X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai efekty fantastyczne możesz naprawdę być z siebie dumna. Brawo. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Właśnie ode mnie wyszła doradca laktacyjny. Trochę się martwię karmieniem bo mleka pełno a coś nie możemy się zgrać i Jagoda nie ssie jak trzeba. Oby w domu się udało. Bo nawet nie mam laktatora żeby ściągać i jej dawać. Nie no musi się udać. ✊✊✊✊

Ounai, Ania81, Nowastaraczka, kar_oliv, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie Jagódka wyjść nie chciała, ale jak już się zdecydowała to wyszła ekspresowo. :D Ale historia!

Ounai super efekty! :)

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie pierwszy raz odciagnęłam z koniecznosci.
    150 ml mleka wiec moje super nocki po 5-6 godzin bez cyca mnie nie dziwią jak tyle mleka mam.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Czerwiec 2025 pozytywny test. Cudzie trwaj❤️❤️❤️

11.07 - pierwsza wizyta🤞
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ounai wow wow wow! Jestem pełna podziwu!!!! Naprawdę widać efekty! Kurczę jak byłam po pierwszej ciazy to nikt nie mówił o kimś takim jak fizjoterapeuta urogin i teraz się zastanawiam ile przez to straciłam!!! Po porodzie na pewno się umowie, ale tez chyba będę musiała jechać do Rzeszowa 80 km bo u nas nie słyszałam żeby jakiś był...

Mój urofizjo gadał, że jak zaczynał robotę 16 lat temu to przychodziły same babeczki 60+, bo już bardzo dokuczało im nietrzymanie moczu, albo coś wypadło... A teraz jest zupełnie inaczej, ostatnie 5 lat to wzrost świadomości u młodych mam. Ja chodziłam w marcu na regularną rehabilitację, bo miałam epizody nietrzymania moczu i uczcie opadania/ciągnięcia 😳 teraz wszystko wróciło do normy.

Ounai, świetna robota!

Lalia, Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:48

Ania81 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wow, dajesz czadu! Zazdroszczę determinacji, u mnie chyba poluzowało się rozejscie, muszę znow się zebrac do ćwiczeń

Ounai lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, spróbuj zasnąć jak Majeczka jest na lampach. Wszystkie tutaj rozumiemy Twoje zmęczenie. Niestety pierwsze tygodnie tak wyglądają. Ja dopiero teraz naprawdę cieszę się macierzyństwem. CRP się jeszcze nie przejmuj, wiele dzieci ma je podwyższone po porodzie. Lepiej, żeby was dokładnie zbadali niż wypuścili za wcześnie. Chodzenie z takimi bobasami po przychodniach to nic przyjemnego.

calanthe, Martt95, emdar, Annia, Suszarka, Tajka, kar_oliv lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 07:57

Lalia, Nowastaraczka, Angie1985, kiniusia270, Ounai, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 07:58

Ounai lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami co do fizjo uro 💪💪💪 najlepiej wydana kasa po porodzie 👍

Ounai, babo! 😳 A Ty mi piszesz, że u Ciebie ciężko.. a to co ma być?! No rewelacja i kawał dobrej, regularnej roboty!!🤩🤩🤩

Tajka, ja byłam z Olkiem tydzień w szpitalu przez żółtaczkę i siedziałam i płakałam jak był pod tymi lampami, ale położne powiedziały mi jeden argument, który mną wstrząsnął i pomógł przetrwać: jeśli wyjdziemy do domu a żółtaczka się nasili, to do szpitala wróci samo dziecko. Więc mimo że to naprawdę trudne, to lepiej żebyście zostały i porządnie to zaleczyły 😘 na jak długo Maja jest podłączona? Masz ją na sali czy Ci zabierają ją pod lampy?? Ja ze swojej strony mogę Ci doradzić że jak masz trudności z karmieniem przez te naświetlania, to dzwoń do męża żeby Ci przywiózł laktator, mi to uratowało kp. Ja sobie nakręciłam laktację, Olek dostawał moje mleko, a dodatkowo widziałam ile zjadał, a bardzo ważne jest żeby dziecko dużo jadło i robiło dużo siu siu, bo w ten sposób wypłukuje się bilirubina 👌

Ania, ja sam brzuch szczotkuje może 1-2min 😅 najpierw robię wokół pępka kółka zgodnie ze wskazówkami zegara, a potem takie pionowe ruchy od bioder w górę i co ważne szczotkuje też boczki, dociskam szczotkę tak jakbym próbowała skórę przesunąć w górę ☺️

Annia, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai wow, dajesz czadu! Zazdroszczę determinacji, u mnie chyba poluzowało się rozejscie, muszę znow się zebrac do ćwiczeń
    No łatwo nie jest. Przyznam, że póki co to jeszcze taki etap, że jednak trochę muszę się zmuszać żeby zebrać się do ćwiczeń. Dużo pomogło mi kupienie stroju. Jak już się przebieram to jakoś idę za ciosem. Po tych 21 dniach już nie powiem, jest lepiej, powoli wchodzi mi to w nawyk, mięśnie też są silniejsze więc ćwiczenia przynoszą więcej przyjemności. Ale jeszcze długa droga przede mną.

Ania, ile córka ma lat? Może porozmawiaj z nią dlaczego trzeba pić. Ja często tak tłumaczę synowi. Np ze szczepieniami tłumaczyłam mu, że nikt nie lubi się szczepić, że wiem że boli ale mówiłam po co się szczepimy, żeby nie był chory i nie musiał leżeć w szpitalu sam, bez mamy. Że wolno płakać jak Pani ukłuje ale trzeba iść. Spróbuj z nią porozmawiać, że jej ciało potrzebuje wody, żeby żyć, żeby być zdrowym, żeby miała siły biegać z koleżankami. Zaproponuj, że możecie jechać wybrać butelkę albo kubek. My mamy butelki w kolorach ulubionych YouTuberów syna. Mama ma jak Kati, Tymek jak Wojan a tata jak Palion:różowy, niebieski i zielony. Syn się cieszy że wszyscy mamy takie same. I mówiłam mu, że po powrocie z przedszkola musi wypić jedną taką butelkę, żeby być zdrowym. Jak marudził, że to ustrasznie dużo to mówiłam, że ja jestem większa i muszę wypić aż 4!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 18:40

Ania81 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Fragaria, ale Adaś jest przystojny! Z ciekawości takie zaostrzenia skórne to przeciwwskaznie do szczepienia? Nawet nie wiedziałam

Lekarka jako przyczynę odmowy szczepienia wpisała "ciężki azs". Ogólnie tłumaczyła za azs sam w sobie, ani masc ze sterydem która była stosowana kilka dni temu nie jest jeszcze przeciwskazaniem, ale Adaś miał przypadki erytrodermi - tak zostały zdiagnozowane te ostre ataki o których pisałam tu wcześniej. Od równo miesiąca, jak bardzo pilnuje diety, nie mieliśmy takiego ostrego stanu, ale lekarka uznała ze skoro potrafi zareagować aż tak mocno to nie będziemy ryzykować. Poza tym jeden sutek Adasia zmienił się i wygląda dość niepokojąco.
    Mamy skonsultować z dermatologiem, poleciła mi profesora Kaszubę z Łodzi i Adaś będzie szczepiony ale dopiero po konsultacji.

Dziękuję za wszystkie komplementy dla Adasia 😘

Lalia, Ania81, Nowastaraczka, Ounai lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie Twój poród jest wprost nie wiarygodny 😯 poprostu wielkie wow, jestem w szoku i cieszę się, że tak dzielnie dałaś sobie radę kochana 😘😘

Angie1985 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai naprawdę mega świetne efekty! Możesz być z siebie dumna! 😘

Lalia Ty również wyglądasz super! 😘

U mnie największy problem to właśnie zabrać się do ćwiczeń które zaleciła fizjo. W ciągu dnia nie mam kiedy, a wieczorem poprostu mi się nie chce. Ale muszę się wkoncu za to zabrać i być systematyczna w tym . I dziś kupuje ta szczotkę która tak polecacie i zaczynam przygodę że szczotkowaniem. Ciekawe czy będą jakieś efekty 😉

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady.
    Moja cora to juz pannica lat 7, swietnie rozumie czemu pic wode trzeba. Wogole chce byc lekarzem, wiec zawsze czyta i oglada jak dbac o zdrowie.
    Wybrala sobie butelke z jednorozcami, wiec ma to co lubi. Duzo z nia rozmawiamy o piciu wody, ona rozumie. Czasami zachowuje sie jakby miala awersje do wody i wogole picia czegokolwiek.
    Zadzwonie do lekarza i umowie wizyte dla niej i badania krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragria Adas jest przeslodki.
    Oby dermatolog pomogl na problemy z alergia.

Fragaria lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, efekty mega! Mimo braku motywacji, takie wyniki to super! Trzymaj tak dalej a chwila moment bedziesz miala wykarzona sylwetke! 😍

Lalia, chyba jestes wysoka co? Efekty szczotkowania super, moze mi sie uda robic to czesciej 🤔

Martt, piekna historia porodu! Dalas rade! Gratulacje!

Angie, Ty pobilas rekordy forum, Cos czuje ze Jagodka da Wam niezle popalic, przyjscie na swiat z takim przytupem! Gratulacje!

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja właśnie pierwszy raz odciagnęłam z koniecznosci.
    150 ml mleka wiec moje super nocki po 5-6 godzin bez cyca mnie nie dziwią jak tyle mleka mam.

To ile odciagasz laktatorem wcale nie jest wspolmierne z tym jak ciagnie dziecko. Laktator to maszyna. Ja karmie prawie 4msc, Malwi dalej budzi sie czesto, a sciagam max 90ml z obu piersi ( i to juz jest wynik ekstra, zazwyczaj mam 40-50ml, a zdarza sie i 10ml).

dmg111 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś dwóch najstarszych synow przyszło i się popłakało odnoście powrotu do szkoły. Mają wrócić pod koniec maja . I nie płakali dlatego że wracają, bo oni bardzo chcieli chodzić do szkoły, spotykać się z rówieśnikami itp. Ale dlatego, iż nauczyciele zaczęli ich straszyć że tylko jak powrócą będą mieli codzień kartkówki, codzień odpytywani. Każdego dnia sprawdziany, testy. Sprawdziany z wiedzy z całego roku. Sama mnie to trochę przeraża. Bo dla dzieci nie było łatwe przejść na zdalne nauczanie, siedzieli pozamykani w domu. Teraz powrócą i z przytupem będą mieli najazd nauczycieli, którzy komunikują że nie będą mieli dnia spokoju. I co ja mam im powiedzieć? Jak z nimi rozmawiać.. 😒

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaw, całe 163 cm wzrostu 😁👌 ja powtarzam, że jestem średniego wzrostu 🤣 a mój mąż (182cm) ciągle powtarza, że jestem krasnalem 😅

Enigvaa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3507 3508 3509 3510 3511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ