, że to ustrasznie dużo to mówiłam, że ja jestem większa i muszę wypić aż 4!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 18:40
Ania81 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Annia wrote:Fragaria, ale Adaś jest przystojny! Z ciekawości takie zaostrzenia skórne to przeciwwskaznie do szczepienia? Nawet nie wiedziałam
Lekarka jako przyczynę odmowy szczepienia wpisała "ciężki azs". Ogólnie tłumaczyła za azs sam w sobie, ani masc ze sterydem która była stosowana kilka dni temu nie jest jeszcze przeciwskazaniem, ale Adaś miał przypadki erytrodermi - tak zostały zdiagnozowane te ostre ataki o których pisałam tu wcześniej. Od równo miesiąca, jak bardzo pilnuje diety, nie mieliśmy takiego ostrego stanu, ale lekarka uznała ze skoro potrafi zareagować aż tak mocno to nie będziemy ryzykować. Poza tym jeden sutek Adasia zmienił się i wygląda dość niepokojąco.
Mamy skonsultować z dermatologiem, poleciła mi profesora Kaszubę z Łodzi i Adaś będzie szczepiony ale dopiero po konsultacji.
Dziękuję za wszystkie komplementy dla Adasia 😘
Lalia, Ania81, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Angie Twój poród jest wprost nie wiarygodny 😯 poprostu wielkie wow, jestem w szoku i cieszę się, że tak dzielnie dałaś sobie radę kochana 😘😘
Angie1985 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ounai naprawdę mega świetne efekty! Możesz być z siebie dumna! 😘
Lalia Ty również wyglądasz super! 😘
U mnie największy problem to właśnie zabrać się do ćwiczeń które zaleciła fizjo. W ciągu dnia nie mam kiedy, a wieczorem poprostu mi się nie chce. Ale muszę się wkoncu za to zabrać i być systematyczna w tym . I dziś kupuje ta szczotkę która tak polecacie i zaczynam przygodę że szczotkowaniem. Ciekawe czy będą jakieś efekty 😉Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za rady.
Moja cora to juz pannica lat 7, swietnie rozumie czemu pic wode trzeba. Wogole chce byc lekarzem, wiec zawsze czyta i oglada jak dbac o zdrowie.
Wybrala sobie butelke z jednorozcami, wiec ma to co lubi. Duzo z nia rozmawiamy o piciu wody, ona rozumie. Czasami zachowuje sie jakby miala awersje do wody i wogole picia czegokolwiek.
Zadzwonie do lekarza i umowie wizyte dla niej i badania krwi. -
nick nieaktualny
-
Ounai, efekty mega! Mimo braku motywacji, takie wyniki to super! Trzymaj tak dalej a chwila moment bedziesz miala wykarzona sylwetke! 😍
Lalia, chyba jestes wysoka co? Efekty szczotkowania super, moze mi sie uda robic to czesciej 🤔
Martt, piekna historia porodu! Dalas rade! Gratulacje!
Angie, Ty pobilas rekordy forum, Cos czuje ze Jagodka da Wam niezle popalic, przyjscie na swiat z takim przytupem! Gratulacje!Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
🔸28 lat
To ile odciagasz laktatorem wcale nie jest wspolmierne z tym jak ciagnie dziecko. Laktator to maszyna. Ja karmie prawie 4msc, Malwi dalej budzi sie czesto, a sciagam max 90ml z obu piersi ( i to juz jest wynik ekstra, zazwyczaj mam 40-50ml, a zdarza sie i 10ml).dmg111 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Mi dziś dwóch najstarszych synow przyszło i się popłakało odnoście powrotu do szkoły. Mają wrócić pod koniec maja . I nie płakali dlatego że wracają, bo oni bardzo chcieli chodzić do szkoły, spotykać się z rówieśnikami itp. Ale dlatego, iż nauczyciele zaczęli ich straszyć że tylko jak powrócą będą mieli codzień kartkówki, codzień odpytywani. Każdego dnia sprawdziany, testy. Sprawdziany z wiedzy z całego roku. Sama mnie to trochę przeraża. Bo dla dzieci nie było łatwe przejść na zdalne nauczanie, siedzieli pozamykani w domu. Teraz powrócą i z przytupem będą mieli najazd nauczycieli, którzy komunikują że nie będą mieli dnia spokoju. I co ja mam im powiedzieć? Jak z nimi rozmawiać.. 😒02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Enigvaw, całe 163 cm wzrostu 😁👌 ja powtarzam, że jestem średniego wzrostu 🤣 a mój mąż (182cm) ciągle powtarza, że jestem krasnalem 😅
Enigvaa lubi tę wiadomość