Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Leoś jak Maksio, mój już w ogóle nie zasypia w wózku, a w aucie to płacz jak chce, a nie może zasnąć 😂🤦 wczoraj musieliśmy zjechać z autostrady żeby go na rękach ululać 🤦 Synek mamusi 😂😂😂
Kic u nas wczoraj ta sama akcja z fotelikiem. Wrzask taki że też się zatrzymywaliśmy i musiał się na rękach trochę poprzytulac żeby mu humor dobry wrócił, a potem cała drogę musiałam go zagadywać . 🤦🏼♀️🙈 -
Martt95 wrote:Ja karmie przez nakladki bo inaczej nie ma jak chwycić i nie umiemy w łóżku dobrze pozycji na to znaleźć, kończy się wielkim płaczem i dlatego wstaje na fotel 🤦🏽♀️😂
My też się jakoś nigdy nie bardzo umieliśmy odnaleźć ćw karmieniu na leżąco (kilka razy od wielkiego dzwonu się powiodło), tak to zawsze karmie go na kanapie i zawsze na dwa cyckim bo po jednym to szybko głodnieje. Chociaż ostatnio to i tak nocki makabryczne, jakiś ciężki okres mamy teraz, że już brakuje mi pomysłów. Dziś spalam może ze 3h przy czyli pół h z tego na wpół siedząco z małym na rękach a kolejne godzina z małym opartym na przedramieniu więc po przebudzeniu ręką sztywna i obolała xD -
doomi03 wrote:Kic u nas wczoraj ta sama akcja z fotelikiem. Wrzask taki że też się zatrzymywaliśmy i musiał się na rękach trochę poprzytulac żeby mu humor dobry wrócił, a potem cała drogę musiałam go zagadywać . 🤦🏼♀️🙈
chyba miała już dość ukochanej wnuczki 😈
-
Dziewczyny, wpadam tylko napisać , że już jesteśmy w domku i jest cudownie 😍😍 mimo nieprzespanej kolejnej nocy i dnia (nie wiem skąd mam energię
)
Tatuś spisuje się super 😊 zakochany w dziubku 😊czekamy na nockę 😁😁 ale razem damy radę 😊
Dzidziuś spał dzisiaj 3.5 godz i musiałam budzić, bo musieliśmy się zbierać. Później 15 min lub 30 min cyca i godzinę snu, teraz też już trochę śpi:) pokarm jest lekki nawałkrocze ciągnie (4szwy) ale nie jest źle.
emdar, SzalonaOna, Zulugula, KarolinaMaria, doomi03, Ounai, Lalia, Inaa89, Sylwucha, Fragaria, Ladyo, kiniusia270, Nowastaraczka, dmg111, Suszarka, Ulaa, Martt95, kar_oliv, Enigvaa, Wik89, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Hahahah, dokładnie!
Ounai, jestesmy z tego samego rocznika czy cos pochrzaniłam? 1985?Nic nie pochrzaniłaś
Doomi, moim zdaniem najlepszy sposób to otworzyć w necie stronę w sklepie który ma dużo wózków i przeglądać pod kolei. I z tego sobie przesiać co mniej więcej Ci pasuje. A potem jechać do sklepu, koniecznie z dzieckiem i pomierzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 21:17
doomi03, Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Anet.kaa wrote:U nas to stara śpiewka (od 2 dni podejrzany spokój, tfu tfu.) Moja mama po podróży ostatnio z nami 100km była tak zmęczona tym wrzaskiem że chciała abym ją od razu na PKP odwiozła by mogła wrócic do domu
chyba miała już dość ukochanej wnuczki 😈
Wnusia wie jak zrobić dobre wrażenie 😈😂Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Taaaak ten sam
Nicholas nie pochrzaniłaś
Doomi, moim zdaniem najlepszy sposób to otworzyć w necie stronę sklepie który ma dużo wózków i przeglądać pod kolei. I z tego sobie przesiać co mniej więcej Ci pasuje. A potem jechać doesn't sklepu, koniecznie z dzieckiem i pomierzyć.
I właśnie chyba taki jest plan 👍Ounai lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ten wygląda bardzo zachęcająco
waga ekstra
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Mamuśki, wpadłam na pewien pomysł, ale jakby nie ma on sensu bez Waszej pomocy 😅
Jest tu dużo mam pierwszego bobasa, sporo mam które mają też starszaka w domu, a mam nadzieję że będzie coraz więcej mam, które na swojego bobasa dopiero czekają🥰
Na rynku jest cała masa różnych produktów i naprawdę bardzo ciężko znaleźć te kilka, które można rozważać, a co dopiero ten jeden, dla nas idealny🧐
I pomyślałam, żeby stworzyć taką "bazę produktów", które nam się sprawdziły lub sprawdzają. Zrobiłam to w najbardziej prostej formie jaka się da, czyli w tabelce. W pierwszej kolumnie są wypisane produkty, a w drugiej firmy, które warto rozważyć. Dokument jest całkowicie publiczny, czyli każda osoba, która ma dostęp do linku może go otworzyć i w pełni edytować, dzięki temu, też każda z Was może dopisać coś od siebie🤓 (niestety każda też może wszystko usunąć)
LINK do WYPRAWKOWYCH POLECAJEK DLA MALUCHÓW I STARSZAKÓW
https://docs.google.com/document/d/1kvKBfMdw5Cxbl7mTbFkRHwbePRNbAKR9y7IA_aIl81A/edit?usp=sharing
Zasady korzystania z Wyprawkowych Polecajek:
1) Nikt nie ma prawa usuwać z pliku absolutnie nic
2) Szukamy konkretnego produktu, np. Butelka, jeśli obok podana jest już nazwa butelki która nam się sprawdziła, to nie robimy nic, jeśli nie ma to obok ją wpisujemy
3) Jeśli na liście nie ma jakiegoś produktu, np. mufki do wózka, to wpisujemy nazwę w pierwszej kolumnie, a firmę w drugiej
4) Po wpisaniu czegokolwiek w tabelę nie trzeba nigdzie klikać "zapisz", bo zmiany zapiszą się na bieżąco, wystarczy zamknąć link
W dokumencie są dwie tabelki:
-jedna to pierwsza wyprawka, głównie dla mam w ciąży i maluchów (do 6msc)
-druga dla mam starszaków (od 6msc), czyli produkty które nie są potrzebne w pierwszych miesiącach, ale konieczne później (krzesełko do karmienia, pierwsze buty itd.)
Jeśli pomysł się Wam podoba, to Motylek mogłaby Link i Zasady wstawić na pierwszą stronę. Gdyby każda z nas uzupełniła ten plik swoimi doświadczeniami, to naprawdę stworzyłaby nam się fajna baza. Wiadomo, że nie ma idealnych produktów, ale duuużo łatwiej jest poczytać o kilku produktach i wybrać najlepszy dla siebie, niż robić selekcję z kilkuset 🙂
Co Wy na to? 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 22:33
Suszarka, Ulaa, doomi03, Martt95, kar_oliv, Fragaria, Makino29, Zulugula, Enigvaa, Inaa89, Ladyo, Wik89, Nowastaraczka, SzalonaOna, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Lalia super pomysł!
Mimo, że już 2 razy kompletowałam wyprawkę dla noworodków, to po tak długim czasie od ostatniego dziecka w sumie jestem lekko zagubiona bo jest tyle rzeczy na rynku, że nie wiem na co się zdecydować więc Wasza pomoc w wyborze przetestowanych rzeczy będzie nieoceniona 😍
Ja sama jeśli będę miała coś takiego, co nie zostało ujęte, a jednak mi się sprawdziło gdzieś tam wcześniej, to oczywiście dopiszę 😊Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Mamuśki, wpadłam na pewien pomysł, ale jakby nie ma on sensu bez Waszej pomocy 😅
Jest tu dużo mam pierwszego bobasa, sporo mam które mają też starszaka w domu, a mam nadzieję że będzie coraz więcej mam, które na swojego bobasa dopiero czekają🥰
Na rynku jest cała masa różnych produktów i naprawdę bardzo ciężko znaleźć te kilka, które można rozważać, a co dopiero ten jeden, dla nas idealny🧐
I pomyślałam, żeby stworzyć taką "bazę produktów", które nam się sprawdziły lub sprawdzają. Zrobiłam to w najbardziej prostej formie jaka się da, czyli w tabelce. W pierwszej kolumnie są wypisane produkty, a w drugiej firmy, które warto rozważyć. Dokument jest całkowicie publiczny, czyli każda osoba, która ma dostęp do linku może go otworzyć i w pełni edytować, dzięki temu, też każda z Was może dopisać coś od siebie🤓 (niestety każda też może wszystko usunąć)
LINK do WYPRAWKOWYCH POLECAJEK DLA MALUCHÓW I STARSZAKÓW
https://docs.google.com/document/d/1kvKBfMdw5Cxbl7mTbFkRHwbePRNbAKR9y7IA_aIl81A/edit?usp=sharing
Zasady korzystania z Wyprawkowych Polecajek:
1) Nikt nie ma prawa usuwać z pliku absolutnie nic
2) Szukamy konkretnego produktu, np. Butelka, jeśli obok podana jest już nazwa butelki która nam się sprawdziła, to nie robimy nic, jeśli nie ma to obok ją wpisujemy
3) Jeśli na liście nie ma jakiegoś produktu, np. mufki do wózka, to wpisujemy nazwę w pierwszej kolumnie, a firmę w drugiej
4) Po wpisaniu czegokolwiek w tabelę nie trzeba nigdzie klikać "zapisz", bo zmiany zapiszą się na bieżąco, wystarczy zamknąć link
W dokumencie są dwie tabelki:
-jedna to pierwsza wyprawka, głównie dla mam w ciąży i maluchów (do 6msc)
-druga dla mam starszaków (od 6msc), czyli produkty które nie są potrzebne w pierwszych miesiącach, ale konieczne później (krzesełko do karmienia, pierwsze buty itd.)
Jeśli pomysł się Wam podoba, to Motylek mogłaby Link i Zasady wstawić na pierwszą stronę. Gdyby każda z nas uzupełniła ten plik swoimi doświadczeniami, to naprawdę stworzyłaby nam się fajna baza. Wiadomo, że nie ma idealnych produktów, ale duuużo łatwiej jest poczytać o kilku produktach i wybrać najlepszy dla siebie, niż robić selekcję z kilkuset 🙂
Co Wy na to? 😘
Lalia jak zwykle super pomysł. 👍Lalia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Jak ja się cieszę, że to już za mną...
https://www.facebook.com/laura.clery/videos/263322675489854/
Za to ta nuta jeszcze wciąż na czasie 😂
https://youtu.be/bWdnQy8LMXIOunai, emdar, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia super pomysł
będę też korzystać😉
Nie chce zapeszyć więc na razie z umiarkowanym optymizmem, ale minęły ponad dwie doby bez sterydu i można powiedzieć że nic nowego się nie wysypało. Wczoraj tylko lekko kontaktowo na buzi trochę się zrobił czerwony, ale to szybko się pojawiło i samo zniknęło, i trochę po szyi się podrapał wieczorem ale też nie ma już śladu.
Odstawiłam ostatnio pieczywo i zmieniłam proszek na jelp, choć tu przyznaje ze ubranka mam jeszcze poprane pół na pół z lovela. Oby to był właściwy kierunek 🙏
No i wczoraj pierwszy raz próbowaliśmy kleiku ryżowego 😉Lalia, Ounai, emdar, Zulugula, doomi03, Inaa89, Wik89, Nowastaraczka, Ladyo, Suszarka, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Fra, trzymam kciuki żeby stan Adasia trzymał się w dobrej formie ✊ a mam nadzieję i mocno Wam tego życzę żeby było jeszcze lepiej 💙
Fragaria lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Witam się z kawusią. Mąż śpi, dzieci śpią, a ja wstałam wcześniej i mam czas tylko dla siebie
Edit: dodam tylko, że zbieram się do tego od 2 tyg bo do tej pory odsypiałam z Martą do 9/10 więc sporo wysiłku mnie to kosztowało. I jest cudownie. Ta cisza, nikt nic ode mnie nie chce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 08:13
emdar, Lalia, doomi03, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔