Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam Amoksiklaw i Nystatyne, ale chyba bardziej niebezpieczna jest bakteria niż te lekiStarania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Siskaa wrote:Mam Amoksiklaw i Nystatyne, ale chyba bardziej niebezpieczna jest bakteria niż te leki
Dziewczyny, jaja. Mąż wrócił od fryzjera i Marta ryczy na jego widok bo myśli że toż jakiś obcy Pan 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 21:11
Lalia, Suszarka, Clover, SzalonaOna, kiniusia270, Nowastaraczka, kar_oliv, emdar lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Clover wrote:Też tak uważam. Powiedziała mi, żebym zaglądała na jej stronę na fb, bo czasem jakieś miejsce się zwalnia i można się dostać, ale trzeba być szybkim. Szkoda, że tak ciężko się dostać 😐 Ale z drugiej strony zauważyłam, że i tak mało kobiet korzysta z takich usług. Żadna z moich koleżanek nie była po porodzie na takiej wizycie i żadna nie uważa, żeby było jej to potrzebne. Moja ginekolog też patrzyła na mnie jak na kosmitę kiedy zapytałam, czy jej zdaniem powinnam odbyć wizytę. Ale ona w ogóle ma dość beztroskie podejście do różnych tematów, już pod koniec ciąży mnie zaczęła irytować, a na wizycie popołogowej całkiem się do niej zniechęciłam. Jej zdaniem wszystko, o co zapytam i co mnie niepokoi jest normalne...
Ja jak powiedzialam ze warto sie wybrsc do urofizjo to sie popukaly w glowe i „a na co mi to” a potem zaczely narzekac na dolegliwosci poporodowe 🙈Clover lubi tę wiadomość
🔸28 lat
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ja nie bede patrzec na regulki. To tak jak ze wszystkim, jedno dziecko zaczyna sie obkrecav w wieku 3 msc a inne w wieku 5, oboje prawidlowo sie rozwijaja. Po to jest okienko 17-26 tygodni. Poczekam az Malwi bedzie w stanie zgarnac sama z lyzeczki (podaje jej wit.d na lyzeczce i obserwuje) i wtedy zaczniemy. Gapic juz sie gapi i slini jak my jemy, jakby mogla to by wyrwala i uciekla 🤣 a jak juz sama usiadzie i bedzie mogla siedziec w krzeselku to zaczniemy blw.
KarolinaMaria, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Nigdy bym się nie zdecydowała odstawić leków bez wiedzy lekarza albo brać cokolwiek na własna rękę.
Robię wszystko co w mojej mocy aby maleństwo zdrowo rosło ❤️Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
Dzięki dziewczyny za te słowa o rozszerzaniu diety, bo chwilami czułam się złą matką że już jej coś daje i miałam ogromny mętlik w głowie.
Ja czytam sporo ponieważ docelowo chciałabym iść w BLW do którego chciałabym się przygotować, choć słoiczki też na pewno będą czasami podawane, ale.fakt czytająć, słuchając można się zakatować.
Od 3 dni nie dawałam jej nic innego poza.mlekiem i kupa dziś znowu jak woda i łącznie z 6 poszło.
Poszłam biegać, po zamiast wrócić do.domu siedzę i słucham muzyki.relaksacyjnej na ławce pod blokiem - ale ekstra sprawa!Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:O kurde jutro idę do fryzjera! 🏖 Scinam się na średnio krótko, bo już jestem prawie łysa tak mi lecą włosy i w domu pełno długich kłakow jest wszędzie- teraz będzie pełno ale krótszych 🤭
Lalia, Nowastaraczka, Zulugula, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulu
jaka Ty chuda jesteś!
48kg przy 160, dobrze pamiętam?
Pochwal się jutro nowym lookiem.Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Enigvaa wrote:Ja nie bede patrzec na regulki. To tak jak ze wszystkim, jedno dziecko zaczyna sie obkrecav w wieku 3 msc a inne w wieku 5, oboje prawidlowo sie rozwijaja. Po to jest okienko 17-26 tygodni. Poczekam az Malwi bedzie w stanie zgarnac sama z lyzeczki (podaje jej wit.d na lyzeczce i obserwuje) i wtedy zaczniemy. Gapic juz sie gapi i slini jak my jemy, jakby mogla to by wyrwala i uciekla 🤣 a jak juz sama usiadzie i bedzie mogla siedziec w krzeselku to zaczniemy blw.
To my dokładnie tak samo ❤️Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Clover, byłaś na fb na grupie o rozejściu mięśni? Może to nie jest jedyna urofizjo u Ciebie? Skąd jesteś?
-
Clover, Enigva ja Wam się nie dziwię, że macie problem ze znalezieniem fizjo uroginekologicznej. Rzeszów jest miastem wojewódzkim a są tam tylko dwie. Ja mieszkam w mniejszym mieście i jest jedna jedyna do której przyjeżdżają kobiety ze wszystkich okolicznych wiosek i miasteczek.
Świadomość kobiet na temat rehabilitacji poporodowej bardzo wzrosła ale niestety nie przekłada się to na dostępność specjalistów. -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dzięki dziewczyny za te słowa o rozszerzaniu diety, bo chwilami czułam się złą matką że już jej coś daje i miałam ogromny mętlik w głowie.
Ja czytam sporo ponieważ docelowo chciałabym iść w BLW do którego chciałabym się przygotować, choć słoiczki też na pewno będą czasami podawane, ale.fakt czytająć, słuchając można się zakatować.
Od 3 dni nie dawałam jej nic innego poza.mlekiem i kupa dziś znowu jak woda i łącznie z 6 poszło.
Poszłam biegać, po zamiast wrócić do.domu siedzę i słucham muzyki.relaksacyjnej na ławce pod blokiem - ale ekstra sprawa!
A przypominam, że Matylda to wczesniak. Mimo to, pediatra z neonatologii że szpitala na wizycie kontrolnej kazała nam wręcz zacząć rozszerzać dietę jak będzie miała 4 miesiące! Także o, co lekarz to opinia.
U nas początki były takie sobie. Miałam wrażenie że te kilka łyżeczek to jej tak na siłę ocham. A teraz? Sama widzi łyżeczkę i się aż trzęsie. Każde dziecko znajdzie swój czas i chęci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadrobiłam Was.
U nas ogólnie intensywnie, jak to w tygodniu... Także tylko Was podczytuje i tam gdzie mam coś do powiedzenia to się odzywam 😂
Dzisiaj po pracy smignelismy na zakupy (Pepco, Rossmann, Biedronka), do tego Paczkomat. W tym czasie 2 razy złapała nas ulewa i uciekaliśmy do klatki 😂 ale było wesoło.
Pogoda u mnie straszna. Zimno, wieje, pada co chwilę. Czekam na niedzielę, bo od niedzieli ma być u mnie po 23 stopnie! Także... WIOSNO! Nadchodzę 🤓
Dietki się trzymam. Zastrzyki lecą, leki biorę. Ważenie w sobotę.
Musiałam się odkopać z prania i segregacji ciuchów dzieci, bo mi wyrastają i muszę ich cała garderobę poprzeglądać. A że w międzyczasie zamawiałam nowe rzeczy no to mi się nazbierało. Aktualnie:
Filip - 128/134 (OMG on ma 5 lat.. 🙉)
Kornelia - 98/104
Matylda - 74
Strasznie dzybko te dzieci rosną.
Na jutro plany sa. Mąż w pracy 14-22. Rano on zawiezie dzieci, ja o 10 prowadzę też jedno szkolenie w pracy. Później koło 15 muszę skoczyć ich po odbierać. A na 18.40 mamy kontrolę u neurologa z Matyldą. Także zaciskajcie kciuki żeby wszystko było ok.
Aaaa i w sumie pytanie mam 🤔
Matylda ciągnie się do siadania. Próbuję sama ale normaknie leżąc na plecach. Tak się dźwiga jeśli wiecie o co mi chodzi... A jak ja trzymam na rękach, to też chcę tylko siedzieć. Aż się zgina w pół. Mam jej pozwalać na takie siadanie?!
P. S. Kupiłam sobie jeansy w Sisnay - rozmiar 40 zamiast 42 i pasują!!!! Szok 😂
Miłego wieczoru dziewczyny. ❤️
Aaaa no o nicach nie pisze, bo u nas bez zmian. Matylda śpi 22- 7/7:30 i 8-11/11:30 także ten...
Aaaaa i na Mleko 2 przeszylsymy! O matko!
Mam duże dziecko w domu już 😂
Dobra, spadam na serial z mężem. Trzymajcie się cieplutko 😍 -
Clover wrote:Nie napiszę tutaj dokładnie, bo pochodzę z niedużego miasteczka gdzie prawie wszyscy się znają, a teraz to w ogóle mieszkam na wsi 😁 Ale z większych miast, gdzie przyjmują tacy specjaliści to najbliżej mam do Lubina (nie mylić z Lublinem 😉) a trochę dalej do Wrocławia. Nie wiedziałam że jest taka grupa na fb, dodam się - dzięki wielkie za info 🙂 Mam dzwonić do tej babeczki jeszcze raz po weekendzie, ale jeśli nie uda się dostać to spróbuję gdzie indziej. W piątek mamy wizytę z Olkiem u jego fizjo, to jeszcze ją podpytam - może ona kogoś poleci.
Lalia, dziewczynka dokładne której chodzę doszkolila się z rozejscia mięśnia jak sama zaszła w ciążę i okazało się że u nas w mieście nie na nikogo do kogoś mogłaby iść. Teraz jest chyba jedyna, ale w miasteczkach obok są jeszcze inne dziewczyny.
Motylku ale masz wielkiego syna, Tymek jest jednym z wyższych a nosi 122/128
Ja też ostatnio robiłam przegląd garderoby bo nie wiedziałam ile czego muszę dokupić.
Z ciekawości, hak sobie radzisz z takim kontrolami? Dzieci wszystkie jadą z Tobą jak mąż w pracy?
I tezy noszę 40 z sinsay.SzalonaOna lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔