Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik, nie pocieszę Cię niestety😒 U nas spanie od zawsze dramatyczne, ale przerwy na regularną aktywność (czytaj zabawa) ponad rocznego dziecka to coś co potrafi fizycznie przeorać 🥴. Julek potrafi tak nie spać np.od 23 do 1:30, albo od 2 do 4, albo śpi tylko z krótkimi wybudzeniami; no reguły nijak nie złapiesz🤦♀️🤷♀️ Wczoraj mi znajoma mówi(jej dziecko od 3 mż przesypia cięgiem po 12h, a w dzień śpi czasem po 3h; mały ma 16 mscy), że jest bardzo bardzo zmęczona bo jej syn się ostatnio budzi o 6,a nie o 8....Mąż mówi że gdyby wzrok mógł zabijać to by tam padła w moment 🤣🤣🤣
Wik89, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Ounai, u mnie ewidentnie działa bieganie. Jem sporo mniej,ale w moim wieku (matko jak to brzmi 🤦♀️) juz samą dietą nie chudnie się tak szybko jak w wieku np.25 czy nawet 30 lat. A wczoraj był chyba Dzień Głodomora, nikt z kim się wczoraj widzieliśmy nie mógł się wczoraj najeść; obstawiam pogodę, wilgoć i zimno często tak działają.
Bieganie na pewno pomaga bo zyskujesz dodatkowe kalorie. Ja się zawzięłam, kalorycznie mało co leci przy tych moich ćwiczeniach bo to jednak nie jest cardio, ale zamknę to rozejscie i też będę mogła skakać i biegać 💪
Ja już po treningu. Z dwójką dzieci obudzonych. Mąż zdążył się 4 raz przewrócić z jednego na drugi bok 😂emdar lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Ounai, jak odchudzałam się pierwszy raz tak na poważnie to byłam chwilę po 25 urodzinach. Schudłam 17 kg w 3 miesiące po prostu mocno ograniczając jedzenie. To se ne wrati,niestety😒😒😒. Żadnego efektu jojo, żadnej skóry obwisłej, śladowy cellulit; po prostu bajka. Trzymałam się ostro (podjadając sobie od czasu do czasu konkretnie, a potem po prostu jedząc mniej przez jakiś czas) tak gdzieś do 34 r.ż. A potem nagle dupa zbita😒🥴 Zrzucenie choćby 1 kg obarczone zostało mega wysiłkiem i wyrzeczeniami. Dlatego teraz poszłam ostro w ruch, bo wiem że samą dietą to zanim schudnę, to zdążę się zniechęcić i wkurwić przy okazji z 5 razy.
Edit: ja w tym roku zmieniam liczbę lat na 4 z przodu, więc lepiej niestety nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 10:32
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Ounai, u mnie ewidentnie działa bieganie. Jem sporo mniej,ale w moim wieku (matko jak to brzmi 🤦♀️). A wczoraj był chyba Dzień Głodomora, nikt z kim się wczoraj widzieliśmy nie mógł się wczoraj najeść; obstawiam pogodę, wilgoć i zimno często tak działają.
To samo miałam napisać! Ja też wczoraj nie mogłam się najeść, a w dodatku niewielki wybór miałam jeśli chodzi o potencjalne możliwości. W końcu zrobiłam sobie smazone placki z kaszy mannej i kleiku ryżowego z wodą. Pycha! 🤤
Też obstawiam wine pogody😉emdar lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Dziewczyny, przykro mi z powodu ciężkich nocy 🥴 oby za to dzień był przyjemny ☺️
Mam pytanie:
Olek od kilku dni baaardzo intensywnie ćwiczy obrót na brzuch. Już się nie wypreza do tyłu tylko podkula nóżki, robi zamach, przetacza się na bok i..jeszcze mu nie wychodzi 😅 ale się nie poddaje i dzielnie trenuje! 😁💪
Ale do czego zmierzam, od wczoraj leżąc na pleckach podnosi nogi i pupę do góry, a razem z nimi głowę jakby brzuszki robił. I pytanie, czy to trening do jakiejś nowej umiejętności (łapanie stóp?) czy jakaś patologia? 🤨🤨 -
Clover wrote:Dziewczyny, super, że się tak nawzajem motywujecie do pracy nad swoją sylwetką 🙂 Ja potrzebuję solidnego kopa, w ciąży przytyłam aż 23 kg mimo tego, że odmawiałam sobie wielu zachcianek, strach pomyśleć, co jeśli bym sobie nie odmawiała. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 10 kg, a do wagi, z którą czułam się dobrze jakieś 14-15... 😥 Z obwodów coś tam schodzi, ale waga niemal stoi w miejscu a nawet wzrosła, bo był już moment, że do wagi sprzed ciąży zostało mi około 8 kg. Muszę się koniecznie wziąć za siebie, bo nie mogę już na siebie patrzeć 😑
Clover lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Lalia, trenuje brzuszek do wysokiego podporu. Pozwól mu.
Emdar, no nie wróci, nie wróci. Ale na bycie fit nigdy nie jest za późno. Mi zaczynają się podobać ćwiczenia. Na wszelki wypadek do codziennych afirmacji dorzuciłam taką: "kocham ćwiczyć"
Ogarnęłam się, poćwiczone, brzuch wyszczotkowany, Marta na drzemce. Jeszcze na dziś 10 stron książki i angielski. Na pole raczej nie pójdziemy bo pogoda paskudna.Lalia, emdar lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Dziewczyny mam pytanie do was. Nie przygotowałam się na mrożenie mleka 🙈 nawał mam straszny, mała znowu w dzień spi. Zrobi kilka łyków i koniec.
Do mrożenia kombinuje ci zrobić. Mam jalowe pojemniki na mocz albo woreczki z ikei i myślę czy cos z tego się nada czy nie? 🙉Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
emdar wrote:Cover, to dawaj do naszej bandy walczących z kg🙂. A ile masz wzrostu i ile ważysz? I ile chciałabyś ważyć?
Lalia lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Dziewczyny mam pytanie do was. Nie przygotowałam się na mrożenie mleka 🙈 nawał mam straszny, mała znowu w dzień spi. Zrobi kilka łyków i koniec.
Do mrożenia kombinuje ci zrobić. Mam jalowe pojemniki na mocz albo woreczki z ikei i myślę czy cos z tego się nada czy nie? 🙉BOY 2015
GIRL 2020 -
Ounai wrote:Raportujemy tutaj, żeby mieć dodatkową motywację. Ja w pierwszej ciąży też przytyłam 23kg. Nigdy tego nie zrzuciłam, po porodzie zeszło mi 9kg (chyba wiesz coś o tym, w końcu jak się rodzi ponad 4,5kg dziecko to schodzi przynajmniej ten 1kg więcej niż rodząc 3,5kg). Zachodząc w 2 ciążę ważyłam więcej o 11kg niż zachodząc w pierwszą. W drugiej ciąży przytyłam 12kg więc waga ostateczna była taka sama w obydwu ciążach. Obecnie na wadze 10kg mniej niż w dniu porodu. Po porodzie miałam też rozejscie mięśnia prostego brzucha na 4cm. W tej chwili jest na 1cm i walczę dalej bo przez to nie mogę za dużo ćwiczeń robić więc o wagę walczę samą dieta.
-
emdar wrote:Fragaria, a jak alergia Adasia? Lepiej coś?
Czekam właśnie czy go dziś wysypie 🧐 od prawie dwóch dni nie był smarowany sterydem i na razie jest czysto 🙏
Dziękuję że pytasz 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 12:48
emdar lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
nick nieaktualnyClover wrote:Wzrost 1,73 m, waga 79,8 kg. Czułam się najlepiej ważąc około 65-66 kg, ale na razie chciałabym chociaż zejść do wagi sprzed ciąży, czyli 70 kg - powiedzmy, że to będzie mój pierwszy cel 🙂
175cm, ważę aktualnie 86,7kg. A chciałabym docelowo 65kg. Ale z 70 też będę się cieszyć
Lalia lubi tę wiadomość